Menu
 

Topic:

bah bah BAH

Life  schreef op: 20-05-2012 23:30:04
Vanmiddag ben ik met onze 3 kids gaan zwemmen hier in de buurt. Mijn vrouw moest helaas werken dus ik kwam niet verder dan het "ondiepe" en het kinderbad i.v.m. onze jongste die nog geen zwemdiploma heeft.
De 2 oudsten ( Zoon van 11 en dochter van 12 ) gingen hun eigen weg en hielden zich voornamelijk bij de duikplanken en de glijbanen op.

Nu viel me, kort na binnenkomst, al een groepje ( 3 man, rond de 30 jaar) Marokkaanse mannen op die zich voornamelijk ophielden in het recreatiebad en daar anderen aan het lastig vallen waren door expres tegen ze aan te botsen en/of door van die drijvende banden over te gooien zodat iedereen die tegen hun hoofd kreeg . Opvallend ettergedrag dus eigenlijk...

Nu zaten we al een uurtje of 2 in het water en mijn jongste wilde net trots laten zien hoe hij van een glijbaantje af durfde te gaan toen mijn dochter aan kwam lopen en me vertelde dat ze lastig gevallen wordt door een paar "jongens".
Dus ik vraag: "Wat bedoel je met lastig vallen ?" . Waarop ze antwoord dat ze haar steeds "schatje" noemen en overal achter haar aan zitten, maar dat ze dat ook bij anderen doen.

Nu is het zo dat ik vrij goed kan relativeren en omdat ik dacht dat het om een paar "loopse" pubertjes ging vroeg ik haar om even haar broer te halen zodat hij even op zijn jongere broertje kon passen.

Zo gezegd, zo gedaan en ik loop samen met haar richting een groot zwembad waar de glijbanen op uit monden en ik vraag haar om die jongens even aan te wijzen. Zijn het toch G.V.D. die 3 kerels !
Dus ik zeg tegen haar dat ze gewoon weer kan gaan zwemmen en dat ik het wel op zal lossen.
En toen brak letterlijk mijn klomp.... Mijn dochter loopt vooruit, langs die kerels, om naar 1 van de glijbanen te gaan tot 1 van die gasten op staat, haar weer "hey schatje" noemt en de andere twee haar aankijken.

Ik sta op dat moment serieus nog geen meter van die vent af en vraag hem hoe hij MIJN dochter noemde !? Krijg ik een grote bek dat hij dat zelf wel even moest weten en dat ik een kutvader ben dat ik mijn dochter zonder begeleiding laat zwemmen in "zo'n" badpak ! Mijn dochter draagt trouwens een vrij normaal en sportief badpak welke ze normaal aan doet tijdens haar snorkellessen ... alles behalve sexy ofzoiets.

Maar goed... ik vraag dus aan die kerel of hij het normaal vindt om mijn minderjarige dochter schatje te noemen en wat hij, en zijn vrienden, eigenlijk doen in een familiebad !?
Natuurlijk volgde er een hoop schuttingtaal ( tenminste... voor zo ver ze uit hun Nederlands konden komen ) en haantjesgedrag waar ik niet zo van onder de indruk was en gelukkig ben ik zelf niet echt de kleinste.
Toen ze uitgeraasd waren vroeg ik of ze klaar waren waarna ze afdropen richting een ander bad.

Ik ben daarop weer terug gegaan naar mijn jongste maar omdat het me toch dwars bleef zitten sprak ik na een minuutje of 10 een badmeester aan. Deze gaf toe het ook ietwat vreemd te vinden om daar op 30jarige leeftijd met je vrienden te gaan zwemmen maar kon er natuurlijk ook verder niets aan doen dan het "extra" in de gaten te houden. Sorry hoor... ik had ze er echt uitgeschopt.

Nu vraag ik me af hč.... ben ik nou zo achterlijk of is dit soort gedrag normaal tegenwoordig ?
Over twee weken wil mijn dochter daar weer heen maar dan met een vriendin ! Dit soort situaties maakt het er echter niet makkelijker op haar alleen te laten gaan.
Daarbij komt dat ze op een BSO zit ( ontwikkelingsachterstand )en absoluut niet begrijpt waarom jongens ( of mannen dus ) dit doen.

Bah dus.... BAH BAH BAH en nog eens BAH

ps: waren het 3 Nederlandse mannen geweest dat had ik dat ook vermeldt dus kom niet aan met rassengedoe plz.
 
Quote
Navigatie
RE: bah bah BAH
Mai-lin  schreef op: 20-05-2012 23:42:50
Begrijp het volkomen... mijn dochter (bijna 11) wilde vandaag met een vriendinnetje gaan zwemmen... Aangezien zowel wij als de ouders van het vriendinnetje niet mee konden, is het feest niet doorgegaan. Meisjes snapten er niets van, ze wilden best alleen. Maar ik durfde het dus niet, juist door dit soort jongens/mannen. Hoop het nog lang te kunnen rekken voordat ik haar zonder ouderlijk toezicht laat gaan...
 
Quote
RE: bah bah BAH
Stine   schreef op: 20-05-2012 23:43:49
ik zou ook gedegouteerd zijn van zo'n gedrag. Mijn dochter is nu 10 en zit ook op een BSO school en zou denk ik ook zo reageren....

en dan nog als ze een ietswat sexier badpak of bikini had gedragen , ze moeten haar met rust laten
 
Quote
RE: bah bah BAH
Marije-tje  schreef op: 21-05-2012 06:00:53
Wat een schoften zeg! Sorry hoor, maar ik heb er geen ander woord voor. Ik durf mijn dochtertje om dit soort redenen al niet meer zonder toezicht buiten te laten spelen. Dit soort lui hebben ws niets anders te doen dan klieren. Hebben ws geen baan, geen hobby waar ze zich mee bezig kunnen houden dus gaan ze maar anderen lastig vallen. Inderdaad BAH, BAH en nog eens BAH! Vind het zeker wel een reden voor zwembad personeel om ze op hun gedrag aan te spreken en aan te geven dat dat ongewenst is. Het is niet de bedoeling dat anderen lastig gevallen worden!
 
Quote
RE: bah bah BAH
Stefke  schreef op: 21-05-2012 06:57:18
Bah, wat een smeerlappen! Ik zou witheet zijn!
Goed dat je ze aangesproken hebt! Zou ik waarschijnlijk te scheiterig voor zijn geweest...
 
Quote
RE: bah bah BAH
Anoniem1  schreef op: 21-05-2012 07:34:43
ook hier helaas herkenbaar
als ik hier gewoon al over straat loop met mijn 10 jarige dochter zie ik mannen verlekkerd naar mijn dochter zien kijken
gelukkig heeft ze het zelf totaal niet in de gaten en heeft ze er geen idee van,maar hoe triest het ook is...ik zorg wel dat ze enigzins bedekt over straat loopt,dus van mij mag ze bijvoorbeeld niet met alleen een kort rokje over straat,maar wil ik dat ze er een legging onder doet.(ik woon ook nog eens in een achterbuurt)
 
Quote
RE: bah bah BAH
Minou  schreef op: 21-05-2012 07:58:14
Het is toch eigenlijk te ziek voor woorden, deze mensen om zo te kijken naar kinderen..kan me er zo boos om maken!

Goed dat je erop bent afgestapt, maar zo jammer dat het zwembad geen maatregelen neemt tegen zulke "mensen".



Heleaas is het iets van alledag, kan me het als kind ook wel herinneren dat jongens/mannen zo deden en daar voel je je dan heel ongemakkelijk bij. Ik ben toen als meisje zelf naar een badmeester gegaan. Maar toen deden ze er ook niks aan
 
Quote
RE: bah bah BAH
Annikamv3  schreef op: 21-05-2012 08:13:43
Je hebt het nog aardig netjes gehouden zeg.
ik zou zo razend geworden zijn pfffffff.

Maar helaas hoor je het meer dat 'mannen' dit doen en zeker in zwembaden en dan meiden die beetje rond de pubertijd zitten.

Vind wel vreemd dat de badmeester er niks aan doet
 
Quote
RE: bah bah BAH
Mamma V. Tim En Tara  schreef op: 21-05-2012 09:14:42
waarom moeten dat soort mensen de boel toch altijd verpesten.
En dan een badmeester die niks doet
 
Quote
RE: bah bah BAH
Ilja Mv 3  schreef op: 21-05-2012 09:28:21
Wat verschrikkelijk, zulk soort kererels zou je toch......
En dat ook nog zo pal onder je neus, totaal gebrek aan respect.

Helaas kunnen zwembaden er weinig mee. Ong. anderhalf jaar geleden is mijn buurmeisje serieus lastig gevallen door een een kerel in het zwembad.
Uiteindelijk is zelfs de politie gekomen. Wat bleek hij was bekend bij de politie, had zowaar een zwemverbod van wel 3 hele maanden bij een ander zwembad en was hier dan ook 3 maanden niet meer welkom. Dus die vieze kerel zwemt gewoon weer vrij los.

Goed dat je die mannen op hun gedrag hebt gewezen. Verbaasd me nog dat ze zo afdropen.

Ik weet eerlijk gezegd niet zo gauw of ik mijn dochter dan alleen zou laten zwemmen. Heeft ze een mobieltje? Durft ze een badmeester aan te spreken als het nog eens gebeurd?
 
Quote
RE: bah bah BAH
Myself  schreef op: 21-05-2012 09:31:14
Vind wel vaker, en ook bij dit, dat we een omgekeerde wereld krijgen.
Degene die het vervelende gedrag vertoond kan gewoon zijn / haar gang gaan, het 'slachtoffer' moet zijn/ haar gedrag erop gaan aanpassen (door je dochter niet alleen te laten gaan een andere keer)

 
Quote
RE: bah bah BAH
Liane  schreef op: 21-05-2012 09:33:04
Hmmm, badmeesters zouden hierover op zijn minst een waarschuwing kunnen geven. Dat dit gedrag niet getolereerd is in het zwembad. Want eigenlijk... is dit ook een soort van intimidatie. Ik begin aardig te koken als ik dit hoor. Ze vraagt erom omdat ze een badpak aanheeft in een zwembad............ KANSLOOS.

Aanpakken: waarschuwing en als het intimideren van gasten niet ophoud dan eruit.

Trouwens, ik zou het aanpakken en in gesprek gaan met het zwembad. Dat hierover regels moeten komen want we mogen dan een democratisch land zijn, respect voor anderen is ook niet onbelangrijk. (hmm, je mag de politie tegenwoordig ook al voor vanalles uitmaken dus ja... wellicht is het hopeloos)

 
Quote
RE: bah bah BAH
Karinmv3  schreef op: 21-05-2012 10:40:54

Quote anoniem1:
ook hier helaas herkenbaar
als ik hier gewoon al over straat loop met mijn 10 jarige dochter zie ik mannen verlekkerd naar mijn dochter zien kijken
gelukkig heeft ze het zelf totaal niet in de gaten en heeft ze er geen idee van,maar hoe triest het ook is...ik zorg wel dat ze enigzins bedekt over straat loopt,dus van mij mag ze bijvoorbeeld niet met alleen een kort rokje over straat,maar wil ik dat ze er een legging onder doet.(ik woon ook nog eens in een achterbuurt)



Wat erg zeg, dan voel je je toch ook ongemakkelijk op straat. Moet zeggen dat mijn man weleens per ongeluk zegt dat iemand er leuk uit ziet en dan komen we dichterbij, of draait ze zich om en is ze een jaar of 16, nou dat is dan ook een tegenvaller.
Dus eigenlijk kijkt hij ook op een verkeerde manier, tot hij ziet hoe jong ze is, maar een meisje van 10 is toch nog heel duidelijk een kind. Hoe durven ze.
 
Quote
RE: bah bah BAH
Anoniem1  schreef op: 21-05-2012 11:12:39

Quote Karin mv Naomi Amber Chris:
[...]

Wat erg zeg, dan voel je je toch ook ongemakkelijk op straat. Moet zeggen dat mijn man weleens per ongeluk zegt dat iemand er leuk uit ziet en dan komen we dichterbij, of draait ze zich om en is ze een jaar of 16, nou dat is dan ook een tegenvaller.
Dus eigenlijk kijkt hij ook op een verkeerde manier, tot hij ziet hoe jong ze is, maar een meisje van 10 is toch nog heel duidelijk een kind. Hoe durven ze.




nou...ze is 1.65,dus ze is wel erg lang voor haar leeftijd,maar haar gedrag is echt nog duidelijk van een 10 jarige,ze mag ook echt geen hakjes of make-up,dus als je haar lengte wegdenkt,ziet ze er ook echt uit als een kind.maar goed,kennelijk zien sommige haar als lustobject echt ranzig
zwemmen mag ze van mij ook echt niet alleen,ik wil er altijd bij zijn. maar het is echt in triest dat dat soort mensen niet aangepakt worden. vooral die opmerking dat ze er zelf om "vraagt" als ze een badpak aan heeft
 
Quote
RE: bah bah BAH
Anne Mv 3  schreef op: 21-05-2012 11:56:09
Zolang kinderen maar voor zichzelf op kunnen komen laat ik hen wel gaan. Altijd wel een telefoon mee trouwens, zodat we gebeld kunnen worden.
Als dochterlief met een vriendin wil gaan zwemmen zónder ouders dan gaan we haar dat niet 'verbieden' omdat er mafkezen rond lopen.
Uiteraard praten we af en toe wel over dit soort situaties, wat ze dan zou doen etc.
Moet zeggen dat onze dochter redelijk assertief is, als ze kwetsbaarder zou zijn dan zou ik wel 'toezicht' regelen.
 
Quote
RE: bah bah BAH
Life  schreef op: 21-05-2012 17:23:10
Mijn dochter is helaas zeer naďef waardoor ze inderdaad meer kwetsbaar is voor dit soort zaken, maar ze heeft wel een eigen mobieltje en ik weet zeker dat ze naar een badmeester zou lopen wanneer het zelfde zou gebeuren zonder mijn aanwezigheid.

Zoals 'Anne Mv 3' al schreef wil ik haar ook geen dingen gaan verbieden omdat anderen zich niet kunnen gedragen maar op zo'n dag loop ik toch wel met een knoop in m'n maag rond hoor.

Oh trouwens... ik begrijp goed dat mensen zich hier afvragen hoe ik zo rustig kon blijven, maar vergis je aub niet ! Ook ik loop in zo'n situatie te koken en zou ze het liefst wat aan doen.
Er speelt echter meer mee wanneer je over gaat tot fysiek geweld. Op de eerste plaats maakt het geen briljante indruk op andere omstanders ( en zeker niet op de vele kids die er waren ) en op de tweede plaats verlaag je je tot een bepaald niveau welke ik niet echt ambieer . Daarbij komt dat je je zelf zomaar strafbaar maakt...
Buiten dat alles kom ik fysiek en mentaal gezien vrij daadkrachtig en zelfverzekerd over waardoor ik dit soort zaken meestal wel af kan doen zonder op de vuist te hoeven gaan ( gelukkig ).
Ik denk dat mijn vrouw daarentegen eerder de confrontatie had opgezocht hahaha

Mannen als deze zijn van nature uit bangepoepers ! Anders hadden ze mij wel lastig gevallen i.p.v. mijn dochter.

En wat het stukje van 'Myself' betreft... Je hebt helemaal gelijk ! (potentiële) slachtoffers moeten zich steeds vaker aanpassen aan het gedrag van dit soort mensen, maar dit heeft te maken met de instelling van de gemiddelde Nederlander.
"Kop in het zand steken en wachten tot de bui is overgewaaid"
Hierbij speeld angst en intimidatie een hele grote rol terwijl deze vaak ongegrond is want...zoals ik al schreef... meestal zijn het zelf bangepoepers !

Wat dat betreft vind ik dat Nederlanders best eens wat meer uit hun stulpje zouden mogen kruipen. Dat maakt het dit soort gasten namelijk veel minder makkelijk.
 
Quote
RE: bah bah BAH
Anno  schreef op: 21-05-2012 18:04:31
ik vind het zeer slecht van het zwembad dat die kerels er niet op aangesproken werden dat zou hier in het zwembad wel gebeuren.

dus ik zou toch nog eens contact zoeken met het zwembad en het voorval nog eens voorleggen om toch eens duidelijk te maken dat wanneer volwassen kerels jou minder jarig dochter aan spreken met schatje dat je dan graag wilt dat daar iets aan gedaan wordt.

vind het echt belachelijke van het zwembad
 
Quote
RE: bah bah BAH
Ikee  schreef op: 21-05-2012 18:15:06

Quote mamma v. tim en tara:
waarom moeten dat soort mensen de boel toch altijd verpesten.
En dan een badmeester die niks doet



Omdat deze mensen waarschijnlijk niet eens op durven te treden....
 
Quote
RE: bah bah BAH
Mafkees  schreef op: 21-05-2012 18:18:25
ik snap je bah-bah-bah reactie zeker goed! te bizar dat dit gewoon dus onder je neus gebeurd en dat ongeschuldige, naieve kinderen nu al alert gemaakt moeten worden blijkbaar.

je laatste zin (ik kan niet quote-en) NL meer uit hun schulp moeten kruipen: helemaal mee eens!
we laten het stuk voor stuk allemaal gebeuren en zo krijgen dit soort nare mensen bijna de overhand....
moeten we niet willen

ik vind het op zich al goed van je dat je ze hebt aangesproken. nu ik dit schrijf doe ik ook mee aan het rare gedoe...het is niet meer dan normaal dat je dat gedaan hebt en het is vreemd van het zwembad in dit geval dat zij deze mensen niet hebben aangesproken
 
Quote
RE: bah bah BAH
Mafkees  schreef op: 21-05-2012 18:19:06
oeps...ongeschuldige? je snapt wat ik bedoel
 
Quote
Navigatie


Reageren op bah bah BAH
Naam
Bericht