Menu
 

Topic:

kma ?

Moedervan5  schreef op: 17-05-2012 20:01:07
Ik moet even mijn ei kwijt,

Op 6 april 2012 is mijn zoontje geboren.
Ik ging vol vertrouwen bv geven en ik was vastbesloten om dit lang vol te gaan houden ondanks een druk gezin.
De borstvoeding was goed op gang, maar helaas kwam Sasha niet goed aan. 10 gram op een aantal dagen. Dus ik was zwaar teleurgesteld in mijn lichaam. Elke dag dronk ik liters melk en zorgde voor goede vochtbelans en een goede gezonde voeding waarvin veel melkproducten in zaten Hij dronk wel zeer langzaam aan de borst.
Ik ben toen bewust gestopt nadat hij maar 10 gram was aangekomen. ik wou natuurlijk niet de gezondheid van mijn zoontje op het spel zetten door ondervoeding. Ik heb het 10 dagen volgehouden en daarna over op nutrilon. Sasha is een spuugbaby waarvoor hij al nutriton in de voeding krijgt.
Nu is er deze week een verborgen reflux geconstateerd. Hiervoor krijgt hij nexium. Op zich is hij hiermee wel rustiger door geworden maar toch blijft KMA door mijn hoofd spoken.

Hij is erg onrustig na de voeding. Veel bewegen, spartelen en kreunen. Hij huilt soms ineens hard. Niet te troosten. Belletjes blazen en kreunen ( vooral kreunen bij verschonen en oppakken ) Uitslag op zijn wangen, droog en rood en met bultjes en word nog erger als hij drinkt en vlak na de fles en daarna zakt het iets af totdat hij de volgende fles krijgt.
Hij blijft spugen ook al krijgt hij nutriton, soms ook twee uur na de voeding of vlak voor de volgende voeding. Zonder nutriton spuugt hij hele flessen uit.
Zijn ontlasting is verder normaal. Vaak ook waterdun.

Ik wil morgen toch naar de huisarts om dit te bespreken en mijn vermoeden uit te spreken. Maar is dit voor iemand herkenbaar en kan dit KMA zijn ?

Sasha zit duidelijk niet lekker in zijn vel.
 
Quote
Navigatie
RE: kma ?
Bettie  schreef op: 17-05-2012 20:31:45
Ik zou er niet gek van opkijken als het KMA is.

Hier zowel zoon als dochter met KMA gehad. Zoon was superonrustig na elke voeding tot ca. een half uur voor de volgende voeding en daarna begon het weer opnieuw. Krampen, overstrekken, kreunen en dan dat getrappel van die beentjes; echt zielig. Het enige dat hier hielp was op zijn buik tegen mij aan. Dan was hij even rustig. Het spugen herken ik dan weer niet maar wel de ontlasting; een dramading en zo klein als hij was, zat hij elke keer van top tot teen onder.

Zou het inderdaad bij de HA aankaarten maar......misschien doet hij wel niets en verwijst hij je door naar het CB.

De ervaring bij mijn dochter is identiek als bij zoonlief alleen duurde dat veel korter. Al de 12e dag zagen wij exact dezelfde symptomen als bij broerlief en zijn toen (omdat het in het weekend viel) direct geswitcht van Nutrilon Hypo-allergeen naar Nutriolon Pepti.

Zowel bij zoon als bij dochter hadden we 3 uur na de Pepti een totaal ander kind; van uren huilen en brullen naar slapen tussen de voedingen door en zoonlief ging van 2 uur slaap per etmaal en 8 of 9 voedingen in 6 dagen tijd naar 5 voedingen en 's nachts doorslapen. Ook dochterlief had veel minder voedingen nodig; bij haar duurde het doorslapen wat langer maar dat had een andere reden.

Ik zou het echt zeer zeker aankaarten bij je HA. Succes ermee!
 
Quote
RE: kma ?
Moedervan5  schreef op: 17-05-2012 20:48:46
Hoi Bettie,

Dank je wel voor je antwoord.

Je hoort het tegenwoordig al zoveel dat reflux en KMA. En ik ben bang dat of ze er helemaal niks aan doen of dat ze die stempel zomaar geven.
Nou heb ik gelukkig een super fijne huisarts ( vrouwlijke ) en ze neemt mij altijd serieus.
Op dit moment slaapt hij even maar het zijn telkens maar haze slaapjes. En dan word hij weer onrustig en huilerig.

"fijn" dat er je het toch herkent. KMA is natuurlijk nooit fijn maar dan weet je wel waar je aan toe bent met de kleine.
Hoe gaat het verder met jou kinderen ? Hebben ze nog steeds pepti ?

Sasha heeft nog steeds om de 3 uur voeding nodig. En komt s'nachts ook nog. Toevallig vannacht door geslapen maar denk dat dit maar iets eenmaligs is.

Morgen naar de huisarts en dan eens zien wat zij er van denkt.
Eerst was het baby acne, en dat wilde ik wel geloven, maar nu ziet het er echt niet meer uit als baby acne. Maar stel dat sasha dus KMA heeft word de voeding dan vergoed ?
 
Quote
RE: kma ?
Alice  schreef op: 17-05-2012 21:12:52
Als je kunt (en wilt), zou ik proberen te relacteren, maar dan zonder zelf liters melk te drinken. Als je zelf koemelk drinkt, zitten de eiwitten ook in je borstvoeding namelijk.
Ik weet niet of dat nog lukt, maar het zou best kunnen.
Pepti of Nutrigamen is beide echt heel vies, je kindje went daar natuurlijk wel aan, maar als je iets kunt geven dat wel heel lekker is... en gratis.. ?

Wordt overigens wel vergoed hoor, maar moet je doktersbewijs hebben dat 't nodig is.
 
Quote
RE: kma ?
Alice  schreef op: 17-05-2012 21:13:44
Sowieso is 't bij spugende kindjes zo dat als jij zelf weinig drinkt, de voeding beter in de maag blijft. Raar maar waar
 
Quote
RE: kma ?
Moedervan5  schreef op: 17-05-2012 21:41:30
Hoi alice,

Het probleem is dat ik geen BV meer geef. Sasha is nu 5 weken. En toen hij 10 dagen oud was ben ik gestopt. Zou het nog kunnen dan? Om de BV op gang te krijgen. Maar zou Sasha daarom afgevallen zijn en niet goed gedronken hebben als hij KMA heeft ?
Als ik in mijn borsten knijp ( sorry ) dan komt er nog wel wat uit, niet zo veel meer natuurlijk.

 
Quote
RE: kma ?
Alice  schreef op: 17-05-2012 21:59:07
Ja, kma kan zeker de oorzaak zijn geweest van niet goed bijkomen tijdens de borstvoeding.

Relacteren kan lukken, maar het is niet gegarandeerd. Dat er nog wat uitkomt als je er in knijpt (hoef je geen sorry voor te zeggen hihi) is zeker hoopgevend.
Vraag is of je kleine mannetje het nog kan.. de techniek is anders. Maar je kunt 't altijd proberen. Als jij 't ziet zitten, is 't de moeite waard, toch?

Lees anders even op borstvoeding.com over relactatie:
http://www.borstvoeding.com/aanverwant/relactatie/relactatie.html
 
Quote
RE: kma ?
Moedervan5  schreef op: 17-05-2012 22:12:34
Ik heb zelf nog de calma fles van de medela, techniek is hetzelfde van borst en fles. Ik ga hier eens over lezen. Ik zou er bijna een moord voor doen om Sasha weer terug aan de borst te krijgen.
Ik heb hier ook nog de medela sympfony. Dus de hulpmiddelen daar ontbreekt het niet aan.

Idee om die neusspray te vragen aan de huisarts ?

 
Quote
RE: kma ?
Alice  schreef op: 17-05-2012 22:18:37
Ja, is zeker een goed idee!
Al is 't maar om achter de hand te houden. Ik zou 't eerst zo proberen met je zoontje.. veel huid op huid, misschien samen in bad of relaxed in bed. Niet de hoop opgeven als 't niet meteen lukt. Geef het de tijd.
Elk beetje borstvoeding is mooi meegenomen natuurlijk.

De hulp inroepen van een lactatiekundige (IBCLC) kan ook veel goed doen.

Snap heel goed dat je hem graag weer aan de borst krijgt. Ik duim heel hard voor je!!
 
Quote
RE: kma ?
Moedervan5  schreef op: 17-05-2012 22:25:19
Euhh dat vele contact zal geen probleem zijn, Sasha ligt meestal bij mij in bed te slapen Wel op een veilige manier natuurlijk. Hij heeft ook veel behoefte aan mij, merk ik.
Ik hoop het ook en duim ook voor mezelf mee haha
 
Quote
RE: kma ?
Alice  schreef op: 17-05-2012 22:44:26
Ja.. zie je vaak bij kindjes die pijn hebben (gehad).. die hebben nog een extra behoefte aan veiligheid.
Ik schreef laatst in een ander topic dat ze een basisvertrouwen missen.

Mijn zoontje ligt nog steeds bij mij in bed trouwens.. hij is inmiddels 20 maanden (had tijdens zijn eerste maanden ook een pijnlijke reflux en ik vermoed nog steeds kma, maar ik kan het niet echt bevestigen noch uitsluiten)
 
Quote
RE: kma ?
Mieper  schreef op: 17-05-2012 22:59:27
Het beeld past zeker bij KMA, ook het slechte groeien.
Als je hem KM vrije voeding gaat geven, zou je snel verandering moeten merken.
Als je wilt relacteren, zou je ook een lactatiekundige kunnen vragen je te helpen. Het ia zeker een poging waard als ik je zo lees.
 
Quote
RE: kma ?
Mieps01  schreef op: 10-06-2012 02:23:04
Hemel, wie heeft je verteld dat je veel melk moet drinken om bv te maken? Koeien eten ook gewoon gras
Ik hoop dat het relateren nog lukt. Wat rottig voor jou en je kindje dat je er nog niet helemaal uit bent. Hoop dat je snel een oplossing hebt waar je kindje het goed op doet! Borst of fles
 
Quote
RE: kma ?
Mieps01  schreef op: 10-06-2012 02:23:04
Hemel, wie heeft je verteld dat je veel melk moet drinken om bv te maken? Koeien eten ook gewoon gras
Ik hoop dat het relateren nog lukt. Wat rottig voor jou en je kindje dat je er nog niet helemaal uit bent. Hoop dat je snel een oplossing hebt waar je kindje het goed op doet! Borst of fles
 
Quote
Navigatie


Reageren op kma ?
Naam
Bericht