Menu
 

Topic:

snel voor een 2e of niet?

Even Zo  schreef op: 18-05-2012 15:29:59
ons kindje is nu 9 mnd en ik zou graag voor een 2e willen gaan, is dat (TE) snel? en slim?

wat vinden jullie er van?
en zijn er hier meiden die de kids zo dicht op elkaar hebben?
 
Quote
Navigatie
RE: snel voor een 2e of niet?
Mitch  schreef op: 18-05-2012 15:32:46
Ik heb wel ervaring met 2 kids ver uit elkaar!
Mijn zoon was 5 toen onze dochter geboren werd, en ik vind het echt heerlijk!!
Als hij op school zit heb je alle tijd voor je jongste, de oudste is veel beter corrigeerbaar en een stuk zelfstandiger.
Ik zou het echt wel zwaar vinden twee kleintjes zo kort op elkaar.
Maar ik ken ook mensen die vinden dat de kids zo kort op elkaar juist heerlijk is!
Ik denk dat het een keuze is die je voor jezelf moet maken, hoe bevalt het moederschap je nu, vind je het druk, kan je het makkelijk aan etc etc.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Life  schreef op: 18-05-2012 16:01:46
Zowel de 2 oudsten van mijn vrouw als ook de twee oudsten van mijzelf liggen maar 16 maanden uit elkaar en wij ervaren dat als zeer prettig om meerdere redenen.
Ze gingen beide kort na elkaar naar school waardoor we ook weer snel van de BSO en/of gastoudergezinnen af waren en zo zijn er nog wel meer voorbeelden...

Nu hebben wij ook een "nakomertje" samen waardoor de hele riedel weer van voor af aan begon en we ineens weer in de luiers e.d. zaten. Geen probleem natuurlijk maar wel weer even wennen...

Te snel is het dus niet en het heeft niets te maken met 'slim' maar eerder met je eigen toekomstvisie
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Mafkees  schreef op: 18-05-2012 17:00:15
ik denk dat je alleen zelf dit goed kunt beantwoorden.

hier zit er bijna 4 jaar tussen de kinderen en als ik opnieuw mocht kiezen zou ik het weer zo doen.
zo prettig. jarenlang 1 kind alleen gehad, alle tijd en aandacht voor hem.
hij was al zo zelfstandig en wijs toen nummer 2 kwam.

kon hem er bewust bij betrekken, geen jaloersie gehad en alle tijd voor de kleine omdat de oudste op school zit.

ondanks dat ze dus bijna 4 jaar schelen zijn het nu (6 en 2) de grootste vrienden, ze spelen altijd met elkaar en er is zelden ruzie.
ze slapen samen op een kamer

tja...voors en tegens...ik vond het fijn om m'n lichaam rust te geven na de bevalling en om meer tijd per kind te hebben.
maar sommige mensen die ze sneller op elkaar hebben vinden dat weer prettiger omdt het is zoals het is?

lijkt me vreselijk om 2 ukkies te hebben, oudste nog niet zindelijk, niet zelfstandig...veel zorgen...en daar ben ik niet zo geschikt voor
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Angelique  schreef op: 18-05-2012 17:05:49
ik moet er niet aan denken hoor vin een baby wel genoeg heb je je handen vol aan
de oudste was 3,5 toen de jongste geboren werd
hij heeft even tijd gehad om goed te wennen aan zijn broertje en nu hup naar school en dan weer even tijd voor de jongste
ik merk hier heeeel erg verschil in de jongste als jayden er niet is
hij heeft nu vakntie de laatste van 3 weken en ryan is wat timidene en plakkeriger als jayden thuis is
van week wa jayden twee dagen logeren en ryan kwam helemaal los alles ontdekken dingen doen waar ie normaal niet aan toe komt omdat zijn broer hem in de weg zit enz
jayden weet hoe en wat en ryan begint t net te leren
jaydne kan veel zelf ryan heeft alle tijd dus om hulpt te krijgen daarbij
tja soms is het niet zo handig maar er word hier ook wel veel samen gespeelt oke intwikkeling is wel ene verschil natuurlijk maar ze zijn super lief ook voor elkaar jayden helpt hem ook echt met dingen en ryan wil alles wat jayden doet en kijkt erg tegenhem op maaar ze zijn ook aan elkaar gewaagt
bij een vriendin zie ik dat korte leeftijd verschil en ben blij dat door omstandigheden er hier toch ruim een jaar extra tssen is gekomen dan dat ik eerste instantie had gewild
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Liefje  schreef op: 18-05-2012 17:31:12
mijn zoon wordt in nov 5 en dan beval ik van onze 2de baby, veels te veel leeftijds verschil en dat vind ik wel jammer....kijk tuurlijk is het nu ook heel leuk dat hij alles veel bewuster meekrijgt maar ik had ze liever kort op elkaar gehad.

maar aan de andere kant weer is het straks inderdaad zo dat ik weer zeeen van tijd heb met de kleine omdat zoon dan op school zit (maar das ook relatief want als ik weer aan het werk ga vervalt dat weer)

dus alles heeft zijn voor en nadelen
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Esther_mv_ifmi  schreef op: 18-05-2012 17:51:09
Mijn oudste dochter werd eind september 3 jaar en in oktober daarna werd mijn derde dochter geboren: 3 kids in 3 jaar dus. Vond het super zo dicht op elkaar. En nu is het toch steeds hartstikke leuk. Toen de jongste 7 was nog een zoontje gekregen. Ze zijn nu 15, 14, 12 en 5.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Juulmvjens  schreef op: 18-05-2012 18:17:48
Hier zit er 2 jaar, 3 maanden en 3 weken tussen. Zelf vind ik het een prettig leeftijdsverschil omdat ze veel aan elkaar hebben. Scheelt misschien ook dat de oudste een jongen is en de jongste een meisje en meisjes schijnen sociaal wat sneller te zijn.

Het was wel druk idd. Oudste was dus nog geen 2,5 en vroeg ook veel aandacht en dan een baby erbij. Maar ik vond het op zich prima te doen. Minder leeftijdsverschil is misschien makkelijker en als het klikt tussen de kinderen nog leuker.

Het grappige bij ons was dat onze oudste werd geboren na 3 ivf behandelingen en de jongste spontaan (en dus volledig ongepland). En iedereen maar zeggen dat we het leeftijdsverschil zo mooi gepland hadden.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Ikkie  schreef op: 18-05-2012 18:27:37
Ik heb met beide ervaring. Toen mn oudste bijna 10 maanden was, werd ik zwanger van de tweede. Die schelen dus anderhalf jaar. Ze hadden al vrij jong hetzelfde ritme en gaan nog steeds aardig samen op. Ze hebben echt wat aan elkaar. Natuurlijk was het in het begin ook weleens druk en heftig. Maar te doen en voor de kinderen is het heerlijk zo.
Mijn derde kwam bijna 5 jaar later. Ook leuk, omdat we alle tijd hebben voor de baby en de oudsten het ook bewust meemaken. Het was wel echt weer opnieuw wennen.
Ik zie bij mensen die tussen nummer 1 en 2 langer hebben dat ze het in het begin net zo hard wennen vinden en druk hebben. Volgens mij is het dus meer dat tweede kind wat het wennen en druk maakt en minder het leeftijdsverschil. Mensen om je heen zullen altijd verschillend reageren (de ene positief de andrr negatief) dus daar maakt het niet voor uit. Volg dus gewoon je gevoel. Als je er al weer klaar voor bent zou ik zeggen go for it.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Ilja Mv 3  schreef op: 18-05-2012 19:09:56
Tja lastig om dat een ander te adviseren.
Mijn oudste was 2.8 jaar oud toen zijn zusje kwam. Tussen zusje en onze jongste zoon zit nog geen jaar.
Ikzelf heb het, mede door ziekenhuisbezoeken etc wel als pittig ervaren en nog steeds af en toe al wordt het echt wel minder, zijn nu 7, 4.5 en 3.5 jaar oud.

Ik merk wel dat er meer een klik is tussen de twee jongsten.
Dus het kleine leeftijdsverschil is wel leuk.

Ik denk dat het even aanpoten is maar dat het ook wel leuk is.
Al zie ik zeer zeker ook wel de voordelen van een wat groter leeftijdsverschil. Onze derde moest maar mee in het ritme, ik heb alle drie de kinderen nog thuis gehad.
Lijkt mij best fijn om met een baby thuis te zijn terwijl de oudste al op school zit.

Beiden heeft denk ik zo voor en nadelen.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Sun  schreef op: 18-05-2012 19:36:18
Tussen mijn zoon en dochter zit 1 jaar en 9 maanden. Ik vind het heel fijn. Ze zijn nu twee en bijna vier en kunnen zo leuk spelen samen en knuffelen wat af. Mijn dochter is altijd een hele makkelijke baby geweest dus dat scheelt wel. Nu komt binnen een maandje onze derde en weer bewust gekozen voor niet te veel leeftijdsverschil. Vind het ook wel fijn te weten dat we over een jaar of vier helemaal uit de luiers en van het kinderdagverblijf zijn. Ik ben dus helemaal voor dicht op elkaar!
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Fruitsalade  schreef op: 18-05-2012 22:25:53
Thiuri was precies 1 jaar toen ik zwanger raakte van Isaura. En ja het is pittig, maar ook zo leuk!!! Ze spelen met elkaar en leren van elkaar. Ik heb maar speelgoed voor 1 bepaalde leeftijd, dus niet en de rotzooi van een schoolkind en dan ook nog de rotzooi van een peuter. Nee ik vind het heerlijk
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Mama-van-aimy  schreef op: 18-05-2012 23:06:35
Ik heb 4 kinderen in de leeftijd van 7, 5 en 3 jaar en de jongste is 16 maanden.

Tussen 1 en 2 zit 23 maanden.
Tussen 2 en 3 zit 22 maanden.
Tussen 3 en 4 zit 25 maanden.

De eerste periode toen ik voornamelijk met slaapjes en voedingen bezig was, vind/vond ik het zelf wel erg pittig.

Maar naarmate het ritme erin zit, is het alleen maar makkelijker aan het worden.

Ze spelen nu allemaal leuk met elkaar. Zelfs de oudste met de jongste .

De 2 oudste zitten op school en de 2 jongste zijn nog thuis.

Heb je er bijvoorbeeld al 1 op school zitten en je krijgt dan pas een tweede, dan heb je er veel meer tijd voor.

Maar wij passen dat weer aan door de kinderen los van elkaar ook een stukje "Quality time" te geven.
Dus gewoon even afzonderlijk van broer/zussen iets gaan doen. Al is het een stukje fietsen, glas wegbrengen, boodschapje doen of wat dan ook.

Ik denk dat je voornamelijk naar jezelf moet kijken wat jij prettig vindt.

Succes met je beslissing!
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Marion  schreef op: 19-05-2012 09:35:55
hier zit er ook niet zo veel verschil tussen. tussen de oudste en de middelste zit er 2 jaar en 2 maanden. toen de oudste net 5 was en de middelste nog geen 3 was kwam onze tweeling.
ja het is druk, maar ik zie dat ze wel veel aan elkaar hebben. de oudste 2 trekken toch veel met elkaar op en de jongste 2 ook.

ik was vroeger ook een beetje een nakomertje en ik vond dat dus helemaal niet leuk. mijn zussen schelen een jaar en ik scheel 6 jaar met de jongste. als kind zijnde had ik weinig aan mijn zussen, zij zaten echt al in een andere leeftijdscattegorie. nu we volwassen zijn is dat absoluut niet meer zo hoor, ik zie mijn ene zus dagelijks.

nou goed, volg je gevoel, als jij het wilt moet je het doen! wij kunnen je daar geen antwoord op geven, succes!
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Ano Nu  schreef op: 19-05-2012 10:15:30
tussen mijn middelste en jongste zit 16 maanden.
Niet gepland .
en ik vind het best zwaar ! als ik het anders had kunnen doen dan liet ik er 2 jaar tussen zitten
Maar dat kon dus niet .

Dat ik het zwaar vind komt mede doordat onze middelste veel huilden en heeel pittig mannetje was/is .

het ligt er maar net aan hoe je 1e kindje is, vind ik ...
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Marly-j  schreef op: 19-05-2012 11:59:43
ik zeg doen! ik vind het absoluut niet snel op elkaar. MIjn oudste 2 schelen 13 maand. en mijn jongste is 5,5 maand en ben nu ruim 9 weken van nr 4.
goede ervaring mee dus. al vind ik het lichamelijk wel zwaar, geef nu ook nog fulltime bv dus dubbel vermoeiend.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-05-2012 21:02:40
Ik heb 4,5 jaar verschil tussen mijn kids omdat ik nog op school zat en mijn opleiding af wilde maken. Maar als het allemaal kan zou ik het gewoon doen! Wat zijn die eerste 4 "zware" jaren nou op een leven. Als ik het over mocht doen had ik ze graag veel dichter op elkaar gehad. Al moet ik zeggen dat dit praktisch erg fijn is, de oudste gaat naar de basisschool en speelt lekker buiten of bij een vriendje, is al lekker zelfstandig.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Jolanda1974  schreef op: 20-05-2012 17:52:12
Onze meiden schelen 22 maanden en ik zou het zo weer doen. Ik ben van mening dat het zo druk en zwaar is als je het zelf maakt.
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Mama_anja  schreef op: 23-06-2012 19:22:32
hier 1,5 jaar tussen de meiden vind het wel zwaar een peuter van 2,5 en een dreumes van 1
als ik het over zou doen niet weer meer dan 2 jaar lijkt me idealer omdat ze vaak al zelfstandiger zijn

maar wil niet zeggen als het weer zou gebeuren het zo moet zijn
(kan gelukkig niet meer onze jongste is 13 maanden )
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Even Ano  schreef op: 23-06-2012 20:49:54
Tussen mijn mannetjes zit op 5 dagen na een jaar. Heb hier absoluut geen spijt van. Ze groeien heel leuk samen op en zaten al snel in hetzelfde ritme. Helaas heeft de vader van mijn kinderen een tijdje geleden besloten om een punt achter onze relatie te zetten. Ik heb echter een hele lieve leuk nieuwe vriend die al een dochter heeft. Zij is op 2 dagen na een jaar jonger dan mijn jongste... Mocht onze relatie langduriger zijn dan hebben we straks binnen 5 dagen 3 verjaardagen!
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Suusmv3  schreef op: 23-06-2012 21:05:31
tussen 1 & 2 zit 3 jaar en 5 maanden... vondt het heerlijk dat de 1e naar school ging toen de 2e begon met kruipen en ontdekken
tussen 2 & 3 zit bijna 22 maanden.. opzich wel lekker alleen was het lichamelijk zwaar doordat ik BV gaf maar de 2e ging naar de psz dat de 3e begon met ontdekken...
nu gaat eind dit jaar de 2e naar de basisschool en begin volgend jaar de jongste naar de psz dus weer een paar uurtjes mama tijd
 
Quote
RE: snel voor een 2e of niet?
Mamavanbijna4  schreef op: 02-07-2012 09:44:15
hier beide keren bewust voor gekozen. Het is ons dus super bevallen.
na de geboorte van nr 1 gewoon direct voor nr 2 gegaan. Duurde even voor me menstruatie op gang kwam ivm bv maar de oudste 2 schelen 13 maand.
toen na nr 3 weer direct voor nr 4 gegaan, en als het goed is schelen de jongste 2 straks 12 maand.
hardstikke leuk en super gezellig. Handig. IK ken alleen maar voordelen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op snel voor een 2e of niet?
Naam
Bericht