Menu
 

Topic:

Baby's laten uithuilen

Ivy  schreef op: 24-05-2012 15:33:30
Dit las ik net op HLN.be, online nieuwssite.

Persoonlijk kan ik het gewoon niet, wil mijn baby's juist zoveel mogelijk bij me hebben/knuffelen/verwennen zo lang ze dat nog toelaten , maar zou het uit laten huilen van baby's echt dit effect hebben?

---------------------

Baby's laten uithuilen maakt hen dagenlang ongelukkig

Door: Ellen Provoost

24/05/12 - 09u02 Bron: Daily Mail

Het niveau van stresshormonen blijft hoog bij huilbaby's zelfs dagen nadat ze uit zichzelf stil zijn geworden, aldus een studie. De conclusie is dus dat een huilbaby dagenlang ongelukkig blijft ook al lijkt het kind uiterlijk rustig.

Voor de studie werd het hormoonniveau van cortisol bij baby's van tien tot vier maanden oud en hun moeders in de gaten gehouden. De meeste kinderen hadden moeite om rustig te worden tijdens een huilbui als ze niet getroost werden. Tijdens het onderzoek werden ze in bed gestopt en moesten ze uit zichzelf in slaap zien te raken. De mama's verbleven in een kamer dichtbij, maar ze mochten niet naar hun kinderen gaan. Bij zowel de moeders als de baby's werd het niveau van cortisol gemeten op de eerste en de derde nacht.

Ontspannen mama
De laatste dag van het experiment huilden de baby's minder voor ze in slaap vielen, maar het niveau van cortisol bleef wel hoog. Bij de moeders daarentegen daalde de hoeveelheid van dit stresshormoon. Dit suggereert dat mama's zich konden ontspannen omdat hun kinderen stopten met huilen. Onderzoekster Wendy Middlemiss: "Hoewel de kinderen uiterlijk geen teken van stress vertoonden, kampten ze hier wel mee. Door middel van slaaptraining leerden ze af hun interne stress uiterlijk te vertonen. Maar zo leren ze wel niet hoe intern hun ervaringen van stress en ongemak te controleren."

Evenwichtsoefening
Opvoedingsexperte Siobhan Freegard van de advieswebsite Netmums: "Ik denk niet dat er iemand is die je zou zeggen dat je je baby niet even mag laten huilen zonder het te troosten, het draait er allemaal om het juiste evenwicht te vinden. Niet elke moeder kan elke uitslapen en het zich dus permitteren om 's nachts haar baby te laten huilen. Zelf kreeg ik vaak de raad om mijn kind niet te troosten, maar het bezorgde me veel meer stress dan mijn baby te knuffelen. Maar er zijn heel wat moeders waarbij laten uithuilen wel werkt."

Pro's en contra's
Dit onderzoek zal het debat over de voor- en nadelen van het laten huilen van kinderen opnieuw doen oplaaien. Er zijn experts die zeggen dat baby's nood hebben aan routine, ze raden aan hen te laten huilen tot ze vanzelf in slaap vallen en zo een vast patroon te kweken. Maar anderen beweren dat mama's op hun instincten moeten vertrouwen en niet te veel moeten vasthouden aan routine.

 
Quote
Navigatie
RE: Baby's laten uithuilen
Blauwtje  schreef op: 24-05-2012 22:54:11
Daarom is het eerst van groot belang dat je weet wat er met je kindje is. Pijn uitsluiten. Ik denk (praat vanuit mijn oogpunt hu hoor) dat pijn snel te herkennen is. Was hier wel zo. En daar ga je dan op verder.

 
Quote
RE: Baby's laten uithuilen
Angelique  schreef op: 24-05-2012 22:56:10
pijn is hier ook altijd heel duidelijk te herkennen maar ook het jammeren om het jammeren en dan heb je nog zon tussen weg gewoon zon huiltje van onbehagen niet helemal lekker en mama willen hangen
 
Quote
RE: Baby's laten uithuilen
Suus  schreef op: 24-05-2012 23:02:58
De jongste had pijn en bij hem was dat duidelijk te herkennen. Maar heel eerlijk.... oververmoeidheid lijkt enorm op pijn. De oudste heeft zo vreselijk gegild, dat deed de jongste niet.

Maw wil ik eigenlijk zeggen dat ik geloof dat je niet 1 lijn kan hanteren. Elk kind is anders, uit zich anders en dat begint al als klein babytje
 
Quote
RE: Baby's laten uithuilen
Angelique  schreef op: 24-05-2012 23:06:02
daar ben ik t zeker mee eens heb er maar twee maar ze verschillen dag en nacht
geen kind is zelfde en iedereen heeft andere behoeftes niet alleen als kind maar gewoon als mens al
en ja t maakt t niet makkelijk
 
Quote
RE: Baby's laten uithuilen
Sennamvyent  schreef op: 24-05-2012 23:06:06
Yenthe en Thomas hadden beiden duidelijk pijn en dat was goed te herkennen. Maar ik kan me voorstellen dat je pijn en oververmoeidheid gaat verwarren, vooral als het huilen langer duurt en je zelf ook op aan t raken bent.

Bij Thomas ook vaak getwijfeld of wij niet gewoon dingen zagen die er niet waren. Met die intentie zijn we toen ook de opname in gegaan, dat het zeker ook aan ons zou kunnen liggen. Toevallig was er bij hem toch nog meer aan de and, maar ik zou het niet heel raar gevonden hebben als er helemaal niks uit kwam
 
Quote
RE: Baby's laten uithuilen
Ivy  schreef op: 25-05-2012 08:49:15
Ik geloof ook dat laten uithuilen in de meeste gevallen niet goed zal zijn. Ik heb 5 kinderen altijd op schoot gehad, altijd getroost etc. Maar kind 4 vond dat helemaal niet zo geweldig. Uiteindelijk ontdekte ik dat als ik hem rustig weglegde, dat hij na een paar minuten ging slapen.

Dan levert het toch niet meer stress op dan dat je gillend met hem rondloopt? Al laat je hem alleen huilen?

Volgens mij hangt dit echt weer van het kind, de moeder en de situatie af.

Kind 4 (hij is nu 5) is nu trouwens wel een heerlijk knuffelkind en komt juist graag bij me zitten. Dat veranderde toen hij eenmaal kon lopen. Al huilt hij nog wel vrij snel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Baby's laten uithuilen
Naam
Bericht