Menu
 

Topic:

ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?

Sorry Even Zo  schreef op: 31-05-2012 23:09:20
Hoi dames,

Sorry, even ano. Ik heb gister gehoord dat mijn ex waarschijnlijk deze maand zal vrij komen, hij heeft een jaar vastgezeten in een land in de buurt van Zuid Amerika. God weet hoe hij daar uit is gekomen. Uit zelfbescherming heb ik me er helemaal van afgesloten, telefoonnummer veranderd etc. Maar sinds een paar maanden heb ik toch besloten om mijn ex-zwager en schoonzus te mailen. Ik heb daar lang mee gewacht omdat ik zo vreselijk bang was voor het antwoord.

Mijn ex heeft een grote fout gemaakt. Hij is in mijn ogen totaal in de war. Hij was een geweldige vent, echt mijn droomprins. We zijn inmiddels al 3 jaar uit elkaar en we zijn op een hele nare manier uit elkaar gegaan. Ik ken hem niet meer terug. Begin vorig jaar ging het voor het eerst weer goed. Hij kwam hier over de vloer zonder dat ik direct via de andere deur wegging, zelfs samen kijken naar een voorstelling van m'n dochter. Heel fijn voor ons allemaal.
Totdat ik een paar weken later een telefoontje van hem kreeg vanuit waar hij nu zit. Ik wist niet wat ik hoorde, was zo bang, zo teleurgesteld en zo vreselijk boos!! Zo boos om wat hij mijn dochter heeft aangedaan. Ze is onzekerder geworden en daar heb ik zo'n moeite mee.

Nu is het toch weer een lang verhaal geworden maar waar het op neer komt is dat hij vrij zal komen. Nu moet er nog wel een ticket worden betaald dus wanneer precies weet ik nog niet, heb wel een datum maar weet niet of de geld voor dat ticket er op tijd is.

Nu is het zo dat ik hem niet hier over de vloer wil hebben. Ik wil mijn dochter daar ook niet naar toe brengen, trouwens, hij heeft geen woning meer verwacht ik dus hij zal wel bij een vriend blijven ofzo. Ik weet dat er omgangshuizen zijn maar even op een site gekeken en dat kost een vermogen. Ik ben niet de rijkste wat geld betreft en hij heeft geen cent meer. Heeft iemand misschien een andere oplossing?

Ik ben bang, bang voor hoe hij eruit is gekomen. Ik verwacht niet dat hij mij wat aandoet, heeft hij nooit gedaan op dreigingen en tegenhouden na, maar ik heb alle contact met hem verbroken. Maar ik wilde ook niet dat mijn dochter ermee geconfronteerd werd. Stel hij belde en wat voor geluiden op de achtergrond, hoe zou hij klinken, ik was bang dat zij bezorgd werd. Nu moet ik mijn dochter alles wanneer hij terug is ook gaan uitleggen, ik heb de waarheid namelijk enigszins verdraaid. Hoe vertel je zoiets ook aan een 6-jarige. Als het in Nederland was was ik uiteraard met haar er naar toe gegaan, maar nu? Ze denkt dat hij naar familie is en geen centjes heeft om het vliegtuig terug te nemen en dat hij hard aan het sparen is.

Nou ja, in zekere zin is het waar, verkeerd werk wat hij deed, geld moet nu door de familie gesprokkeld worden.

Voel me schuldig, maar ik weet dat de waarheid nog erger voor haar zou zijn geweest. Het is een gevoelig meisje. En je eigen vader een boef, dat kan toch niet.

Sorry moest het ff kwijt.
 
Quote
Navigatie
RE: ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Harleysmama  schreef op: 31-05-2012 23:19:57
Hoe het met de omgangsregeling gaat met een ex gedetineerde weet ik niet. Maar denk dat je toch de waarheid toch eens aan je dochter moet vertellen. Want ooit zal ze er achter gaan komen. Beter eerlijk zijn er er altijd voor haar zijn. Dan iets verzwijgen, wat ze je later kwalijk kan nemen.
 
Quote
RE: ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Sorry Even Zo  schreef op: 31-05-2012 23:41:55
dank je voor je reactie.

Ja, natuurlijk ga ik het haar vertellen. Maar pas als hij zeker terug is in Nederland. Dus dat hij veilig is. Anders moet zo'n klein meisje zich daar nog zorgen over gaan maken ofzo. Dat is voor mij het belangrijkst. Ik heb die overweging gemaakt. Mijn ouders zijn ook fel tegen liegen maar ook zij zouden het zo doen. Zelfs juf begrijpt dit ook. En iemand van maatschappelijk werk ook. Het was een afweging, kiezen tussen twee kwaden zeg maar.

Daarbij komt nog dat kinderen zulke dingen gewoon zeggen. Er is kans dat mensen dan niet willen dat hun kind bij ons komt spelen ofzo, dat ze ons er dus op aankijken, mijzelf zal me een worst wezen uiteraard, maar mijn dochter, dat zou ik heel erg vinden. Daarbij woonde hij binnen Nederland al aan de andere kant van het land maar mensen kunnen hard zijn.

Binnenkort weer een gesprek met iemand van het Opvoedsteunpunt, zij belt me nog terug, misschien heeft zij hiervoor ook nog adviezen.
 
Quote
RE: ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Misbren  schreef op: 01-06-2012 08:11:15
geen advies maar wel veel sterkte
 
Quote
RE: ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Anno  schreef op: 01-06-2012 08:18:15
ik zou denk ik tegen mijn ex zeggen hoe ik er over denk dus contact met hem opnemen en hem ook vertellen dat als hij omgang met zijn dochter wil hij de dingen zal moeten regelen.

ik vind dat het nu zijn zet is, hij heeft wat verkeerd gedaan als hij het contact met zijn dochter wil herstellen dan moet hij maar het omgangshuis regelen of met een ander goed voorstel komen.

ik zou ook met maatschappelijkwerk overleggen wat het beste is te doen, wanneer vertellen en vooral wie kan het het beste vertellen is de moeder dat of kan de vader dat beter zelf doen?
 
Quote
RE: ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Ladybug  schreef op: 01-06-2012 09:16:51
ex gedetineerd of niet ... blijft de vader van je kindje...
Ik persoonlijk zou hem eerst omgang/bezoek bij jou thuis laten hebben zodat je kan observeren hoe het gaat en dat langzaam uitbreiden...kijken hoe je kindje er op reageert..en vooral niks overhaast doen...ff 2 keer nadenken voor je wat beslist/doet.

wens je veel sterkte hier mee!
 
Quote
RE: ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Sorry Even Zo  schreef op: 01-06-2012 18:21:52
Bedankt voor al jullie reacties dames.

Ik denk wel dat ik het ga vertellen of misschien met hem erbij, maar hij kan zo niet tactisch zijn dus ik vraag me af of dit wel slim is. Daarbij kan ik hem door deze momenteel niet luchten of zien, hoe hard ik ook mijn best zal doen.

Uiteraard blijft het de vader van mijn kind, daar zal ik in die zin nooit tussen staan. Wat er ook gebeurde, hij kon hier altijd langs komen wanneer hij wilde. Ik ging dan wel weg want het ging echt niet goed anders. Ik zal m'n kind nooit van m'n leven haar vader afpakken.

Hier thuis gaat het sowieso niet worden. Ik weet niet met wat voor praktijken hij allemaal bezig was enzo, ik wil dat gewoon niet. Mijn huis niet meer, echt niet. Wie weet over een aantal maanden/jaren weer ofzo. Maar ik heb geen idee hoe je uit zoiets komt.

Ik ga zelf maatschappelijk werk maandag maar ff bellen want ik heb helaas nog niks gehoord.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ex komt vrij, hoe nu omgangsregeling?
Naam
Bericht