Menu
 

Topic:

Hoe laat moet jullie puber slapen?

Worteltje  schreef op: 30-05-2012 22:45:36
Titel zegt het al. Ik vind het best moeilijk. Normaal als ze naar school gaan moeten ze half 11 slapen. Nu ze al vakantie hebben mogen ze om 12 uur behalve als ze straks werk hebben en ze vroeg op moeten. Maar hoor zoveel om mij heen dat kinderen later mogen of het zelfs zelf mogen weten. Als ik mijn zoon zijn gang laat gaan slaapt ie om 4 uur nog niet. Bij zijn vader mag dat, ben ik nu te streng? Dochter maakt het niks uit, die gaat uit haar eigen al vroeg slapen rond 10 uur.
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Misbren  schreef op: 30-05-2012 22:51:04
Als ze op zich zelf gaan wonen kunnen ze altijd nog beslissen hoe laat ze naar bed gaan.
Hier door de weeks om 21.30 naar boven en 22.00u slapen.
In het weekend rond 23.00u.
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Bepje  schreef op: 30-05-2012 22:56:07
Twaalf uur is jouw huisregel en lijkt mij prima, al heb ik nog geen pubers. Wat anderen doen moeten ze zelf weten vind ik dan.
Hoe doen die andere ouders dat dan met vakantiebaantjes ? Na middernacht is dan toch ook veel te laat ?
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Ladybug  schreef op: 30-05-2012 23:02:46
hoe oud zijn jou pubers dan ?

mijn zoon is 12 die gaat door de weeks en zondags om kwart over 9 en vrijdags en zaterdags om 22:00

 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Worteltje  schreef op: 30-05-2012 23:10:23
Ow sorry, dacht dat ik het erbij had ezet. Ze zijn beide 16. Mijn zoon gaat vaak bij zijn vriend slapen iim t weekend en daar mogen ze t dus zelf weten. Hij belde mij per ongeluk om half 6 s'ochtends wakker zonder dat ie t wist. Ik hoorde dat ze achter play station zaten en denk dan echt vind die moeder dat niet erg dan. Ze gaan nu vaak later dan mij. Maar als ze gaan werken dan moeten ze exht op tijd. Ik hou het zo nog maar even. Kijk na de vakantie wel verder in sept. Maar zelf weten dat niet.
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 31-05-2012 07:34:12
Ik mocht het zelf weten thuis....Heb 4 avonden flink doorgetrokken..Totdat ik zo kapot moe was dat ik braaf om 22.00 uur in bed lag voortaan....
Vond dat wel een goede zet van mijn ouders...(maar dan mogen ze uiteraard overdag niet zitten lummelen/slapen, want dat werkt het niet...)
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Mama Van Drie  schreef op: 31-05-2012 07:37:44
Mijn oudste wordt in augustus 18 en bepaalt het eigenlijk al een hele tijd zelf.
Hij komt ook vaak half de nacht pas thuis als hij bij een vriend is geweest bv, ik heb eerlijk gezegd dus geen idee hoe laat hij iedere keer op bed ligt.
Mijn middelste wordt in September 16 en bepaalt het eigenlijk ook al gewoon zelf maar hij gaat nooit later als 12 uur,hij is namelijk niet echt een uitslaper en hij gaat ook nog niet uit ofzo, heeft hij geen behoefte aan. ik heb twee heel verschillende jongens wat dat betreft.

Het puberbrein maakt steeds later melatonine aan en daardoor komen pubers dus slecht in slaap, liggen labg wakker of zijn gewoon hun bed niet in te slaan, het uitslapen in de weekenden is dus geen luilakken maar puur bijtanken.
Je kan dus wel willen dat je puber lekker om half 11 in zijn bed ligt maar dat wil dus niet zeggen dat ze kunnen slapen, en dan denk ik goh....dan maar wat later en dan sneller in slaap vallen hopelijk.

Misbren 21.30 naar boven en 22.00 slapen zeg je heel stellig maar wat als ze niet slapen kunnen?? Je kan namelijk wel iets willen als ouder maar het moet wel lukken.

Wat betreft de tijd dat ze een bijbaantje hebben.....heel vaak is dat niet 's ochtends vroeg al, veel belanden in een supermarkt bij de vulploeg en die werken dan heel vaal de avonden, sluit dus prima aan bij een puber
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Ano Nu  schreef op: 31-05-2012 07:40:34
Sweet 16 !

als ik naar mijzelf kijk, moest ik half 11 thuis zijn ( zeker weten doe ik het niet meer, te lang geleden )
en slapen dat weet ik niet meer, ik werkte toen al en ging volgend mij om 11u slapen .
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Mama Van Drie  schreef op: 31-05-2012 07:41:30
Dat half de nacht thuis komen speelt eigenlijk sinds dit jaar pas, hij is nu student en de keren dat hij om half 9 op school moet zijn zijn op 1 hand te tellen, heel vaak is het pas 11 uur of nog later, dus hij hoeft niet vroeg op.
We hebben nu wel weer gezegd dat we liever hebben dat hij doordeweeks 12 uur binnen is, of hij dan wel of niet gaat slapen zoekt tie maar uit maar het is niet nodig dat alle dagen nachtwerk worden. In de weekenden met uitgaan is het wel tegen de ochtend maar dat is heel normaal tegenwoordig met uitgaan.
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Worteltje  schreef op: 31-05-2012 15:45:58
ok dank jullie wel. Ik laat het ff zo, hij gaat sowieso wel stiekum op zijn telefoon internetten hoor als hij niet kan slapen. Zit idd wat in dat ze het gewoon niet kunnen. Heeft hij wel wat te doen maar ligt hij wel rustig op zijn bed. Hij is nl zoooo luidruchtig dat hij mij en zijn zussen wakker houdt door met deuren(per ongeluk hoor) hard dicht te slaan en laatste moment te gaan douchen enz. Voorlopig hebben ze nog vakantie tot sept. Dan kijk ik wel ff weer. Misschien half 12/12 uur doordeweeks, mits hij rustig kan doen
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 31-05-2012 16:50:52
Ik zou meer kijken naar gedrag en schoolresultaten dan naar alleen de tijd op zich. Als ik een kind van 16 had wat het goed doet op school en over het algemeen een lief kind is zouden ze het van mij zelf mogen weten. Maar dan zou ik de afspraak maken dat zodra school eronder lijdt dan het teruggedraaid wordt, en verwacht ik dat ze 's ochtends op tijd op school zijn. Het weekend zou ik niet zo zwaar aan tillen.
 
Quote
RE: Hoe laat moet jullie puber slapen?
Mariėtte35  schreef op: 31-05-2012 17:06:41
Onze puber dochter van 16,5 jaar moet in de week tussen 22.00 en 23.00 uur naar bed, meestal gaat ze zelf al om 22.00 uur want dan gaan wij meestal ook naar bed. In het weekend mag ze het zelf weten behalve de zondag en wanneer ze in het weekend moet werken. Ook zij heeft nu al vakantie maar omdat ze al vrij veel werkt gaat ze dus zelf al bijtijds naar bed en ik hou er ook niet van dat ze de volgende dag de hele dag in haar bed ligt te ronken af en toe vind ik niet erg maar niet dagelijks.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe laat moet jullie puber slapen?
Naam
Bericht