Menu
 

Topic:

We hebben een woning, hoop ik

Moedervan6  schreef op: 03-06-2012 06:20:25
Ik sta helemaal stijf van de zenuwen. We hebben donderdag een woning aangewezen gekregen. We hadden gedacht dat het heel erg lang zou duren ivm genoeg slaapkamers en een ruime tuin om een unit geplaatst te krijgen. De unit is een aangepaste stuk voor mijn zoontje. Hij krijgt een eigen slaapkamer, badkamer en een uitraaskamer. We hebben veel geluk gehad want normaal in onze situatie zou een woning krijgen heel erg lang duren.

Ik weet ook waar het is en heb via google maps even gekeken van bovenaf. De tuin lijkt erg klein, maar daarin tegen zit er wel een lange oprit en een garage naast het huis. Om de ruimte van de tuin maak ik mij zorgen.
De woon consulente en de opzichter hebben dit huis besproken en volgens hun voldoet dit huis aan het "pakket van eisen" Ze weten hoe groot de unit word. Het maakt mij zo zenuwachtig. Dit huis is zeer belangrijk voor mij.
We wonen nu in een appartement en mijn dochter woont bij mijn moeder, zij komt terug als wij een ruime woning hebben (ze kan eerder komen maar door ruimtegebrek zou zij geen eigen plekje hebben, en dat vind ik wel heel belangrijk)

Woensdag mogen we bezichtigen en laten we hopen dat de opzichter gelijk heeft en dat dit huis genoeg tuin heeft om de unit te plaatsen. Of dat de unit aan de zijkant van de woning geplaatst kan worden. Ohh bah ik ben zo nerveus. Ik droom er zelfs van. Als deze woning niet door kan gaan dan zal het nog wel heel erg lang gaan duren.

 
Quote
Navigatie
RE: We hebben een woning, hoop ik
Bernarda  schreef op: 03-06-2012 06:57:10
ik duim voor jullie!!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Mo27  schreef op: 03-06-2012 07:08:00
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Myself  schreef op: 03-06-2012 07:10:14
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Bartje  schreef op: 03-06-2012 07:42:13
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Suusmv3  schreef op: 03-06-2012 08:20:43

 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Annie  schreef op: 03-06-2012 08:22:48
Ik hoop voor jullie dat het doorgaat! Kleine tip: woningbouwverenigingen houden er wel eens andere maatvoeringen (minder ruim) op na dan het voor jullie vastgestelde PVE, check dus dubbel of dit klopt!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Annie  schreef op: 03-06-2012 08:27:16
Iets te snel. De woningbouw kijkt bijvoorbeeld naar het aantal vierkante meters maar let dan niet goed op de draaicirckel van de rolstoel. Helaas heb ik dat in de praktijk meer dan eens gezien. Dus laat de ergotherapeut en/of indicatiesteller goed meekijken!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan6  schreef op: 03-06-2012 08:48:26
Dank jullie wel voor de kaarsjes, die kunnen we goed gebruiken !

Annie, jij hebt hier blijkbaar ervaring mee. De woningbouw weet dat er units geplaatst worden. Dus geen echte aanbouw.
Onze WMO consulente gaat mee kijken woensdag. In onze PVE staat alles zeer uitgebreid, dus ook de draaicirkel van rolstoel ( momenteel geen rolstoel nodig maar er word wel gekeken naar de toekomst ( misschien nodig misschien niet ) Alles staat er zeer uitgebreid in, dit hebben ze ook bij de woningbouw. De opzichter en de consulente hebben dit samen besproken. Ik mag aannemen dat ze de ruimte berekend hebben en weten wat de maatvoering voor ons is. De tuin is niet zo heel groot ( of ik moet mij echt vergissen, van veraf lijkt het klein ) Maar er zit wel een zeer lange oprit met garage bij. Misschien dat ze de garage er in mee gaan trekken, zodat ze de zijkant van de woning gaan gebruiken. Nu is het ook nog zo dat onze gemeente alleen units laat plaatsen maar wij komen dan in een andere gemeente en ik weet niet wat zij doen, units of vaste aanbouw. Ik hoop ontzettend dat ze dit echt uitvoerig hebben besproken.

Onze WMO consulente heeft vrijdag al contact opgenomen met de andere gemeente om het dossier over te nemen. Dus woensdag horen we alles. Het is erop of eronder besef ik nu.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Ivy  schreef op: 03-06-2012 09:38:43


Hopelijk past de unit of hebben ze een andere oplossing in gedachten en hebben jullie snel en passend huis!

Wat spannend allemaal!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
_sas_  schreef op: 03-06-2012 10:42:43
Spannend! Ik duim voor jullie.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Méanne  schreef op: 03-06-2012 10:50:02
Misschien gek maar als ik het zo lees is er een garage....is die niet om te bouwen??

Succes woensdag
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Annie  schreef op: 03-06-2012 13:24:51
O je gaat ook nog naar een andere gemeente dat maakt het nog wat lastiger allemaal. Die gemeente kan namelijk ook weer een nieuwe indicatie laten stellen en bekijken of het niet goedkoper is om de woning aan te passen. Er zitten best veel haken en ogen aan dus hou nog maar even een slag om de arm wat die woning betreft. Ik hoop voor jullie dat het doorgaat en dat je nog een beetje tuin overhoudt. De WMO kijkt ook naar goedkoopste oplossing dus als dat zou betekenen dat jullie geen tuin over houden dan is dat pech.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Annie  schreef op: 03-06-2012 13:30:11
En vraag goed na of alles vanuit PVE nagekeken en berekend is, je zou denken dat dat logisch is maar helaas valt dat tegen. En zorg dat jullie de afspraken met de nieuwe gemeente ook zwart op wit hebben (bv via e-mail) want WMO zit in iedere gemeente anders in elkaar en straks zijn jullie de dupe. Dus niet de woning accepteren voordat je zwart op wit hebt dat er een aanbouw of woonunit komt!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan6  schreef op: 03-06-2012 16:12:34
De wmo-consulente van deze gemeente regelt alles met de andere gemeente. Ik vroeg ook hoe groot de kans was dat deze gemeente akkoord ging met dit alles, dat kon ze niet zeggen maar de andere gemeente is wettelijk verplicht om hier akkoord mee te gaan ( volgens de wmo hier ) En ze zei ook dat de gemeente daar ook veel "guller" is. Maar goed, we moeten woensdag netjes af gaan wachten, al vreet het me wel op. Dit is zo belangrijk voor ons. Als dit huis niet doorgaat dan kan het nog jaren duren dat we een andere woning hebben. Normaal moeten ze binnen een jaar een woning hebben met medische urgentie maar in ons geval gaat dat niet op. Een groot gezin ( huishouden van 7 personen) en dan de aanpassingen incl een speciale uitraaskamer die ook uitpandig gebouwd moet worden. Dus we zijn een heel complex geval. Wat wel fijn is dat de wmo-consulente ook gezegd ( en staat in het PVE ) heeft dat er minimaal 4 slaapkamers boven moeten zijn ivm groot gezin. Ik heb het verder wel erg getroffen met de consulente. Ze helpt ons echt overal mee. We krijgen zelfs voor Jayden een hoog laag aankleedtafel, terwijl Jayden ook een Hoog-laag bed heeft. ( normaal word zo'n bed ook gezien als aankleed meubel ) De uitraaskamer word volledig ingericht met barry emons wandpanelen. We mogen zeker niet klagen. En het is ook allemaal nodig hoor.
Als ik soms hoor hoe lang mensen bezig zijn met een aanvraag alleen al, dan mogen wij echt zeker weten niet klagen. Binnen een paar maand was de volledige aanvraag rond incl gesprek met de woning bouw ( tussendoor nog bevallen ook )


 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan6  schreef op: 03-06-2012 16:17:06
Meanne, het zou eventueel kunnen. Tussen de woning en de garage zit nog een ruimte tussen ( looppad naar de tuin ) en dat zou ideaal zijn voor een sluis. Maar sommige gemeenten doen alleen units plaatsen. Wat de "nieuwe" gemeente doet weet ik helaas niet.

oja, Annie, wat zijn de normale maten voor een unit. Dus een slaapkamer en badkamer zonder bad. alleen rekening te houden met de draaicirkel. Of hoe groot is zo'n unit ongeveer.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan6  schreef op: 05-06-2012 07:44:45
We hebben gister even gekeken, ik werd helemaal van het nadenken. De woning was helemaal leeg. En de poort was ook open. Zoals wij het konden zien gaat de unit passen en hebben we nog genoeg tuin over er zou dan een sluis verbinding vanuit de keuken naar de unit komen.
Nu is het hopen dat de andere gemeente mee gaat werken.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Minou  schreef op: 05-06-2012 10:06:00
Ik hoop het zo voor jullie meis!! Is je gezin weer compleet en zo'n unit is ook een uitkomst! Heerlijk voor je zoontje en jullie hebben er zicht op.

Succes morgen meis!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Ivy  schreef op: 05-06-2012 18:17:35
Wat fijn dat het huis je in elk geval bevalt. Nu maar hopen dat de gemeente meewerkt. Veel succes!
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Chantalmvsamen  schreef op: 08-06-2012 08:58:09
En is het wat geworden?? Ik hoop het voor jullie !
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan5  schreef op: 08-06-2012 11:36:45
Zoals annie ook al zei wat kon gebeuren, is gebeurt. De andere gemeente wil niet echt meewerken. Het gaat natuurlijk om een behoorlijk bedrag.

De woning is verder super. Er zitten 6 ! slaapkamers in, allemaal zeer ruim. De hele woning is ruim. Toen wij zijn wezen kijken met de gemeente hier was de aannemer er ook bij. De tekening hebben we al gezien en de unit past er in, er blijft genoeg tuin over.
Ideale woning voor ons. Zo'n huis krijgen wij nooit weer aangeboden. Dus nu moet alleen die andere gemeente akkoord gaan.

De wmo-consulente was niet zo netjes behandeld door een wmo consulente daar. Dus haar baas gaat nu contact opnemen met de baas daar. Het enigste licht puntje is dat ze pas geleden een gezin uit de andere gemeente hebben geholpen in onze gemeente.
Wettelijk zijn ze verplicht om de woning aan te passen, alleen kunnen ze het zeer lang rekken, met procedures etc.

We hebben wel besloten om de woning aan te nemen met of zonder verbouwing. Hier hebben we wel goed over nagedacht. En eventueel dienen we een nieuwe aanvraag in met alle gevolgen van dien of we gaan een procedure op starten. Zo'n woning krijgen wij gewoon niet weer ( dat zei de wmo consulente ook al tegen ons ). Uiteindelijk krijgen wij toch die unit, alleen duurt het wat langer en gaat er meer strijd komen. Ook niet vergeten is dat mijn dochter dan terug komt en dat telt ook mee in de besluit die wij moeten maken.

De unit voor Jayden is echt nodig hoor, we zouden eigenlijk niet zonder kunnen, maar het is dan even behelpen zoals wij nu ook al doen.

Het zijn zeer lastige keuzes.

Vandaag hoor ik of het huis door gaat met de unit.

Zit dus al de hele week in stress.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Bettie  schreef op: 08-06-2012 11:38:46
kan me je stress voorstellen en hoop dat het helemaal goed gaat komen.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Minou  schreef op: 08-06-2012 11:45:55
Ik ga heel hard duimen!!!

 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Jolanda1974  schreef op: 08-06-2012 11:48:42
Hoe oneerlijk kan het zijn.. echt verschrikkelijk. Een ander hoeft maar te kikken en het wordt geregeld en jullie moeten overal voor strijden terwijl het ECHT nodig is. Verschrikkelijk.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Ans10  schreef op: 08-06-2012 12:24:05
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Angelique  schreef op: 08-06-2012 12:26:34
ooo verschrikkelijk duimen draaien hier
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Moedervan5  schreef op: 08-06-2012 12:53:08
Bedankt dames. Het is allemaal ook zo spannend. Pfff nog niks gehoord.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Emv3  schreef op: 08-06-2012 12:53:43
ik draai ook duimen mee
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Emv3  schreef op: 08-06-2012 12:53:43
ik draai ook duimen mee
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Mama Van Twee  schreef op: 08-06-2012 14:00:40
Klinkt in ieder geval al als een stap vooruit!!
Die zou ik ook genomen hebben - met of zonder unit op voorhand. Die komt er ook wel - tenslotte heb je al een heel dossier en papieren van de huidige consulente.

Veel succes.
 
Quote
RE: We hebben een woning, hoop ik
Tiesmv3jongens  schreef op: 08-06-2012 14:18:19
Hoop dat je snel wat hoort
 
Quote
Navigatie


Reageren op We hebben een woning, hoop ik
Naam
Bericht