Menu
 

Topic:

PCO

Anoniem  schreef op: 03-06-2012 14:39:57
Wij hebben 1 kindje van bijna 2,5 jaar maar dit ging allemaal niet vanzelf, ik heb jarenlang geen eigen cyclus gehad door het pco syndroom, ben toen ook aan de pil geweest. toen we voor onze eerste gingen hebben we besloten om eerst de natuur zijn gang te laten gaan en een half jaar te wachten, in dit half jaar gebeurde er niets! Daarna toch naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling en uiteindelijk met hormoon injecties zwanger geworden.
Na de geboorte van ons kindje zijn wij niet gelijk gestart met de pil omdat ik wilde weten of mijn cyclus nu wel terug kwam, na een dik half jaar gewacht te hebben gaf de gynaecoloog aan dat ik toch een keer een menstruatie moest krijg of met primolut (menstruatie opwekker) of toch weer aan de pil gaan. We hebben uiteindelijk gekozen voor het laatste. Nu zijn we 2 jaar verder en hebben we een grote wens voor een tweede kindje maar ik twijfel of ik gelijk naar het ziekenhuis moet gaan! Ik zie best op tegen de behandelingen maar net zo goed ook tegen een half jaar wachten op een menstruatie die nog nooit spontaan gekomen is! zijn er hier meiden die ook pco hebben? en hoe is bij jullie gegaan met zwanger worden?
 
Quote
Navigatie
RE: PCO
Annikamv3  schreef op: 03-06-2012 15:57:58
ik heb pco en ben zowel via hormoon injecties zwanger geworden als 2 keer spontaan.

de kans op spontaan met pco is gewoon klein.
als je zekerheid wil en duidelijkheid zou ik toch weer terug gaan naar de gyn.
 
Quote
RE: PCO
Anna28  schreef op: 03-06-2012 16:37:51
Ik heb ook pco en kon ook niet op de natuurlijke manier zwanger worden. Na 4 jaar zijn wij de medische molen ingestapt en daar ben ik na een jaar zwanger geworden via hormoonpillen, spuiten en IUI.
De kans is erg klein dat we bij een tweede wel spontaan zwanger zouden worden dus dat zal waarschijnlijk ook een medische molen worden weer als we daar voor willen gaan.

Wij hebben over een paar maanden weer een gesprek met fertiliteit om te kijken hoe we er nu voor staan en of een tweede een optie is of niet (ook qua gezondheid bij mij)

Omdat bekend is wat ik heb en hoe ik zwanger ben geworden, verwacht ik niet dat we het hele traject opnieuw zullen moeten doen. Ik hoop dat ze gewoon zeggen: Oh mevr, we geven u de medicatie, doen de follikelmetingen en spuiten als het eitje rijp is en insemineren als het eitje gesprongen is.
Kwestie van een paar keer heen en weer rijden.
Wij willen echt niet meer de hele molen van onderzoeken, maandenlang verplicht om de dag met elkaar vrijen, iedere 2 dagen met de benen wijd voor inwendige echo's, 3 uitstrijkjes per maand.... blegh!!

Je zou het dus echt moeten overleggen denk ik. Maak een afspraak en bespreek het, wie weet zeggen ze wel: mevrouw, we geven u de hormonen en veel succes!
Dan heb je het denk ik makkelijker dan dat je opnieuw moet beginnen.

Wij gebruiken geen anticonceptie (ik mag geen pil ofzo omdat ik longembolies enzo heb gehad) en mijn zoontje is net 1 jaar geworden. Tot nog toe geen zwangerschap, dus ik geloof niet dat het vanzelf gaat bij ons.

Ik zeg: afspraak maken en bespreekbaar maken


Ik besef me dat ik hier veel persoonlijke info opzet...
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 03-06-2012 19:10:17
hier pco en 3 zwanger geraakt, 1 miskraam, geen hormonen of wat dan ook gebruikt, ik heb voor de alternatieve kant gekozen
 
Quote
RE: PCO
Mitch  schreef op: 03-06-2012 19:15:52
Hier ook PCO voor mijn zoon heb ik 5 miskramen gehad.
Met clomid kreeg ik cystes toen ik uiteindleijk hoorde dat afvallen misschien zou helpen.
Na 4 jaar proberen en 20 kilo afvallen was ik dan blijvend zwanger van mijn zoon <3

Mijn dochter ben ik 1 april met de pil gestopt, ik volgde op dat moment een soya dieet en was 10 kilo kwijt.
1 mei ben ik naar de gynaecoloog gegaan voor duphaston en 1 Juni teste ik positief.

Hier werkt afvallen dus blijkbaar heel erg goed, maar zo werkt het helaas niet voor iedereen.
Ik zou het niet eerst proberen maar wel meteen naar de gyn gaan, baat het niet dan schaad het niet.
 
Quote
RE: PCO
Anoniem  schreef op: 03-06-2012 19:17:53
Anna28: Zo bij jou ook niet makkelijk gegaan joh!
Dat is dus ook waar ik tegenop zie dat ik weer bij begin moet beginnen, maar ik ga er maar even vanuit dat ik gewoon weer met de injectie mag beginnen!
Ik vind het best weer heftig om erin te stappen maar de wens is zo groot dat we toch voor een tweede gaan. Ik reageer best heftig op de hormonen voelde me ontzettend labiel had jij hier ook last van?

Spatje: Mag ik vragen waar jij geweest ben? ik loop ook bij een natuurgeneeskundige maar hij krijg mijn hormonen totaal niet stabiel met kruiden.
 
Quote
RE: PCO
Annikamv3  schreef op: 03-06-2012 19:25:12
ik ben niet meer door de hele molen heen gegaan. gelukkig
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 03-06-2012 19:31:18
anoniem bij een klassiek homeopaat, na 3 maanden had ze mijn cyclus van 42 dagen naar 33 dagen gebracht, volgens de medici geen pco meer, en geloof het of niet , maar maand 4 was ik zwanger van mijn nu 2,5 jarige
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 03-06-2012 19:31:39
ow en dat na 3 jaar proberen
 
Quote
RE: PCO
Anna28  schreef op: 03-06-2012 19:37:41
@anoniem: ik denk dat de kans best groot is hoor, vooral als je naar hetzelfde ziekenhuis gaat en misschien wel de zelfde arts kunt krijgen. Dan is alles toch bekend qua dossier enzo.
Ik reageerde ook best wel op de hormonen, heb ik altijd wel last van... maar het was nog aardig te doen al zeg ik het zelf. Had in mn hoofd ook echt een 'knop' omgezet en dat werkte ook wel.

Hier is de wens voor een tweede er ook wel, maar ik weet niet of ik het nog aandurf. Heb een heel kritieke bevalling (na 50 uur weeen een spoedkeizersnee) gehad waarbij ik zelf op het randje lag en 10 weken daarna longembolies in gevorderd stadium. Ben toen met spoed weer opgenomen en erg lang ziek geweest. Ben daarvan nog aant herstellen.

Nu gaat het gelukkig heel goed met me, behalve nog last van bekkeninstabiliteit, maar daar wordt aan gewerkt. Dus twijfel nog enorm: ben er psychisch nu bovenop en lichamelijk bijna, ga ik dat dan weer allemaal meemaken? Dat wil ik echt niet. Plus die medische molen vooraf... mwah niet echt aantrekkelijk

@Mitch: wat goed dat je zo goed kon afvallen! Juist meiden met Pco kunnen zo slecht afvallen!

Bijkomend probleem bij mij is trouwens een te hoge PH waarde waardoor de zaadjes worden gedood. Om die reden kreeg ik IUI . Anders hadden we natuurlijk ook via de 'gewone' weg kunnen proberen na de hormonen.
 
Quote
RE: PCO
Anoniem  schreef op: 03-06-2012 19:37:45
Annika: Fijn om te horen, dan zal dit waarschijnlijk bij mij ook niet hoeven.

Spatje: Dat is wel super joh, ik heb alleen helemaal geen cyclus dus dat zal lastiger zijn.
Met wat voor medicijnen werkt een homeopaat dan precies?
 
Quote
RE: PCO
Mitch  schreef op: 03-06-2012 19:42:19
Anna dat was toen best lastig.
Alle suikers schrappen heeft de eerste keer geholpen.
Soya dieet 2x shakes en 1x lichte maaltijd werkte de tweede keer.
Maar dan heb je een heel goed stevig doel voor ogen, nu voor mijzelf lukt dat niet zo heel goed meer hihi.

Anoniem er word beweerd dat in Soya eenzelfde soort hormoon achtig stofje zit als oestrogeen, dit schijnt niet heel slecht te zijn voor je cyclus.
Ik had een gemiddelde cyclus van 115 dagen, dus gewoon geen cyclus zeg maar.
Ik weet niet OF je eventueel overgewicht heb?
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 03-06-2012 19:42:54
dat zijn natuurlijke geneesmiddelen uit natuurlijke producten met name planten, je krijgt ze in de vorm van korrels, ik zou zeggen probeer eens, wel een klassieke zoeken, ik weet niet hoe je verzekerd bent, maar bij de meesten wordt het vergoedt, super dat je hier voor openstaat, veel mensen vinden het onzin, maar dat is meestal omdat ze er niet mee bekend zijn

welke kruiden krijg je?
 
Quote
RE: PCO
Anoniem  schreef op: 03-06-2012 19:55:40
Mitch: Is jou cyclus ook terug gekomen toen je ging afvallen? of ben je zwanger geraakt met clomid.
Ik heb geen overgewicht weeg 69 kilo, moet er wel hard voor werken om dit zo te houden maar lukt tot op heden goed.
Bedankt voor de tip over soya ik ga me daar ook eens even in verdiepen.

Spatje: Ja ik sta daar zeker ook open voor, heb heel veel problemen gehad met mijn maag en darmen en dit is dankzij de kruiden zo goed als over.
Voor mijn hormonen heb ik nu drie verschillende soorten gehad Agrimonia complex, agnus castus complex en nu slik ik trifolium complex. ken je deze middelen?

Anna28: zo dat is inderdaad heftig joh, dan zal ik er als ik jou was zeker goed over na denken, is de kans groot dat die longembolien zich herhalen bij een volgende zwangerschap?
Ik ga naar een ander ziekenhuis hier in de buurt, voor mijn vorige zwangerschap liep ik in een EMC in Rotterdam bij een gespecialiseerde arts voor PCO omdat ze in het buurtziekenhuis er toen niet achter konden komen wat ik had was erg veel gezeur (dit is nu zo'n 9 jaar geleden) maar ik neem aan dat ze toch mijn dossier daar op kunnen vragen of niet?
 
Quote
RE: PCO
Anna28  schreef op: 03-06-2012 20:02:45
Je kun je dossier naar het andere ziekenhuis laten versturen, dan hebben ze alles bij de hand. Heb ik ook gedaan toen ik verhuisde van Ede naar Almere. Was geen probleem toen.

De kans is groot dat ik weer BI krijg bij een volgende zwangerschap, dus wordt ik weer bedlegerig. = weinig beweging, dus kans op trombose. Keizersnee is een grote operatie dus zal ik gelijk bloedverdunners moeten krijgen voor een half jaar. En met bloedverdunners zal de kans een stuk kleiner zijn gelukkig. Maar das wel vervelend, omdat je gewoon snel veel bloed kan verliezen.

@Spatje: werkt dat nou echt, die kruiden? Om een cyclus te krijgen ook? Ben er helemaal niet in thuis eigenlijk....

@Mitch: moeilijk hoor dat dieten!! Ik doe nu al een aantal maanden rustig aan, eet geen koekjes of snoepjes, sport 3x per week, maar afvallen ho maar! Heel frustrerend! Terwijl ik toch zeker 40 eraf moet. (20 zwangeschapskilo's)
 
Quote
RE: PCO
Mitch  schreef op: 03-06-2012 20:03:57
Anoniem van clomid had ik alleen maar vreselijk last alsof ik in de overgang was en mijn eitjes bleven groeien tot cystes die erg groot werden.
Mocht op een gegeven moment 3 maanden niet zwanger worden, geen hormonen helemaal niets, zou hij niet slinken zou hij aangeprikt worden.
Dus clomid doet hier meer kwaad dan goed.
Bij mijn zoon woog ik voor ik zwanger werd 73 kilo (toen was ik die 20 kilo afgevallen) bij 1,75 en had ik een cyclus tssen de 28 en 32 dagen.
Op een dag had ik weer geen cyclus dus toen vielen we weer diep, alleen bleek het dus een fijne rede te zijn dat ik geen cyclus had

Dat was ook de laatste optie hoor afvallen, anders zou het echt door middel van spuiten en enge dingen gegaan zijn.
Zou het bijna jammer vinden dat je geen overgewicht heb, klinkt dat stom he ;-)
 
Quote
RE: PCO
Anna28  schreef op: 03-06-2012 20:10:34
oh @Mitch, groeiden ze bij jou ook zo hard daardoor? Bij mij ook hoor! Omdat je met PCO toch meerdere eitjes/blaasjes/follikels aanmaakt gaat dat ineens als een trein. Ik had voor mijn zwangerschap ook regelmatig cystes, heel pijnlijk. Soms wel 8cm groot.

Toen ik clomid had gehad moest ik ineens aan de Pregnyl omdat ze zagen dat mijn eitjes maar bleven groeien. Waren toch echt al 28 en 32 mm! En toch kwam er een prachtig ventje uit

Hier ook onregelmatige cyclus, irritant hoor!
 
Quote
RE: PCO
Biancamv3  schreef op: 03-06-2012 21:05:39
Hoi, Ik heb ook PCO (inmiddels niet meer) voor de eerste 2 kindjes inderdaad ook in de mmm gezeten.

Bij de eerste heb ik eerst clomid geslikt, zonder resultaat. Daarna een combi van metformine en clomid. Ook zonder resultaat. Omdat ik niet achter het spuiten van hormonen stond, heb ik (natuurlijk in overleg met huisarts en gyn.) een, destijds, experimentele ingreep ondergaan: coagulatie van de eierstokken. Dit betekent dat ze mbv een laser een 'randje' van de eierstokken weghalen. (dus de cystes) Hieruit is een (binnen 2 mnd) zwangerschap ontstaan van onze nu 9 jarige zoon. Na 1,5 jaar heb ik de ingreep opnieuw laten doen. Ik ben daarna meteen zwanger geraakt (helaas mk) maar na de mk direct weer zwanger geraakt van onze dochter.

Onze zoon van nu 4 jaar was ons spontaan kadootje. Na de geboorte van onze dochter had ik ineens een cyclus (en nu nog steeds, terwijl het nu niet meer hoeft

Ik wil je wel heel veel succes en sterkte wensen. Ik weet hoe het is als je elke maand maar niet weet waar je aan toe bent.

Ik had en heb ook geen overgewicht. Ik weeg nu iig wel 5 kg meer dan toen wij echt zwanger wilden raken. Wel heb ik een tijdlang ook suikervrij geleefd. Helaas werkte dat bij mij niet.
 
Quote
RE: PCO
Anna28  schreef op: 03-06-2012 22:07:19
@Biancamv3: je hoort het vaker he, dat de PCO na een zwangerschap helemaal verdwenen is!
Ze zeiden dat het bij mij ook zou kunnen, maar helaas heb ik het nog steeds. Had me heerlijk geleken als het weg zou zijn!

Iedere maand in onzekerheid, nooit van te voren weten wat je cyclus is, zowieso meestal geen eisprong hebben.
En bleegghhh wat een pukkels heb ik toch!

Ik heb nog nooit van die behandeling gehoord! Klinkt als een uitkomst in elk geval! Doen ze dat tegenwoordig nog zo je weet?
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 03-06-2012 22:12:45
TO ik ken die niet, ik kreeg sepia bij de osteopaat

anna ik heb het bewijs boven in bed liggen
 
Quote
RE: PCO
Anna28  schreef op: 03-06-2012 22:16:36

Quote spatje:
TO ik ken die niet, ik kreeg sepia bij de osteopaat

anna ik heb het bewijs boven in bed liggen



wat bijzonder! Dus een regelmatige cyclus mét eisprong door kruiden? wauw!

(jammer dat mijn PH probleem erbij komt zeg.... anders had ik het vast eens geprobeerd!)
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 03-06-2012 22:18:28
er woord door azm en atrium ( maastricht en heerlen ) gezegd dat ik alleen maar zwanger kon raken als ik 1 zou afvallen en 2 hormonen zou nemen, eerst azm , daarna second opinion gevraagd in atrium

heb dat geweigerd, en ben op de alternatieve tour gegaan, het zou zo mooi zijn als alternatief en regulier wat meer zou samenwerken
 
Quote
RE: PCO
Anoniem  schreef op: 04-06-2012 07:38:43
Bianca: Wat fijn dat je er vanaf bent, bij ons was dit inderdaad ook gezegd maar helaas!
Mijn nicht heeft die operatie jaren geleden ook gedaan en heeft toen achter elkaar kindjes gekregen!
Ik heb dit toen in het ziekenhuis gevraagd en besproken, de gaven hier toen aan dat het risico vol is als ze dit doen en hier dus liever in eerste instantie niet voor kiezen is dit bij jou toen ook gezegd?

Spatje: Dan zal het wel een ander soort alternatieve arts zijn, dit zijn ook allemaal middelen alleen op basis van kruiden, hij gaf aan dat hij het wilde proberen om zijn cyclus terug te krijgen maar dat hij zeker niet wist of dit ging lukken. Ik ga straks even met hem bellen en kijken wat hij er verder over zeg.
Als ik er verder mee wil moet ik dus op zoek naar een klassiek homeopaat? er is zoveel op dat gebied dus ik wil dan wel zeker weten dat ik goed zit;-) Ik ga het allemaal is over denken!

Mitch: Het is zo verschillend he, bij mij deed Clomid helemaal niets dus ik ben al snel overgegaan op injecteren en dit sloeg na een derde verhoging aan.
 
Quote
RE: PCO
Spatje  schreef op: 04-06-2012 13:21:39
ja een klassiek homeopaat
 
Quote
RE: PCO
Biancamv3  schreef op: 04-06-2012 22:41:14
Ik was van de risico's op de hoogte. Maar hormonen hielden ook een risico in, dus wat gaf de doorslag? Ik denk mijn gevoel. Clomid (hoogste dosis) hielp niet. Geen ei die groeide.

Ik heb echt in overleg met de huisarts voor de ingreep gekozen. Het is een dagopname, en dmv 3 sneetjes (navel, en 2 onderrbuik) gaat de laser naar binnen. Ik heb hem 2 x laten doen. Mijn gynaecoloog gaf aan dat dat wel heel "nieuw" was. Ik geloof dat ik de eerste was in NL

Ik moest destijds wel op zoek naar een gynaecoloog die het wilde doen. Het zat nog in een testcase. Dat betekende dat ik zowiezo een kijkoperatie moest ondergaan, en tijdens die operatie zouden ze bepalen (percentage berekening of zoiets) of ze de ingreep zouden doen. Dat was in Alkmaar. In Hoofddorp deed in ieder geval 1 gyn. hem al standaard. Hoe het nu is weet ik niet, wellicht kan je het bij je ziekenhuis informeren?

Maar het grootste risico was dat ik vervroegd in de overgang zou raken als hij teveel had weggehaald. Nu merk ik daar niks van, de feestweek blijft terugkomen hahaha. Ik ben destijds echt op mijn gevoel afgegaan, en mijn huisarts gaf ook de voorkeur aan de ingreep.
 
Quote
RE: PCO
Anoniem  schreef op: 26-06-2012 18:31:52
Biancamv3: Sorry voor mijn late reactie!
Ik zal toch eens vragen in het ziekenhuis naar die operatie. ik begreep dat er ook een risico is dat je eierstokken blijvend beschadigd raken heb jij hier ook wat over gehoord toen?

Ik ben bij die kruiden arts geweest (kan ff geen beter woord bedenken;-) maar hij heeft alles getest, mijn hypofyse werkt zo slecht dat hij hem niet op het normale niveau kan krijgen dus heeft hij aangegeven niets meer te kunnen doen! nu dus maar weer naar de gynaecoloog!!
 
Quote
RE: PCO
C@th  schreef op: 15-11-2012 15:06:06
ik heb ook pcos gehad.. of heb nog steeds maar sinds dat ik van mijn ex af ben is mijn cyclus helemaal netjes geworden en daardoor ook blijkbaar makkelijker zwanger te raken.

ik raakte van mijn 1e (ik wist niet eens dat ik pcos had want ik was aan de pil en dan ben je regelmatig) door slecht gebruik van de pil (diarree en niet bij slikken) zwanger 
bij nr 2 heb ik 2 jaar in het ziekenhuis gelopen. elke keer toch met clomid proberen. maar ik kan slecht tegen hormonen (agressief en veel acne) toen ik even pauze nam van de hele mmm raakte ik zwanger (2x spontaan dus)

nr 3... niet eens bezig met zwanger raken, toch geen pil gebruiken maar mijn cyclus was zo regelmatig dat ik ook mijn eisprong wist en rond die datum niets deed. nu toch zwanger. (erg leuk )

na deze zwangerschap laat mijn vriend zich steriliseren want, we hebben ieder al 2 kinderen (=4) plus nog 1 van ons samen (=5) meer als genoeg dus.

maar ik ben dus iemand bij wie spontaan zwanger raken wel lukt.
mijn zussen hebben overigens ook pco en mijn oudste heeft helemaal geen kinderen van zichzelf (wel pleeg) en mijn 2e zus is nu zwanger van nr 2 (ook spontaan) en mijn jongste zus is nog niet bezig met zwanger raken....
 
Quote
RE: PCO
C@th  schreef op: 15-11-2012 15:06:48
oooh zie nu pas dat het een oud topic is hahaha... hij stond bij de actieve topics... sorryyyy
 
Quote
Navigatie


Reageren op PCO
Naam
Bericht