Menu
 

Topic:

wat is er leuk aan: kamperen?

Anna28  schreef op: 11-05-2012 10:38:23
Ik zie nu een paar topics voorbij komen over kamperen, en ik (als luxe genieter) vraag me af: wat is er nou écht zo leuk aan kamperen?
Als ik aan kamperen denk, dan denk ik aan: pijnlijke rug door lekke luchtbedden, natte vochtige kleding, met een wc rol over het terrein naar de toiletten, 's nachts je luchtbed af om naar buiten te gaan als je moet plassen, douchen met muntjes, toiletten waar alle campinggasten gebruik van maken, niet-comfortabele stoeltjes waarop je de hele dag kunt zitten, met een afwasteiltje naar de spoelbakken gaan om af te wassen.....

Heb nog veeeeeeel meer bedenkingen, vooral als het weer tegenvalt: regen, kou, wind, in de tent/caravan moeten blijven....
En wat dacht je van alle spullen die je mee moet nemen? Ik vind 2 koffers inpakken al erg, laat staan als je je hele huisraad moet meenemen, met inbegrip van borden, bekers, bestek....

het lijkt me gewoon echt niks aan als ik dat allemaal opschrijf haha.

Ik ben heel erg van de zachte bedden, comfort, luxe artikelen, warmte.....
Wie overtuigd me en verteld me wat er wel leuk is aan kamperen?
 
Quote
Navigatie
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Angelique  schreef op: 11-05-2012 10:41:04
nou weet je tegenwoordig is het allemaal al veel luxer zo hebben wij een earo bed die is gewoon hoog en ruim 2 pers en licht heeeeerlijk
stoeltjes ook je kan zo luxxe maken als je zelf wilt
ja nadeel is dat je naar wc gebouw moet en daar afwassen maaaar
ik vind het knus gezllig teruggewezen op jezelf
savonds is niet voor de buis of laptop hangen als de kids op bed liggen
maar gezllig spelletjes spelen
en ja grootste voordeel als je al je matriaal hebt is het kamperen zelf een stuk geodkoper dan een hotel of bungalow
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Ilja Mv 3  schreef op: 11-05-2012 10:43:16
Heel veel nadelen die jij noemt hebben wij nooit last van.

- geen rugklachten want goede matjes
- geen natte vochtige kleding tent, want wij zijn goed weer kampeerders. ALs we toch eens wat minder weer hebben sluiten wij ons niet op in de tent maar gaan lekker op pad.
- wc papier mee op camping maak ik nooit meer mee.
- douchen met muntjes nooit nodig gehad.
- wij nemen goede stoelen mee en kinderstoeltjes en een picknicktafel voor de kinderen.

s' nachts moet je idd wel de camping over voor het toilet, maar voor kinderen hebben we een plasemmer.

Het meeslepen is inderdaad even wat minder, altijd wel veel in te pakken, maar ach...

Ik vind kamperen voor kinderen zo ontzettend leuk, tien keer leuker dan een hotel of appartement. Altijd lekker buiten zijn. Zoals ik al zei zijn wij goed weer kampeerders, hebben een grote luifel en zitten dan ook altijd buiten. Wij zoeken altijd kleine en rustige campings uit, heerlijk !

Maar als je geen kampeerder bent dan ben je toch niet te overtuigen je vind het leuk of niet !
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Ilja Mv 3  schreef op: 11-05-2012 10:44:19
EN ja thuis heb ik een vaatwasser en op de camping moet je afwassen, maar dat is vaak nog gezellig ook met de kinderen.

Verder heb je op alle campings wasmachines dus maak ik het mezelf makkelijk, ga niet op de hand alles wassen.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Mariëtte35  schreef op: 11-05-2012 10:50:49
ook wij hebben geen last van de nadelen die jij schrijft

goede matrassen
fijne stoelen
nergens met een toiletrol over de camping
voor de nacht gebruiken we de wc in de caravan
geen vochtige kleding
douchen met muntjes komt ook bijna nergens meer voor, vaak is het douchen bij de prijs al inbegrepen en anders een sepkey die je zelf opwaardeerd

Voor de kinderen is kamperen echt het allerleukste wanneer de kinderen zich goed vermaken heb je zelf ook een heerlijke vakantie!

Mijn broer ging voordat ze een caravan hadden altijd naar Centerparcs en moeseten ze altijd overal met de kids naartoe omdat ze dat gewoon niet alleen konden, hij zei na de eerste paar dagen kamperen hadden we dit maar eerder gedaan, je hoeft niet overal met je kids naar toe je kunt heerlijk naar ze zitten kijken vanaf je plekje hoe leuk en heerlijk ze aan het spelen zijn op het grasveld.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Artois  schreef op: 11-05-2012 10:57:30
Wij zijn ook echte goed weer kampeerders. Een paar keer in Belgie en Luxemburg gegaan, maar daar zijn we weggeregend. Dus nu gaan we voor de tweede keer naar de ardeche in zuid-frankrijk. Daar ben je redelijk verzekerd van goed week.
We hebben een vouwwagen met echte bedden en goede matrassen ingebouwd en een eigen keukentje erbij. Op vakantie gaan we veel uiteten, veel gemakkelijker. Maar wij vinden het gezellig om af te wassen op de camping dus dat is echt geen probleem . De campings waar wij naartoe gaan hebben schoon sanitair, wc-papier (dus je hoeft niet met je eigen rol over de camping lopen, alhoewel ik dat helemaal niet erg vind hoor), lekkere warme douches zonder muntjes. Maar de camping is voor ons echt een slaapplek. We zijn soms een middag of ochtend op de camping, het grootste gedeelte van onze tijd zijn we weg.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Kittymv5  schreef op: 11-05-2012 11:07:14
Ik zie maar 1 voordeel aan kamperen en dat is het thuiskomen

Ik heb jaren geleden regelmatig gekampeerd, maar ik zou het echt nooit meer willen. Ik ga het liefst naar zo een all inclusive resort waar je niks hoeft te doen, behalve zwemmen
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Bepje  schreef op: 11-05-2012 11:14:09
Toevallig ben ik al een paar jaar niet geweest maar als ik ga doe ik dat om een andere omgeving/regio/land te bekijken.
Wij hebben een iglo en overweeg nu een grotere aan te schaffen om leefruimte te hebben. Het liefst ga ik ook naar een beetje mooi weer en heb wel eens net zolang gereden tot we dat mooie weer hadden. Ook wel eens minder goed gehad, Schotland met wind regen en kou maar dat was een bewuste keuze.
Het leuke van kamperen is het buiten zijn en dan op een rustige camping zonder entertainment, op je gemak een boekje lezen en op de afwas na geen huishoudelijke taken te hebben. Wat altijd grappig is en ik hierboven nog niet gelezen heb is mensen kijken.
In de loop der jaren hebben we goede spullen verzameld. In het begin (lang geleden hoor) ging ik met vriendinnen fietsen met zware katoenen tenten en luchtbedden van onze ouders maar nu hebben we selfinflating matjes, goede slaapzakken e.d. Z`on skottel vind ik ook prettig.
Een caravan, bungalowtent of vouwwagen vind ik teveel gedoe en heb je nog een soort van huishouden. Bovendien ga je dan niet zo snel verder naar een andere omgeving. Hoe minder spullen hoe beter (al zou je dat niet zeggen als je hier thuis kijkt maar goed). Ze hebben overal wasmachines dus als je voor de helft van de vakantie kleding meeneemt en je wast tussendoor een keertje heb je altijd schoon goed.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 11-05-2012 11:25:23
Ik hou wel van luxe, maar niet van hotels (met kinderen). Dus wij huren altijd een chalet(dit jaar op de Fuussekaul in Luxemburg). Die is van alle gemakken voorzien (magnetron, flatscreen met dvd speler, betere matrassen, uiteraard een eigen douche en wc etc.) Ik vind het heerlijk, lekker voor de caravan zitten en de kinderen spelen wel. In een hotel moet je altijd met je kinderen mee en verzinnen wat je vandaag weer gaat doen. Als het slecht weer is kunnen we lekker een dvdtje kijken in de caravan of spelletjes doen. Of naar het indoor speelparadijs dat ook op de camping zit.

 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Nala  schreef op: 11-05-2012 11:50:14
Wij houden ook van. luxe, vroeger eerst met de tent, daarna caravan en tegenwoordig stacaravan van alle gemakken voorzien, hebben ook vakanties gehad als kind in appartamenten etc. maar er gaat niks boven een leuke camping, veel sneller en meer vriendjes ( nu trouwens getrouwd met mijn camping vakantie vriendje :lol
Voor dus geen hotels ofzo meer, nee de heerlijke. vrijheid en gezelligheid van een goede (4****) camping met de comfort van thuis
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Fluit  schreef op: 11-05-2012 12:05:23
Ik vind kamperen SUPER! Je leeft zo lekker buiten. Het is relatief goedkoop. Al het eten smaakt goed (zelfs het meest simpele eten). De kinderen vinden het werkelijk FANTASTISCH! Wij kamperen altijd op kleine, natuurcampings in een tent en gebruiken geen stroom. Hoe simpeler hoe beter! Juist doordat je even alleen met heel praktische dingen bezig bent, komen wij helemaal tot rust. Je kunt het hele jaar door al in luxe leven...
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Kim  schreef op: 11-05-2012 12:24:53
Je vindt het leuk of je vindt het niet leuk. Als je het niks vindt ben je waarschijnlijk niet te overtuigen door diegene die het wel leuk vinden.
Wij gaan ook met de tent en de kinderen vinden het helemaal geweldig om in een tent te slapen. Wij gaan ook naar vrij eenvoudige campings, we hoeven niet een mega animatie te hebben.
Vorig jaar zaten we een paar dagen op een camping waar werkelijk niets was behalve een riviertje. Nou, schepnetjes mee, waterschoenen aan en samen met papa 'watervalletjes' bouwen van de stenen die in het water liggen. Geweldig (voor ons althans).
En idd, wc papier is meestal wel op de camping aanwezig en juist het met de wc rol onder je arm vindt mij man helemaal geweldig. Die ging vroeger al altijd met zijn ouders camperen.
Tegenwoordig zijn er veel campings waar je geen muntjes meer hoeft te gebruiken met douchen en het afwassen op de camping vindt ik niet erg.
En als je de spullen eenmaal allemaal hebt, valt de prijs vaak reuze mee. Al hangt dit wel van de capming af waar je naar toe gaat. Ik zie ook wel eens campings waar je zo'n 40 euro per nacht betaald, maar dit zijn dan hele 'luxe'' campings met vaak veel annimatie.
De aanschaf van spullen kan wel behoorlijk in de prijzn lopen.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Ilja Mv 3  schreef op: 11-05-2012 13:27:24
Onze camping vorig jaar kostte 46 euro per nacht en nee geen animatie, maar wel iedere avond uitzicht op een kasteel pal voor de camping op een heuvel. PRachtig. Dus iets duurder is niet altijd met een hoop poespas. Overigens altijd 3 sterren campings, vaak is er dan geen animatie, daar zeggen de sterren ook wat over.
Inderdaad, zwembad, voebalveldje, of leuk riviertje is voldoende voor ons. Plus een omgeving die wat te bieden moet hebben, zit niet graag alleen op de camping.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Anna28  schreef op: 11-05-2012 17:28:58
thanks voor alle reacties! Zo te lezen is het in veel gevallen dus wel wat luxer dan dat ik in gedachte heb! Ik ken het kamperen van een jaar of 10 - 15 geleden, en dat was echt altijd kramperen. Vond er niks aan. Al dat gesleep met je spullen, altijd harde matrasjes of luchtbedden....

Het voordeel van kamperen lijkt mij dat het zo'n stuk goedkoper kan zijn dan een huisje huren ofzo, vandaar dat ik er wel aan dacht. Maar ik krijg mijn man nooit zover hoor haha, en ikzelf denk dat het hem ook niet gaat worden, maar wel leuk om de positieve kanten zo eens te zien!
Een camping zou op zich wel kunnen voor ons, maar dan in een stacaravan denk ik, waarin alles aanwezig is en je gewone bedden hebt.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Angelique  schreef op: 11-05-2012 17:54:29
hihihi anne wij staan rond 15 juni ongeveer in breskens dan kom je is gluren in onze tent en de luchtbedden en stoelen testen
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 20:40:25
Ooit riep ik.... Ik ga nooooooit kamperen en nooooooit meerdere keren naar hetzelfde vakantieadres.
Dit jaar gaan we voor de 5e keer met onze eigen caravan op stap... Voor het 5e jaar naar de zelfde camping.
Heerlijk, genieten van het simpele leven (met de nodige luxe artikelen haha) en vooral genieten van de genietende kinderen!
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Anne Mv 3  schreef op: 11-05-2012 20:51:58
Kamperen is vooral heel erg leuk doordat je echt heel anders leeft dan in het leven van alle dag.
Campings boeken we nooit, we zien het wel!
Als de omgeving minder mooi is, de camping te druk, het weer te nat of wat dan ook... dan gaan we gewoon weer verder!
Overigens houden we niet van hele luxe campings met allerlei entertainment... we hebben nu een paar keer op een camping gestaan waar je hout kon sprokkelen en zelf je vuurtje kon maken; dat vonden wij (en de kinderen helemaal!) geweldig 'entertainment'
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Lente-marjolein  schreef op: 11-05-2012 20:56:48
Kamperen is heerlijk back to basic en de hele dag buiten.

Zet mij op vrijdagavond op een stoeltje voor de tent en het werken lijkt al een week geleden ipv 2 uur
Volledige ontspanning!

We kamperen nu wel 'luxe': met stoelen, tafel, stahogetent en luchtbedden en zelfs een elektrische koelbox ;-)

wij zoeken kleine camping met max 50 plaatsen, meestal zitten we op 25. Zo'n 30 euro per nacht met zijn 5-en.
Voor ons het paradijs.
Zelfs met de nadelen die je noemt die ik niet als nadeel ervaar, hihi.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Suus  schreef op: 11-05-2012 21:00:26
Mij krijg je niet aan het kamperen, als kind 1 keer gedaan en dat was nooit meer.

 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Jo  schreef op: 11-05-2012 21:07:54
Als kind vond ik het leuk, nu vreselijk.
Vorig jaar mochten we 4 dagen een caravan lenen.
4 dagen regen, vieze douches en plee's.
Je kan je kont niet keren, slaapt niet lekker.
Ik was als een klein kind aan het jammeren dat ik naar huis wou
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Lente-marjolein  schreef op: 11-05-2012 21:08:59
Wij kamperen soms zelfs in de tuin
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Lente-marjolein  schreef op: 11-05-2012 21:10:20
en mocht ons huis snel verkocht zijn (duim duim duim) en ons nieuwe huis nog niet klaar: dan gaan we misschien wel op de camping wonen in de tent, lekker in de zomermaanden.
Dat zou echt top zijn hihi

maar ik denk dat als je er niet van houdt, kamperen een drama is. Zo vind ik een hotel echt verschrikkelijk.
geef mij maar een éénpitsgasstelletje
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Fruitsalade  schreef op: 11-05-2012 21:23:34
Kamperen, ik vind het heerlijk, lekker rustig, geen geouwehoer om me heen en geen druk van alle electronica, maar lekker primitief.

Ja wij hebben een laptop bij ons, zodat we even een berichtje kunnen sturen dat we aangekomen zijn en af en toe eens een mail kunnen bekijken. Maar niet naar dat stomme kastje kijken en niet al die herie om me heen. Nee gewoon lekker een boek lezen of een spelletje doen.
De kinderen vermaken zich de hele dag, kunnen gaan en staan waar ze willen en we hoeven niet bang te zijn dat ze onder een auto komen (autovrije camping) en ik kan ze altijd zien, want de camping waar wij heen gaan is heeeel klein.


Wij zijn ook wel mooi-weer kampeerders hoor. Helemaal met de kinderen. Op een gegeven moment zijn de kinderen ook wel klaar met winkeltje hier en winkeltje daar.
In vergelijking hoe wij vroeger kampeerde, kamperen wij tegenwoordig heeeeel luxe.

Vroeger, mijn ouders hadden geen auto en mijn vader werkt bij de ns en had vrij reizen door europa. Wij gingen dus altijd met de trein op vakantie. Allemaal een rugzak om en daar gingen we. Geen stoeltjes en koken op 2 kleine gaspitjes. Koffie dronken mijn ouders uit dezelfde beker als waar ze 's avonds hun wijntje uit dronken. Wij sliepen in een klein iglo tentje en op een foliebedje.


Tegenwoordig gaan wij met ons eigen gezin met een heuse vouwwagen... Nou we hebben een tafel en stoelen. We hebben zelfs een kast......

Mijn ouders... Laten we het daar maar niet over hebben. Vroeger kregen we alleen een paar slippers en een paar laarzen mee. Mijn moeder neemt tegenwoordig naaldhakken mee als ze gaat kamperen. Die vrouw spoort echt niet
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Lente-marjolein  schreef op: 11-05-2012 21:25:50
naar welke camping gaan jullie fruitsalade, klinkt goed
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Jo  schreef op: 11-05-2012 21:27:57
Een boerderij camping lijkt me overigens wel heel leuk, met al die beesten, maar dan wel in een appartement
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Ilja Mv 3  schreef op: 11-05-2012 21:33:37
Ik vraag me ook af waar de kampeerders die hier de pro s opnoemen en kamperen verdedigen...waar die dit jaar heen gaan...gewoon nieuwsgierigheid
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 21:35:59

Quote Ilja mv 3:
Ik vraag me ook af waar de kampeerders die hier de pro s opnoemen en kamperen verdedigen...waar die dit jaar heen gaan...gewoon nieuwsgierigheid



Naar Ermelo www.kriemelberg.nl
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Fruitsalade  schreef op: 11-05-2012 21:36:23
Lente hier de link. Ik geniet zo van deze camping

http://www.campingfamilial.fr/


Ilja, met een beetje mazzel gaan wij dit jaar helaas niet kamperen, maar verhuizen

 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Sennamvyent  schreef op: 11-05-2012 21:37:44
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Lente-marjolein  schreef op: 11-05-2012 21:38:09
wij misschien om de hoek... hebben een huis gekocht en vakantie zit er niet in dit jaar: klussen moeten we!

maar http://www.camping-chadenedes.com/ in de ardeche was twee jaar lang onze droomcamping. zou zo weer teruggaan.
 
Quote
RE: wat is er leuk aan: kamperen?
Ilja Mv 3  schreef op: 11-05-2012 21:49:49
De camping van Fruitsalade bekeken. Dat is ongeveer 120 km van mijn schoonouders vandaan. Wij stoppen daar altijd halverwege, ziet er heerlijk relaxed uit.

Lente Marjolein, ik krijg niet een goed beeld van de site, maar de Ardeche is natuurlijk prachtig. Maar verhuizen is natuurlijk ook heerlijk Ik heb je topic gelezen, mijn man komt uit jullie woonplaats en als funda verslaafde hou ik alles in de gaten, ook daar. En jullie hebben een prachtig huis gekocht. Van harte!

Ik ga zo nog even op jouw camping kijken Senna, maar wij gaan wel altijd naar Frankrijk, lekker combineren met bezoekje schoonouders. Maar het moet wel erg leuk zijn gezien het feit dat je er al jaren terugkomt.



 
Quote
Navigatie


Reageren op wat is er leuk aan: kamperen?
Naam
Bericht