Menu
 

Topic:

Bee Gees-lid Robin Gibb (62) overleden

Debby1977  schreef op: 21-05-2012 05:50:58
LONDEN - Robin Gibb, een van de drie zangers van de Bee Gees, is overleden. Hij stierf op 62-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker.
Getty Images
Robin Gibb overleden Fotoserie

Dat heeft zijn familie in de nacht van zondag op maandag bevestigd tegen de BBC.

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekten artsen dat Gibb tumoren in zijn darmen en lever had. Hij werd daaraan behandeld en zei afgelopen februari dat hij ''spectaculair'' was hersteld. De laatste tijd ging zijn gezondheid echter scherp achteruit. Na een longontsteking vorige maand raakte hij tijdelijk in een coma.

De van oorsprong Britse zanger vormde samen met zijn broers Barry en Maurice de zanggroep Bee Gees, dat immense successen kende tussen 1963 en 2003. In Europa waren ook Gibbs soloalbums populair.

Robin Hugh Gibb werd op 22 december 1949 geboren op het Britse eiland Man, 35 minuten na zijn tweelingbroer Maurice Gibb. In 1958 verhuisde de familie Gibb naar het plaatsje Redcliffe in Queensland, Australië. Daar startten de broers Robin, Maurice en Barry hun zangcarrière.

Bee Gees

Promotor Bill Goode introduceerde de zingende broertjes aan radio-dj Bill Gates, die de groepsnaam Bee Gees voorstelde, naar de initialen van Goode en van hemzelf. Na enkele weinig succesvolle singles in 1963 en 1964, scoorden de broertjes Gibb hun eerste Australische Top 40-hit in 1965 met Wine And Woman.

De eerste internationale hit van Bee Gees volgde een jaar later met Spicks And Specks, van het gelijknamige album. Weer een jaar later, in 1967, brak de band ook door in de VS, met de single New York Mining Disaster 1941. Vanaf dat moment werken de broers samen met producer Robert Stigwood.

Voorgetrokken

Maar Robin Gibb voelde zich benadeeld door Stigwood, omdat hij het gevoel had dat zijn oudere broer Barry werd voorgetrokken bij het inzingen van leadvocalen op het dubbelalbum Odessa uit 1969. Toen het liedje Lamplight tot B-kant van het door Barry gezongen First Of May werd gedegradeerd, verliet Robin de groep.

Robin Gibb - Saved By The Bell (1967)

Zijn aanvankelijke solocarrière was weinig succesvol. Het nummer Saved By The Bell werd weliswaar een grote hit, maar de opvolgers One Million Years en August, October scoorden beduidend minder. Ook het soloalbum Robin’s Reign uit 1970 was een relatieve flop, waarna Robin zich weer snel bij zijn broers voegde.

Supersterren

De comeback van Bee Gees begin jaren zeventig bleek succesvol, met zelfs een Amerikaanse nummer 1-hit met How Can You Mend A Broken Heart. Pas nadat in 1977 de film Saturday Night Fever verscheen, werden Robin, Maurice en Barry echte supersterren. Rond dezelfde tijd kreeg ook hun jongere broer Andy succes.

Andy Gibb had drie Amerikaanse nummer 1-hits (I Just Wanna Be Your Everything, (Love Is) Thicker Than Water, Shadow Dancing), maar in de jaren tachtig raakte zijn carrière in verval, mede vanwege zijn drugsverslaving. In 1988 stierf hij, als jongste Gibb-broer, op dertigjarige leeftijd aan hartfalen.

Scheiding

In 1980 scheidden Robin Gibb en zijn vrouw Molly Hullis, met wie hij twee kinderen had; Spencer en Melissa. Een paar jaar later hertrouwde hij met Dwina Murphy, met wie hij de zoon Robin-John kreeg. In de jaren tachtig bracht Robin nog drie soloalbums uit, die pas in 2002 opgevolgd werden door Magnet en een kerstalbum in 2006.

Bee Gees - I Started A Joke (1968)

Het laatste werk van de hand van Robin Gibb is het klassieke album The Titanic Requiem, dat hij samen met zijn zoon Robin-John maakte. Met het album wordt de wonderbaarlijke reis van de Titanic herdacht, exact honderd jaar na dato. The Royal Philharmonic Orchestra voert de stukken uit. Don’t Cry Alone is Gibbs laatste liedje.

Leverkanker

Robins tweelingbroer Maurice overleed op 12 januari 2003, amper twee jaar na het verschijnen van This Is Where I Came In, het laatste Bee Gees-album. Hij stierf aan complicaties bij een darmoperatie. In augustus 2010 werd Robin voor dezelfde aandoening in het ziekenhuis opgenomen. Een jaar later werd bij hem leverkanker geconstateerd.

Begin maart meldde Robin dat de ziekte in remissie was, maar in april verslechterde zijn situatie. Vervolgens geraakte de zanger in coma en werd zijn familie bijeen geroepen omdat artsen voor zijn leven vreesden. Gibb ontwaakte uit zijn coma, maar stierf op zondagavond 20 mei na een lang ziekbed.
 
Quote
Navigatie
RE: Bee Gees-lid Robin Gibb (62) overleden
Chantal31  schreef op: 21-05-2012 06:43:42
 
Quote
RE: Bee Gees-lid Robin Gibb (62) overleden
Ladybug  schreef op: 21-05-2012 07:49:12
 
Quote
RE: Bee Gees-lid Robin Gibb (62) overleden
Minou  schreef op: 21-05-2012 08:04:07
Nog een broer dood..

Vind hun muziek super!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Bee Gees-lid Robin Gibb (62) overleden
Naam
Bericht