Menu
 

Topic:

opruimen na vriendjes spelen

Macife  schreef op: 14-06-2012 18:13:30
hoi hoi

De kleine speelt de laatste tijd graag met haar vriendinnetje.. Vaak hier omdat ik het niet netjes vind dat mijn dochter in een winkel speelt, vind ik gewoon niet netjes voor de klanten die er komen.

nu mogen ze van mij ook boven spelen..

maar dan is het daarna een bende...meestal laat ik ze opruimen,soms gaat het niet omdat ze meteen naar huis moet.

maar dan..
alles is uit de bakken
zelfs kleding uit de kledingkasten
maar sinds vandaag ook dus lotions (die hoger staan)
en ik had ze betrapt dat ze ons bed als trampoline gebruikte.

ik heb gezegd dat dit niet de bedoeling en zo was..maar van binnen was ik woedend..maar hoe ver kan ik gaan naar het andere kind.

Mijn meis zei nog de hele tijd dat zei het had gedaan,maar goed ik was er niet bij dus kan er niet over oordelen en ze spelen samen...alhoewel als mijn meisje alleen speelt is het wel een rotzooi..maar de kleding ligt gewoon op de plaats en ze speelt niet op onze kamer.

nou is dit mijn huis en mijn regels..maar na 3 x zeggen heb ik het idee het komt niet aan...maar hoever kan ik gaan naar het vriendinnetje toe..ze is even oud (3 jaar). Moet ik nu zeg maar gaan zeggen dat ze niet meer boven kunnen spelen en dat ze maar beneden moeten bewijzen dat ze het wel goed kunnen??

ik weet het niet..
 
Quote
Navigatie
RE: opruimen na vriendjes spelen
Mamavonn  schreef op: 14-06-2012 18:15:47
vind 3 jaar ook nog wel jong om boven te spelen.

Maar ongeacht de leeftijd als het niet normaal kan dan blijven ze beneden.
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Bernarda  schreef op: 14-06-2012 18:19:42
Meer erbij blijven dus.. Ze kunnen de verantwoording blijkbaar nog niet aan. Ik zou het ook niet prettig vinden als mijn 3 jarige zou gaan spelen en er is weinig toezicht. ( is een aanname nu hoor)

ik vind ook samen spelen is samen opruimen, lukt het niet dan help ik mijn kinderen wel met opruimen.

ik zeg het trouwens wel van te voren, de regels bij ons in huis, schoenen uit, geen eten en drinken mee naar boven, niet in de andere slaapkamers en als je naar beneden gaat eerst opruimen.
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Macife  schreef op: 14-06-2012 18:20:48
ik laat Femke geregeld op haar kamertje spelen. ze weet dat ze maar op haar kamertje mag.. ik hoor alles via de babyfoon.

kijk dat de speelgoed kast leeg is..vind ik niet erg..maar de kleren enzo.

 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Bernarda  schreef op: 14-06-2012 18:45:14
maar een kind alleen is ook anders dan 2 kinderen samen en als ze de kledingkast leeghaalt hoor je dat amper, zeker als je zelf met een klant bezig bent (zo begrijp ik het, beneden winkel boven wonen ??)

maar goed, ze zijn dan oud genoeg om een beetje te weten wat mag en niet dus blijven herhalen dat het niet mag en accepteren dat het kan gebeuren of niet meer de gelegenheid geven is mijn oplossing.

maar eeh, hadden ze wel leuke dingen uitgezocht??
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Stefke  schreef op: 14-06-2012 19:02:48
Eerlijk gezegd vind ik 3 te klein om zonder toezicht te spelen. Zou er niet blij mee zijn als mijn 3-jarige zou vertellen dat ze alleen boven hebben gespeeld bij iemand! Stel je voor dat ze de kleding van de bovenste plank wilden pakken. Daarvoor klimmen ze in de kast en die kiept om...

Een kind alleen is heel anders dan met zijn 2en! Jij durft waarschijnlijk ook meer als je met zijn 2en bent.
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Patriciia*  schreef op: 14-06-2012 19:24:41
Oei 3 jaar....ja dat kan je dit verwachten hihi vooral als ze met zijn tweeen zijn. Ik zelf heb dat nooit gedaan. Pas vanaf een jaar of 4. Dan begrijpen ze beter wat wel en niet kan. Met 3 jaar zien ze nog niet de gevaren enzovoort. Dus ja ik zou ze gewoon beneden laten spelen.

 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 14-06-2012 19:36:47
Jarno is 6 en half en mag ook niet boven spelen....Wel alleen, maar niet met een vriendje...Dat gaat echt niet hier. Ze stoken elkaar op en gaan steeds wat verder..
Ik zou met 2 ze niet alleen boven laten, maar idd erbij blijven..
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Bernarda  schreef op: 14-06-2012 19:49:39
6.5 zou bij mij wel mogen maar ik zou wel regelmatig gaan kijken... dat doe ik ook bij mijn zoontje die is 5.3 jaar en die speelt ook wel eens met een vriendje op zijn kamertje maar ik ga wel steeds even kijken.. iedere 10 minuten zeker, als ze het al zo lang volhouden.. hahaha
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Macife  schreef op: 14-06-2012 20:13:14
ik woon idd boven een winkelpand.. maar dat meisje is van een ander winkel, ze zit alleen in de winkel en woont ergens anders,

maar het is dikke mik met die twee.

ik ga geregeld kijken,laat ze niet volledig alleen..

haar zie ik geregeld alleen op straat (winkelstraat) maar dat laat ik de mijne nog niet doen..rijden genoeg wagens erdoorheen en zelf vrachtwagens,

ik denk dat ik ze de volgende keer gewoon beneden laat, mogen ze hier de boel overhoop halen
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Boterbloem  schreef op: 14-06-2012 20:26:05
hihi brings back old memories. Hier ook kasten leeg, gingen ze zich verkleden enzo. Of gewoon om te kijken of er nog meer kleren achter lachen, prachtig! Zo lekker ondernemend.

Hier speelden ze met 3 ook gewoon boven. Heb er nooit problemen mee gehad. Ik was gewoon beneden, ging soms eens kijken. En ja dan sprongen ze wel eens op ons bed, dat doet mijn zoon van 6 ook nog wel eens ookal weet hij dat het niet mag. Dat hoort bij kinderen. Even de grenzen opzoeken of gewoon vergeten omdat het zo verschrikkelijk leuk is.

Ik heb gewoon keer op keer de regels uitgelegd, en als ik er geen zin in had kwamen ze gewoon niet boven maar moesten ze beneden spelen, doe ik nu (4 en 6 jaar) ook nog wel eens. Ik heb gewoon niet altijd zin in rommel.
 
Quote
RE: opruimen na vriendjes spelen
Mvi  schreef op: 15-06-2012 09:39:41
met 3 jaar mogen ze eventjes boven spelen maar ik ga altijd kijken en zeg vantevoren wat niet mag, dus niet in de kledingkasten, niet op onze kamer, niet die van zijn zus, maar eigenlijk moeten ze gewoon beneden of in de tuin spelen. En alsdat kindje niet luistert is het gewoon afgelopen, niet meer naar boven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op opruimen na vriendjes spelen
Naam
Bericht