Menu
 

Topic:

4 jaar en nog steeds niet zindelijk

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 09:48:02
Heb hier al een topic lopen over mijn jongste, waarin ook al vanalles staat over de oudste, maar wil daar toch liever een nieuw topic over openen, misschien dat dan meer reacties komen over moeders met hetzelfde probleem.

Tatum is 4 van februari. Ze is nog steeds niet poepzindelijk. Toen ze bijna 3 was wilde ze geen luier meer om. Dit hebben we gedaan. Plassen ging goed, poepen deed ze toen nog met het middagdutje in de luier. Toen het middagdutje wel viel ging ze de poep ophouden. Ze wilde absoluut niet op de wc of potje poepen. Vanaf augustus komen we met haar in het ziekenhuis vanwege dit probleem. Ze heeft toen 2 klysma's gehad omdat ze helemaal verstopt zat. Daarna kreeg ze macrogol om de poep zacht te houden. Moest veel volle melk producten nemen omdat ze te weinig vetten binnen kreeg. Dit is allemaal gebeurd. Poepen mocht ze altijd in de luier van ons. Maar ze gaf het vrijwel nooit uit zichzelf aan als ze moest poepen. Meestal zag ik het aan haar, aan haar houding of aan haar manier van praten. Dan deed ik haar snel een luier om. Meestal zat dan al poep in haar onderbroekje. Dit maakte ik altijd zonder problemen schoon. Zodra ze de luier omhad poepte ze nog steeds niet meteen, vaak liep ze er meer dan een uur mee en poepte nog steeds niet. Dit is eigenlijk nooit echt veranderd. We zijn in oktober bij de poeppoli gestart. Maar dit heeft helemaal niks opgeleverd. Poepen ging nog steeds in de luier. We zijn daar ook met ruzie weggegaan. De vrouw van de poeppoli gaf ons volledig de schuld dat ze nog niet zindelijk was, maar gaf zelf niet toe dat gewoon geen grip op Tatum had en zelf ook niet verder kwam met haar. Dit was afgelopen februari. Vandaar weer terug bij de kinderarts. Deze heeft haar doorverwezen naar het GGZ omdat het echt tussen haar oren zit. Ze moet leren loslaten, maar hoe?
We zitten dus te wachten op een oproep voor het GGZ, papieren zijn al ingevuld.
Maar tot die tijd moeten we dus alles zelf proberen. En echt, we hebben al alles geprobeerd. Compleet loslaten, met als resultaat dat ze of weer alles in de onderbroek doet, of in de luier als ze deze omheeft. We hebben beloond, dit werkt tijdelijk, interesse is alweer snel weg. Boos worden helpt ook niet. Negeren ook niet. Ze is een paar weken naar de wc geweest, heeft toen ook op de wc gepoept. Ze was supertrots en wij ook uiteraard. Maar na een paar weken is de interesse weer weg en laat ze het weer in de broek komen. KOmt thuis van school met haar onderbroek vol poep. Hebben afspraken met school dat ze haar controleren als ze naar de wc gaat en desnoods iets schoons aantrekken. Dit gebeurt ook maar daarna zit ze weer vol. kan haar moeilijk een heel koffer met kleren meegeven. Als ze thuis komt wil ik haar dan ook meteen verschonen. Je ruikt haar ook. dus ik zeg dat op een rustige toon dat ik haar even een schone broek aantrek. Ze gaat dan volledig over de rooie en niks meer mee aan te vangen. En dit gebeurt dus telkens weer. Zodra we het over verschonen of over poep hebben gaat ze over de rooie. Ze wil niet poepen, poepen is saai, geen tijd voor poepen enz enz. Dit zijn haar eigen uitspraken. Wij weten het niet meer. We hebben haar uitgelegd dat poepen moet. Iedereen poept, wij ook. Ze gaat vaak genoeg met mij mee naar de wc en ziet ook dat ik poep. Ze ziet haar jongere zusje poepen op het potje. Maar het interesseert haar niet, voor haar hoeft het niet. Vorige week zat ze alweer verstopt, heeft ze alweer een klysma gekregen. Maar vervolgens weigert ze weer om te poepen. Telkens kleine beetjes in de broek, soms ook wel iets meer. Je ruikt haar gewoon. Ze is er zelf niet vies van. Ik moet haar verschonen, ze wil niet. Dus elke dag een strijd. Ze wil zich ook zelf niet verschonen. En haar zo rond laten lopen dat kan ik niet. Ik wil niet dat andere mensen haar ruiken. Ze heeft dan aan het eind van de dag haar kontje kapot. Ook dat interesseert haar niet. Niks interesseert haar wat poepen betreft. Loslaten is het enige advies wat ik overal krijg. Maar geloof me dit doen we al zolang, maar het werkt niet! Help me, ik word hier zo gek van!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Chantie  schreef op: 14-06-2012 09:54:23
Ik heb helaas geen tips voor je. Denk dat je alles al geprobeerd hebt. Maar ik wil je wel even een dikke knuffel geven vanaf hier, want volgens mij kan je die wel gebruiken

Kan de huisarts of kinderarts niet wat meer druk zetten achter de GGZ? Of misschien een particuliere psycholoog proberen
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 09:59:02
Chantie we hebben bij het GGZ ook een afspraak staan voor onze jongste, heb ik een ander topic over lopen. En nu willen ze dus Tatum ook erbij doen. 3 juli begint dat van Renske te lopen en als ik het goed begrepen heb zou Tatum daarna aan de beurt zijn. Want het een kan ook met het ander te maken hebben, vandaar dat ze hun beiden willen begeleiden. Maar tot die tijd is het echt afzien thuis, want wij weten niet hoe we Tatum nog kunnen helpen en elke dag die strijd in huis is echt niet leuk.
En ik ben daarom ook zo blij dat de jongste wel volledig zindelijk is, dag en nacht. Had er echt niet aan moeten denken dat het met haar ook zo zou gaan, dat had ik niet meer getrokken.
Nooit geweten dat zindelijk worden zo moeilijk kan zijn. Iets wat eigenlijk voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is, waar je eigenlijk nooit bij stil staat en gewoon doet, voor zo'n meisje dus wel een super groot probleem is.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Mv3kids  schreef op: 14-06-2012 10:04:49
Ik herken het van het tegenhouden. Mijn dochter van 4 doet het ook. Wij weten ook niet wat we moeten doen. Het ging een hele tijd goed en poepte ze goed op de wc, maar sinds kort is het weer waardeloos.
We zijn ook een tijdje met haar bij een osteopaat geweest voor het tegenhouden en haar driftbuien. Die kwam er achter dat ze moeite heeft met afscheid nemen en dat klopt ook.
Maar daar zijn we uiteindelijk wel gestopt omdat hij niks meer voor ons kon doen.
Ik kan je dus verder niet helpen, omdat ik met het zelfde probleem zit en wij ook niet weten wat we moeten doen.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Chantie  schreef op: 14-06-2012 10:07:27
Meid ik begrijp je helemaal. Ik kan me voorstellen dat het echt niet leuk is om elke dag die strijd te hebben in huis. En dan ook nog de zorgen om Renske erbij. Ik heb echt respect voor hoe je hier mee omgaat. Ik hoop zo voor jullie dat je meiden snel geholpen kunnen worden. Heb je zelf ook wel iemand waar je goed mee kan praten of even je hart bij kan luchten?

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 10:13:07
Mv3kids wij hebben de chiropractor geprobeerd. Hij zij ook dat hij ons wel kon helpen. Maar heeft ook niks geholpen. Als het echt tussen de oren zit, dus het niet kunnen loslaten of het niet afscheid kunnen nemen, dan helpt zoiets niet. Wij zijn ook bij de homeopaat geweest. Tot nu toe heeft dat ook nog niet geholpen. Maar dit is pas 2 weken geleden. We hadden gehoopt dat er wat meer rust in haar zou komen zodat ze zich de tijd ervoor kon nemen. Maar tot nu toe is dat nog niet het geval. Morgen moeten we weer terug bij de homeopaat en dan zou ze een ander middel krijgen, omdat dit niks gedaan heeft. Als dat middel ook niet werkt dan stop ik ook daar mee, dan wacht ik het echt af.

Chanti ja gelukkig heb ik zelf ook iemand om mee te praten. Kom al een jaar lang bij het Riagg bij een psychologe, kan daar dus gelukkig mijn hart luchten. Want het zit me toch elke keer weer heel erg hoog. Zeker omdat je zo machteloos bent, je wilt helpen maar weet niet hoe en dat vreet aan me.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Chantie  schreef op: 14-06-2012 10:23:50
Meid ik voel gewoon je machteloosheid en je verdriet hier door het scherm heen. Pff wat breekt je moederhart dan. Vind het wel heel goed dat je ook hulp heb gezocht voor jezelf! Joëlla heeft ook veel problemen gehadt met poepzindelijk te worden en nog steeds heeft ze af en toe last van verstopping en moet ik haar een klysma geven. Ik kan me je wanhoop dus heel goed voorstellen. Wat ik hier deed is haar een boekje voorlezen als ze op de wc zit of een spelletje doen. Het leuk proberen te maken zeg maar. Heb je zoiets al eens geprobeerd?
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Jamkay  schreef op: 14-06-2012 11:06:27
Mijn dochtertje heeft dit probleem ook gehad.
Het begon bij haar na haar eerste verjaardag, huilen met poepen, het ophouden, vreemde houdingen aannemen om maar niet te hoeven poepen. We zijn toen met haar naar de huisarts gegaan die haar heeft doorgestuurd naar het ziekenhuis om zeker te weten dat de darmen enzo in orde waren. Op de foto die toen was gemaakt was alleen een verstopping te zien dus hij zei toen het zit tussen haar oren.
Ze heeft toen lactulose siroop gebruikt, zeker een half jaar. Het was toch elke keer een strijd voor haar, ze poepte om de 5 dagen en dan niet eens heel veel dus ze zat constant verstopt.
Toen ze een zoŽn beetje 2,5 jaar was werd ik het zat. Het poepen beheerste de hele dag. Ze begon er in de ochtend mee en aan het eind van de middag was ze klaar zeg maar. Ze huilde veel en riep au, au en stond uren gebogen aan een tafel.
Je kan dan als moeder niet veel voor haar doen, je bent machteloos.
Ik ben toen weer naar de huisarts gegaan en die heeft ons doorgestuurd naar een kinderbekkenbodentherapuit. Die zijn gespecialiseerd in dit probleem bij kinderen. Op deze manier is onze dochter van het probleem afgeraakt. Ze poept op de wc, blijft het wel een spannend iets vinden en wil het nog weleens ophouden maar over het algemaan gaat het heel erg goed!
Ik wil je heel veel sterkte wensen want ik weet heel erg goed hoe machteloos jij je voelt en hoe graag jij je meisje wil helpen
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Mieps01  schreef op: 14-06-2012 16:17:37
Tja, eten en ontlasting zijn de enige dingen die ze zelf kan controleren. Als er geen verstopping is.. Dan heb je toch hulp nodig om het gedrag te doorbreken. Je ene dochter is overal lief en goed te hanteren behalve thuis, de andere vertikt het om te poepen.. Tijd voor een tijdje videomonitoring en een orthoprdagoog? Opvoeden is soms gewoon lastig. En als ik jouw verhalen lees denk ik dat je met wat hulp een enorm stuk meer rust in huis krijgt
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 20:57:42
Chantie dat heb ik ook al geprobeerd. Boekjes lezen, gezellig kletsen, liedjes zingen, spelletjes doen. Ze vond het geweldig maar deed vervolgens helemaal niks op de wc. Dit helpt dus ook niet.
Jamkay jouw dochter had echt pijn met poepen en dan kan ik me voorstellen dat bekkenbodemtherapie kan helpen. Tatum heeft absoluut geen pijn bij het poepen. Dit zegt ze ook. Er is ook niks waaraan ik kan merken dat het wel pijn zou doen. Hier ligt het dus niet aan. Ze heeft er gewoon geen tijd voor. Neemt er ook niet de tijd voor. Spelen is veel belangrijker. Heb haar al zovaak uitgelegd dat ze na het poepen gewoon verder kan spelen. Maar dit wil er niet in. Ze wil NU spelen en niet 5 of 10 minuten stoppen.
Miep de jongste is niet alleen thuis zo, maar ook bij opa en oma, eigenlijk overal waar ze zich op haar gemak voelt. Dus ligt het niet aan ons maar is het iets in haar karakter ofzo.
Hulp hebben we zeker nodig, want hier komen we echt niet uit. Maar de enige hulp die je tot nu toe krijgt is dat je het los moet laten. Maar ook dat doen we al zo lang, maar dan zijn we weer volledig bij terug en doet ze alles weer in de luier.

Ik zag vanavond op tv iets over hypnotherapie, misschien is dat wel iets voor haar. Ik ga me daar toch eens in verdiepen.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Alice  schreef op: 14-06-2012 21:26:00
Is 't niet puur aandacht waarom ze dit doet?
Ze heeft je er zo mee in haar macht. Ze kan je enorme gekke sprongen doen maken en heeft ze dat niet maar al te goed door?
Zeker als er veel aandacht naar je jongste gaat, kan ik me het gedrag wel voorstellen.

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Annie  schreef op: 14-06-2012 22:08:30
Je schrijft dat je loslaten wel hebt geprobeerd maar uit je verhaal lees ik dat je een bepaald deel wel loslaat maar niet alles.

Je ruikt haar gewoon. Ze is er zelf niet vies van. Ik moet haar verschonen, ze wil niet. Dus elke dag een strijd. Ze wil zich ook zelf niet verschonen. En haar zo rond laten lopen dat kan ik niet. Ik wil niet dat andere mensen haar ruiken. Ze heeft dan aan het eind van de dag haar kontje kapot. Ook dat interesseert haar niet.

Op dit stukje laat je dus duidelijk niet los. Laat haar dan maar in haar poepbroek lopen en verschoon het niet. Leg verschoning klaar op een plek waar ze het zelf kan pakken en punt. Jij gaat verder met waar je mee bezig was. Wil ze niet verschonen dan ook niet naar buiten en niet met andere kindjes spelen want dat kan niet met een vieze broek. Stel duidelijk je grenzen. Wil ze niet poepen omdat ze met iets aan het spelen is dan gaat dat speelgoed op de kast tot ze gepoept heeft.

En vanuit de positieve kant zou ik een stickerkaart maken waarmee ze stickers kan verdienen als ze op de wc poept. Na 2 stickers verdiend ze bijvoorbeeld 30 minuten spelletjestijd met jou.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 22:27:26
Alice als het echt puur aandacht was dan zou ze het niet doen als ik het volledig negeer en er geen aandacht aan besteed en geloof me dit heb ik echt heel lang geprobeerd. We zijn meer dan een jaar bezig dus heb alles al uit de kast getrokken en echt lang genoeg volgehouden om te weten dat het niet helpt. Er gaat veel aandacht naar de jongste maar we letten er heel erg op dat de oudste niks tekort komt. Hier zijn we ons heel erg bewust van. We gaan vaak genoeg met de oudste alleen ergens naartoe zodat zij de volle aandacht krijgt. Dus daar ligt het echt niet aan. Alice ik vind het trouwens wel heel lief dat je altijd zo met me meedenkt, ik waardeer je adviezen steeds enorm!

Annie loslaten hebben we wel geprobeerd maar dat is weer een tijdje geleden. Daarvan hadden we als resultaat dat ze weer volledig in de luiers zat. Wij gaven er geen aandacht aan en zij dus ook niet meer, liet gewoon alles weer lopen.
Ze loopt ook best lang met haar poepbroek rond. Zelf verschonen doet ze wel maar de poepbroek slingert dan ergens rond en zichzelf schoonmaken lukt haar nog niet. en de andere methodes hebben we ook al geprobeerd. Ze weet dat ze geen speelafspraakje mag maken zolang ze niet normaal wil poepen. Het spelen onderbreken doen we ook vaak genoeg maar dan heb je dus de poppen aan het dansen. Vandaar dat het hier de laatste tijd zo gezellig in huis is. Je moet haar 3 a 4 keer per dag echt verschonen. En zodra het zover is heb je een hysterisch kind in huis. Ook al vraag je het poeslief en wil je het spelenderwijs doen, maakt allemaal niks uit. Tatum wil niet.
Stickersysteem werkt ook niet, was het eerste dat ik geprobeerd heb.
Ik heb echt de hele truckendoos opengetrokken maar niks helpt.
Hetgene wat Tatum zou moeten leren is ontspannen, tijd nemen voor iets en leren loslaten. Met spelen wil ze ook het liefst 10 dingen tegelijk doen. Kan zich moeilijk met 1 ding lang bezig houden, soms lukt het wel maar vaak niet. Dus ik herken dit gedrag zeker in haar poepgedrag.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 14-06-2012 22:31:55
Je zou de kinderarts eens moeten vragen of je naar een pedagoge kan en eventueel plas en poeptraining kunt volgen in het ziekenhuis. Is een opname van 3 weken in het ziekenhuis met vaak goed resultaten.

Nu zit je in een strijd die JIJ gaat verliezen en dus zal je echt hulp van buitenaf nodig hebben.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Fruitsalade  schreef op: 14-06-2012 22:32:39
Sinds wanneer is ze precies gestopt met poepen? Volgens mij sinds ze geen middagdutje meer deed, dus de volledige controle er over had. Hoe lang ben je inmiddels met Renske bezig? Heeft het niet misschien toch te maken met alle spanning?


Het is maar een idee...



Sterkte in elk geval
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 22:37:41
Monica bedoel je plas en poeptraining intern in het ziekenhuis? Daar heb ik nog nooit van gehoord? Zal het eens navragen, maar volgens mij is dit niet in het ziekenhuis waar ik kom want dan hadden ze me dit denk ik toch wel al voorgesteld.

Fruitsalade dit is begonnen toen ze ongeveer 3 jaar was dus nu ruim een jaar geleden. Toen is ze gestopt met middagdutjes en toen is het dus langzaam aan begonnen. Met Renske zijn we eigenlijk al vanaf de geboorte bezig. Een huilbaby geweest en nu een huilpeuter.
Het zal ook zeker met alle spanningen te maken hebben. Vandaar dat het GGZ beide dames wil zien en observeren.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Fruitsalade  schreef op: 14-06-2012 22:41:45
Lastige situatie hoor. Het verschonen wil ze (denk ik) naar alle waarschijnlijheid niet door haar probleem van afscheid nemen. Als ze zo'n moeite heeft met poepen door het afscheid nemen, kan ik me ook voorstellen dat, wanneer je ongelukjes hebt het toch ook moeilijk is om daar aan toe te geven. Waardoor ik dus ook weer gelijk denk, joh is het geen schaamte. Zolang jij mij niet verschoont, weet je ook niet dat ik een ongelukje heb gehad.... Snap je waar ik heen wil???
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 22:53:51
Het is volgens mij niet zozeer het niet afscheid kunnen nemen (daar had iemand anders het over in dit topic). Het is meer het geen tijd hebben/nemen om te poepen. Ze heeft het te druk met andere dingen. En ook al ontneem je haar die dingen op dat moment zodat ze zich even concentreert op het poepen dan maakt dat nog geen verschil. Ze wil echt niet, ook al zie je de aandrang. Zij ziet het hele nut van poepen niet. Ook al hebben we haar dat wel uitgelegd dat poepen moet. En dat geldt dus ook voor het verschonen, ze heeft daar ook geen tijd voor. Is echt zonde van de tijd. Zo zegt ze het niet maar zo bedoelt ze het wel.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Marjolein852  schreef op: 14-06-2012 23:00:10
He, wat vervelend.. Mijn dochter was laat met zindelijk worden.. tot kort voor haar 4e verjaardag bleef ze in haar broek poepen. Gek werd ik ervan.. Heb enorm respect voor je..

Kan je helaas geen tips geven buiten de volgende:

Door MS heb ik zelf moeite met poepen. Daarvoor gebruik ik elke avond dulcofibre (te koop bij apotheek en drogisterij). 's avonds innemen en 's ochtend ontlasting. Is zoiets geen oplossing? Je mag het onbeperkt gebruiken.. Ze is dan in ieder geval ontlasting kwijt en misschien komt ze dan de dag schoon door?

Daarmee neem je natuurlijk niet het onderliggende probleem mee weg, maar mischien beter te hanteren?

Het is trouwens een zakje poeder wat je oplost in een glas met water. Blijft een beetje korrelig en smaakt naar mandarijn.

Sterkte...


 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 14-06-2012 23:01:45
Ja ik bedoel intern. Meestal doen ze dit pas rond de leeftijd van 6-7 in het wkz zelfs pas vanaf 8 jaar. Maar ik ken kindjes van 4 waar ze het ook al bij probeerden.

Ik zou het eens navragen want dit is puur een machtstrijd aan het worden hé
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 14-06-2012 23:23:01
marjolein dulcofibre heb je dat ook in druppelvorm? Want Tatum krijgt wel elke avond dulcodruppels. Maar ook hier krijgt ze niet voldoende ontlasting van. Ze doet er echt alles aan om het maar op te houden, waardoor je eigenlijk de hele dag door kleine beetjes in haar onderbroekje vind.

Monica dan ben ik bang dat ze er misschien nog te jong voor is. Maar ik kan het wel navragen natuurlijk. dank je wel.

Ben ook zo bang dat ze het straks op school niet meer accepteren. Nu doen ze haar nog wel een schone broek aan als het nodig is. Als het heel erg is dan bellen ze en kom ik haar verschonen. Maar ja kan me voorstellen dat ze dat op een gegeven moment genoeg vinden en dat ze het niet meer accepteren. Wat dan? Zit er al aan te denken om van die speciale onderbroeken (underwunder) te kopen. Maar vind ze heel erg duur en weet ook niet of ze echt wel werken. Terug een luierbroekje om is geen optie want dan laat ze ook haar plas weer lopen. Volgende week gaat ze op schoolreisje. Dan doe ik haar wel een luierbroekje om, om het haar zo aangenaam mogelijk te maken.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Marjolein852  schreef op: 14-06-2012 23:45:26
Nicole, heb zo met jullie te doen... Wat een ellende..

Ik weet niet of het in druppelvorm te krijgen is.. Moet zeggen dat het aardig in de papieren liep; 9,95 voor 2 weken.. Ben dus naar de ha gegaan; heb het probleem voorgelegd en nu heb nu een ander poedertje. (zonder smaak). Gewoon lactulose en dat helpt ook. Zeker met een kiwi op nuchter maag...

Zou eens gaan praten met je ha..

 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Mafkees  schreef op: 15-06-2012 07:48:49
als je het al eens aangegeven hebt bij de HA vind ik dat ze jullie erg door laten modderen eigenlijk.

in elk ziekenhuis is er toch wel een poep en plaspoli?

hier een zoon van nu 6 jaar, sinds een half jaar poept hij pas op de wc, daarvoor alleen in een luier. (daar vroeg hij dan zelf om)
hij poepte alleen maar thuis dus niemand had er verder last van.

we hebben alles ook geprobeerd maar niks werkte. toen hebben we het een tijd zo gelaten. een luier gegeven als hij moest poepen.
ik wist zeker dat het niks medisch was, dus ik dacht "zal vast wel lukken voordat ie 18 is"

ineens, een half jaar geleden vond ik dat het klaar moest zijn. geen kado's meer, stickers, of gesprekken. Als hij op de wc zat voerde we hele voorstellingen voor hem uit.

bij mijn zoon hielp het om ineens te zeggen dat het nu echt klaar was. vanaf nu wordt er op de wc gepoept.
wel heb ik movicolon gegeven, want ik wilde natuurlijk niet dat hij verstopt zou raken.
het is 3 dagen ellende geweest met huilen, etc. maar ik heb volgehouden.
en ht leverde geen problemen meer op.

als eerste zou ik bij jullie uit gaan sluiten of het medisch is of dat het tussen haar oren zit.
en een doorverwijzing vragen naar de poeppoli.

makkelijk gezegd: het komt wel goed...het levert nu voor jou veel stress op en dat voelt zij ook.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Vera  schreef op: 15-06-2012 07:57:13
Ik heb van het jaar een kindje met hetzelfde probleem Bach bloesems gegeven. Ze had ook moeite met poepen, durfde niet, was bang dat het pijn deed en verzon alles om niet te hoeven poepen tot het echt niet meer ging en z het niet meer tegen kon houden. Ik heb haar toen bloesems gegeven op gebied van zelfvertrouwen en loslaten. Het meisje poept nu wel. Zelfs op een vreemde toilet. Dit meisje is overigs bijna 6.
Misschien loont het dus om eens een bezoekje te brengen aan een bach consulente (of mij een berichtje te sturen) garanties geven we niet maar zo lijk je ook niet verder te komen. Ik wil je in ieder geval veel sterkte wensen want het lijkt me een enorme belasting voor iedereen.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Chantie  schreef op: 15-06-2012 08:40:44
Ach meid ik heb zo met je te doen
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-06-2012 09:04:46
Marjolein ze krijgt nu elke dag 20 gram macrogol en 6 druppels dulcodruppels. Haar ontlasting is echt zacht, maar ze doet er echt alles aan om het vast te houden.

Mafkees de poeppoli hebben we ook al gehad, heeft niks geholpen. Zijn er min of meer met ruzie weggegaan omdat deze vrouw ineens vond dat alles aan ons lag, we deden ineens alles goed. Maar ze wilde niet toegeven dat ze zelf niet meer wist wat ze met Tatum nog aanmoest en dan is het natuurlijk het makkelijkst om de schuld bij een ander te leggen. Deze vrouw is zo professioneel dat ze Tatum gewoon voorbij loopt als ze op de afdeling ligt voor een klysma. Als je een beetje professioneel bent kun je toch eventjes vragen hoe het met haar gaat. Dus daar gaan we ook echt niet meer naartoe. Ik zag ook echt geen meerwaarde aan die hele poeppoli.

En was het bij haar maar zo simpel dat ik haar een luier om kon doen zodat ze deed poepen. Nee ze geeft het totaal niet aan. Poept dus eerst in haar broek. Dan begin ik het dus te merken, doe haar een luier om of vraag of ze naar de wc wilt, altijd een hele strijd eerst. Als ze op de wc zit, dan wil ze daar makkelijk 20 minuten (uit haarzelf hoor, absoluut niet gedwongen) zitten mokken en doet vervolgens niks. Of als ze de luier om krijgt dan zit die een uur later nog om en zit er zo goed als niks in. Dan doe je de luier af en dan poept ze vervolgens weer in haar broekje.

Vera bach bloesem zal ik onthouden! Op dit moment zijn we dus nog met de homeopaat bezig en wil niet alles tegelijk gaan doen. We moeten vanmiddag weer terug naar de homeopaat en ben benieuwd of ze iets anders krijgt of nog een keer hetzelfde. Haar zeer heftige reactie kan natuurlijk ook een reactie zijn op het homeopatische middel en dit zou dus heel positief kunnen zijn want dan heeft het middel aangeslagen. Dan is het wachten op het keerpunt en dat het de goede kant opgaat, maar vanmiddag weet ik meer.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-06-2012 09:05:59
Oeps zie nu wel een foutje staan. We deden niet ineens alles goed volgens de vrouw van de poeppoli, maar we deden dus alles verkeerd.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Alice  schreef op: 15-06-2012 12:27:10
Misschien is aandacht ook niet helemaal het juiste woord, maar is het meer macht. Dit is iets waar zij volledig de controle over heeft en jou naar haar pijpen kan laten dansen.

Het hysterisch doen als jij haar wilt gaan verschonen.. hoe moeilijker zij het maakt, hoe meer moeite jij moet doen. Denk dat ze dat wel doorheeft.
En wat ik nu wil zeggen, komt over als kritiek, maar 't is meer iets om bij stil te staan.. wat me namelijk wel een beetje aan 't denken zet is dat ze zegt dat ze er geen tijd voor heeft. Hoe vaak zeg jij tegen haar dat je ergens geen tijd voor hebt?
Kinderen houden je nu eenmaal een spiegel voor en vaak liggen de problemen ergens in de aanpak en niet in het kind.
Dat wil niet zeggen dat je 't fout doet hoor, maar dan heb je gewoon de juiste aanpak nog niet gevonden.

Je schrijft dat je het volledig genegeerd hebt.. maar bedoel je dan ook dat je haar niet verschoond hebt, dat je je daar volledig niet mee bemoeid hebt?

Hetgeen ik zou doen.. is het echt volledig negeren. Haar niet meer de macht geven. Als ze in haar broek gepoept heeft zou ik hooguit zeggen dat ik geen tijd had om 't te verschonen en dat ze dat zelf mocht doen. Ik zou een emmer neerzetten met water waar ze haar vuile goed in mag gooien. Gooit ze het ergens anders, oppakken zonder een woord te zeggen en zelf in de emmer gooien.
Als ze vies is, zou ik het ook laten zitten, stinken of irriteren heeft ze snel genoeg door. Als andere kindjes het ruiken, zullen ze haar ermee pesten, heel erg zielig, maar da's misschien net wat ze nodig heeft.
En dit echt volhouden.
Als ze wel naar de wc gaat dan, zou ik dat ook zo goed als negeren. Ik zou er zelf niets over zeggen, tenzij ze zelf komt vertellen dat ze op de wc iets gedaan heeft, maar er dan nog geen poespas van maken. Het is een normaal iets dat ze op de wc gaat, jou interesseert dat niet.

Ik zou de strijd niet meer aangaan, je verliest hem toch.
Ik zou ook proberen om haar macht te geven over andere dingen, die niet uitmaken. Zoals wat eten we vandaag, toetje uitzoeken in de supermarkt, welke kleren ze aandoet etc.

Lief trouwens wat je zei. Vind 't echt enorm rot voor je, lijkt me heel erg moeilijk, 2 zulke pittige dames! Heel veel sterkte
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 15-06-2012 12:38:16
De tips Alice aangeeft van zelf verschonen en haar op deze manier "straffen" worden hier bij de pedagogisch medewerkster ten strengste afgeraden.

Beste advies wat wij kregen was iedere 2 uur op de wc zetten en dan 2,5 minuut blijven zitten. Komt er wel wat, flink complimentjes uitdelen. Komt er niks, jammer dan volgende keer beter.

Poept ze daarna in de broek. Niet boos worden, geen teleurstelling laten merken en zonder gezichtsuitdrukking en al te veel woorden gewoon verschonen.

Dit vergt heel veel tijd en geduld en met een beetje pech duurt het nog heel lang.

Succes, dikke knuf, ik weet precies hoe je je voelt
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Alice  schreef op: 15-06-2012 12:43:15
Monica, bij een normale situatie zou ik zoiets nooit aanraden. Maar hier lijkt het mij puur te gaan om macht en geen onkunde. Die macht moet je niet geven.
Het zelf verschonen is geen straf, dat is een consequentie van het in de broek doen. Moesten grote mensen het in de broek doen, moeten ze het ook zelf opruimen.
Tatum is oud genoeg om 't te kunnen en ze kan 't ook gewoon, dat heeft ze al meermaals bewezen. Volgens de artsen is er medisch niets aan de hand, dus dan wordt het een heel ander verhaal dan bvb bij Guus.
 
Quote
RE: 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 15-06-2012 12:48:37
Dat begrijp ik. Maar toen Guus een paar weken geleden in het ziekenhuis lag, kwam mijn schoonzusje op bezoek. Haar verhaal met haar zoontje is gelijk aan to. Toen hebben we dat besproken met de pedagogisch medewerkster en zij zei tegen mijn schoonzusje dat ze dat zelf verschonen echt niet meer moest doen.

Daarmee kleineer je je kind en de machtsstrijd word echt alleen groter.omdat ze er niet vies van zijn. Zolang ze er zelf niet van over de nek gaan zul jij als ouder vooral geduld moeten hebben, rustig moeten blijven en structuur aanbrengen in het plassen en poepen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op 4 jaar en nog steeds niet zindelijk
Naam
Bericht