Menu
 

Topic:

Hoe ziet 't er uit?

Bettie  schreef op: 04-06-2012 10:23:10
Ik ben echt een complete leek op het gebied van kinderziektes maar denk dat ik er nu aan moet gaan geloven.

Bij Edith zag ik afgelopen zaterdagavond na het douchen 2 bultjes onder haar oksel. Nog een beetje vaag dus verder niet gekeken. Sinds gisteren verschijnen er hier en daar meer bultjes. Niet echt veel maar ze worden wel groter en er lijkt een soort pus in te zitten.

Zijn dat waterpokken of toch iets anders?
Hoe lang duurt het voordat 't op z'n top is?
Is de besmetting al geweest of juist nu extra besmettelijk?

Je ziet.....ik heb er geen verstand van .
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe ziet 't er uit?
Angelique  schreef op: 04-06-2012 10:35:19
google even er staan veel fotos ook op het net dan kan je vergelijken
zolang er nog blaasjes zijn is het wel besmettelijk
als ze ingedroogt zijn is het besmettings gevaar over

verloop verder is heel verschillend sommige kindjes hebben maar 5 of 6 pokjes en sommige hebben er honderden en op de meest gekke plaatsen

heb er zelf nog geen ervaring mee ze moeten het nog krijgen maar is wel heel verschillend allemaal
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Mamavan2boys  schreef op: 04-06-2012 10:53:19
hier hebben ze het beide net gehad met precies 2 weken verschil ertussen. Ze waren al 14 dagen ervoor besmettelijk, zijn dat nog steeds tot de blaasjes zijn ingedroogd. Het vocht uit de blaasjes zijn erg besmettelijk.

hier duurde het een dag of 3/4 toen was het op ze top echt 1 dag enorme jeuk, daarna droogde ze in en na een week alleen nog rode vlekjes/korstjes over..
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Mamavan2boys  schreef op: 04-06-2012 10:55:04
Als het waterpokken zijn kan je in een sok zemelen/havermout doen en daar flink in knijpen helpt tegen de jeuk en is voor snelle uitdroging van de pokken. Mijn jongste zoontje had hooguit 38,4 koort terwijl de oudste over de 40 grd ging, beide 1 of 2 dagen. En verkouden dat is ook een symptoon..
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Harleysmama  schreef op: 04-06-2012 11:10:32
Vocht van een waterpok hoort toch helder te zijn en geen pus te bevatten, of ze zijn nu al ontstoken. Bij twijfel gewoon ff naar de huisarts gaan.
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Bettie  schreef op: 04-06-2012 20:38:32
Ging ik vanmorgen googlen op foto's van de waterpokken, kreeg ik me een lekker virus. Enne....bedankt voor de tip . Het zijn echt wel de waterpokken. Er komen er langzamerhand wat meer. Kan alleen nergens terugvinden hoeveel dagen het duurt voordat het op z'n hoogtepunt is. Weet iemand hoeveel dagen het duurt voordat alle waterpokken door zijn?

@Harleysmama, er is nog geen open waterpok te zien alleen zitten er op sommige pokken van die geel/witte blaasjes. (zeg maar puist en dan wat gelig). Volgens de dokter was dit normaal (via de telefoon) Omdat Edith er niet echt ziek van is, kijk ik het nog maar eventjes aan.

Het is wel zielig dat er zoveel in haar liezen, schaamstreek zitten. Daar heeft ze bovendien ook al heel lang last van een allergie (met jeuk) en dat is nu dubbelop. Heb eventjes overleg met de huisarts gehad of we de zalf die we daarvoor gebruiken, mogen blijven doorsmeren. We stoppen even met de een (hormoonzalf) en gaan met de andere (barriërecreme) gewoon door. Dat verzacht ook wel wat.
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Jennifer77  schreef op: 04-06-2012 21:33:36
Als het waterpokken zijn merk je het snel genoeg, die breiden zich vaak snel uit! Rode plekjes/blaasjes.

Havermout of zemelen in een washand doen, dichtknopen en daarmee in bad. Werkt erg goed!!
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Danimvsenna  schreef op: 04-06-2012 21:35:27
Bij Senna kwam op dag 3 pas echt veel pokken, en op dag 6 kwamen er geen meer bij.
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Bettie  schreef op: 04-06-2012 21:56:54
Dank jullie wel voor alle tips en trucs en info. Als ik Senna als leidraad neem, zou Edith vandaag (= dag 3) de meeste gehad moeten hebben. Dan blijft het bij een mini-uitbraak zullen we maar zeggen.
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
M.m.  schreef op: 05-06-2012 09:18:49
De waterpokken komen vaak in golven. Dan beginnen de eerst in te drogen, en dan komt er tgt een nieuwe golf van waterpokken.
Mijn dochtertje had pech. Die kreeg ze in 3 golven. Ze was dik 1,5 week zoet, en het heeft nog weken geduurd voordat je er niets meer van zag.
Ik had haar dus weer naar school gestuurd omdat de pokken waren ingedroogd, kwam ze 's middags thuis met een heleboel nieuwe....
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Bettie  schreef op: 05-06-2012 18:46:38
Ik ben benieuwd hoor M.m. Al die ieniemienie bultjes van gisteren zijn nu megagrote rode vlekken met vochtbultjes erop. Er zijn er al een fiks aantal opengegaan en sommigen drogen wat in. Heb niet het idee dat er heel veel is bijgekomen alleen wat in haar gezicht die ook heel groot uitgezet zijn.

Het valt me alleszins mee dat ze nauwelijks krabt. Alleen op haar hoofd, onder haar haar jeukt het volgens mij verschrikkelijk. Daar krabbelt ze tenminste steeds. Verder blijft ze er echt af. Heb haar zojuist voor de 2e keer in een havermoutbadje gezet. Dat vindt ze heerlijk en ze slaapt daarna echt fantastisch in.
 
Quote
RE: Hoe ziet 't er uit?
Bettie  schreef op: 06-06-2012 22:10:17
Nou de 2e hoos is er afgelopen nacht bijgekomen. Tjonge wat was ons dametje er beroerd van zeg. Heeft vanaf gisteravond 19.00 uur tot vanmorgen vroeg 05.15 uur gekermd en gejammerd dat het een lieve lust was. Er was werkelijk helemaal niets mee aan te vangen.

Sinds vandaag heeft ze er ook koorts bijgekregen. Vanmorgen 38.3 en nu vanavond 39.5. Ik lees overal op internet wel dat er soms koorts bij kan komen maar ik lees niet hoe hoog die kan zijn/worden. Weet iemand hier dat?

Vandaag begonnen met talkpoeder en dat vindt ze echt heel prettig. Vooral in het luiergebied. Daar lijkt het wel een slagveld van waterpokken. Echt zo zielig. Vanmorgen moest ze plassen en ging ze met haar benen wijd staan en begon echt te jammeren van de pijn. Dus direct luier verwisseld en weer opnieuw gepoederd. Nu roept ze de hele dag als ze een plasje gedaan heeft 'mama, kak'. (dat is normaliter haar communicatie als ze een grote boodschap gedaan heeft. Die vindt ze nl. heel erg vies) En deze mama dan braaf luier verwisselen en poederen.

Nu maar hopen dat komende nacht beter gaat dan de afgelopen. (tot nu toe gaat het goed; ze slaapt tenminste net weer)

We zouden heel onverwacht morgen een lang weekend weggaan maar dat hebben we maar geannuleerd. Zeker met koorts kun je weinig beginnen. Balen maar het is niet anders.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe ziet 't er uit?
Naam
Bericht