Menu
 

Topic:

autostoel vraagje

Grietje  schreef op: 10-06-2012 21:11:28
Mijn jongste is bijna 3 en ik wil een andere autostoel voor haar. We hebben nu een stoel met een soort stootblok voor haar buik. Heel veilig maar ook onhandig omdat ze dus nergens bij kan of moeilijk kan spelen/tekenen etc. En dat lijkt me wel prettig als we volgende maand op vakantie gaan.

Nu twijfel ik dus over welke stoel geschikt is. Stoelen uit groep 2 zijn voor kinderen vanaf 3 en 15 kilo. Nu is mijn dochter dus bijna 3 en ook heel gemiddeld van lengte. Alleen, de 15 kilo haalt ze nog lang niet. Dan toch maar een stoel uit groep 1? Maar dat zal dan voor een korte periode zijn, ook zonde. Wat is belangrijker bij een grensgeval: het gewicht van het kind of de leeftijd?
 
Quote
Navigatie
RE: autostoel vraagje
Angelique  schreef op: 10-06-2012 21:15:21
er is ook een groep 123 he dat zijn doorgroei stoelen
zoek er maar is op dat lijkt me een ideale oplossing voor jullie

dit is voorbeeldje van garco zon 170 euro


groeit helemaal mee en kan ook als losse stoelverhoger
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Mam Van Twee  schreef op: 10-06-2012 21:17:40
lengte en gewicht zijn belangrijker dan leeftijd.
Het gaat erom hoe de gordels over hun lijfje lopen.

Bij een groep 2 stoel zitten ze niet meer in een 5 puntsgordel, maar wordt de autogordel gebruikt.

Ik zou zeggen - ga even passen met je dochter in de winkel.
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Tamaramvc&f  schreef op: 10-06-2012 21:17:53
Dan zou ik toch voor een groep 2/3 gaan, bv de MaxiCosiRodi, heb ik zelf, is echt een heerlijke makkelijke stoel. Die andere zijn ook vaak tot 3 jaar, en dat word je dochter al. de Rodi Air Protect kan je ook nog in slaapstand trekken voor als ze nog wel slaapt in de auto, dan zit ze ff beter. Ik heb de normale versie voor Christiano, maar wel een stootkussen zegmaar voor om de gordel voor lange stukken, kan ie daarop rusten met zn hoofd.
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Artois  schreef op: 10-06-2012 21:19:25
Zeker weten het gewicht. de gordels van de auto werken namelijk pas vanaf 15 kilo optimaal (is mij altijd verteld tenminste).
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Caithy  schreef op: 10-06-2012 21:19:50
Je kindje moet meer dan 15 kg wegen wil het veiligheidsmechanisme in werking stellen als je hard moet remmen! Dus ik zou weer een groep 1 stoelje kopen, maar dat kan ze ook nergens bij, want dat is een 5-puntssluiting dus gewoon het oude stoeltje houden tot dat ze zwaar genoeg is (en ook lang genoeg, zodat die gordel niet in haar nek snijdt).
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Caithy  schreef op: 10-06-2012 21:28:31
Maar ze hoeft toch geen nieuwe stoel te kopen, want die heeft ze nog! Daarnaast geeft to aan dat haar kind bij lange na nog geen 15 kilo weegt. Nou dan zou ik het echt niet doen! Veiligheid voor alles!
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Monica Mv 2  schreef op: 10-06-2012 21:32:35
Nou, ik heb 2 dunne kids, en met 3 jaar zijn ze beide naar een rodi XR gegaan en toen wogen ze nog geen 15 kilo. Met zo'n plank erbij waarmee ie iets in slaapstand kan.

Dan zou ik voor zo 1 gaan, daar kan je de zijkanten ook helemaal van verstellen in de kleinste stand. Het moet ook lekker zitten hé, en blijkbaar doet ze dat nu niet meer.
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Jennifer77  schreef op: 10-06-2012 21:43:59
wij hebben deze aangeschaft als tussen stoel. En die kan doorgaan tot losse verhoger!
Het is wel belangrijk dat ze 15kg wegen voor de 3puntsgordel en wat een verhoger weegt telt dan niet echt mee!
klik hier
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Jennifer77  schreef op: 10-06-2012 21:45:41
een nania beline sp dus.
net zoiets als de graco die eerder werd genoemd.
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Grietje  schreef op: 10-06-2012 21:53:44
Bedankt voor jullie snelle reacties. Ik wist niet dat de gordel pas goed werkt vanaf 15 kilo, dus weer wat geleerd. Dochterlief weegt ongeveer 13 kilo. Ze zit op zich nog best comfortabel in haar huidige stoel alleen kan ze dus nergens bij (dat zou ze in een groep 1 stoel dus ook niet kunnen, lees ik hier). Maar het is nog een goede stoel en ook eentje die mee kan groeien. Ik denk dus niet dat ik nu veel geld ga uitgeven en haar toch nog maar een tijdje in deze stoel houd. Ik ga nog wel even wat creatieve oplossingen bedenken voor speelgoed tijdens onze reis naar zwitserland (voor het eerst met de kids naar het buitenland!)
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Danimvsenna  schreef op: 10-06-2012 21:59:57
Nou, ik weet niet hoe die van jou is, ik had ook van alles bij me onderweg naar frankrijk, en dat kind is alleen wakker geweest met de tussenstops.

Wakker worden, uit haar stoel, luier verschonen, eten drinken, bij een speelplaatsje spelen, en weer terug de auto in, verder slapen. De keren dat ze wakker is geweest heeft ze naar buiten zitten kijken of even meegezongen met een plop cd
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Monica Mv 2  schreef op: 10-06-2012 22:08:11
wij hebben over de breedte van de auto een stang vastgemaakt, toen ze klein waren hing daar het boxspeelgoed aan vast, nu de hoofdtelefoons van de dvd speler.

Toen onze kids 3 waren amuseerden ze zich onderweg vooral met boekjes lezen, muziek luisteren, de dvd speler en de vsmile pocket.

Wij rijden ieder jaar naar Oostenrijk, ik koop ieder jaar wat nieuws te spelen of lezen voor in de auto en omdat ze maar met z'n 2tjes zijn kan tussen hun in op de achterbank een krat staan met wat spul erin. En ik laat ze bij de xenos een koektrommeltje uitkiezen, daarna mogen ze bij de kruidvat ieder voor 1,50 snoepjes scheppen en verder vul ik de trommel aan met wat lekkertjes die ze zelf lekker vinden. Die van ons zijn geen grote snoepers, dus de trommel is een leuke verrassing (wat heeft mama er nog ingestopt??) en ze doen daar de hele vakantie mee.

Beste tip die ik je kan geven is niet materieel maar vooral voor jezelf, relax, ontspan en doe dat al op het moment dat je de auto gaat inladen en als je wegrijd. Nog betere tip. Breng je kids ff ergens een paar uurtjes naartoe voor je weggaat. Die van ons gaan ieder afzonderlijk naar opa en oma en naar een vriendin van ons.

Zo kunnen jllie ff relaxen voor jullie aan de reis beginnen en de kids kunnen even hun energie kwijt.

Maargoed, dat kan denk ik alleen als je zoals ons s'nachts er naartoe rijd

Veel plezier
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Monica Mv 2  schreef op: 10-06-2012 22:12:10
Ik denk dat bijna iedereen dezelfde beslissing als jouw had gemaakt Sis.

Kirsten woog minder maar ook wij hebben die keuze toen gemaakt
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Ivy  schreef op: 11-06-2012 11:22:17

Quote SismvNick:

Ik wilde dus niet voor die ene kilo nog een tobi gaan kopen voor bijna 300 euro..Ook al gaat veiligheid boven geld natuurlijk.. Maar met kleding en jas aan weegt hij wel 15 kilo..



Kun je het kind beter een weekje flink snoep voeren, dat is goedkoper dan een extra stoel
 
Quote
RE: autostoel vraagje
Ivy  schreef op: 11-06-2012 11:24:48
Ben het eens met Angelique. Ik zou in het geval van Grietje ook voor een meegroeistoel gaan.

 
Quote
Navigatie


Reageren op autostoel vraagje
Naam
Bericht