Menu
 

Topic:

Logeerangst

Sennamvyent  schreef op: 05-06-2012 11:07:51
Omdat wij vrijdag een personeelsfeestje hebben gaan de kinderen logeren. Om Thomas maak ik me niet zo druk, die vindt het wel prima.
Yenthe heeft de afgelopen tijd regelmatig geprobeerd te logeren, omdat ze het zo graag wilde. Ze kiest dan zelf bij wie ze wil logeren en we praten er positief over.
Van al die keren is het haar twee keer gelukt. Eén keer bij mn schoonouders, waar ze haar schoen mocht zetten en één keer bij mijn zus, waar ze veel plezier had met haar nichtjes.
De andere keren, bij dezelfde mensen lukten haar niet en haalden we haar later op de avond toch weer op.
Komende vrijdag gaat ze weer naar mijn zus. Ze heeft zelf gekozen bij wie ze wilde logeren en dit was haar keuze. Prima, een poos niet over gesproken verder en logeerpartij geregeld. Maar nu het dichterbij komt vindt ze het zo eng.
Gisteren hadden we het er over en sprongen de tranen in haar ogen. Toen ik vroeg waarom wist ze het niet, "de tranen komen zomaar opeens mam".
Ze heeft er zin in maar is zo bang voor een teleurstelling, dat het haar niet lukt.
Ik heb haar verteld dat ze ons altijd mag bellen als ze daar is. Dat wij weg zijn en haar niet makkelijk op kunnen halen, maar als het nodig is we haar opalen als we thuis zijn, 's nachts.
Maar liever niet natuurlijk! We zijn op zn vroegst 1u thuis en het is voor haar ook geen doen om zo lang op te blijven.
Ik heb er aan gedacht om thuis te blijven maar voor ons is het belangrijk en fijn om eens een keer iets samen te doen, dus ik wil eigenlijk toch wel gaan.

Heel verhaal.
Mijn vraag is nu eigenlijk, hoe kan ik haar helpen om over haar angst heen te kijken?
Om er positief naar uit te kijken zodat de kans op lukken ook groter is. Heb echt met haar te doen. Ze vindt het zo eng, terwijl ze er aan de andere kant echt zin in heeft, ze is dol op haar nichtjes en mijn zus!
Help!
 
Quote
Navigatie
RE: Logeerangst
Sennamvyent  schreef op: 05-06-2012 18:09:49
mama anja, dat is het probleem niet. Ze speelt overal zonder problemen en eet ergens anders zonder ons te missen.

Ze vindt het begrip logeren gewoon te spannend blijkbaar.

Mb2, fijn dat et met jouw nichtje goed ging! Zo proberen wij hetinderdaad ook. Andere keren lukte dat dus niet, nu hopelijk wel!
 
Quote
RE: Logeerangst
Danna  schreef op: 05-06-2012 18:50:51
Mijn dochter vond logeren ook altijd heel leuk, maar toen ze een jaar of 5 was opeens ook eng. ook bij opa en oma waar ze altijd zonder problemen had gelogeerd en zelf heen wilde, vond ze het 's avonds toch heel erg eng opeens. Als ze daar nu gaat logeren, krijgt ze een foto van ons gezin mee, een knuffel die altijd op mijn bed staat mag met haar mee om bij haar te slapen, en oma gaat even naast haar liggen als ze het heel engf vindt tot ze weer slaapt. En ik stuur altijd een kaart die dan de ochtend na de nacht aankomt, dus als ze naar huis zou gaan, zou ze die missen. (ik heb hem ook wel eens aan oma gegeven zodat zij hem in de bus kon doen als mijn dochter het niet zag, want ik was te bang dat de postbode te laat zou zijn . Ze gaat nu weer lekker logeren, en weet dat oma even bij haar komt liggen als ze bang is tot ze slaapt. Ze geniet er echt van (maar soms is het gewoon even heel eng in een vreemd huis waar de regen anders tikt op het raam, en de trap anders kraakt)
 
Quote
RE: Logeerangst
Danna  schreef op: 05-06-2012 18:51:42
En veel plezier op het feestje!
 
Quote
RE: Logeerangst
Juulmvjens  schreef op: 05-06-2012 21:25:27
Zou het helpen dat Yenthe bij je zus in bed mag als ze bang is?

Mijn zoon van 6,5 doet dat ook vaak wanneer hij bij opa en oma logeert (bij ons ook trouwens ). Misschien net even dat extra stukje veiligheid?
 
Quote
RE: Logeerangst
Bepje  schreef op: 05-06-2012 23:43:47
Als je de komende nacht of vrijdag overdag een t`shirt aandoet dan kan zij die aan om te slapen. Dan heeft ze in ieder geval jouw luchtje.
Ik vind ook wel dat je niet overal cadeautjes voor moet geven maar een kleintje kan misschien wel en dan zaterdag bij thuiskomst.
 
Quote
RE: Logeerangst
Alice  schreef op: 10-06-2012 18:49:38
En hoe is t gegaan?
 
Quote
RE: Logeerangst
Sennamvyent  schreef op: 10-06-2012 19:40:04
Het is haar gelukt

Ze vond het wel erg moeilijk en spannend. 's Avonds even gehuild en toen heeft mn zwager duidelijk gezegd dat wij er niet waren en dat we haar zouden komen halen als ze om 2u nog wakker was.
Heeft het heel gezellig gehad met haar nichtjes. Ze sliepen om half 10 en waren om 5u al wakker. Pfff!
Had een nieuw spelletje gekocht, dat mocht ze meenemen en daar voor het eerst doen. Dat was een succes.

Toen we haar haalden zaten haar tranen erg hoog, ze had ons zo gemist zei ze.

Over 3 weken gaat ze bij vrienden logeren. Ze wilde zelf heel graag en dat komt goed uit want wij gaan dan lekker uit eten!
 
Quote
RE: Logeerangst
Alice  schreef op: 10-06-2012 19:42:54
Ah wat goed van d'r!!
Wat 'n schatje zeg

Heel veel plezier met uit eten gaan!!!
 
Quote
RE: Logeerangst
Juulmvjens  schreef op: 10-06-2012 19:43:33
Stoere meid!
 
Quote
RE: Logeerangst
Debby1977  schreef op: 10-06-2012 19:45:24
Wat goed!
 
Quote
RE: Logeerangst
Petrina  schreef op: 10-06-2012 20:59:01
Wat heerlijk dat het gelukt is joh! Een positieve ervaring, dat ze het wel gedaan heeft, hopelijk geeft had de volgende keer wat kracht, dat ze het de vorige keer ook kon.

Goed om over een paar weken het weer te doen.

Echt knap van je meisje!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Logeerangst
Naam
Bericht