Menu
 

Topic:

Stichting naar CGB om 'homotherapie'

Melissa  schreef op: 05-06-2012 15:45:57
[b]AMSTERDAM - De stichting Different, die dinsdagochtend te horen kreeg dat hun therapie tegen homoseksualiteit niet meer wordt vergoed door zorgverzekeraars, stapt naar de Commissie Gelijke Behandeling.


Dat heeft directeur Henk van Rhee van Tot Heil des Volks, de christelijke organisatie waar de stichting Different deel van uitmaakt, dinsdagmiddag laten weten op Radio 1.

Demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelde in een brief aan de Tweede Kamer dat de therapie voor christenen die worstelen met hun homosexualiteit niet meer wordt vergoed.





Different is het niet eens met dit besluit en spreekt van ongelijke behandeling van christenen. De stichting zoekt naar advocaten om de uitspraak, die zij beschouwen als discriminerend, aan te vechten.

Van Rhee ziet het besluit van minister Schippers als 'een stok om mee te slaan' en stelt dat christenen op deze manier worden uitgesloten van GGZ-zorg. “Mensen betalen zorgpremie en hebben gewoon recht op zorg", vindt hij.

Het is nog niet duidelijk wanneer de klacht wordt ingediend.
 
Quote
Navigatie
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Mitch  schreef op: 05-06-2012 15:48:37
Therapie tegen homosexualiteit anno 2012 om te janken.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 17:34:59
Mochten mensen dit graag willen volgen dan moet dat mijns inziens kunnen.

Maar valt het officieel niet binnen de vergoedingen dan valt het er gewoon niet binnen.

ALs het daadwerkelijk zo is dat er gezegd wordt dat er gelogen moet worden om vergoeding te krijgen dan krijg ik er al een nare smaak van... Volgensmij staat eerlijkheid nog altijd voorop.

Zou het helpen (geen idee, ik heb gezien dat God mensen van geaardheid kan laten veranderen dus daar geloof ik absoluut in, maar ik weet dat velen nooit veranderen) dan kunnen ze dit mijns inziens gewoon gratis geven is mijn mening.

En daarbij zouden christenen er minder taboe achtig over moeten doen en er gewoon met elkaar over moeten kunnen praten. Zonder te veroordelen enzovoort. Zodat het gewoon een te bespreken onderwerp is.

Veel problemen zouden er niet hoeven zijn als wij als mensen zelf er eens op een normale manier mee om zouden gaan.

Als ik lesbie zou zijn zou ik er ook moeite mee hebben. Ikzelf zou kiezen (hopelijk) er niets mee te doen. Maar het zou niet meewerken zoals veel christenen er nu over doen. Daar gaat het vaak al mis. Horen we homo dan gaat er ineens een stukje liefde weg ofzo... Weet niet wat het is.

Kortom: ik pleit voor open gesprekken ;-) en dan is heel wat therapie al helemaal niet meer nodig.

Daarbij vind ik therapie om mensen er mee om te laten gaan als ze er niets mee willen (of juist wel) wel belangrijk. Wordt het niet vergoed, dan niet.

 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 17:44:02
Ik denk dat sommige van mijn visies ook echt niet stroken met die van jou, alleen dat is ons eigen ding.

Ik ga de uitzending idd nog even bekijken, alleen vind ik het nadeel van undercover dat hij altijd zoveel knipt en plakt waardoor het zo gemaakt wordt dat het beeld niet compleet eerlijk is. Dat al het negatieve alleen blijft en het mooie verdwijnt. Daar heb ik wel eens moeite mee. Maar zeggen ze dat je zou moeten liegen dan zeggen ze dat en daar ben ik zo verschrikkelijk op tegen. Vergelijken met kanker (als ze dat echt zouden doen) daar snap ik EN het nut niet van, EN de link zie ik al helemaal niet bijbels gezien.

Mijn visie is idd heel anders. Alleen ik geloof persoonlijk ook wel dat God ons als hetero bedoeld heeft. Anders had hij Adam en Kees wel geschapen. En daarbij staan er teksten in de bijbel die idd laten zien dat homosexualiteit tegennatuurlijk is en als zonde gezien wordt.

MAAR waar we als christenen fout gaan is dat we deze zonde uitvergroten terwijl wij allemaal zonden doen en voor God iedere zonde gelijk is. En daar zouden christenen eens goed bij moeten nadenken. De balk en de splinter verhaal. Ik kan keuzes voor mijzelf maken, maar hoef omdat een ander het anders doet diegene niet te veroordelen. Ik schiet er niets mee op en ik heb het recht simpelweg niet. (en de wil niet)

Over open gesprekken bedoel ik christenen en homo's
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Suus  schreef op: 05-06-2012 17:59:42
Maar ls deze mensen die de therapie zelf opzoeken daarmee geestelijk geholpen zijn? Of ze nou daarheen gaan of naar een psychiater?
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:03:35
naar wat ik heb gelezen ging het erom dat dit volgens onderzoeken geen stoornis is. En als het geen stoornis is wordt het niet vergoed.

Dus de therapie mag wel blijven bestaan, maar het wordt enkel niet vergoed.

Ik heb ook therapie gehad voor de vuurwerkramp toen. Ik heb bewust gekozen voor een christelijke hulpverlener. Werd ook niet vergoed. Dat is een keuze die je maakt vind ik dan. Als een kerk er achter staat zou deze het kunnen vergoeden.

Ergens moeten ze een scheidingslijn trekken, dat snap ik eigenlijk ook wel. Anders kun je om alles vergoed in therapie gaan. Dan wordt het een duur grapje.

Ik zou het graag vergoed zien, maar als het niet als stoornis wordt gezien en dat het criterium is...
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:04:02
hmmm moet dat niet na zijn...
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:09:09
Suus... homoseksualiteit is een aangeboren "afwijking" Je kunt enkel hulp krijgen om te accepteren dat 't zo is, of om er mee om te gaan, maar je kunt het niet afleren.
Het is ziekelijk om dat wel te proberen.
Even ziekelijk als het is om jou homoseksueel te maken, dat lukt niet, het lijkt om brainwashen.
Belachelijk dat dit tot nu toe vergoed is geweest. Echt ziek vind ik het gewoon
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:12:42
Ben ik het niet mee eens. Ik geloof zeker dat homoseksualiteit aangeboren kan zijn. MAAR ik geloof ook dat je het door situaties kan worden. Veel nare ervaringen met mannen of vrouwen waardoor je het enkel bij je eigen geslacht kan vinden bijvoorbeeld. Ik geloof absoluut dat je iemand homo kunt maken op die manier (dus door slechte ervaringen).
Maar goed, inhoeverre 'genees' je dan? het kan zijn dat het verdwijnt idd, omdat je een ander beeld krijgt van het andere geslacht.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:20:09
Dan zijn die personen biseksueel, wat ook een groot deel van de bevolking is.
Maar een echte homofiel walgt van iemand van het andere geslacht. Net als een hetero dat doet bij iemand van hetzelfde geslacht.

Daarnaast.. als iets aangeboren is, heeft God dat toch gecreeerd, wie is dan de mens om dat slecht te noemen.
Geldt in beginsel ook voor pedofielen.. ook aangeboren. Met wordt niet pedofiel omdat men betere ervaringen heeft met kinderen.. Of weer een ander met honden.
Het kwaad wordt geschied wanneer men kinderen gaat misbruiken, zij het lijfelijk, zij het voor foto's of video's
Maar bij homo's is er een wederzijds goedvinden, dus niemand die het schaadt
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:25:38
Dat is een heel verhaal Sis, waarom mensen die gevoelens wel hebben ;-) Want dat kun je tegenover een heleboel andere gevoelens ook stellen.

Alleen is het God niet die graag wil dat je dat krijgt, maar zijn het gevolgen van keuzes die wij maken. Alleen is het moeilijke daarvan dat dat heel moeilijk is om uit te leggen, en het vaak direct als onzin wordt bestempeld en als God liefde is enzovoort....

Maar God geeft je geen sexuele gevoelens voor iemand van hetzelfde geslacht, net zo goed als dat hij geen sexuele gevoelens geeft richting kinderen, of om fikkie te steken of wat dan ook.

Punt met dit is alleen dat christenen geloven dat homosexualiteit niet is zoals God het beodeld heeft, maar omdat de wereld het wel accepteerd als normaal het ineens gek is dat christenen er anders over denken. Maar omdat de wereld iets als geaccepteerd accepteerd betekend het niet dat iedereen het maar in die zin normaal hoeft te vinden dat het ook gewoon moet kunnen.

MAAR dat zijn wel keuzes die een ieder voor zichzelf moet maken. En is er iemand die er neits mee wil omdat hij echt gelooft dat God dit niet wil dan moet hij de kans krijgen daar wat aan te doen, al dan niet vergoed.

Vanmorgen had ik nog een mooie quote op facebook:
Stoppen met zondigen is niet het doel van het leven als christen. Het doel is Jezus, dus houd je ogen op Hem gericht. Niet op zonde!

En ik geloof dat Jezus de beste 'therapeut' is. Je moet niet je uiterste best doen geen homo meer te zijn. Je ogen op Jezus gericht houden en dan komt het goed. Klinkt makkelijker, maar is moeilijker dan je denkt. Want als mensen zijn we geneigd alles zelf te willen doen.

Maar ik ben gestopt met zo goed mogelijk te proberen niets te doen wat fout kan zijn, en dat werkt heel ontspannend. Want uit eigen kracht kan ik het toch niet, en zo gaat het langzaamaan ook veel beter.

Dus als je er van overtuigd ben dat God dit niet wil, dan geloof ik dat wanneer je ermee naar Jezus gaat en Hem ermee laat dealen dat hij er wel wat mee kan.

We hebben de vrijheid gekregen eigen keuzes te maken. Zo ook in dezen
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:27:30

Quote Alice:
Dan zijn die personen biseksueel, wat ook een groot deel van de bevolking is.
Maar een echte homofiel walgt van iemand van het andere geslacht. Net als een hetero dat doet bij iemand van hetzelfde geslacht.

Daarnaast.. als iets aangeboren is, heeft God dat toch gecreeerd, wie is dan de mens om dat slecht te noemen.
Geldt in beginsel ook voor pedofielen.. ook aangeboren. Met wordt niet pedofiel omdat men betere ervaringen heeft met kinderen.. Of weer een ander met honden.
Het kwaad wordt geschied wanneer men kinderen gaat misbruiken, zij het lijfelijk, zij het voor foto's of video's
Maar bij homo's is er een wederzijds goedvinden, dus niemand die het schaadt



Dat is jou mening. En de mijne is anders. Tevens over het biseksueel zijn, je bent mijns inziens dan niet biseksueel maar tijdelijk is je geaardheid verstoord. Want deze mensen vallen uiteindelijk totaal niet meer op mensen van hetzelfde geslacht.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:28:59
Wie schaadt een homofiel dan als hij de liefde bedrijft met zijn geliefde?
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:30:53
God heeft het toch gecreeerd. Met dat soort uitspraken snap ik ook dat mensen niet positief tegenover God staan.

Punt is alleen dat Hij het niet heeft gecreeerd. We maken van God zo'n vreemd persoon. Het enige wat hij heeft gedaan is een perfecte mens maken met keuzevrijheid. Waarom? Zodat er sprake kan zijn van echte liefde. Moest je voor Hem keizen dan was het geen echte liefde maar gedwongen liefde. Maar God had ons zo lief dat je zelf voor of tegen hem mag kiezen.

Maar met iedere vinger die we de duivel geven komt er iets slechts. Of iets wat tot iets slecht kan worden. Dat is het gevolg van de keuzevrijheid die we hebben genomen. En nu moeten we daarmee omgaan. En daarin kun je nog steeds vrijheid vinden gelukkig, van wat dan ook. Maar God heeft in mij de lust voor roddelen echt niet gelegd om er vervolgens niets mee te doen. Dat komt omdat wij mensen dachten het beter te weten.

Maar goed, lastig uit te leggen. Over het algemeen bestaat er een heel vreemd Godsbeeld. Ikzelf heb die ook heel lang gehad. TOtdat ik hem echt mocht leren kennen, en toen ging er een wereld voor mij open. Een eeuwige wereld nog wel
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:32:53

Quote Alice:
Wie schaadt een homofiel dan als hij de liefde bedrijft met zijn geliefde?


Als God het zo niet bedoeld heeft.. ik denk dat het Hem best pijn kan doen. Net als mensen die van God houden. Als zij ervaren dat GOd het zo niet bedoeld heeft, ik denk dat het hen zeker kan raken.

Nu zal ik ongetwijfeld te horen krijgen dat ik het me dan niet aan moet trekken maar zo gaat het in het echte leven met onze geliefden ook. Als je mensen keuzes ziet maken waarvan jij denkt dat het slecht is dan kan het je raken. Daarom hou je niet minder van de ander, maar het schaad je wel.

Zou je zeggen: het schaad niemand, dan ga je voorbij aan een hele groep mensen die dan volgens jou een bepaalde mening niet mogen hebben omdat het ze anders schaadt. Dus zouden zij hun mening maar bij moeten stellen. En zo werkt het mijns inziens niet
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Ivy  schreef op: 05-06-2012 18:35:45
Boterbloem Dit is een onderwerp dat ook in christelijke kringen veel verschillende standpunten kent.

Er staan in het oude testament tegen homoseksualiteit nogal heftige verzen. Als je naar het nieuwe testament kijkt, staan er enkele verzen tegen homoseksualiteit, maar die komen hoofdzakelijk van Paulus. En ik vraag me dan altijd wel af waarom van Paulus sommige dingen heel letterlijk als waarheid gezien worden, maar andere dingen volledig aan de kant geschoven worden binnen de kerken.

Jezus zelf heeft niets over homoseksualiteit gezegd. Wel over liefde. Misschien dat Hij het zelf minder een issue vond dan de Farizeeërs?

Vorig jaar kwam er een jongen binnen onze kerk voor uit dat hij homoseksueel is. Ik heb vol verbazing en teleurstelling gezien hoe sommigen daarmee om gingen.

Ben er zelf niet helemaal uit hoe of wat. Ik vind het lastig! De jongen in onze kerk wist echt zeker dat God hem had laten weten dat het goed was. Ik vind het dan heel moeilijk om dan te zeggen dat dat niet kan.

 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Spatje  schreef op: 05-06-2012 18:37:28
wij hebben een pastoor gehad die homo is, geweldige kerel, krijgt de kerk vol, maar hij wordt dus niet geaccepteerd, dus werd die ontslagen nadat hij ervoor uitkwam
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:39:30
Ja maar ja.. je bent er niet bij, je hoeft er niet naar te kijken.. Is dat dan echt zo schadelijk voor je?

En als 't God pijn doet, is 't dan niet aan God om de straf uit te delen wanneer de homo bij de hemelpoort komt? Waarom bepalen wij dat op aarde al, als je niet eens kunt zeker weten dat God dit een probleem vindt?

Dingen die anderen kwaad doen, zoals roddelen, of slaan.. daarvan is zeer duidelijk dat het niet kan/mag/gewenst is
Homoseksualiteit is dat volgens mij niet.

Sommige mensen zeggen ook tegen mij dat 't slecht is dat ik mijn kind al bijna 21 maanden de borst geef. Gatver, een peuter aan de borst! Incestueus! Doe je voor je eigen genot! Toch is 't alleen maar onwetendheid die dat roept. Ik schaad niemand en niemand hoeft erbij te zijn als ik mijn kind borstvoeding geef. Hij vindt het fijn en ik vind het fijn (hij heeft voor borstvoeding hetzelfde woord als voor ijsjes)
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:40:11
Ik vind dat het dan ook echt tussen hem en God is. Daar hebben wij mensen niet over te oordelen. En ik vind je punt heel mooi wat je zegt over Jezus.

Dat is ook wat die quote eigenlijk zegt: niet je ogen richten op de zonde, maar op Jezus. Is het zonde dan maakt Jezus je het echt wel duidelijk.

Dus in die zin kan ik enkel voor mijzelf bepalen. Ik moet bepalen of ik er wat mee zou doen. Maar mocht mijn zoon homo zijn dan moet hij toch echt zelf beslissen wat hij er mee doet. Is hij christelijk, dan is het een zaak tussen hem en God. En dat kan mij raken, maar mijn liefde wordt niet minder. Mijn acceptatie van mijn zoon wordt niet minder. Want uiteindelijk ben ik alleen voor mijn eigen daden verantwoordelijk.

Ik vind het ook triest hoe we er in de kerk mee omgaan. We hoeven niet te doen alsof het door God geschapen is, de bijbel is er duidelijk over. Maar we hoeven ook nie te doen of het erger is als roddelen of liegen. Want voor GOd is iedere zonde gelijk.

Het moet gewoon bespreekbaar zijn. We gooien mensen die roddelen of liegen de kerk niet uit, dus evenzo met homo's (gelukkig doen veel kerken dit al niet meer)
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 18:42:27

Quote Alice:
Ja maar ja.. je bent er niet bij, je hoeft er niet naar te kijken.. Is dat dan echt zo schadelijk voor je?

En als 't God pijn doet, is 't dan niet aan God om de straf uit te delen wanneer de homo bij de hemelpoort komt? Waarom bepalen wij dat op aarde al, als je niet eens kunt zeker weten dat God dit een probleem vindt?

Dingen die anderen kwaad doen, zoals roddelen, of slaan.. daarvan is zeer duidelijk dat het niet kan/mag/gewenst is
Homoseksualiteit is dat volgens mij niet.

Sommige mensen zeggen ook tegen mij dat 't slecht is dat ik mijn kind al bijna 21 maanden de borst geef. Gatver, een peuter aan de borst! Incestueus! Doe je voor je eigen genot! Toch is 't alleen maar onwetendheid die dat roept. Ik schaad niemand en niemand hoeft erbij te zijn als ik mijn kind borstvoeding geef. Hij vindt het fijn en ik vind het fijn (hij heeft voor borstvoeding hetzelfde woord als voor ijsjes)



Daarom zeg ik ook: ik heb voor mijzelf te beslissen. En aan God over laten om straf uit te delen? Dat is dus het vreemde Godsbeeld waar ik het net over had...

We doen allemaal fout. En daar zouden we ons wat meer bewust van moeten worden. We maken de ene mogelijke fout zoveel groter als de ander.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:46:33
Maar je gelooft toch ook in de hemel enzo? En dat het fijner hebt daar als je volgens God goed geleefd hebt?
Een homo kan dan toch nooit volledig goed leven volgens God? Dus krijgt hij een andere hemel?

 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:52:26
Overigens.. hoe jij 't brengt, het accepteren en de liefde enzo.. Daar kan natuurlijk niemand wat op tegen hebben. Maar helaas is dit niet representatief voor de rest van de gelovigen. Uitzonderingen zijn er natuurlijk, durf er geen getal op te plakken, maar schat dat 80% van de gelovigen er anders over denkt en alle homo's het liefst gestenigd zien.
En dat wordt niet ontmoedigd vanuit de kerk. Beetje jammer
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 18:59:05
Was 't maar zo dat er geen homo's waren die in God geloven. Helaas voor deze groep, mogen ze hun hele leven gebukt gaan onder aangeprate schuldgevoelens. Soms zo erg dat ze van zichzelf walgen en zich tot therapie gaan wenden om te proberen niet meer zichzelf te zijn.
Schrijnend vind ik dat
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Alice  schreef op: 05-06-2012 19:01:46
Homo's die gebukt gaan
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Spatje  schreef op: 05-06-2012 19:01:54
ben het helemaal met je eens alice, niet alleen schrijnend ook zielig!!!!! verder ga ik er niks over zeggen, kan me hier enorm kwaad om maken
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Ivy  schreef op: 05-06-2012 19:09:30
Sis In het Oude Testament staan een heleboel wetten. Daar staat ook tussen dat homsekualiteit met steniging gestraft moet worden (zo ook plegers van o.a. incest en meer van die dingen).

In het Nieuwe Testament is het idd niet Jezus zelf die zegt dat homoseksualiteit niet mag.

Over het algemeen kijken christenen dus naar de regels die in het Nieuwe Testament staan.

Ik denk zelf dat ieder de Bijbel moet lezen en daaruit kan opmaken voor zichzelf hoe het zit. Ik denk dat sommige dingen best heel duidelijk in de Bijbel beschreven staan, maar er is toch ook wel een heel flink grijs gebied!

Toen ik jonger was, zat ik het allemaal veel zwart/witter dan nu. Niet dat ik nu minder geloof (integendeel) of minder met het geloof bezig ben. Alleen zie ik toch dingen soms net wat anders. Soms ook vergeleken met mensen binnen onze kerk.

Ik ben er echt niet over uit hoe het zit met homoseksualiteit. Ik probeer het nu zo te zien alsof 1 van mijn kinderen homoseksueel is. Moeilijk, maar therapie zoals hierboven beschreven staat hoeft voor mij niet.

Als iemand homoseksueel is en dat echt niet wil zijn, denk ik dat hij/zij die zorg bij Jezus mag brengen en daar hulp bij mag vragen en ook zal krijgen.
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 19:22:31

Quote Alice:
Maar je gelooft toch ook in de hemel enzo? En dat het fijner hebt daar als je volgens God goed geleefd hebt?
Een homo kan dan toch nooit volledig goed leven volgens God? Dus krijgt hij een andere hemel?


Het gaat niet om goed leven, het gaat om Jezus aannemen. Als je Jezus aanneemt als je Verlosser krijg je de heilige Geest in je hart. En het mooie is dat de heilige Geest je steeds meer duidelijk zal maken wat goed voor je is en wat niet. En dat gaat niet van het ene op het andere moment zo.

Daarom is een (wedergeboren) christen niet perfect en doet deze ook zonde. Niet alles gaat ineens.

Maar het gaat dus niet om goed leven of slecht leven. Het gaat om leven MET of ZONDER Hem.

Als je Jezus als Verlosser hebt aangenomen heb je de belofte dat je behouden wordt. Ook ik, mevrouw de roddelaarster. Maar daar waar ik het eerst graag deed, is de heilige Geest nu hard aan het werk
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 19:23:42

Quote Alice:
Overigens.. hoe jij 't brengt, het accepteren en de liefde enzo.. Daar kan natuurlijk niemand wat op tegen hebben. Maar helaas is dit niet representatief voor de rest van de gelovigen. Uitzonderingen zijn er natuurlijk, durf er geen getal op te plakken, maar schat dat 80% van de gelovigen er anders over denkt en alle homo's het liefst gestenigd zien.
En dat wordt niet ontmoedigd vanuit de kerk. Beetje jammer


durf geen aantallen te noemen maar ben het met je eens dat veel houdingen triest zijn. We zetten de ene zonde boven de ander... Terwijl het zo duidelijk is dat voor God iedere zonde gelijk is. Maar snap je punt hier hoor
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 19:24:08
Ga nu eerst zingen! Ben er morgen weer! Tot dan. Interessant onderwerp!
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Boterbloem  schreef op: 05-06-2012 22:58:43

Quote SismvNick:
Hahaha homo's die gebukt gaan

Oke ik wist niet dat er ook homo's zijn die geloven.. Je zou denken dat als iemand -in dit geval god- je niet accepteerd, je ook niet bij diegene zou willen zijn.

(Vind het trouwens moeilijk te verwoorden, want ik geloof zelf niet)



Maar dat is juist het punt. God accepteerd je wel. Ik roddel. God zou mij dan in jou ogen niet accepteren omdat dit nou eenmaal in mijn aard ligt. Maar God houd van mij, en zijn houden van gaat voorbij dat roddelen van mij. Maar Hij houd teveel van mij om mij zo te laten.

Over dat GOd het niet zelf heeft gezegd: ik geloof dat de mensen door God geinspireerd waren. Het is in het oude testament ook gewoon terug te geven, dus ik zou me eerder achte rde oren krabben als ze bepaalde zonden ineens zouden toelaten. Tegelijkertijd is het niet een kracht die je in jezelf zou moeten zoeken. Dat is wel vaak hoe het gebracht wordt.

Dat mogen we allemaal bij Jezus zoeken. Hij is aan het kruis gegaan. Hij heeft met elke zonde, elke pijn en elke ziekte afgerekend. En nu hoeven wij dat alleen maar te accepteren en vanuit die wetenschap te gaan leven en dan zal de heilige Geest ons steeds meer leiden naar een leven zoals God dat bedoeld heeft. En heeft GOd hetb edoeld dat we als man en vrouw zullen samenleven dan zal dat vanzelf duidelijk worden aan die persoon. We kunnen bestuderen in de bijbel, en daarbij de (levende) relatie met God aan gaan.

Wat Alice zegt over het aangepraatte schuldgevoel: ik wou dat ik er tegenin kon gaan. Ik merk dat ik die neiging heb maar je hebt gewoon gelijk op dat punt. We maken er als christenen heel vaak maar een potje van. Zijn geen slag beter als een ander, sterker nog: we konden beter weten en doen het nog zo....

Ik snap daar ook niets van. Geloof oprecht dat dat voornamelijk door religie komt. Wij hebben God dood gemaakt. We zeggen wel dat we een levende God hebben maar ondertussen kan hij niet genezen, niet communiceren met ons enzovoort... Zo iets raars.

Sinds ik er achter ben dat ik nog steeds in contact kan komen met God, dat hij gewoon mijn leven kan leiden in alle opzichten is er een wereld voor mij open gegaan. Hij spreekt tot mij. Soms spreekt er een verlangen uit mijn hart en dan komt vrij snel het antwoord, op wat voor manier dan ook. 1 keer kan toeval zijn, 2 keer ook, maar keer op keer? Toeval is God incognito. Hij wil graag voor ons zorgen, homo of hetero. Hij wil ons laten zien hoe hij graag wilde dat we zouden leven.

En de mensen die daadwerkelijk vanuit dat geloof leven, daar zie ik ook een heel andere houding van, onder andere naar homo's toe, maar eigenlijk in alles. Ze zijn heel vrijgevig, staan voor de ander klaar, zeggen niet alleen van alles in het geloof maar doen het ook enzovoort. Het geloof leeft daar.

Maar helaas zijn er ook vele mensen die als christen zijn opgevoed maar ondertussen maar raak oordelen over anderen... Wat ik eerder al zei: de balk en het splinter verhaal...
 
Quote
RE: Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Mafkees  schreef op: 05-06-2012 23:15:45
God heeft de mens gemaakt, daar geloof ik in

God houdt van alle mensen, daar geloof ik in

Blond, bruin, zwart, homo, oud, jong, etc....God houdt van alle mensen!
Daar geloof ik in

Als je goed bent voor de wereld, voor de mensen om je heen...dan maakt het voor onze Here God geen ruk uit wat je levensovertuiging, ras, cultuur of geaardheid is

Het geloof is heeeeeel veeeeeel jaren oud, denken in mannetje en vrouwtje is een tikkie ouderwets, jammer dat het geloof niet daarin meegroeit
 
Quote
Navigatie


Reageren op Stichting naar CGB om 'homotherapie'
Naam
Bericht