Menu
 

Topic:

Samsom: mes in kinderbijslag

Mamavonn  schreef op: 26-05-2012 22:18:35
DEN HAAG - PvdA-leider Diederik Samsom wil het mes zetten in de kinderbijslag. Die zou inkomensafhankelijk moeten worden.


Het geld dat dat opbrengt zou naar de kinderopvang kunnen gaan. Dat zei Samsom zaterdag op een bijeenkomst van zijn partij, waar hij met leden goede ideeën besprak voor het verkiezingsprogramma van de PvdA.

Samsom wil verder het zwangerschapsverlof dat ouders hebben rond de geboorte van hun kind uitwisselbaar maken. Nu hebben vrouwen recht op 16 weken en mannen op 2 dagen. Samsom wil het mogelijk maken dat ze elkaar dagen geven.

Meer dan 1000 ideeën waren door leden geopperd op de site van de partij. „Deze stond er gewoon tussen. 1000 ideeën. Pats, een pareltje”, zei Samsom.

Volgens Samsom zijn er zat mannen die wel meer tijd aan hun baby zouden willen besteden en zijn er vrouwen die sneller weer aan het werk willen dan na 16 weken.

Samsom was ook enthousiast over een idee om zonnepanelen te verplichten in de nieuwbouw via een bepaling in het bouwbesluit. Andere voorstellen, bijvoorbeeld om de marktwerking in de zorg te schrappen, zijn al door de PvdA overgenomen.
 
Quote
Navigatie
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Ano Nu  schreef op: 26-05-2012 22:25:07
tjah....

dan zijn wij dus WEER de pineut !
ik werk dan niet, maar mijn partner wel, en zijn inkomen is net iets hoger dan "normaal" .

Wij krijgen al geen normaal huur huis, inkomen te hoog, geen huursubisidie, inkomen te hoog, kunnen niet kopen inkomen te laag .
we vallen steeds uiten de boot .
ben er echt zo klaar mee !

 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Mitch  schreef op: 26-05-2012 22:26:57
Dit zijn volgens mij geen officiele plannen hoor Ano Nu.
Kwestie van niet op de PvdA stemmen denk ik ;-)
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Ano Nu  schreef op: 26-05-2012 22:28:52
krijg de neiging om op niemand te stemmen, vind niemand met een goed idee komen .

laten ze maar lekker snijden in die salaris van hun, kijken wat dat scheelt per jaar ...
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Mitch  schreef op: 26-05-2012 22:32:03
Ja ik weet ook nog niet wat wij gaan stemmen, voelen doen we het sowieso allemaal wel.
Het is alleen jammer als je overal net buiten valt, heel herkenbaar overigens ;-) , daar zouden ze misschien iets meer moeten naar kijken.
Maar goed, aan de andere kant stel 17 miljoen mensen maar ens tevreden, dat gaat je nooit lukken, er zijn altijd wel mensen die geraakt worden, de een wat meer dan de ander.
Ik vind het heel moeilijk, als ik naar ons persoonlijk kijk dan denk ik zodra we kunnen smeren we hem nederland uit, wat niet kan want is geen geld voor
Aan de andere kant als iedereen hem maar smeerd, word er nooit iets opgelost.... lastig.
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Mieper  schreef op: 26-05-2012 23:20:53
Hij spoort niet met zn goede ideeën.
Eerst wordt er gepraat over langer zwangerschapsverlof en ook langer voor mannen, of dat allemaal mogelijk zou kunnen worden, aangezien andere landen ook langer hebben. En wat vindt ie dan een geniaal idee? Gewoon lekker vrouwen sneller aan het werk en mannen op hun plek thuis?! Tuurlijk joh...

Wat betreft inkomensafhankelijke kinderbijslag sluit ik me bij ano nu aan! Dat je meer op je loonstrook hebt staan, wil niet zeggen dat je ook meer overhoudt. Want vaak zijn je kosten gewoon al veel hoger omdat je inderdaad geen normaal huurhuis kunt krijgen en geen toeslagen krijgt. Zo loont het dus totaaaaaal niet om te studeren en een goede baan te zoeken.

Verder snap ik best dat er bezuinigd moet worden hoor, maar ik vind het belachelijk hoe hij het heeft over fantastische ideeën.
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Hope  schreef op: 27-05-2012 08:28:20
En ik blijf er bij, er zijn ook zat mensen die het allemaal wel makkelijk vinden dat er van alle kanten steun komt. En die hebben dus dan wel overal recht op. Nu zullen er wel een hoop over me heen vallen, ik weet echt dat het bij een hoop niet anders kan. Maar om je heen (of op tv) zie je zat voorbeelden van mensen die meer zouden kunnen doen maar gewoon de moeite niet nemen omdat ze het wel prima vinden zo.

Beetje krom allemaal. En net als Anu Nu hierboven zeg ik dan ook: En wij zijn weer de pineut! Net overal buiten vallen. Kan me er zo kwaad om maken.
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Hope  schreef op: 27-05-2012 08:30:34
Oh ja, nog een kleine toevoeging: Ik wil heus niet horen bij de mensen die alles maar vergoed krijgen of van alle kanten subsidies en steun en weet ik wat voor hulp krijgen. Het gaat er alleen maar om dat de middenmoot zijn hoofd ook niet meer boven water kan houden. En het gaat dan natuurlijk niet alleen maar om de kinderbijslag, er wordt aan alle kanten gesneden.
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Mama Van Drie  schreef op: 27-05-2012 10:07:27
Mitch....idd geen pvda stemmen dan..maar wat dan? ......heb geen idee...

Hope....ik snap wat je bedoelt en ik zou ook niet willen horen bij die groep mensen maar het lijkt soms alsof die het nog niet zo slecht hebben, wat ze niet kunnen betalen dat wordt betaald.
Was bij mijn zusje ook zo toen....teveel gas verbruikt? Werd betaald, een rekening van de zorg te duur? Werd betaald.

Zo lees ik vaak van mensen die in de bijstand zitten dat de kinderen daarvan mogen sporten op kosten van de gemeente/bijstand.......jeetje zeg...ik kan de sport voor mijn kinderen amper of niet betalen maar die kinderen kunnen dan dus wel op een sport, dat is toch een beetje raar of niet?

Ik ken iemand die heeft PGB, heeft zichzelf ingekocht voor haar zoon, die heeft geestelijk een achterstand maar kan wel zichzelf aankleden en eten, gaat van 's ochtends half 9 tot 's middags 3 ( zoiets) naar school, wordt daarvoor gehaald en gebracht met een busje maar kopt zichzelf wel in voor hele dagen.....HOE is dat in godsnaam mogelijk??? Wat ze van dat geld doet?...Ze hebben toen een nieuwe vloer gelegd, gaan regelmaig op vakatie en dan moet je denken aan Disneyland paar dag, pretparken hebben ze allemaal wel gehad, nu gaan ze vliegen naar een tropisch eiland, oma gaat ook mee, en dat allemaal van het PGB, dit is echt een gevalletje van misbruik maken, zij krijgen ook dat geld gestort op hun rekening, dus niet zo dat ze gemaakte kosten vergoed krijgen, nee, ze krijgen gewoon een extra ' salaris' erbij.

Ach ik houd er maar over op.....maar er zijn veel dingen die niet kloppen.

Net wat ano nu schrijft...als je net boven modaal verdient dan pies je overal naast en dat wil dan niet zeggen dat je het zo geweldig goed hebt hoor, nee dan kan je ook maar net je hoofd boven water houden.

Reiskosten gaan ze belasten, dan komt mijn man zo'n 80 euro te kort per maand, wie gaat dat betalen? Want WATals je die ruimte aan het eind van de maand niet meer hebt??.....

Ik ga de zon maar in zo meteen, die is tenminste gratis!
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Mitch  schreef op: 27-05-2012 10:18:18
Er word heel veel misbruik gemaakt van dingen die geboden worden, absoluut!
Maar het is dan wel een gevalletje de goede moeten onder de kwaden lijden denk ik.
Ik ken een gezin wat inderdaad overal maar graait wat er te graaien valt en ondertussen werken ze beide zwart bij aan alle kanten.
En dan bedoel ik niet zwart bijwerken om het hoofd boven water te houden, maar echt voor in mijn ogen onzinnige aankopen.
Dat soort mensen mogen ze van mij absoluut aanpakken en wat mij betreft alle subsidies afpakken.

Ik ken ook een gezin (ik ben erin opgegroeid ;-) ) wat nooit iets heeft aangevraagd, sporten voor ons betaalden ze zelf, kwamen rond met de eindjes die ze hadden.
ja wel huursubsidies en kwijtscheldingen gemeente etc idd, maar dat hebben ze ook echt nodig anders komen ze er niet.
Toevallig vorig jaar hebben ze op advies van instanties een andere keuken aangevraagd, omdat die van hun al heel oud was en meerdere schappen donderde bijna naar beneden.
Je heb nog nooit 2 mensen zo blij gezien met een keuken en ja dan ben ik toch wel heel erg blij dat er tegemoetkomingen bestaan, mits er inderdaad GE en geen MISbruik van gemaakt word.

Het is soms wel frustrerend om te zien dat anderen het beter hebben of meer dingen krijgen, maar daar word je zelf alleen maar ongelukkig van dus ben ik mee opgehouden om dat te doen. (al steekt het af ent oe wel weer de kop op hoor, ben tenslotte ook maar mens).
Ik vind het jammer van de kinderbijslag als dat ooit zou gebeuren, ik vind dat juist iets wat we allemaal krijgen, ongeacht inkomen of werk of wat dan ook.
Maar goed je opkloten heeft weinig zin, ik hoop dat we in ieder geval met zijn allen weer snel uit deze recessie zijn want het word voor veel mensen wel steeds moeilijker.

Ach ik weet het ook niet, inderdaad maar van de zon genieten voor het weer gaat regenen
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Joltje  schreef op: 27-05-2012 10:33:05
wij zijn een gezin met 3 kinderen en we horen bij de middenmoot denk ik. Wij zijn tweeverdieners en zitten bovenmodaal. klinkt als heel wat, maar betekent dat wij nergens voor in aanmerking komen..helemaal niet erg, daar werken we voor. Ik heb ook al eenes gereageerd in een ander topic en daar werd geschreven dat in ons geval wij er zo een 100 euro per maand, op achteruit zouden gaan. Niet leuk, maar is te doen voor ons...MAAR, zouden ze nu ook nog aan de kinderbijslag gaan, dan denk ik dat wij wel een probleem gaan krijgen......dat is gewoon een stukje extra, dat ik wel zou gaan merken.
Ik denk dat ze mensen die werken , ook een stukje moeten belonen, de werkende mens wordt nu alleen maar hard aangepakt. Ik vind het steeds krommer en krommer worden....ben nooit iemand geweest van de hand ophouden, we werken hier keihard, maar op deze manier hoeft dat voor mij echt niet meer.....zoals op tv werd gezegd, de werkende mens gaat het voelen in zijn beurs......ik zou er niet raar van opkijken als mensen die dadelijk thuis komen te zitten, omdat de ontslagregeling ook al zo fijn is versoepeld, gewoon niet meer op zoek gaan naar werk.....want als je werkt, ben je gewoon de pineut !
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Joltje  schreef op: 27-05-2012 10:34:33
oh trouwens...als alle plannen doorgaan zoals ingediend, gaan wij in ons geval er geen 100 euro op achteruit maar veel meer, namelijk 3 % en dat is behoorlijk wat...
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Peppa  schreef op: 27-05-2012 19:39:09
Mama van drie, heel even over de PGB. Het is niet zo dat je daarvan maar alles kunt kopen. Iedere cent moet je verantwoorden. Het lijkt mij dus heel sterk dat ze daar al die dingen van doet.
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Jolijn  schreef op: 27-05-2012 19:39:27
dan zit je netto dus ruim boven de 3333 euro
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Mitch  schreef op: 27-05-2012 21:52:37

Quote jolijn:
dan zit je netto dus ruim boven de 3333 euro



Wanneer?
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Chantal31  schreef op: 27-05-2012 22:27:52
ken helaas ook mensen die alles van het pgb doen behalve echt zorg inkopen. Snap niet hoe ze het doen want je moet het toch echt verantwoorden anders moet je alles terug betalen....schandalig gewoon dat mensen dit zo misbruiken!! Terwijl er zoveel mensen zijn die het echt nodig hebben en het niet krijjgen
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Joltje  schreef op: 28-05-2012 09:18:17
@ jolijn, ik denk dat jij reageerd op mijn berichtje, maar ik schreef dat verkeerd...3% op jaarbasis gaan wij er dan op achteruit....niet maandelijks....maar dan nog komen we uit op meer dan 100 euro per maand...gaat allemaal wel lukken, maar dat ze dan niet ook nog ana de kinderbijslag gaan komen...dat gaan we wel voelen...
 
Quote
RE: Samsom: mes in kinderbijslag
Joltje  schreef op: 28-05-2012 09:23:47
met het pgb is heel goed te frauderen..ik ga echt niet zeggen dat iedereen dat doet, maar ik werk in de zorg en ook met PGB clienten en daar wordt mee gerotzooid...........ik werk bij een man en zijn zoon laat zichzelf loon uitbetalen, want op papier verzorgd hij papa ( dus niet)......maar hij heeft wel extra inkomen..vakanties..worden betaald van het PGB en zelfs de nieuwe relaxstoel is betaald geworden van het pgb, dat kan officieel eigenlijk niet, maar zoals de zoon zegt, hij choogelt met het geld en dan is er veel mogelijk....tsja, het is ook wel erg verleidelijk als je ziet hoeveel PGB er maandelijks wordt gestort ( in hun geval dan) dat gaat om duizenden euro's)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Samsom: mes in kinderbijslag
Naam
Bericht