Menu
 

Topic:

4 jaar en nog steeds niet zindelijk

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 09:48:02
Heb hier al een topic lopen over mijn jongste, waarin ook al vanalles staat over de oudste, maar wil daar toch liever een nieuw topic over openen, misschien dat dan meer reacties komen over moeders met hetzelfde probleem.

Tatum is 4 van februari. Ze is nog steeds niet poepzindelijk. Toen ze bijna 3 was wilde ze geen luier meer om. Dit hebben we gedaan. Plassen ging goed, poepen deed ze toen nog met het middagdutje in de luier. Toen het middagdutje wel viel ging ze de poep ophouden. Ze wilde absoluut niet op de wc of potje poepen. Vanaf augustus komen we met haar in het ziekenhuis vanwege dit probleem. Ze heeft toen 2 klysma's gehad omdat ze helemaal verstopt zat. Daarna kreeg ze macrogol om de poep zacht te houden. Moest veel volle melk producten nemen omdat ze te weinig vetten binnen kreeg. Dit is allemaal gebeurd. Poepen mocht ze altijd in de luier van ons. Maar ze gaf het vrijwel nooit uit zichzelf aan als ze moest poepen. Meestal zag ik het aan haar, aan haar houding of aan haar manier van praten. Dan deed ik haar snel een luier om. Meestal zat dan al poep in haar onderbroekje. Dit maakte ik altijd zonder problemen schoon. Zodra ze de luier omhad poepte ze nog steeds niet meteen, vaak liep ze er meer dan een uur mee en poepte nog steeds niet. Dit is eigenlijk nooit echt veranderd. We zijn in oktober bij de poeppoli gestart. Maar dit heeft helemaal niks opgeleverd. Poepen ging nog steeds in de luier. We zijn daar ook met ruzie weggegaan. De vrouw van de poeppoli gaf ons volledig de schuld dat ze nog niet zindelijk was, maar gaf zelf niet toe dat gewoon geen grip op Tatum had en zelf ook niet verder kwam met haar. Dit was afgelopen februari. Vandaar weer terug bij de kinderarts. Deze heeft haar doorverwezen naar het GGZ omdat het echt tussen haar oren zit. Ze moet leren loslaten, maar hoe?
We zitten dus te wachten op een oproep voor het GGZ, papieren zijn al ingevuld.
Maar tot die tijd moeten we dus alles zelf proberen. En echt, we hebben al alles geprobeerd. Compleet loslaten, met als resultaat dat ze of weer alles in de onderbroek doet, of in de luier als ze deze omheeft. We hebben beloond, dit werkt tijdelijk, interesse is alweer snel weg. Boos worden helpt ook niet. Negeren ook niet. Ze is een paar weken naar de wc geweest, heeft toen ook op de wc gepoept. Ze was supertrots en wij ook uiteraard. Maar na een paar weken is de interesse weer weg en laat ze het weer in de broek komen. KOmt thuis van school met haar onderbroek vol poep. Hebben afspraken met school dat ze haar controleren als ze naar de wc gaat en desnoods iets schoons aantrekken. Dit gebeurt ook maar daarna zit ze weer vol. kan haar moeilijk een heel koffer met kleren meegeven. Als ze thuis komt wil ik haar dan ook meteen verschonen. Je ruikt haar ook. dus ik zeg dat op een rustige toon dat ik haar even een schone broek aantrek. Ze gaat dan volledig over de rooie en niks meer mee aan te vangen. En dit gebeurt dus telkens weer. Zodra we het over verschonen of over poep hebben gaat ze over de rooie. Ze wil niet poepen, poepen is saai, geen tijd voor poepen enz enz. Dit zijn haar eigen uitspraken. Wij weten het niet meer. We hebben haar uitgelegd dat poepen moet. Iedereen poept, wij ook. Ze gaat vaak genoeg met mij mee naar de wc en ziet ook dat ik poep. Ze ziet haar jongere zusje poepen op het potje. Maar het interesseert haar niet, voor haar hoeft het niet. Vorige week zat ze alweer verstopt, heeft ze alweer een klysma gekregen. Maar vervolgens weigert ze weer om te poepen. Telkens kleine beetjes in de broek, soms ook wel iets meer. Je ruikt haar gewoon. Ze is er zelf niet vies van. Ik moet haar verschonen, ze wil niet. Dus elke dag een strijd. Ze wil zich ook zelf niet verschonen. En haar zo rond laten lopen dat kan ik niet. Ik wil niet dat andere mensen haar ruiken. Ze heeft dan aan het eind van de dag haar kontje kapot. Ook dat interesseert haar niet. Niks interesseert haar wat poepen betreft. Loslaten is het enige advies wat ik overal krijg. Maar geloof me dit doen we al zolang, maar het werkt niet! Help me, ik word hier zo gek van!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Alice  schreef op: 19-06-2012 14:03:32
't Is een pittig probleem he
Wilt ze zelf heel graag op schoolreis? Want als op de wc poepen hetgeen is dat ze daarvoor moet doen, dan zou ze 't toch wel doen, zou je denken he.. omdat ze het in principe gewoon kan.
Best een puzzel waarom dat ze dat dan niet gewoon doet.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 19-06-2012 14:07:26
Ja ze wil dolgraag op schoolreis, daarom vind ik het ook zo erg voor haar dat ze heel misschien niet meekan. Maar dan nog zou dat voor haar geen reden zijn om haar best te doen op de wc. En dat vinden wij dus ook zo gek. Er moet iets zijn wat haar steeds tegen houdt.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Alice  schreef op: 19-06-2012 14:13:15
Ja, ofwel heeft ze door dat als ze dit 1x doet, dat ze dan teveel laat zien dat ze het eigenlijk best wel kan.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 19-06-2012 14:18:13
Ja zou kunnen, maar ik vraag me af wat ze er dan mee denkt te bereiken? Ze wil heel graag een grote meid zijn en nog groter worden. Daar hoort ook op de wc plassen en poepen bij, dat weet ze. Maar dan hoeft het voor haar niet meer. En ze kan het, ze kan het heel goed. Ze is niet bang voor de wc of iets dergelijks. Maar iets in haar zorgt ervoor dat ze te snel opgeeft en niet doorzet.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Mieps01  schreef op: 19-06-2012 14:19:58
Als het kind verstopt zit of niet durft te poepen, dan moet dat er toch eerst uit. Klaarblijkelijk heeft ze zich op school en in een luier veilig genoeg geboekt om te poepen. Ik zou zeggen HOERA! Dat is toch al een overwinning met een kind wat niet wil poepen. Mijn zoon heeft elke dag miralax ( soort dulcolax) nodig om te poepen, kan op andermans wc niet, op vakantie niet en gilt van de pijn als hij moet maar het lukt niet. En als het niet lukt maar hij krijgt overloop diarree, dan heeft hij ook zomaar drie onderbroeken op een dag met poep erin. Hij vind dat zelf verschrikkelijk. Dus ik heb met hem afgesproken dat hij ze zonder iets te zeggen zo in de wasmand mag gooien, of mij mag roepen om een schone te halen... Mij uitgangspunt is dat ze het zelf ook niet leuk vinden.. Op school zijn kinderen heel hard.. Maar jij gaat niet van het goede uit, maar bedenkt dan meteen dat je kind dan misbruik maakt of gaat maken.. Verzin er niet zoveel bij en leg juf ook geen woorden in de mond. Met alles wat je zegt kleur je ook het beeld wat juf van je dochter heeft. Eerlijk als ik jouw postjes lees denk ik dat Je van alles even probeert en dan weer doorgaat naar het volgende, maar wat je ook probeert, alles heeft tijd nodig. Je rent naar de poeppoli met een kind van dan 3, dat gaat je niet snel genoeg, dan wil je naar een medium, zet daarmee je relatie met het ziekenhuis zo onder druk dat je daar niet verder kon, klaarblijkelijk heeft het medium het ook niet opgelost, ik lees van een homeopaath waar je net bent geweest. Heb je zoveel drang Nasr controle dat je niets de tijd kunt gunnen? Het staat bij julie al een jaar op scherp en jij denkt nog steeds day je dit in een paar dagen opgelost moet hebben..kind heeft 1 dag luiers om gehad en je hebt het over het haar ontnemen van haar schoolreisje. In plaats dat de rust brengt en druk verlaagt heb je dit omgezet in een middel om de druk nu ook op school te verhogen voor je meisje. Ik vind het zielig Voor haar. Ik snap dat je met je handen in het haar zit omdat jij het niet meer weet, maar je bent echt helemaal de weg kwijt met je dochter.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Alice  schreef op: 19-06-2012 14:20:29
Ja.. aandacht of macht is het enige wat ik kan bedenken wat ze er mee wint. Maar echt positieve aandacht is het niet.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Mieps01  schreef op: 19-06-2012 14:23:56
Alice, als het maar lang genoeg duurt, en dit duurt al een haar dan is het hele onderwerp van het plassen en poepen voor het kind al zo beladen dat ze waarschijnlijk nauwelijks meer durft.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 19-06-2012 14:28:07
Mag ik vragen waar je bij de plas en poep poli zit??

Ik wil graag met je meedenken hé, ik heb een zoon die het e.e.a. mankeert en heb ook veel gedaan, gehad en gezien.

Enne, ik zou als zij echt graag naar het schoolreisje wil en de juf vind het prima, lekker laten meegaan. Onbewust zal ze heus wel doorhebben waarom ze anders niet mee mag en dan maak je de kloof tussen haar en jullie alleen maar groter.

Hoe gaat het nu met de luier?
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 19-06-2012 15:56:30
mieps01 volgens mij heb je niet alles goed gelezen. Tatum was bijna 4 toen ze naar de poeppoli ging. Dat was vorig jaar oktober. En wij zijn er naartoe gegaan op doorverwijzing van de kinderarts, niet op eigen houtje. Ze was toen al vanaf begin augustus bezig met medicijnen, klysma's enz. En een medium? Waar staat dat ik bij een medium geweest ben? Dat was toen voor mijn andere dochter en ja hebben toen wat dingen over Tatum gevraagd en het was niet eens een echt medium maar een vrouw die op intuitie werkte.
De poeppoli heeft toen zelf aangegeven niet meer met haar verder te kunnen. Zij wisten het ook niet meer, dat wil wat zeggen lijkt mij? En dan het verschil met jouw zoon en mijn dochter. Jouw zoon kan niet poepen op een wc, mijn dochter kan dat wel, dit heeft ze namelijk zelf bewezen en een tijdje gedaan. Dus daar ligt het niet aan. En nee ik zie niet overal het negatieve van in, maar ik ken mijn dochter, weet precies hoe zij reageert. En nee ik ontneem haar geen schoolreisje. Ze kan niet mee omdat ze daar misschien 4 of denk nog wel vaker verschoond moet worden. Dat kan niet, daar is geen tijd voor. Andere kinderen worden hier de dupe van, dat wil ik niet. Hoe zou jij het vinden als jouw dochter geen aandacht krijgt of van de schommel valt en niemand is erbij omdat een ander kindje voor de zoveelste keer verschoond moet worden. Een andere moeder interesseert dat misschien niet maar mij wel, ik hou rekening met anderen.
En ik ren echt niet van het een naar het ander. Vanaf begin maart doen we niks meer. Zijn 2 weken geleden naar de homeopaat geweest en dat heeft tijd nodig dat weet ik ook wel. Maar ik mag in die tussentijd toch wel verder denken hoe ik haar kan helpen?

Morgen zal haar laatste schooldag zijn, want vandaag hebben ze haar weer net zo vaak moeten verschonen. Schiet dus niet op. We hebben wel gelukkig een oplossing voor het schoolreisje. Papa gaat met eigen vervoer mee en zal haar daar verschonen als het nodig is. Tatum blij, wij blij, dat probeem gelukkig opgelost! Wat het laatste wat ik wil is haar dingen ontnemen.

Monica we zaten bij de plas en poeppoli in Sittard. Ik heb het een en ander gelezen over jouw zoon, hij heeft het ook niet makkelijk en jij natuurlijk ook niet. Hoe gaat het nu met hem?
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 19-06-2012 20:10:09
Ja met Guus gaat het niet zo goed helaas. Maargoed das een ander verhaal als waar jij in zit.

Ik voel je onmacht, ik herken het en wil je daar graag in steunen als je dat op prijs stelt tenminste.

Ik vroeg bewust waar je bij de p&p poli zat. Omdat je misschien anders een naar een andere kan gaan. In Roermond waar wij zitten word ook p&p training gegeven op de kinderafdeling. En die kinderartsen daar zijn super en denken ook erg goed mee.

Maar de beste p&p en poli zit toch wel in Weert. Mocht de afstand voor jullie niet het probleem zijn zou ik echt vragen of je daar een keer naartoe mag gaan voor een second opinion zodat zij ook eens mee en verder kunnen kijken.

Gebruikt ze nu nog medicijnen??
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Suus  schreef op: 19-06-2012 20:15:38
Ik heb geen ervaring met poepproblemen maar ik merk dat ik al lezend een heel hak op de tak gevoel krijg en ik zou mij voor kunnen stellen dat je dochter dat ook heeft. Je zegt A maar straalt B uit.

Ze kan op de WC. Ze poept in haar luier en in haar onderbroek maar niet op de WC. Voor mijn gevoel speelt manipulatie een grote rol. Nu wordt ze op school verschoond, dus hoeft ze nog steeds niet naar de wc. Ik begrijp eigenlijk ook niet dat je man mee gaat op school reis speciaal hier voor, ik vrees dat je alleen maar haar positie versterkt door er zo ver in mee te gaan.

Sterkte, het is duidelijk dat jullie het erg moeilijk hebben
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-06-2012 09:10:58
Monica bedoel je dat ze in Roermond die interne training geven, 3 weken opname? Of gewoon de poeppoli?

Weert is dus de beste, ik zal het zeker onthouden, maar wil uiteraard geen 10 dingen tegelijk doen. Wacht nu eerst nog de homeopaat af, dit duurt een aantal weken. Ze staat nog op de wachtlijst voor het GGZ, dat gaat straks dus ook van start en daar willen we ons volledig op storten als het ff kan.

Suus er is iets bij Tatum waarom ze ineens niet meer wil. Ze is ontzettend koppig maar toch zegt iets in me dat ze dit niet extra doet, dat ze er op de een of andere manier gewoon geen controle op heeft. Vandaar dat ik haar het schoolreisje niet wil onthouden en op deze manier kan ze toch genieten.
Het verschonen boeit haar ook in zo verre niet. Ze vraagt er totaal niet om. Gisteren hebben we haar laten lopen, we lieten haar zelf bepalen wanneer ze verschoond wilde worden. Heeft dus echt tot bedtijd met een poepluier gelopen en toen nog een heel concert voor het verschonen. Ze verzette zich met heel haar lijf. Uiteindelijk in de douche haar schoon gemaakt, want het zat natuurlijk helemaal vastgeplakt. Een hele rode kont, maar dit is het resultaat als ze zich niet op tijd laat verschonen. Ik vind dat wel ff goed zo. Beter minder verschonen en zo niet constant die strijd, dan heel vaak verschonen en dan elke keer dat gevecht, want dat is voor ons maar zeker ook voor haar niet leuk. En de homeopaat verergert haar reactie natuurlijk ook. Ik hoop dus ook dat dit straks echt gaat afnemen.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 20-06-2012 09:15:31
in bedoelde dat de interne training in Roermond ook gegeven wordt.

Ik zou echt eens contact opnemen met hun. Ik geloof dat de kinderarts een inloopspreekuur heeft in Echt, dat is nog dichterbij en daar kun je je zorgen bespreken eventueel.

Maar ik zou het idd even zo laten, hoe frustrerend het voor jouw is, ze heeft er blijkbaar echt geen zin in.

Mijn zoon voelt helemaal niks, maar als ie gepoept heeft zegt ie het wel. Hij vind het ook erg en schaamt zich ervoor en wil extra grote boxershorts aan zodat niemand zijn luier ziet. Op het zwembad wil ie in het kleine hokje en na de voetbaltraining of wedstrijd gaat ie niet douchen, hij schaamt zich rot

Zolang jullie dat punt niet bereikt hebben gaat het je niet lukken vrees ik.

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-06-2012 13:48:08
Dus in Roermond kun je terecht voor die opname? Dat zal ik onthouden. Maar helpt dat dan ook echt? Dat ze na 3 weken al een heel stuk weer op weg zijn? Ik kan me daar namelijk zo weinig bij voorstellen.

Nee Tatum heeft weinig schaamtegevoel. Alhoewel ze wel vroeg of de kinderen haar niet gingen uitlachen met ene luier om. Dus dat besef heeft ze wel en toch loopt ze dan urenlang met een poepluier rond.

Vandaag is het een stuk beter gegaan. Het is dan maar een halve dag maar de juf heeft haar niet hoeven te verschonen. Dat heb ik zojuist thuis gedaan en het ging zonder protest! Heerlijk hoor, dan ben je ineens snel klaar! En zij vond het ook wel prettig geloof ik. Ik hoop dat dit zich doorzet zo en dat ze niet meer zo'n probleem maakt van het verschonen, dan zijn we weer een stukje op weg.
Morgen gaat ze dus gewoon naar school. Mijn man heeft haar zojuist van school gehaald en de juf helaas niet kunnen spreken. Maar alle luiers zaten nog in de tas en ze zei ook dat ze niet verschoont was. Voor ons dus geen enkele reden om haar morgen thuis te houden. Ze gaat lekker naar school en vrijdag lekker op schoolreisje. Wat een opluchting!
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
K.  schreef op: 20-06-2012 14:12:39

Quote Suus:
Ik heb geen ervaring met poepproblemen maar ik merk dat ik al lezend een heel hak op de tak gevoel krijg en ik zou mij voor kunnen stellen dat je dochter dat ook heeft. Je zegt A maar straalt B uit.



Suus: wat zeg je dit mooi!
Al lezend (ik moet er wel bij zeggen dat ik niet alles heb gelezen) voel ik de onmacht van het scherm spatten. Ik voel af en toe een negatieve ondertoon in de wijze waarop je formuleert wat er gebeurt en hoe je daarmee omgaat. En het lijkt me dat je kind dit ook aanvoelt en daarmee aan de haal gaat. Waarmee jullie in een vicieuze circel terecht komen.

Heel veel sterkte

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-06-2012 14:42:40
Tuurlijk voel ik me machteloos. Ik wil haar helpen maar weet niet meer hoe. Als ik wist wat ik moest doen, zou ik hier niet om advies vragen.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-06-2012 20:27:34
Kinderarts heeft gebeld en ze vond het het beste om het zo even te laten. Laat haar eerst maar weer goed gaan poepen en dan gaan we weer verder. De interne poep en plastraining raadde ze af, ze was nog veel te jong en het zou haar absoluut geen goed doen. Ik krijg nu gelukkig wel een verklaring van het ziekenhuis zodat ik de luiers vergoed ga krijgen.
Ze was het gelukkig wel met me eens dat we juist nu in de vakantie aan de slag moesten met haar. Zodat ze hopelijk na de vakantie weer op de wc poept. Over 2 weken moeten we er weer heen voor controle. Dan is de vakantie net goed begonnen.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 20-06-2012 22:58:20
wij krijgen ook de luiers vergoed, erg fijn.

Dat je nu al die verklaring krijgt wil wel wat zeggen hoor. Laat het maar even zo, als je nu gaat drammen of pushen maak je het alleen maar erger.

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 21-06-2012 12:51:32
Ik ga ook niet drammen of pushen, ik weet dat dat geen zin heeft.
Ben alleen teleurgesteld in haar juf. De afspraak was dat we het dinsdag en woensdag zouden proberen en als het niet verbeterde dat ze dan thuis zou blijven. Dinsdag was hopeloos dus ging er vanuit dat ze donderdag niet meer zou gaan. Echter was het gisteren heel goed gegaan, ze hebben haar niet hoeven verschonen. Echter de juf niet meer kunnen spreken. Vanmorgen toen we de klas inliepen keek ze heel verbaasd dat Tatum binnen kwam lopen. Volgens mij ging zij er echt vanuit dat ze niet meer zou komen. Ze leek er ook niet echt blij om, mijn man viel dit ook al op. Ik hoop niet dat ze dit laat merken aan Tatum. En misschien voelt Tatum haar juist zo haarfijn aan, dat ze daarom zo vaak poept op school? Geen idee hoor, maar zou zomaar kunnen. Gelukkig krijgt ze na de vakantie een andere juf, die ze in het begin ook heeft gehad. Die was veel makkelijker dan deze. En de school kan het maken of breken voor haar, dat is ook wat de kinderarts zegt. Als de school totaal niks wil meewerken zal het alleen maar nog langer duren voordat ze zindelijk is, aangezien ze daar toch het grootste gedeelte van de dag is.
Morgen gaat ze lekker op schoolreisje. Ze heeft er zoveel zin in, ze glundert helemaal als ze het erover heeft.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Sara1976  schreef op: 21-06-2012 13:15:12
tsja dubbel hoor allemaal. Fijn dat de rust nu een beetje terug in huis is en dat ze weer wat blijer is.
Hopelijk pakt ze het straks positief met poepen op de wc wanneer het vakantie is. Je zou met haar ook een los vast afspraak kunnen maken dat ze naar de wc mag om te poepen. Of op een potje?

Vaak werkt iets kruislings bij kinderen. Zo zaten wij bijv gisteren aan tafel en hebben we afgesproken om het daar ook gezellig te houden. Oudste wil niet zo graag groenten eten. Dus ze begon al weer met mokken, maar uiteindleijk had ze 7 boontjes gegeten. Dus ik vroeg haar hoeveel er nog op haar bord lagen. Nog 5 zei ze. Dus ik vroeg hoeveel moet je er nog eten om er 10 op te hebben. NOg 3 zei ze. Dus ik zeg ooooh nou nu je er al 7 op hebt, gaat die 3 vast niet lukken om 2 handen vol te krijgen. Nou daar ging ze hoor, zonder morren zonder te kokhalzen. Ik hoorde haar zeggen nog 2, mam, nog 1 mam en dan heb ik er 10!! Ik was zo trots.
Ik zal niet zeggen dat dit gaat werken met poepen, maar soms hebben ze toch een beetje bewijsdrang nodig om te laten zien dat ze iets wel kunnen.
Ik denk dat het belangrijk is om te achterhalen waarom ze niet op de wc wil/kan poepen. Want in de luier/onderbroek kan/wil ze het wel. Dus "fysiek" lijkt er weinig aan de hand.
Hoe dan ook, ik hoop dat wanneer het strakjes vakantie is en wat rustiger is, het haar gewoon weer gaat lukken. Daar doe je het voor toch
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 21-06-2012 13:18:57
Ik zei toevallig gisteravond tegen haar dat als ze wilde we in de vakantie flink gingen oefenen op de wc zodat ze straks als ze weer na de vakantie naar school ging iedereen zou verbazen hoe goed zij kan poepen op de wc. Ze begon toen te lachen en riep heel hard ja!!!! Daar doe je het toch voor? Er is weer hoop!

Monica hoe gaat het eigenlijk in zijn werk met zo'n verklaring? Krijg je de luiers dan opgestuurd? Ik kan me herinneren dat we bij de jongste een verklaring hadden dat ze kma had en de pepti vergoed kreeg en dit werd door een speciale firma thuis geleverd. Gaat dat met de luiers net zo?
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 21-06-2012 15:02:52
Zijn jullie bij CZ verzekerd??

Wij kregen die verklaring van de kinderarts. Toen hebben we contact gezocht met CZ, die gad ons de naam van een bedrijf (hartman) waar wij verder mee moesten gaan.

Verklaring naar hartman gestuurd, ze belde ons op wat wij wensten. Nou luiers en luierbroekjes voor overdag. Dan een inschatting wat je per dag verbruikt, daar zijn ze best wel strikt in overigens.

En toen kregen we ze thuisgestuurd. Meestal is het voor 6 weken, dus na 5 weken bel ik naar de bestellijn, geef door dat ze bijna op zijn en ze sturen me weer nieuwe toe.

Eigenlijk gaat dat heel gemakkelijk
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 21-06-2012 15:08:49
Ja we zijn inderdaad via CZ verzekerd. Oh fijn dat het op die manier gaat.

Tatum komt zojuist uit school. Heeft ze zich voor het eerst helemaal zelf verschoond. Ze had wel de vieze luier in een plastic zakje gedaan en die in de tas gedaan hihihi. Ik dacht al wat stinkt er zo in die tas? Vond het wel schattig ondanks dat het zo stonk.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Vlindertjes  schreef op: 10-08-2012 22:00:52
Hoe gaat het nu?
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-08-2012 09:42:38
Ze zit nog steeds volledig in de luiers. Ze wil niks van poepen op de wc weten. Ze is ook absoluut niet vies van poepen in de luier. loopt er makkelijk uren mee rond. Wij vragen tussentijds heel vaak of ze verschoond wil worden. Ze geeft dan meestal aan van niet, dat ze nog niet klaar is met poepen. Om vervolgens misschien 2 uur later wel verschoond te willen worden. Dan krijgt ze weer een nieuw luierbroekje aan en poept er vrijwel meteen weer in. Zo ben je dus vrijwel de hele dag met haar luierbroekjes bezig. Want je vraagt toch regelmatig of ze verschoont moet worden. je zit in haar stank, haar interesseert dat niks. Zelf trekt ze wel aan haar luier als ze gepoept heeft, met als resultaat dat de poep er dan naast gaat lopen waardoor je haar dus helemaal kan verschonen. Al heel vaak gezegd dat ze dat niet meer moet doen omdat dan haar kleren onder de poep zit, maar ze doet het toch. Zijn afgelopen week eerder terug moeten komen van een hele leuke speeltuin omdat ze alweer onder de poep zat. Had op dat moment geen schone kleren bij me, dus moesten we naar huis. Flink huilen natuurlijk. Maar ik hoopte dat dan misschien het kwartje ging vallen en ze eens op tijd aangaf dat ze verschoond moet worden en dat ze van die luier af moet blijven. Eenmaal thuis deed ze weer precies hetzelfde, weer onder de poep. Ze mag dan niet meer op de trampoline omdat ze eerst verschoond moet worden. Ook dat interesseert haar dan niet. Ze loopt dan echt met flinke poep rond. Als je met haar er over wilt praten dan begint ze een liedje te zingen of ze gaat snel iets anders doen. Ze luistert niet naar je, zeker niet als het daar om gaat. Ze wil er niks van weten. Het enige antwoord dat je wel eens krijgt is dat ze wel kan poepen op de wc maar het niet wil. En waarom ze niet wil dat weet ze niet. Heb dus maar weer een mail naar haar juf gestuurd met de stand van zaken. Zodat hij weer voorbereid zijn. Afwachten hoe de school er nu mee om gaat, voor de vakantie was het niet meer zo leuk. maar nu heeft ze een andere juf, hopelijk gaat zij er beter mee om. Ze hoeven maar te bellen en ik kom verschonen. Dat weten ze.

De intake bij het GGZ is afgerond. Binnen 2 weken hopen wij te weten wat ze met Tatum gaan doen om haar hopelijk te begeleiden in zindelijk worden. Of in ieder geval achter de reden komen waarom ze niet wil. Want wij weten het niet meer. We laten het echt zoveel mogelijk los maar het vreet echt aan je. Homeopatie hebben we ook geprobeerd, in de hoop dat er iets meer rust in haar zou komen zodat ze misschien meer de tijd ergens voor neemt. maar dit heeft totaal niet gebaadt, jammer genoeg.
Zelf heb ik een heel klein vermoeden dat ze iets van ADHD heeft. Ze kan niet stil zitten, neemt nergens de tijd voor. Ratelt aan 1 stuk door, vaak zo snel dat je het niet meer verstaat. Kan zich moeilijk concentreren. Als de nieuwigheid ergens vanaf is dan hoeft het voor haar niet meer. Maar het kan natuurlijk ook bij haar leeftijd horen, ik weet het niet. Maar het is aan het GGZ om dit uit te zoeken.
Beide dochters zijn daar nu aangemeld. Renske ook, vanwege haar stemmingswisselingen en megadriftbuien. Beiden gaan dus daar behandeld worden. Hebben ook het vermoeden dat het gedrag van Renske haar werking op Tatum heeft. Laatst kwamen we terug van een pretpark en Renske had toen een megadriftbui waar we haar echt niet uit kregen. Tatum komt binnen en loopt meteen kwaad naar boven toe, naar haar kamer. Even later ging ik naar haar toe om te vragen wat er is. Toen zei ze dat ze er niet meer tegen kon, hoe Renske doet. Ik hoor haar nog steeds mama, zegt ze. Dan breekt je hart hoor. Beneden is papa bezig om Renske te kalmeren, wat bijna een onmogelijke taak is. Boven zit ik met een zeer verdrietige en gefrustreerde Tatum die het gedrag van haar zusje niet meer verwerkt krijg. Ik kan haar zo goed begrijpen. Want als wij het al moeilijk met Renske hebben, hoe moeilijk moet zij het dan wel niet hebben? Voor haar ben ik blij dat ze maandag weer naar school kan, de rust van haar zusje heeft ze dan in ieder geval wel weer.

Ik had gehoopt in de vakantie veel te kunnen bereiken met Tatum maar het tegendeel is waar. We zijn niks opgeschoten. Heb het maar zo gelaten, want die druk op haar wil ik absoluut niet meer.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Sapperdeflap  schreef op: 11-08-2012 10:13:31
Ach jee, het gaat dus nog steeds niet goed.

Wat zielig voor Tatum dat ze zo'n last heeft van de driftbuien van haar zusje. Zou je Renske niet eens een weekend bij opa/oma/tante/wie dan ook kunnen laten logeren, zodat Tatum thuis rust heeft? Ik kan me indenken dat het voor haar (en jullie!) vreselijk moet zijn om de aandacht telkens naar Renske uit te zien gaan.

Ik denk, maar ik ben een leek, dat Tatum niet meer zindelijk is om ook aandacht te krijgen. Negatieve aandacht is altijd nog beter dan geen aandacht! Ze heeft je in de tang en ook al probeer je je niet druk te maken, ik denk dat ze goed in de gaten heeft dat je er vreselijk mee zit dat ze niet (meer) zindelijk is.

Het is misschien niet de meest vriendelijke aanpak, maar ik zou haar geen luiers meer om doen. Mocht ze in haar broek poepen, dan zou ik haar niet vragen om zich te (laten) verschonen. Ik zou het letterlijk laten gaan. Dan stinkt ze maar een uur in de wind (neus dicht!), maar het is niet jouw probleem. Vinden anderen haar stinken? Pech! Jij stinkt niet, je dochter stinkt! (en ik begrijp hoe moeilijk dat moet zijn voor je!)

Vanuit jouw beschrijvingen komt Tatum op me over als een slim meisje en ik kan niet geloven dat ze er niet mee zit als anderen haar vinden stinken.

Maar goed, voordat je overgaat tot deze (onaardige) aanpak zou ik toch eerst het oordeel van de GGZ afwachten. Misschien is het te zoeken in een eventuele ADHD-hoek (alhoewel: ze was zindelijk), misschien is het de wisselwerking met Renske, misschien verveelt ze zich op school en heeft ze meer uitdaging nodig, ik weet het niet. Wat ik wel denk is dat haar niet-zindelijk zijn een schreeuw om aandacht is.

Sterkte.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 11-08-2012 10:57:15
Gewoon laten gaan hoor, afdwingen heeft geen zin. Nu wachten op het GGZ en gewoon luiers omdoen. Je krijgt ze toch vergoed.

Ik krijg nu weer 3 pakken luiers en 8 pakken luierbroekjes toegestuurd
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-08-2012 13:54:07
Sapperdeflap haar rond laten lopen zonder luier resulteert erin dat ze de poep helemaal gaat ophouden, waardoor ze weer verstoppingen gaat krijgen. En mocht ze per ongeluk wel flink poepen dan blijft ze er gewoon mee rondlopen zonder zich te melden. Dit hebben we al vaak genoeg meegemaakt, dus dat is geen oplossing.

Het is zeker een vorm van aandachtvragen. Maar we zijn er echt de laatste maanden (lees: zeker 3/4 jaar) op aan het letten dat beide meiden net zoveel aandacht krijgen. Soms schiet dat er wel eens bij in, maar we proberen het echt zo goed mogelijk te verdelen. Tatum gaat ook vaak genoeg mee 1 op 1 zodat ze Renske niet bij zich heeft. Een logeeradres hebben we helaas niet voor haar, maar ook daar ligt denk ik niet de oplossing.

Monica we gaan ook niks afdwingen en wachten het GGZ af. Ik heb ook net weer 6 pakken nieuwe luierbroekjes besteld. Deze kan ik maandag afhalen bij ons in de apotheek. Gewone luiers hebben we niet meer nodig, want wonder boven wonder is ze nu wel sinds een paar weken snachts helemaal zindelijk. Dus dan draagt ze wel een onderbroekje.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Esthermv2  schreef op: 11-08-2012 14:09:59
Hoi Nicole! Ik heb je eerste post gelezen...en verder nog een paar stukjes...Ik heb 18 jaar op een kdv gewerkt, dus onder mijn "ogen" zijn héél wat kinderen zindelijk geworden. Heb ook veel tips van ouders gehoord en veel geprobeerd natuurlijk.
Een tip toen een kindje niet poepzindelijk wilde/kon worden om een flink gat in een luier te knippen en t kindje dan met die luier op de wc te zetten.Toen ze poepte viel de poep dus in de wc! Toen dit kindje in de gaten kreeg wat ze zelf gedaan had, durfde ze dit de volgende keren ook wel en ging het steeds makkeliker. Misschien heb je iets aan deze tip? Heel veel succes!
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-08-2012 14:25:20
Esther dank je wel voor de tip, deze heb ik al vaker gelezen. maar Tatum KAN wel poepen op de wc want dit heeft ze een tijd terug wel bewezen, maar ze WIL niet. Dit zegt ze ook. En waarom ze niet wil dat weet ze zelf niet.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Naam
Bericht