Menu
 

Topic:

Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p

Mamavonn  schreef op: 21-06-2012 21:27:08

DEN HAAG - De marechaussee op Schiphol zal geen nooddocumenten verstrekken aan ouders die zijn vergeten een eigen paspoort te regelen voor hun kind.

Foto: ANP

Dat kan alleen om humanitaire redenen, zoals een reis naar het buitenland voor een medische ingreep of een sterfgeval in de familie. Een woordvoerder van de marechaussee heeft donderdag berichtgeving hierover van de NOS bevestigd.

Vanaf 26 juni moeten kinderen van alle leeftijden een eigen reisdocument hebben als ze de grens over willen. Tot nu toe konden ouders hun kinderen laten bijschrijven in hun eigen paspoort.


Volgens de woordvoerder gaat het om een groep van 240.000 kinderen die een eigen paspoort moeten hebben.


Regels

Het besluit om geen nooddocumenten aan kinderen te verstrekken, is een besluit van minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken.

Normaliter kunnen mensen die hun paspoort zijn vergeten en toch moeten reizen voor 46 euro op de luchthaven ter plekke een noodpas regelen. Maar daar zijn ook regels aan verbonden, stelt de marechaussee.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken kon niet zeggen hoeveel kinderen al een eigen document hebben. Hij wijst erop dat niet alle kinderen in de doelgroep naar het buitenland gaan voor eind juni en dat hun ouders wellicht pas later een eigen paspoort aanvragen.

Door: ANP
 
Quote
Navigatie
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Esther_mv_ifmi  schreef op: 21-06-2012 21:46:10
vind ik eigenlijk wel logisch, er is al lang genoeg bekendheid hierover. Om de humanitaire redenen snap ik het dan weer wel, maar als je al van plan was om deze vakantie naar het buitenland te gaan, dan had je het al ruimschoots kunnen regelen
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Mamavonn  schreef op: 21-06-2012 21:50:01
Ja maar ik ben benieuwd hoeveel mensen het "vergeten" zijn.
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Mam Van Twee  schreef op: 21-06-2012 22:29:08
Dat vergeet je toch niet. Eind vorig jaar was er eerst veel berichtgeving in het nieuws omdat je toen nog voor 9 euro identiteitskaart kon kopen.

Daarna al vanaf februari/april steeds nieuwsberichten.

En ik heb 2 of 3 brieven van de gemeente gehad om aan te geven dat bijschrijving in mijn paspoort ging vervallen.

Hoeveel bericht wil je hebben. Gewoon luiigheid. Je boekt toch een vakantie naar het BUITENLAND dan check je of je papieren in orde zijn.
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Patriciia*  schreef op: 21-06-2012 22:37:15
Ja vind ik ook hoor.....eigen schuld dikke bult
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Jacq38  schreef op: 21-06-2012 22:38:42
Er zijn een hoop in mijn omgeving die op het laatste moment een id moesten regelen wat een gestress en wat een geklaag op de overheid???

Ik heb het vorig jaar al allemaal omgezet in eigen ID's voor de kids omdat er toen een aankondiging was, kan me niet voorstellen dat ik als enige dat gelezen/gezien/gehoord heb, was echt super veel in het nieuws. Dus ik snap het ook niet.....
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 21-06-2012 22:41:21
Ik snap ook niet dat je dit over het hoofd kon zien. Wat ik wel snap zijn de noodpaspoorten. Wij gaan niet buiten europa dit jaar dus heb nog geen paspoorten aangeschaft voor de kids. Maar mocht er iets ergs gebeuren met een ver familielid moet je toch de mogelijkheid hebben erheen te kunnen. Maar voor zomaar een vakantie had je het allang kunnen weten.
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Dano  schreef op: 22-06-2012 09:03:59
al die brieven alleen al die je kreeg....ik heb er volgens mij 3 per kind gekregen.

ik vind het dom en eigen schuld. en ik vindt het helemaal dom dat je dan bij de douane een relletje gaan schoppen.

ben benieuwd hoeveel probleem gevallen er komen.
 
Quote
RE: Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Caatje  schreef op: 22-06-2012 13:01:12
Wij weten nog niet of we op vakantie gaan, maar hebben gister voor de kinderen hun eigen id aangevraagd. We kunnen hem gewoon volgende week ophalen en een paspoort duurt hier anderhalve week. Dus het valt wel weer mee met de drukte. Het meeste is al geweest.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Geen noodpaspoort voor kinderen zonder p
Naam
Bericht