Menu
 

Topic:

Er kan nog meer bij???

Lilly  schreef op: 05-06-2012 22:04:17
Hey iedereen,
Ik kom even klagen.
Soms vraag ik me af hoeveel meer ik nog kan dragen.
Het begon eigenlijk al in mijn vroege jeugd. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 was en de nieuwe vriend van mijn moeder heeft mij toen twee jaar lang misbruikt.
Toen het uitkwam heeft ze hem (gelukkig) verlaten en kreeg ze een nieuwe vriend. Een levensgenieter. Leuk hoor, was het niet dat mijn moeder nu zelf wat van het leven wou genieten dus van mijn 14de jaar was ik volledig verantwoordelijk voor het draaiende houden van het gezin en het huishouden. Inclusief de zorg voor mijn toen 6 jaar jonge zusje. Soms was ze opeens zomaar weg naar Frankrijk om dan na een week ofzo te horen te krijgen dat ze nog een weekje gingen wegblijven. Gelukkig liet ze wel (zei het wel echt minimaal) steeds wat geld na voor de boodschappen... Mijn zusje nam ze toen gelukkig wel mee, zodat het voor mij toch wat voelde als vakantie.

Ik trouwde enkele jaren later en kreeg een eerste kind. Toen onze dochter vijf weken jong was deed ze een ademhalingsstilstand en belande ze na een gelukte reanimatie op de intensieve zorgen. Een heleboel onderzoeken later kwamen we te weten dat ze een zwaar risico patiëntje was voor wiegedood. Ze heeft in totaal 2.5 jaar met een ademhalingsmonitor moeten slapen en heeft nog vier keren kritiek op intensieve gelegen na een zware ademhalingsstop waar ze niet goed uit raakte.

Drie maanden na haar tweede negatieve testing (geen risico op wiegedood meer) werd haar broertje geboren. Die krijste dag en nacht. Niks aan te doen , huilbaby volgens het clb. Huilbaby werd huilpeuter, huilpeuter werd huilkleuter.

Omdat we er toch in geloofden dat het wel snel over zou gaan, en we een groot gezin wouden, werd intussen nog een zusje geboren. Onze zoon werd langzaam een beetje rustiger, en een half jaar lang hebben we echt gedacht dat we het ergste achter de rug hadden. Toen werd ons jongste meisje anderhalf.
Ik haal haar op een ochtend uit haar bed en ze was zo rustig, ... te rustig. Ik stuur mijn man (die het allemaal maar onzin vond want er was niks aan onze schat te zien, buiten dat ze zo rustig was) met haar naar de huisarts en vertrek zelf naar mijn werk.
Daar kom ik net toe als er telefoon voor mij toekomt. Mijn man was met onze dochter naar de huisarts gegaan en net toen hij toekwam in de wachtzaal begon ze te stuipen en deed ze een hartstilstand. Onze huisarts heeft haar gereanimeerd tot de mug het over kon nemen, en haar naar spoed had gebracht. Na onderzoeken bleek dat haar temperatuur op een kwartiertje was gestegen van 37 naar 41graden. (door een bacterie) Haar lichaam was hierdoor in shock gegaan. Ze heeft het daarna nog een keer gehad, toen was ze gelukkig net in het ziekenhuis en konden ze meteen handelen waardoor ze niet weer een hartstilstand deed)
Van haar anderhalf tot haar vijfde levensjaar is ze bij elke temperatuurstijging boven de 37.8 graden preventief opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Omdat we toch zo graag een keer een 'gewone' babytijd wouden waren we zo gelukkig een vierde kindje te mogen krijgen. 6 maanden zwanger van ons vierde kind (zoontje) kregen we te horen dat onze oudste dochter een ontwikkelingsachterstand had en ADD. Maar dat was niet alles want ook onze oudste zoon was niet ' gewoon een huilbaby/kleuter' maar bleek toen ook ADHD te hebben, een lichte mentale achterstand en Autisme.

Ons jongentje werd geboren en het was precies ons oudste zoontje alleen nog een graadje erger. Hij krijste letterlijk elke seconde van de dag (en nacht). Hij werd op de wachtlijst gezet om getest te worden op ontwikkelingsachterstanden. Later bleek na onderzoek dat hij ook een lichte mentale achterstand had, en ADHD, DCD en ASS. Ze vonden bij hem ook een chromosoom deletie.
Intussen bleek ik onverwacht al vier maanden zwanger te zijn (weer een zoontje) en ons vijfde kindje is op een dag na precies een jaar na zijn broertje geboren.

Ondertussen rezen er ook vragen op bij onze tweede dochter. Ze had intussen al een diagnose van ADHD en DCD gekregen , maar na twee jaren specifiek behandelen waren zowel de reva, de school als haar gon begeleidster ervan overtuigt dat er meer dan 'alleen maar ' DCD en ADHD speelden. Er werd specifieker getest en vandaag kreeg ik te horen dat ook zij autistisch is. Maar dat ze ook nog een gespecialiseerder onderzoeksteam naar haar willen laten kijken omdat ze ook tekenen van OCD in haar herkennen.

pfff Wat wil ik nu met deze post bereiken , geen idee even klagen zeker zodat ik morgen weer vrolijk op kan staan en er weer tegen aan kan.
 
Quote
Navigatie
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 05-06-2012 22:06:14
Oh ja even een 'kleinigheidje' vergeten 'k sta er nu ook nog eens alleen voor omdat mijn man al 2 maanden in een psychiatrisch ziekenhuis ligt na zijn derde zelfmoordpoging dit jaar.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Juulmvjens  schreef op: 05-06-2012 22:09:17
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Inky69  schreef op: 05-06-2012 22:09:23
Oefff, heftig hoor, 5 kinderen en je man in een psychiatrisch ziekenhuis......
Mijn eerste gedachte.......waarom zoveel kinderen......
Ik wil je eigenlijk heel veel sterkte wensen
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Minou  schreef op: 05-06-2012 22:09:28
OMG wat een verhaal en jeetje wat ongelooflijk zwaar allemaal

Wat heb ik een respect voor je..ik zit soms al te klagen dat de meiden wat druk zijn, maar dat is niks vergeleken met al jouw angsten en zorgen en alles.

Ben er gewoon stil van..
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Minou  schreef op: 05-06-2012 22:10:34

Quote lilly:
Oh ja even een 'kleinigheidje' vergeten 'k sta er nu ook nog eens alleen voor omdat mijn man al 2 maanden in een psychiatrisch ziekenhuis ligt na zijn derde zelfmoordpoging dit jaar.



ook dat nog!

pfff meisje toch...

heb je wel hulp uit de omgeving/familie?
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lonneke  schreef op: 05-06-2012 22:10:56
Ik weet eerlijk gezegd niets te zeggen!

Wat erg dat het allemaal zo is pffff

Hoe houd je het vol?
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 05-06-2012 22:12:48
Och meisje toch ik wil je een hele dikke knuffel geven
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Eff Zo  schreef op: 05-06-2012 22:13:50
Sorry maar het klinkt niet als een stabiel gezin, wat een narigheid....ik zelf zou echt niet steeds een kindje er bij willen als ik al zoveel achter de rug had gehad...

Ik vind het geen goeie rede om nog een kind te nemen omdat je een gewone baby tijd wilt?
Een kind is meer dan alleen de babytijd...

Een man in het ziekenhuis na een 3e zelfmoordpoging?
Nu sta je er helemaal alleen voor meid...ik snap dat je het niet trekt met 5 kinderen en zoveel problemen.
Misschien moet je hulp zoeken.

Liefs
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 05-06-2012 22:14:01
Och meid wat een ellende

Ik zal wel iedereen over me heen krijgen en zelf heb je er helemaal niks aan, maar toch denk ik dan: waarom nog een vierde kindje? En waarom geen maatregelen zodat er zeker weten geen kindjes meer bij kunnen komen? (hoewel ik dit alleen denk op basis van wat je schrijft)

Desondanks vind ik het heel erg voor je wat je/jullie allemaal hebben meegemaakt, dat is niet niks, ik hoop dat je snel het geluk weer vind!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Alice  schreef op: 05-06-2012 22:15:41
Poeh!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Blauwtje  schreef op: 05-06-2012 22:16:45
veel sterkte lieve meid!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
3muppets  schreef op: 05-06-2012 22:18:14
Wat moet dit heftig voor je zijn allemaal!

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 05-06-2012 22:19:03
Waarom zoveel kindjes...
Eigenlijk wou ik altijd al een groot gezin, en ik was al zwanger van onze vierde voor ik voor het eerst te horen kreeg dat onze kinderen niet gewoon wat langzamer en wat moeilijker waren en dat het allemaal wel voorbij zou gaan. Maar dat ze een echt probleem hadden dat nooit helemaal voorbij zou gaan. Ons vijfde schatje is los door de pil (en de borstvoeding ) heen gekomen en ik was al vier maanden zwanger voor ik het doorhad , dus abortus was al geen optie meer (niet dat ik dat ooit over mijn hart gekregen zou hebben.)
Ons vijfde kindje lijkt na een moeilijk eerst jaar (4 keren geopereerd aan een peri-anale fistel in zijn eerste levensjaar) ons enioge 'gezonde' kindje te zijn (heeft alleen een beetje logo nodig voor sommige uitspraken)

Steun van de familie heb ik weinig, mijn moeder wil wel maar is niet echt een betrouwbare steun en toeverlaat aan wie ik onze kinderen met een gerust hart kan toevertrouwen. Zijn ouders zeggen gewoon zelf het niet aan te kunnen.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mama-van-aimy  schreef op: 05-06-2012 22:20:11
Ik denk dat TO er niet op zit te wachten om commentaar te krijgen waarom ze nog meer kindjes heeft genomen.

Want als ik het zo lees kreeg ze alle diagnoses toen de kindjes allemaal al geboren waren.

Tja, je weet van te voren natuurlijk niet dat je kindje een bijzonder kindje zal worden........

Heel veel sterkte TO. Ik hoop dat je veel hulp in je omgeving kan krijgen want dit is wel heel heftig.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Made  schreef op: 05-06-2012 22:24:52
wat heftig moet dit voor je zijn.
krijgen je kids ook thuisbegeleiding? misschien is dat een optie zodat jij ook even tot rust komt.

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 05-06-2012 22:28:56
Oordelen over een ander is ook heel erg makkelijk.
Ik weet er alles van, maar waar men geen rekening mee houdt, ook zoals bij TO is dat de kindjes er al waren voor de problemen begonnen.
Volgens mij heeft de TO niets aan deze verwijtende vraag.
Deze kindjes zijn er en TO heeft het zwaar, daar wil ze even haar hart over luchten!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 05-06-2012 22:33:21
Tuurlijk is een kind meer dan de babytijd alleen , ik vind ze nu ze wat ouder zijn (oudste is intussen 15) ook nog heel leuk hoor


We krijgen veel hulpverleners over de vloer . Gon begeleiding oudste dochter, autiteam oudste zoon, 2 dagen per week reva + gon begeleiding tweede dochter, 3 dagen in de week reva + gon begeleiding tweede zoon. en zelf heb ik heel veel aan de psychologe van het reva centrum waar onze kindjes gaan. En allemaal zijn ze het er heel erg over eens dat wij wel een stabiel gezin hebben. Alleen daait alle stabiliteit helemaal rond mij. Ik ben diegene die alles regel, ik ben diegene die alles doet.
Ik ben gelukkig van nature uit een heel erg positief persoon. Ik heb niet de pech gehad een alte (wiegedood) kindje te krijgen , neen ik had het geluk haar net op tijd te vinden. Het was niet vreselijk dat mijn dochter een hartstilstand kreeg, wie anders heeft zoveel mazzel dat het net in de wachtzaal van een dokter gebeurd. Snap je zo zit ik eigenlijk ineen. Ik probeer die boodschap ook elke dag opnieuw zo aan mijn lieverds over te brengen. Ook al hebben ze hun probleempjes, wat heb ik een geluk dat ik hun mama mag zijn. Want ik heb gewoon de allerliefste schatjes van de hele wereld

Alleen heel soms, net zoals nu wanneer al onze schatten lekker veilig in hun bed liggen , laat ik mezelf heel even toe om me even heel zielig te vinden. Ik had die bijkomende diagnose van ons meisje echt niet verwacht. Maar morgen sta ik weer vrolijk op hen geef ze een extra knuffel.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Janneke  schreef op: 05-06-2012 22:35:54


Ga je niet verdedigen, dat hoeft helemaal niet
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Alice  schreef op: 05-06-2012 22:36:31
TO.. je hoeft je nooit te verantwoorden waarom je "zoveel" kinderen hebt. Belachelijke opmerking gewoon.
Heel veel sterkte!
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Minou  schreef op: 05-06-2012 22:36:40
Meis, wat ben je sterk en juist goed dat je alles zo even van je aftikt, kan ook een ontspanning geven.

Ik ben trots op je, wat jij allemaal doorstaat en ook nu met je man er nog bij..een extra grote zorg en angst...

 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 05-06-2012 22:41:15
Dank jullie allemaal. Thuisbegeleiding is hier enkele jaren terug (gedurende een jaar ) geweest. En toen was ons zoontjes 'tijd op' Nu staan we op de wachtlijst voor ons tweede zoontje want hij heeft daar ook 'recht' op. Maar de wachtlijsten zijn heel lang.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Made  schreef op: 05-06-2012 22:41:22
ik sluit me aan bij minou

nogmaals
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Cateye  schreef op: 05-06-2012 22:44:42
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mafkees  schreef op: 05-06-2012 22:51:41
Jeetje meis, wat een ongelovelijk verdrietig verhaal.

Je verhaal raakt me, wat heb jij veel leed op je schouders te dragen.
Wat moet dit onwijs zwaar zijn.

Heel veel respect voor je hoe je probeert de schouders eronder te laten staan en te knokken voor je gezin.
Soms zul je opstaan en de kracht niet vinden, dan maar schijnvrolijk...maar je doet het! Echt heel erg knap!

Heb met je te doen.

Ik heb wel ervaring met een psychisch zieke man, maar dat was mijn enige zorg...
Hoe gaat het met je kinderen allemaal?

Hoop dat je genoeg hulp kunt krijgen. Praktisch en emotioneel. Niet te lang mee wachten he? dit is onmenselijk en mensonterend om alleen te moeten dragen.

zou willen dat ik iets voor je kon doen.....
sterkte
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 05-06-2012 23:04:39
Met de kinderen gaat alles met zijn ups en zijn downs. Eigen aan hun individuele probleempjes. Gelukkig kunnen ze goed om met de afwezigheid van hun vader.
Voor mij is het heel belangrijk om te weten dat de oorzaak van mijn man's zelfmoordpogingen van het voorbije jaar niet bij het niet aanvaarden van onze kindjes lag; maar net bij het feit dat hij zichzelf als oorzaak van hun problemen ziet.
Zijn ganse kindertijd is hem gezegd geweest dat hij niks waard was. Niet voor zijn ouders (zeiden ze hem letterlijk) omdat hij geen meisje was. Niet op school omdat hij (zo zeiden ze toen) dom was...
Voor mij is hij natuurlijk wel veel waard, dat heb ik hem ook vaak gezegd , maar dat negatieve gevoel is altijd bij hem blijven hangen. Maar ook mijn man was altijd wel wat 'anders'.
Vorig jaar kregen we te horen dat ons zoontje een chromosomafwijking heeft, en later bleek die doorgegeven te zijn door mijn man. En ook dat die chromosoomafwijking (zo goed al zeker) de oorzaak is van de problemen van al onze kindjes. Daar voelt hij zich natuurlijk erg schuldig over (hoewel ik hem dat natuurlijk helemaal nooit kwalijk heb genomen, en hem nooit als 'de schuldige' heb gezien).

Ik ben heel bij met mijn bijzondere schatjes en zou ze nooit willen omruilen nog in geen duizend jaar
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Bettie  schreef op: 05-06-2012 23:10:07
Kan je alleen maar een hele berg sterkte, wijsheid en kracht toewensen om dit pak te dragen.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Mafkees  schreef op: 05-06-2012 23:10:34
wat vreselijk toch, dat je man zo naar de vernieling is geholpen door zijn ouders.
dat is hier ook een mede-oorzaak.

ik ben zelf ook in therapie om mijn man hierin te begeleiden. want je bent zo geneigd om te zeggen 'het ligt niet aan jou' maar je man denkt dat dus wel.
het zit zo erg vast van binnen dat hij er dus van overtuigd is.
ik leer steeds tegen hem te zeggen dat ik zijn gevoel snap en dat we er samen uit komen.

het is zo hard vechten....

fijn dat je kinderen nu op zich redelijk er doorheen rollen.

ze boffen met een sterke mama! dat scheelt al de helft, dat er een stabiele factor nu voor ze is!!


en voor je man
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Bepje  schreef op: 05-06-2012 23:12:23
Pffff.... Wat een moeilijke situatie. Ik hoop wel dat de hulpverlening voor jullie goed gecoördinateerd is en dat JIJ ook aan bod komt voor jezelf.
Veel sterkte en ik hoop dat er snel betere tijden aankomen wat betreft je man.
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Lilly  schreef op: 05-06-2012 23:34:24
Even snel vanop de ipad want ik kruip nu echt onder de wol
@mafkees, jij snap het precies goed. Mijn mans verleden heeft hem heel diep geduwd en ik hoop zo dat hij er nu eindelijk eens echt mag uitraken , en dat hij zichzelf eens ziet door mijn ogen.

Voor mezelf is er gewoon geen ruimte om zwak te zijn , niet vroeger, niet nu! Ik moet gewoon diegene zijn waar iedereen hier op kan bouwen, het kan niet anders, het is niet anders ,ik wil niet anders.
Maar later als ik (waarschijnlijk al heel ) oud en versleten ben, eis ik voor mezelf het recht op twee depressies en een inzinking op ;-)
 
Quote
RE: Er kan nog meer bij???
Joltje  schreef op: 06-06-2012 06:47:50
Wat een verhaal, lieve TO.......je schrijft er kan nog meer bij? Voor mij zou dat een dikke nee zijn, ik zou al ingestort zijn denk ik, maar jij bent zoooo sterk. Wat jullie al allemaal op jullie bordje hebben gehad...diep respect hoor!
Ik lees in jou bericht zoveel liefde naar je kinderen en je man toe. Jij bent een geweldige mama en vrouw!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Er kan nog meer bij???
Naam
Bericht