Menu
 

Topic:

dochter vriendin krijgt alles

Sannie  schreef op: 25-06-2012 16:02:25
hoi ,mijn dochter van 10 heeft een goeie vriendin ,die is net 11 ,ze gaat daar veel mee om ,maar zij krijgt alles ,zomaar ,een wii ,een blackberry telefoon van 170 euro .en nu kreeg ze gisteren de 3d nitendo met spel van 190 euro .het is niet leuk meer ,wij kunnen dat niet ik heb er nog twee ,mijn dochter denk t nu dat wij dat ook ze even kunnen kopen ,maar dat kan niet ,man verdient alleeen en dan nog , het steekt me zelf ,het is erg van mezelf .ben jaoers erop ,ik zou mijn dochter ook wel alles willen geven ,maar dat kan niet ,en ze moet het leren en sparen ,.maar hoe moet ik het mijn dochter erover praten ,hoe kan ik het haar duidelijk maken?? hoe zouden jullie het oplossen?
 
Quote
Navigatie
RE: dochter vriendin krijgt alles
Nina1  schreef op: 25-06-2012 16:07:13
Gewoon uitleggen aan je kind dat jullie dat niet kunnen betalen en dat sparen ergens voor eigenlijk veel leuker is!!!
Je kunt gewoon eerlijk tegen haar zijn. Maar lastig is het wel!!
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Ikee  schreef op: 25-06-2012 16:10:11
Ik snap dat dat heel vervelend is maar daar kun jij niets aan doen. Ik zou haar proberen duidelijk maken dat het niet normaal is dat je zomaar alles krijgt! Weet je ik vind het heel erg dat sommige ouders hun kinderen alles geven. Wij hebben het ook niet slecht maar onze kinderen krijgen echt niet "zomaar" een ds. Kinderen wennen aan zo'n leefstijl en denken als ze 15 zijn en hun eerste centjes gaan verdienen dat alles maar kan en mag, als ze gaan studeren geven ze hun beurs uit aan drinken en stappen ipv boodschappen en huur en schoolgeld. Waarom?? Nou papa en mama vonden het niet nodig om kinderen het nut van sparen te laten zien. Wil jij een ds alstublieft schat, en nu fijn stil zijn en spelen zodat papa en mama er geen last van hebben.
Maar dat terzijde...misschien kun je haar zakgeld geven zodat ze zelf kan sparen voor iets wat ze graag wil?
En als je het echt heel erg vind misschien kun je zelf een baantje zoeken om iets extra's te geven?
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Indy2  schreef op: 25-06-2012 16:10:53
vaak kun je het idd wel uitleggen, dat zij gewoon meer centjes en alles hebben.

maar hoe leg je het bijv uit dat iemand van sinterklaas een megadure legotrein plus veel uitbreiding krijgt en jou kind krijgt dat niet en snapt niet dat sinterklaas het wel aan dat jongentje geeft maar niet aan hem.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Anoniema  schreef op: 25-06-2012 16:11:08
jaloers ? op een verwend prinsesje die later vele problemen krijgt als ze wat ouder word, omdat ze dan uiteraard ook verwacht dat ze alles in haar schoot geworpen krijgt?

Jaloers op zo'n kind wat nergens meer tevreden meer mee is?
Jaloers op een ondankbaar ding dat gaat staan stampvoeten als ze haar zin niet krijgt?

want zo zijn ze.........

Niet doen

Liever liefde en waardering , prijs je kind en geef haar goede normen en waarden mee.

Ik vind jou 1000 x een betere moeder dan die mama die met haar geld wappert.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Ikee  schreef op: 25-06-2012 16:13:15

Quote indy2:

maar hoe leg je het bijv uit dat iemand van sinterklaas een megadure legotrein plus veel uitbreiding krijgt en jou kind krijgt dat niet en snapt niet dat sinterklaas het wel aan dat jongentje geeft maar niet aan hem.



Ik las ooit eens een verhaal van een moeder die ook met dit probleem worstelde. Zei vertelde haar kind dat als kinderen deze dure kado's kregen de ouders geld in hun schoenen stopte zodat sint de kado's kon kopen
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Suus  schreef op: 25-06-2012 16:13:31
Ik zou mijn dochter uitleggen dat wij dat anders doen. Dat ze kan sparen voor dingen of voor haar verjaardag kan vragen.

Ik zou GEEN waardeoordeel over de ouders van haar vriendin geven, daar heeft zeniks aan en vind ik ook niet eerlijk.

 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Macife  schreef op: 25-06-2012 16:29:26
*Ik vind jou 1000 x een betere moeder dan die mama die met haar geld wappert*.

ik vind dit best wel een harde uitspraak hoor..want omdat die andere mama met de centen wappert is ze dan een slechtere moeder. heeft die moeder dan geen liefde.


 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Liefje  schreef op: 25-06-2012 16:32:11
euh ja ik vind ook dat het natuurlijk aan de ouders zelf is he, daarnaast heeft je kind gewoon te accepteren dat dat bij jullie niet gebeurd.

met sinterklaas vind ik dan hebben ouders 1 heel jaar de tijd voor om te sparen en dus kan iedereen wel een mooi kado kopen voor zijn of haar kind/kinderen.

en hier gebeurd het ook niet hoor maar goed hij is ook nog maar 5 dus ook nog niet nodig, maar hij zal straks zeker wel een telefoon krijgen en ook wel een spelcomputer en als andere ouders daar dan jaloers op worden is niet mijn pakkie aan.

ik moet er ook voor sparen en iedereen kiest zelf wat hij zijn kind of kinderen geeft.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Jen9  schreef op: 25-06-2012 16:35:47
Gewoon vertellen dat je dat niet kan betalen en dat je voor dat soort dingen moet sparen.. Zo is het leven bij de meeste mensen.
Geen waarde-oordel uitspreken, jouw waarden zijn die van een ander immers niet...
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mitch  schreef op: 25-06-2012 16:42:54
Ik denk niet dat die opmerking zo bedoelt is!
Sommige ouders willen liefde kopen en zo werkt het niet, wanneer je geen aandacht of interesse heb in een kind en het maar alles geeft om zoet te houden.
Zoiets zal het zijn.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Ivy  schreef op: 25-06-2012 16:44:35
Volgens mij kom je in je leven altijd mensen tegen die meer hebben, mooier zijn, intelligenter zijn of wat dan ook.

Maakt dat dan uit? Volgens mij is het belangrijk dat je je kind leert tevreden te zijn met wat het heeft, hoe veel of weinig dat ook is. En ook dat ze zichzelf niet moeten vergelijken met een ander, want daar word je per definitie ongelukkig van, denk ik.

 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Flower  schreef op: 25-06-2012 16:47:57
ik denk dat anoniema dat ook bedoeld idd, wat mitch zegt.
mijn doudste heeft zo'n jongen in de klas, wordt met liefde gekocht...
zwerft vaak aan straat, alleen en heeft wel overal het nieuwste van het nieuwste.
heel zielig eigenlijk.

ze is 10, dus snapt echt wel heel veel.
gewoon met haar om de tafel gaan zitten en uitleggen.
je hoeft echt niet je hele uitgaven patroon niet met haar te bespreken, maar soms snappen ze het net iets beter.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Jolijn  schreef op: 25-06-2012 16:50:08
het blijft altijd een balans zoeken tussen wat je kunt bieden. De een kan een Nintendo bieden en maakt het zichzelf daarmee mogelijk om een uurtje langer te werken zonder dat het kind het erg merkt, de ander kan weer ruimschoots voorlezen of met ze buiten spelen en daar hebben andere moeders weer moeite mee (lichamelijk, of vanwege werk). Dus jaloezie, dat lijkt me niet op zijn plek. Het gaat allemaal om keuzes
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mitch  schreef op: 25-06-2012 16:50:16
Ik denk dat je het erg persoonlijk opvat sis.

Er bestaan nu eenmaal ouders die kinderen afkopen, die kinderen alles geven om van het gezeur af te zijn en ze weer hun fijne leven op kunnen pakken.
Kind kan er niet terecht voor een normaal gesprek want dat word afgekocht.

Er is niets mis met je kind alles willen geven, maar liefde staat toch wel op 1, en me dunkt dat dat bij jullie het geval is.
Ik denk echt dat Anoniema met haar opmerking niet liefdevolle ouders in gedachte heeft gehad.

Het komt nu zo lullig mijn vingers uit maar krijg het niet duidelijk gemaakt hoe ik denk dat het bedoelt word.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 25-06-2012 16:50:48
Ik kreeg vroeger ook alles waar ik nog maar naar keek, maar kreeg ik daarom minder liefde? Nee absoluut niet. Ben of was ik daarom een verwend nest, nee ook niet. Ik kreeg toen ik 13 was ook een telefoon en toen ik 16 werd stond er een nieuwe scooter te wachten. Toen ik 17 was stond de auto al klaar en ik heb nooit iets hoeven te betalen. Toen ik kind was kreeg ik de nieuwste poppen en barbiespullen.
Nu ben ik 31 en heb ik zelf 3 kindjes, die niet alles krijgen, want ik heb het geld er niet voor. Ik heb ook nooit met geld gesmeten, dus dat ze de waarde van geld niet weten is ook niet waar. Lastig is het wel, maar mijn kinderen weten dat wij ook moeten sparen voor dingen en zij zelf dus ook.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Suus  schreef op: 25-06-2012 16:52:24
Ik snap Sis haar reactie wel. Je hebt ouders die veel te besteden hebben en ouders die weinig te besteden hebben. Daarnaast heb je ouders die niet naar hun kind omkijken, en die dat wel doen. Het 1 gaat niet per definitie hand in hand met het ander.

Er zijn genoeg kinderen van armere ouders die verwaarloosd worden, net zoals er genoeg kinderen van rijkere ouders zijn die heel veel aandacht krijgen.

 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Sannie  schreef op: 25-06-2012 16:56:53
haar moeder werkt erg veel ,want ze is erg veel hier .want thuis is ze alleen ,dus denk dat het toch iets van afkopen is , maar ik zeg totaal niet dat zij slechte ouders heeft ,het zijn ook vrienden van ons , ,en we kunnen er erg goed mee opschieten . maar vind het sneu voor mijn dochter ,als haar vriendin weer komt en dat ze al weer wat nieuws heeft ,het zijn ook geen kleine kadoo s.,
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Sannie  schreef op: 25-06-2012 16:58:34
ik kreeg vroeger ook alles ,maar heb nooit een liefdevol arm om me heen gehad ,ik heb altijd gezegt ,dat ik liever liefde had gehad ,dan alle kadoo s, .ik doe het nu het liefst allebei ,hihihi
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Ivy  schreef op: 25-06-2012 17:02:50
Sannie De 1 kan veel kopen, de ander niet. That's life! Ik denk dat je je helemaal niet schuldig hoeft te voelen dat je minder geeft dan je vriendin. En zo lang je dochter altijd bij je terecht komt en wel een liefdevolle arm om haar heen krijgt, is het prima.

Ik denk dat de beste les die je je dochter mee kan geven is dat ze zichzelf niet met anderen moet vergelijken.

Iedere ouder voedt op zijn/haar manier op en zo lang dat met de beste intenties vanuit een liefdevol hart gebeurt zonder dat het kind daar slechter van wordt, is dat prima.

Soms zou ik ook wel meer voor mijn kinderen willen kopen, hoor, maar het is niet anders.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mitch  schreef op: 25-06-2012 17:05:17

Quote SismvNick:

En al zou het WEL het geval zijn.. Wat dan nog.. Ben je dan een slechtere moeder??



Wanneer een kind alles krijgt behalve liefde en aandacht, maar gewoon naar buiten gestuurd word omdat pa en moe geen zin in je hebben.
Jij je verhaal niet thuis kwijt kan, je je niet serieus genomen voelt en je chronisch liefde te kort komt maar verzuipt in spullen.
Dan heb ik wel eens betere ouders gezien ja.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Suus  schreef op: 25-06-2012 17:05:42
Zo is het leven, de 1 heeft meer dan de ander. Juist fijn dat je dat binnen vriendschap kunt leren denk ik.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mitch  schreef op: 25-06-2012 17:07:28

Quote Mitch:
[...]

Wanneer een kind alles krijgt behalve liefde en aandacht, maar gewoon naar buiten gestuurd word omdat pa en moe geen zin in je hebben.
Jij je verhaal niet thuis kwijt kan, je je niet serieus genomen voelt en je chronisch liefde te kort komt maar verzuipt in spullen.
Dan heb ik wel eens betere ouders gezien ja.


Vind ik trouwens ook gelden wanneer bovenstaand gebeurd, zonder de spullen.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Lauw  schreef op: 25-06-2012 17:10:36
Ja je dochter is 10 jaar dus als jij uitlegt dat d ene meer als de andr heeft zou ze dat wel moeten snappen vind ik.

Althans als ik tegen mijn dochter zegt nu een keer niet dan snapt ze dat ook. Ze is9 jaar

Al vinden de meeste dat ik mijn kinderen teveel geef, maar daardoor vind ik mezelf geen slechtere moeder , ze krijgen een hoop liefde en daarnaast ook veel speelgoed,

Zoals dat sommige het raar vinden dat ze een iPad heeft, ja ze gaat er zuinig mee om, en zo vaak pakt ze hem geneens. Maar dr zijn ook tijden dat ze niet elke week iets krijgt, en voor mij doen vind ik dat ik het dit jaar ok bescheiden heb gehouden voor haar verjaardag, gewoonweg ze weet verder niet wt ze graag wil
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mama Van Drie  schreef op: 25-06-2012 17:10:53
O, dat is hier bij mijn dochter en haar vriendin ook een beetje zo, ze zijn 8 jaar dus nog geen mobiele telefoons enzo.
Maar mijn dochter zo heel graag op paardrijden willen, dat is mij te duur, haar vriendin zit sinds kort wel op paardrijden, haar vriendin heeft ook bergen met speelgoed, mijn dochter is niet onderbedeeld maar bergen? Nee dat niet.

Verschil moet er wezen en dat gaan ze in hun leven toch tegenkomen.

Wel zegt ze tegen me als ze iets niet mag of als iets te duur is " o, dan vraag ik het wel aan sinterklaas".....uit die droom moeten we ze ook nog helpen
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Minou  schreef op: 25-06-2012 17:12:49


idd he mama van drie!

Heel simpel, zij zijn zij en wij zijn wij. Ik ben ik en jij bent jij.

Nee gekheid..zo is het nou eenmaal.

 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Mitch  schreef op: 25-06-2012 17:14:25
sis dat zie ik nergens staan, ik probeer nu al in meerdere posts uit te leggen wat ik denk dat anoniema met haar opmerking bedoelde.
Maar ik krijg het idee dat alles wat ik zeg express verkeerd word uitgelegt, dus ik laat het hierbij.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Anoniema  schreef op: 25-06-2012 17:29:04
ik zeg niet dat die andere moeder slecht is. Ik zeg dat als je je kind niet belachelijk irritant verwend ik je een betere moeder vind.

En TO heeft het erover dat dat kindje alles ZOMAAR krijgt wat ze wil , daar reageer ik op .

Liefde krijg je, die koop je niet. En kinderen die altijd alles maar krijgen zijn verwende krengetjes.

eigenlijk hebben jullie er geen fluit mee te maken, maar gezien ( vooral jij sis ) je zo aangevallen voelt, vind ik dat ik me mag verdedigen.

Ik kan mijn kinderen alles geven wat ze zouden willen , onze kinderen kunnen gaan studeren want ze hebben voldoende op hun spaarrekening staan en ze zijn nog geen 1 van allen boven de 8

We kunnen ze belachelijk verwennen en dan nog geld zat overhouden om de buurkinderen ook te verwennen, dus er is hier absoluut geen sprake van jaloezie .

Maar we gaan onze kinderen niet straaaaaaaaaaaaal verwennen . We geven onze kinderen graag mee dat voor niets de zon op gaat.

Als je ze alles in hun schoot werpt worden het ondankbare honden .



 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Son  schreef op: 25-06-2012 17:34:47
jeetje, vervelende situatie. Helemaal met deze leeftijd.

Laat wel wezen dat ik niet vind dat je een betere moeder bent als je meer of minder spullen geeft of krijgt of hebt. Je bent een goede moeder op de manier waarop je met je kinderen om gaat.

Natuurlijk moeten de ouders van dat meisje zelf weten wat ze geven en hoeveel ze uitgeven. Maar ik denk wel dat vooral op die leeftijd toch wel geleerd moet worden dat niet alles zomaar kan. Dat je moet sparen voor dingen en dat als je iets wilt hebben geduld nodig is. Ook moeten ze zelf gaan leren omgaan met geld en als je altijd alles zomaar krijgt, weet kindlief dus niet hoe ze moeten sparen.

Jaloers ? Je hoeft zeker niet jaloers te zijn omdat zij alles heeft. Misschien hebben ze het daar thuis helemaal niet gezellig ? Of werkt die moeder veel en is dat kind vaak alleen thuis of op de bso ? Dat je dochter jaloers is, dat zou wel normaal zijn, maar dat is dan weer hoe jij er meer om gaat.

Ik zou me er niet druk om maken en lekker je eigen plan trekken meid
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Lauw  schreef op: 25-06-2012 17:36:12
Niet elk kind hoeft een verwend krengetje te worden of ondankbare honden.

Althans ik zie dat hier niet.


Als demi een bak stoepkrijgt krijgt is ze net zo blij als toen ze dr BB kreeg

Maar zijn ook zat weken dat ze niets krijgt ook al vraagt ze erom.
 
Quote
RE: dochter vriendin krijgt alles
Anoniema  schreef op: 25-06-2012 17:49:03
@lauw maar er zit wel een verschil in eenmalig een BB of bij ieder nieuw snufje wat er uit komt gelijk voor je kind gaan kopen
 
Quote
Navigatie


Reageren op dochter vriendin krijgt alles
Naam
Bericht