Menu
 

Topic:

Ook fotografie vraag

Ivy  schreef op: 18-06-2012 16:33:35
Is er iemand die een goed boek weet waar heel veel basistechnieken in staan? En op zo'n manier geschreven dat er goed mee te oefenen is?
Ik heb nu een handleiding gekocht bij mijn toestel (Nikon D90) en daar staat al behoorlijk wat in, maar ik zou eigenlijk nog wel meer willen leren.
Ik had een cursus fotografie besteld, maar dat is echt 3x niks. Denk dat ik hem maar terug ga sturen.
Volgens mij kan ik dan beter een boek met veel info hebben en gewoon veel tijd nemen om te oefenen.

Op cursus/workshops etc. gaat helaas niet, maar ik wil echt graag.

Net voor het eerst geoefend met een achtergrond en flitser. Weet nu hoe de flitser werkt. Dat is 1 ding, maar verder kreeg ik met flitser wazige foto's. Heb dus nog een hoop te leren
 
Quote
Navigatie
RE: Ook fotografie vraag
Mamaloes  schreef op: 18-06-2012 16:39:27
Oke dit klinkt echt heel stom... Maar de handleiding is het beste cursusboek!
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Ivy  schreef op: 18-06-2012 16:44:11
Bedankt voor de tip Ga ik die eerst nog dieper uitpluizen Weet inmiddels grotendeels waar de knopjes voor zijn. Zijn er trouwens best veel ;-)

Ik denk dat dit een zomer wordt met gewoon heel, heel, heel veel oefenen!

Als ik het zo zie, heb ik idd meer aan de handleiding dan aan die NHA cursus. Ik dacht daar veel van te kunnen leren, technisch gezien, maar het gaat alleen maar over hoe je foto's kunt verkopen. Wel wat tips enzo, maar niet echt diepgaand over technische dingen.
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Mamaloes  schreef op: 18-06-2012 16:46:43
Ik fotografeer al een tijdje beroepsmatig en ik heb alles uit de handleiding en mezelf aangeleerd! Fotografie-forums zijn trouwens ook wel handig!
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Ivy  schreef op: 18-06-2012 16:55:16
Die tip had Mitch ook gegeven en daar heb ik al wel wat van geleerd. Weet jij of er ook een forum is voor Nikon-gebruikers? Ik heb nu op het Canon-forum zitten lezen. En wat een informatie is daar te vinden! Heb jij een bepaald forum dat je heel goed vindt?

Ik had het alleen zo fijn gevonden om per onderdeel punten opgesomd voorgeschoteld te krijgen. Dat klinkt heel lui, maar moet al zoveel lesstof samenstellen/zoeken voor de kinderen dat ik er soms gaar van word

Kan het dat ik jouw foto's een keer online heb gezien? Dat je ergens een link had gepost? Zo ja, ik vind jouw foto's prachtig! Heb nog heel veel te leren voor ik dat kan, maar ik hoop dat ooit wel te kunnen.

Ben dolblij met mijn camera, maar nu kan ik me niet meer verschuilen achter het feit dat m'n camera niet deugt en moet dus wel betere foto's maken ;-)
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Mitch  schreef op: 18-06-2012 17:12:49
http://www.nikon-club-nederland.nl/forum/

is dat wat misschien?
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Ivy  schreef op: 18-06-2012 17:33:32
Dank je, Mitch. Ga hier ook zeker veel neuzen, maar ik vind ''jouw'' forum wel handig met testcase, showcase. Heb daar al veel van geleerd.

Maar misschien dat ik met dit Nikon forum wat meer dingen kan leren over hoe met dit toestel zelf te werken.

 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Mamaloes  schreef op: 18-06-2012 17:38:10
Ik zat vroeger veel op Zoom.nl!
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Ivy  schreef op: 18-06-2012 19:21:57
Bedankt voor de tips. Ik kan weer even vooruit

Nu op zoek naar waarom ik voor het eerst met deze camera wazige foto's krijg met de flitser erbij. Of hebben jullie een idee?
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Mitch  schreef op: 18-06-2012 19:30:24
Zou je even naar de Exif gegevens van de foto moeten kijken, het kan vanalles zijn.
 
Quote
RE: Ook fotografie vraag
Ivy  schreef op: 18-06-2012 19:36:03
Ik zal morgen eens met handleiding erbij goed kijken wat het kan zijn. Bij een donkere foto heb ik het al wel eens gehad, maar dit nog niet. Zat de ISO-instellingen flink uit te proberen om te zien wat voor effect het allemaal had. Zal daarbij ook nog wel iets anders veranderd hebben/verkeerd ingesteld hebben.
Mijn middagje heeft wel 2 foto's opgeleverd die ik in mijn 1e week album wil plaatsen. Ik ga voor mezelf een soort overzicht maken van foto's en hoe ze (hopelijk) mettertijd beter worden. Lijkt me wel leuk om dan terug te kijken op de slechte foto's die ik nu maak

 
Quote
Navigatie


Reageren op Ook fotografie vraag
Naam
Bericht