Menu
 

Topic:

4 jaar en nog steeds niet zindelijk

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 09:48:02
Heb hier al een topic lopen over mijn jongste, waarin ook al vanalles staat over de oudste, maar wil daar toch liever een nieuw topic over openen, misschien dat dan meer reacties komen over moeders met hetzelfde probleem.

Tatum is 4 van februari. Ze is nog steeds niet poepzindelijk. Toen ze bijna 3 was wilde ze geen luier meer om. Dit hebben we gedaan. Plassen ging goed, poepen deed ze toen nog met het middagdutje in de luier. Toen het middagdutje wel viel ging ze de poep ophouden. Ze wilde absoluut niet op de wc of potje poepen. Vanaf augustus komen we met haar in het ziekenhuis vanwege dit probleem. Ze heeft toen 2 klysma's gehad omdat ze helemaal verstopt zat. Daarna kreeg ze macrogol om de poep zacht te houden. Moest veel volle melk producten nemen omdat ze te weinig vetten binnen kreeg. Dit is allemaal gebeurd. Poepen mocht ze altijd in de luier van ons. Maar ze gaf het vrijwel nooit uit zichzelf aan als ze moest poepen. Meestal zag ik het aan haar, aan haar houding of aan haar manier van praten. Dan deed ik haar snel een luier om. Meestal zat dan al poep in haar onderbroekje. Dit maakte ik altijd zonder problemen schoon. Zodra ze de luier omhad poepte ze nog steeds niet meteen, vaak liep ze er meer dan een uur mee en poepte nog steeds niet. Dit is eigenlijk nooit echt veranderd. We zijn in oktober bij de poeppoli gestart. Maar dit heeft helemaal niks opgeleverd. Poepen ging nog steeds in de luier. We zijn daar ook met ruzie weggegaan. De vrouw van de poeppoli gaf ons volledig de schuld dat ze nog niet zindelijk was, maar gaf zelf niet toe dat gewoon geen grip op Tatum had en zelf ook niet verder kwam met haar. Dit was afgelopen februari. Vandaar weer terug bij de kinderarts. Deze heeft haar doorverwezen naar het GGZ omdat het echt tussen haar oren zit. Ze moet leren loslaten, maar hoe?
We zitten dus te wachten op een oproep voor het GGZ, papieren zijn al ingevuld.
Maar tot die tijd moeten we dus alles zelf proberen. En echt, we hebben al alles geprobeerd. Compleet loslaten, met als resultaat dat ze of weer alles in de onderbroek doet, of in de luier als ze deze omheeft. We hebben beloond, dit werkt tijdelijk, interesse is alweer snel weg. Boos worden helpt ook niet. Negeren ook niet. Ze is een paar weken naar de wc geweest, heeft toen ook op de wc gepoept. Ze was supertrots en wij ook uiteraard. Maar na een paar weken is de interesse weer weg en laat ze het weer in de broek komen. KOmt thuis van school met haar onderbroek vol poep. Hebben afspraken met school dat ze haar controleren als ze naar de wc gaat en desnoods iets schoons aantrekken. Dit gebeurt ook maar daarna zit ze weer vol. kan haar moeilijk een heel koffer met kleren meegeven. Als ze thuis komt wil ik haar dan ook meteen verschonen. Je ruikt haar ook. dus ik zeg dat op een rustige toon dat ik haar even een schone broek aantrek. Ze gaat dan volledig over de rooie en niks meer mee aan te vangen. En dit gebeurt dus telkens weer. Zodra we het over verschonen of over poep hebben gaat ze over de rooie. Ze wil niet poepen, poepen is saai, geen tijd voor poepen enz enz. Dit zijn haar eigen uitspraken. Wij weten het niet meer. We hebben haar uitgelegd dat poepen moet. Iedereen poept, wij ook. Ze gaat vaak genoeg met mij mee naar de wc en ziet ook dat ik poep. Ze ziet haar jongere zusje poepen op het potje. Maar het interesseert haar niet, voor haar hoeft het niet. Vorige week zat ze alweer verstopt, heeft ze alweer een klysma gekregen. Maar vervolgens weigert ze weer om te poepen. Telkens kleine beetjes in de broek, soms ook wel iets meer. Je ruikt haar gewoon. Ze is er zelf niet vies van. Ik moet haar verschonen, ze wil niet. Dus elke dag een strijd. Ze wil zich ook zelf niet verschonen. En haar zo rond laten lopen dat kan ik niet. Ik wil niet dat andere mensen haar ruiken. Ze heeft dan aan het eind van de dag haar kontje kapot. Ook dat interesseert haar niet. Niks interesseert haar wat poepen betreft. Loslaten is het enige advies wat ik overal krijg. Maar geloof me dit doen we al zolang, maar het werkt niet! Help me, ik word hier zo gek van!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Anne  schreef op: 11-08-2012 23:27:12
Ik heb niet alles gelezen Nicole, maar is autisme uitgesloten?
Mijn twee zoontjes hebben autisme (en nog een heleboel meer) maar de oudste heeft ook tot zijn vier (bijna vijf) in zijn broek gepoept, plassen deed hij na zijn vier jaar wel op de wc,
maar opeens (hij ging op zmlk school) snapte hij het blijkbaar, en was sindsdien dag en nacht zindelijk, nooit meer ongelukjes vanaf die dag 1.
Misschien die kant opdenken..dan 'snappen' ze ook niet waarom ze dat niet willen.
Jongste zoon is met zijn bijna 8 helemaal nog niet zindelijk.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 12-08-2012 13:00:25
Anne op dit moment is nog helemaal niks uitgesloten. Deze taak is aan het GGZ om dit uit te zoeken. Ben ook erg benieuwd wat daar uit gaat komen en OF er eigenlijk wel iets uit gaat komen, zowel bij beide dames.

Valt me wel op dat als Tatum op de grond aan het spelen is en ze zit met 1 been opgetrokken (knie omhoog) en 1 been onder zich door (snappen jullie deze houding? beetje moeilijk uitleggen) dat ze dan meestal moet poepen. Wellicht is dit een heel ontspannen houding voor haar, ik heb geen idee. Maar je hoort dan echt aan haar stem dat ze aan het poepen is.

Heb gisteren mail van de juf gekregen dat ze graag willen meewerken maar het verschonen volledig bij mij ligt. Dat begrijp ik ook helemaal. Vorig schooljaar hadden ze nog een stagiaire die deze taak goed op zich nam, maar nu dus niet meer. Ben alleen bang als ik 4 a 5 x per dag naar school zou moeten dat dat geen doen is zo en dat ik haar thuis moet houden totdat ze leerplichtig is en hopelijk dan wel zindelijk. De school is dan wel vlakbij maar moet de jongste dan ook steeds meeslepen en dat is niet bepaald makkelijk. Ik hoop dan ook steeds zo dat ze het poepen uitstelt totdat ze thuis is, dat is zoveel makkelijker. Ik heb wel nog een gesprekje met haar gevoerd hierover maar heb gewoon het idee dat we niet tot haar doordringen.

Ik ben wel ontzettend blij als morgen de school weer begint. Eindelijk weer wat rust in huis. De meiden hebben bijna de hele dag ruzie en Renske doet dan echt slaan, schoppen, knijpen en bijten, echt niet leuk! Ben dan ook steeds politie-agentje aan het spelen. Nu zitten ze even rustig een filmpje te kijken, voor hoelang is altijd de vraag, maar dan kan ik heel even bijtanken.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-08-2012 09:41:05
Gisteren was haar eerste schooldag en meteen was het al raak. Om 14 uur werd ik gebeld dat ze gepoept had. Ben haar toen gaan halen omdat de school toch om 14.30 uit is. Ik hoop toch echt niet dat dit dagelijkse kost gaat worden. En als ik tegen haar zeg dat ze op de school eens moet proberen op de wc te poepen net zoals de andere kinderen en dat ze dan zeker een grote sticker van de juf zal krijgen, dan springt ze een gat in de lucht, want dat wil ze wel! Maar ze doet het vervolgens niet. Maar eventjes afwachten dan, het was nog maar de eerste dag, zullen ook wel weer spanningen meespelen.
Morgen weer naar de kinderarts. En deze week zou het GGZ teamoverleg hebben, ik hoop dan dat we volgende week eindelijk weten waar we aan toe zijn en wat er gaat gebeuren.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-08-2012 14:07:51
Aanstaande woensdag krijgen we te horen wat het plan van aanpak gaat worden bij het GGZ voor zowel Tatum als Renske. Ze waren er volgens mij nog niet helemaal uit, want ze wilde de video-opnames van Renske beter bekijken om een nog duidelijker beeld te krijgen. Van Tatum hebben we geen beeldmateriaal. Ik hoop echt dat ze Tatum op weg kunnen helpen zodat ze op korte termijn zindelijk is. Ben best wel zenuwachtig voor woensdag.

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 20-08-2012 15:02:31
Die video opnames hebben wij toen Guus zo oud was als Tatum ook gedaan. Hier thuis niet maar op school.

De eerste keer gedroeg ie zich keurig en de 2e keer kwam de directeur filmen, die was zo vertrouwd voor de kids dat iedereen normaal deed, ook Guus. Toen zag ik een Guus die ik nooit had gezien. Heel druk, vol onrust en helemaal de weg kwijt in de kleuterklas.

Ik hoop wel dat ze je kunnen helpen, maar ze heeft nog echt een leeftijd waar het heel normaal is als ze nog niet zindelijk is. Ik ken kindjes dichtbij van 5 en 6 die nog geregeld in de broek doen.

Hou je ons op de hoogte?
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 26-08-2012 20:26:19
Afgelopen vrijdag bij het GGZ geweest. Ze weten in principe nog niet wat er nu precies aan de hand is met Tatum. Het is in ieder geval geen ADHD, omdat ze in de speelkamer langer dan 10 minuten met 1 ding kon spelen. Heb wel gezegd dat alles nog nieuw voor haar is en als dat er af is dan rent ze van hot naar haar. Dan zou het een motivatieprobleem zijn maar geen ADHD. Ben allang blij dus dat het dan niet is. Maar wat nu wel? Geen idee. We zijn doorverwezen naar de kinderpsycholoog. Hier krijgen we eerst een gesprek en daarna krijgen we een paar thuisbezoeken van hem. Ik ben zeer benieuwd.

Ook van Renske konden ze nog weinig zeggen. Zeer pittig en zeer intelligent meisje, dat wel. Hebben de videobeelden gegeven en deze zou ze samen met de psychiater bekijken. De psychologe zei wel dat Riagg de fout heeft gemaakt door alleen naar de omgeving te kijken en niet naar het kind zelf. Hun bekijken eerst het kind en dan komt de omgeving vanzelf erbij. Maar het kind bekijken is het belangrijkste. Ik ben dus blij dat hun dit anders gaan bekijken nu. Ook zij komt dus bij de kinderpsychiater terecht, ook een paar thuis bezoeken.

We weten dus eigenlijk nog niks, eind september zouden we waarschijnlijk pas een gesprek krijgen met de psychiater.

Verder merk ik op dit moment wel dat Tatum niet zo lekker in dr vel zit. Ze is stiller dan normaal. Maar als ik vraag wat er is zegt ze dat er niks is. Ik mis dat uitbundige en superenthousiaste van haar.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 13-09-2012 23:01:55

Nicole


Hoe gaat het nu met de dames??

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 03-10-2012 13:37:39
Ongelooflijk maar waar....Tatum poept op de wc...ben zo blij, zowel voor haar als voor ons. Er valt een hele last van ons af. Ze doet dit nu sinds afgelopen zaterdag!
Omdat we echt alles al geprobeerd hadden, waren we nu eens de harde weg ingeslagen. Dwz. we hebben haar alles verboden wat zij leuk vind en lekker vind. Dus geen snoepjes, koekjes, ijsjes enz enz meer en ook niet naar zwemmen en streetdance en leuke uitjes zonder haar. Het ging eerlijk gezegd compleet tegen mijn gevoel in maar het heeft geholpen. We hebben dit een paar dagen echt volgehouden. Zo is ze afgelopen vrijdag niet naar streetdance mogen gaan, haar zusje wel. Zaterdag wilde ze perse gaan zwemmen, maar weigerde te poepen. Uiteindelijk 5 minuten voordat papa met Renske naar zwemmen wilde vertrekken poepte ze...en flink! Supertrots natuurlijk en snel alle kleren bij elkaar gepakt en op naar het zwemmen!
Ze is nu ook supertrots op zichzelf en wij uiteraard ook op haar. Ze mag elke dag een sticker plakken en als ze een maand lang flink haar best gedaan heeft krijgt ze een Cars racebaan, die wil ze zo graag! Maar die is best duur, vandaar dat ze eerst een hele tijd moet laten zien dat ze het kan. Ze heeft vandaag wel een klein kadootje gekregen, als motivatie.
Ik hoop dat ze dit doorzet nu! Alleen haar onderbroekjes zijn nog niet volledig schoon maar dat komt vanzelf wel als ze straks een tijdje al op de wc poept.
Dan kunnen we hopelijk straks het GGZ voor haar stop zetten! Want ze bewijst nu wel dat ze het wel degelijk kan! Dat het gewoon tussen haar oren zat! Je merkt ook dat ze nu een stuk vrolijker weer is. Het heeft toch behoorlijk aan haar gevreten! Ben zo blij! Zo blij! Valt een hele last van ons af.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Daisy1977  schreef op: 03-10-2012 13:49:18
Su p e r !
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Vlindertjes  schreef op: 03-10-2012 14:16:43
Wat fijn zeg dat het nu goed gaat! Wat zullen jullie blij en trots zijn!
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Bepje  schreef op: 03-10-2012 14:26:09
Fijn !
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Naam
Bericht