Menu
 

Topic:

Wat duurt wachten soms lang!

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-05-2012 09:39:36
Heb mijn verhaal hier al eens eerder gedaan over onze jongste dochter Renske. Sinds februari zitten we te wachten op verdere hulp. Via het ziekenhuis zijn we doorverwezen naar het GGZ infant team. We zijn nog steeds aan het wachten op een oproep. Ze zouden er spoed van maken, maar dit is inmiddels alweer een aantal weken geleden. Ik wil misschien wel te snel, maar soms word het me allemaal echt teveel. Haar extreme driftbuien zijn soms echt abnormaal. Nu wordt ze met grote regelmaat snachts rond 1 uur wakker en weigert dan echt om nog te gaan slapen. Ze wordt dan compleet hysterisch, schreeuwen, krijsen en heel hard bonken en stampen op de deur. De deur krijgt ze gelukkig niet open, deurklink zit net iets te hoog voor haar. Daarna gaat ze als een bezetene met haar licht knipperen om vervolgens weer echt heel kwaad en agressief te schreeuwen. In het begin gingen we er altijd een aantal keren naartoe. Je kreeg haar dan wel uiteindelijk bedaard en dacht dat ze verder ging slapen maar vervolgens 10 minuten later begint het weer van voren af aan. Hebben nu dus afgesproken dat we er 1x naartoe gaan, puur om te kijken of er niks aan de hand is, en daarna laten we haar maar uitrazen. Er naartoe gaan heeft echt geen zin, want dan is ze echt de hele nacht bezig. Als je er niet naartoe gaat dan stopt het vaker na 2 uurtjes. Dan valt ze uitgeput in slaap. De oudste wordt er wel telkens wakker van en zit dan ook te huilen. Daar gaan we natuurlijk wel naartoe en pakken haar even bij ons. Maar ze gaat al naar school dus heeft haar nachtrust hard nodig, maar op deze manier krijgt ze die niet echt.

Overdag is het met haar een wisselwerking van supervrolijk naar superboos. Ze kan supervrolijk met je aan het spelen zijn of aan het vertellen, maar je hoeft haar maar scheef aan te kijken of 1 woordje verkeerd te zeggen en je hebt echt de poppen weer aan het dansen. En dit is niet alleen bij ons, maar ook bij opa en oma en 1 broer van mij, haar oom dus. We negeren haar dan wel volkomen en dan gaat het weer redelijk snel voorbij, Maar 10 minuten later kan het weer opnieuw beginnen. Ze is zo goed als volledig zindelijk, zowel overdag als snachts, dit is sinds 2 maanden. Maar als ze naar de wc moet dan loop ik altijd met haar mee, mocht dat niet zo gaan zoals zij dat wil, dus niet snel genoeg of ik maak een klein grapje tussendoor met haar, dan is ze weer boos en weigert ze nog te gaan plassen. Afgelopen week had ze gewoon van kwaadheid al haar plas laten lopen, zat echt tot in haar schoenen. Ze begint dan te krijsen, want daar is ze echt vies van. Ik weet gewoon dat ze dit extra doet. Ze heeft nog wel es ongelukjes maar dan is het nooit haar volledige plas maar kleine beetjes.Ze kijkt je dan ook aan alsof ze het extra doet, zó'n blik heeft ze dan in haar ogen.
Laatst waren we met haar in de binnenspeeltuin. De oudste gaat haar eigen weg, die heeft plezier voor 10. Renske moet je van begin tot eind begeleiden. Zelfs als je naast een glijbaan staat gaat ze er niet alleen op. Dan moet Tatum al met haar meegaan. Maar Tatum heeft natuurlijk niet altijd zin om met haar jongere zusje te spelen en dat begrijp ik helemaal, maar Renske natuurlijk niet en die gaat dan door het lint. Met vreemde kinderen kan ze daar ook niet overweg. 1 kind raakte haar per ongeluk aan. Ze wreef meteen over haar arm, waar dat kindje haar aangeraakt had, alsof ze er vies van was en begon te krijsen! Het is dat ik het zie gebeuren, anders zou je nog denken dat zo'n kind haar geknepen heeft. Met koninginnedag stonden we bij springkussens. Tatum ging op de grote met glijbaan, ze had weer plezier voor 10. Renske wilde natuurlijk mee maar durfde niet, weer volledig over de rooie dat Tatum niet bij haar bleef. Het kleinere springkussen was op dat moment maar 1 meisje van haar leeftijd aan het springen. Ze wilde er absoluut niet op. Toen dit meisje eraf ging, toen wilde ze wel, maar zodra weer andere kinderen kwamen, ging ze er weer af en begon te krijsen. Uiteindelijk ben ik toen met haar naar huis gegaan omdat ze maar bleef krijsen. Papa is toen met Tatum nog daar gebleven omdat ze niet hoeft te boeten voor de daden van Renske.
Ze is anderhalf jaar onder behandeling geweest bij het riagg. Daar zeiden ze dat het aan de opvoeding lag en kregen alleen maar opvoedkundige tips. Deze hebben we allemaal opgevolgd, maar niks hielp. Een verklaring voor haar angsten en stemmingswisselingen hadden ze niet, maar bleven toch volhouden dat het slechts opvoedkundig niet goed was. Toen we dit verhaal aan een kinderarts deden werd er meteen aan de bel getrokken. De kinderarts, pedagoge en kinderpsycholge hebben haar alledrie gezien en zeiden ook wel dat er meer aan de hand was. Op het eerste oog zie je dat niet aan haar en dat zeiden hun ook. Het is gewoon een heel leuk meisje om te zien en kan heel lief lachen als ze dat wil. Dus is er niks aan de hand zou je zo zeggen, maar aan de verhalen te horen vonden hun toch ook dat er wel iets meer aan de hand was. De psychologe gaf het zelf uit handen omdat zij daar niet de capaciteiten voor had. Ik weet niet wat ik me hier bij moet voorstellen, maar hoop toch niet dat het erger is dan ik denk.
Ik hoop dat we straks eens echt serieus genomen worden bij het GGZ en dat ze meer gaan doen dan alleen maar opvoedkundige tips.
Ik ben blij dat ik weer even mijn verhaal kwijt ben, het zit me soms heel erg hoog, zeker na een hele korte nacht. Alle tips, ervaringen en meningen zijn uiteraard welkom.
 
Quote
Navigatie
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Chantie  schreef op: 11-05-2012 09:53:58
Ik heb geen tips voor je, maar ik wil je wel een hart onder de riem steken en je even een dikke knuffel geven Ik hoop voor jullie dat jullie meisje straks echt goed geholpen gaat worden
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Maya  schreef op: 11-05-2012 09:54:58
Wat een elende dat het zo lang moet duren voor jullie, ik heb wel wat ervaring, maar bij ons was het niet zo heftig als bij jullie.
Mijn zoon heeft tot 2 jaar geleden (tot zijn 4e) enorme driftbuien gehad, die waren ook heel heftig, eigenlijk wel een beetje zoals jij het omschrijft.
Ik vond het altijd een beetje op de exorcist lijken, alleen zijn hoofd draaide nog niet rond, maar voor de rest was mijn zoon dan helemaal buiten zinnen tot bloeduitstortingen onder zijn ogen aan toe.
Het enige wat bij ons hielp was dat ik hem in de houtgreep op schoot nam, geen oogcontact en dan ging ik ademhalingsoefeningen doen om zelf zo rustig mogelijk te zijn en dan uiteindelijk nam mijn zoon dat ritme ook over en viel dan niet veel later in slaap op schoot, maar zo'n aanval kon ook rustig 3 kwartier nog duren.
Ik ben ook lang in de weer geweest, want ik werd ook niet serieus genomen, uiteindelijk is mijn zoon op een MKD terecht gekomen omdat hij ook een ontwikkelingsachterstand had en vanaf hij daar zit en er dus echt gekeken werd wat het beste zou werken zijn de driftaanvallen weg gegaan.
Mijn zoon bleek autistisch te zijn en zeer gevoelig voor prikkels, nu heb ik ons leven daar op aangepast en nu gaat het super.

Echt tips heb ik niet voor je, want ik weet natuurlijk niet wat er met haar aan de hand is, het enige wat ik je kan adviseren is hoe dan ook rustig te blijven hoe moeilijk dat ook kan zijn tijdens zo'n aanval.
Ik hoop echt dat jullie snel geholpen worden!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Daisy1977  schreef op: 11-05-2012 09:58:54
Wat heftig allemaal Nicole!! Net als Chantie hoop ik dat jullie toch snel goed geholpen zullen worden, zodat Renske wat meer zichzelf wordt. Het is voor jullie ook niet makkelijk hè!

Groetjes, Daisy mv L.uuk
(mei 2009 mama's)
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Mam Van Twee  schreef op: 11-05-2012 10:11:15
Klinkt heel heftig. Ik zou zeggen waag er nog een telefoontje aan naar de GGZ - wachten van februari tot mei is best lang.

Maar toch 2 uur 's nachts alleen laten voor een kindje onder de 4 jaar vind ik wel lang en zou ik persoonlijk niet doen. Een kind van die leeftijd leeft nog erg in het hier en nu - ze hebben wel wat inlevingsvermogen, maar nog niet volledig. Troost en nabijheid is voor hen vaak wel belangrijk.

Mijn oudste van net 5 droomt 's nachts regelmatig en hoe goed ze kan navertellen wat ze zelf kan doen om de droom weg te laten gaan en weer te gaan slapen - gaat ze steevast als eerste huilen en om ons roepen.

Je schrijft dat ze met jullie aanwezigheid wel bedaarde. Dan helpt misschien nog wat langer erbij blijven of steeds even kort teruggaan totdat ze echt slaapt.

Sterkte in ieder geval.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-05-2012 10:25:50
Mam van twee ik doe het echt niet zonder reden haar alleen laten op haar kamer. We hebben het heel vaak geprobeerd om er wel telkens naartoe te gaan en haar rustig te krijgen. Daar ben je dan ongeveer 20 minuten mee bezig. Ze gaat dan (zo lijkt dat) heel lief in bed liggen. Maar 10 minuten later begint dit weer helemaal opnieuw. En zo ben je de hele nacht bezig. Ze geeft zich absoluut niet over aan haar slaap. Door haar te laten razen, hoe erg dat ook is, want echt geloof me, mijn moederhart breekt als ik haar hoor, maar het gaat dan sneller voorbij, ze legt zich er dan uiteindelijk bij neer dat niemand meer komt en gaat slapen. En ik heb ook nog een andere dochter waar ik rekening mee moet houden, want zij zou dan ook de hele nacht wakker zijn en dat is het laatste wat ik wil.

Maya ja dat van de exorcist klinkt bekend, hier lijkt dat ook af en toe. Ik zeg ook altijd, straks gaat haar hoofd nog draaien! Het is net alsof je 2 kinderen hebt. Zo heb je een ontzettend lief kindje, heel slim ook nog, heel begaand met alles en zo heb je echt een monster in huis, niks meer mee te beginnen, verre van lief! Mijn man heeft dit ooit bij het riagg verteld, dat het soms wel lijkt alsof ze bezeten wordt, want je ziet het echt in haar trekken maar ook er weer uit trekken. Ze keken je toen toch raar aan! Natuurlijk is ze niet bezeten, maar het geeft dan wel een beeld weer hoe het er ongeveer uit ziet. Maar dat snapte ze weer bij het riagg niet.
We moeten vanmiddag met de oudste naar de kinderarts vanwege haar darmproblemen. Dit is dezelfde arts die Renske doorverwezen heeft, dus ga meteen navragen hoe lang het nog kan gaan duren.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Maya  schreef op: 11-05-2012 12:17:10
Ja inderdaad alsof ze bezeten zijn, ik zei ook altijd dat het net niet mijn kind was, maar alleen zijn buitenkant, van binnen zat er dan iemand anders in leek het.
Het is gewoon moeilijk zo'n bui en ik heb het ook heel vaak aangekaart hoor, bij de huisarts, cb enz. en het enige waar ze mee kwamen was dat misschien een chiropractor wel zou helpen, maar dat geloofde ik niet en iets in mij zei dat het iets anders moest zijn en dat werd gewoon niet serieus genomen.
Uiteindelijk heb ik jeugdzorg gebeld en uitgelegd dat hij gedragsproblemen heeft, zich in ons geval niet goed ontwikkelde en dat er iets moest gebeuren en toen heeft het nog een paar maanden geduurd voor hij eindelijk op het MKD geplaatst werd.
Ik heb wel geleerd dat je vaak moet bellen omdat ze je anders langer laten wachten.
Dus ik zou gewoon heel vaak bellen in jullie geval, dan wordt je volgens mij sneller geholpen, want het lijkt me in jullie geval toch wel noodzaak omdat het hele gezin er zo onder lijdt.
Bij ons geval is het alleen ik samen met mijn kind, ik heb niet meer kinderen en ik ben dus alleenstaand.
Succes vanmiddag, en als de kinderarts het niet weet, gewoon het Riagg blijven bellen!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 12-05-2012 11:21:08
Een chiropractor hebben we meerdere malen geprobeerd, maakt hier geen verschil hoor. Homeopathie geprobeerd, werkte tijdelijk een beetje. GGZ zou de papieren voor de intake hebben opgestuurd maar nog niks ontvangen. Ze zouden woensdag al verstuurd zijn, dus klein beetje raar. Als ze er maandag nog niet zijn dan ga ik bellen. Volgens de kinderarts zou ze wel voor de vakantie nog kunnen starten met de behandeling. Kleine kinderen gaan voor de grote, dus dat geluk hebben we, want anders konden we nog heel lang wachten.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Alice  schreef op: 12-05-2012 11:39:12
Ik snap je redenatie en je pure wanhoop ook als Renske 's nachts dit gedrag vertoont. Ik denk dat je haar volledig niet begrijpt en dit voor jullie allebei zoveel frustratie geeft dat de situatie zo uit de hand loopt. Maar ik denk wel dat je meisje bang is en uit dat oogpunt zou ik haar niet 2 uur laten huilen 's nachts.
Nee, ik sta niet in jouw schoenen en ik maak niet mee wat jij meemaakt, dus dat maakt 't oordelen heel makkelijk. Maar het lijkt mij dat Renske je echt heel hard nodig heeft 's nachts en buiten zichzelf raakt van frustratie omdat ze zich ook geen blijf weet met de situatie.
Ik weet dat 't soms gewoon niet lukt om je kind te kalmeren, maar ik denk toch dat ik haar net zo lang zou vasthouden, liedjes met haar zou zingen, met haar mee zou huilen tot ze weer rustig slaapt. Al moest ik er de hele nacht bij zitten. Leuk is natuurlijk anders en je hebt zelf ook je slaap hard nodig. Maar als ze 2 uur lang huilt /schreeuwt en herrie maakt, slaap je ook niet lijkt me.

Ik denk dat je meisje gewoon heel veel angst heeft en dat haar gedrag daar uit voort komt. Of 't een angststoornis is, of een oprechte angst voor iets (misschien iemand die haar iets aandoet / heeft gedaan?)
Als je boos wordt omdat ze bang is.. dat is voor haar niet te begrijpen denk ik.

Maar ik begrijp wel dat dit gewoon vreselijk moeilijk is en ik vind je een hele lieve moeder die het heel lang volhoudt. Sterkte!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Jill  schreef op: 12-05-2012 12:12:37
Mijn zoontje van 5 heeft autisme (asperger) en ik herken veel in je verhaal.
Heel veel sterkte, ik hoop dat jullie snel geholpen worden. Mijn zoontje zit dit jaar op een MKD en gaat na de zomer terug naar regulier.

Sterkte!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 12-05-2012 15:48:54
Alice ze wordt snachts niet wakker omdat ze bang is. Ze wil gewoon niet meer slapen omdat ze op dat moment niet meer moe is, dat zegt ze zelf. En echt, heb het meerdere malen gedaan wat jij zegt. Bij haar blijven tot ze weer rustig gaat slapen, maar als je daarna weer terug naar bed gaat en zelf bijna slaapt dan begint alles weer van voren af aan. Zo ben je echt van 1 uur snachts tot 7 uur sochtends bezig, dus dat werpt echt geen vruchten af. Zo houden we elkaar ook wakker. Nu ga ik dus 1x naar haar toe om te kijken of er niks aan de hand is en dan leg ik haar ook heel duidelijk uit en dat de nacht nog heel lang is en ze nog heel veel uurtjes moet slapen, ze legt zich op dat moment daar ook helemaal bij neer en lijkt alsof ze gaat slapen, maar 10 tot 15 minuten later begint het weer en ze wordt dan ook steeds agressiever.
Ik word zeker niet boos als ze bang is maar stel haar dan gerust en laat haar zien dat ze niet bang hoeft te zijn. Laat haar zeker merken dat ik er voor haar ben maar probeer haar duidelijk te maken dat ze niet bang hoeft te zijn. Maar ook dat werkt niet. En de ene keer is ze wel bang voor vreemden en de andere keer stapt ze er zo op af. Dus je krijgt er geen hoogte van. En dan kan ze papa ongelooflijk keihard afwijzen. Zo speelt hij leuk met haar en zo is ze ineens heel boos op hem en kan hij echt niks meer goed doen en dit gebeurt echt dagelijks. Voor mijn man is het dus nog es extra moeilijk want hij weet nooit hoelang een speel of knuffelmoment met haar duurt. En we letten er telkens op wat de reden zou kunnen zijn, maar we komen er niet achter. Ook opa kan ze op die manier keihard afwijzen. Het is net of ze dit meer met mannen dan met vrouwen heeft, maar er is echt in haar hele leventje nooit niks gebeurd met mannen ofzo, dus we snappen het echt niet.

Autisme spookt ook al heel lang door mijn hoofd. Het Riagg ontkent het, maar toch laat het me niet los. Uiteraard hoop ik dat het niet zo is. Ze heeft ook geen ontwikkelingsachterstand, ze is heel slim en ook motorisch ontwikkelt ze zich normaal. Alleen sociaal loopt ze achter. Kinderarts had het al over een sociale ontwikkelingsstoornis, zou het dan toch richting autisme gaan? Geen idee. Ik hou ook mijn hart vast als ze over 1 jaar naar de basisschool gaat. Ze kan absoluut niet tegen grote groepen. Ze zit nu 2 ochtenden op de peuterspeelzaal. 1 ochtend zijn ze slechts met 7 kindjes en dat gaat heel erg goed. De andere ochtend zijn ze met 14 kindjes en gaat toch al een stuk moeilijker. Als ze naar buiten gaan, dan gaan ze met alle groepen tegelijk, ongeveer 50 kinderen, dan moet ze heel erg wennen en wil het liefst meteen weer naar binnen. Na een tijdje gaat het dan wel weer, maar de ruimte is dan natuurlijk ook vrij groot. Op school zitten ze gemiddeld met 25 tot 30 kinderen in de klas en ben echt bang dat dit haar teveel gaat worden, maar gelukkig hebben we nog een heel jaar om hier een beslissing over te maken en dan zijn we hopelijk ook weer iets wijzer omtrent haar gedrag. Volgende week zondag wordt ze 3 jaar.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Anoniem  schreef op: 12-05-2012 16:21:12
Ik kan ook niet oordelen over hoe het is voor jou en je dochter, maar ik zou ook echt haar niet zo lang laten razen snachts! 2 uur lang!!! Helemaal als ze agressief wordt zeg je, dat is een uiting waar je haar niet mee alleen moet laten vind ik.
Ze heeft overduidelijk ergens last van, wat heel goed snacht naar voren kan komen in de buien die ze heeft.
Ik vind het persoonlijk echt heel erg zielig dat je haar laat gaan snachts, ik zou dat niet over mijn hart kunnen verkrijgen....

Sterkte ermee!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Alice  schreef op: 12-05-2012 16:42:58
Misschien is 't een idee om ernaast te gaan slapen voor bvb 1 maand. Gewoon een eenpersoonsbed erbij ofzo. Kijken wat er dan gebeurt. Dan kun je misschien ook zien wat er aan voorafgaat als ze wakker wordt. Misschien eng dromen waardoor ze niet meer wilt slapen.. ?

Weet je echt 100% zeker dat er nooit iets is gebeurd met mannen? Ben je er altijd bij geweest?
Natuurlijk hoeft 't niet he.. maar jah.. het is wel iets dat bij me opkomt als ik 't verhaal zo lees. Klinkt heel cru, dat snap ik en zo wil ik het niet bedoelen.
Is ze als baby misschien 's lang alleen geweest? Of heel bang geweest terwijl er niemand was? Met sommige dingen lijkt ze gewoon heel onzeker en doodsbang, ongelooflijk zielig voor zo'n klein ding natuurlijk, maar waar zou 't vandaan kunnen komen?
Autisme kan natuurlijk.. maar een hechtingsstoornis misschien ook?

Weet je, 't verhaal wat je vertelt over de binnenspeeltuin.. Ik snap het en ik snap de beslissing dat je haar er weg haalt en waarschijnlijk was dat voor haar een opluchting. Maar als je zegt "dat Tatum niet moet boeten voor de daden van Renske" dan klinkt daar toch een beetje een verwijt. En ik bedoel 't niet verwijtend naar jou want ik kan 't me ongelooflijk goed voorstellen, maar pas ermee op, want Renske doet 't niet expres. Ze is bang in drukte, ze wil iets vertrouwds dichtbij haar en dat krijgt ze niet, dus ze raakt gefrustreerd, over haar toeren, niemand die 'r begrijpt (of lijkt te begrijpen) wat alleen maar bijdraagt aan haar frustratie en angst.
Bij een fobie of angsstoornis hoeft de angst natuurlijk niet realistisch te zijn, maar voor degene die het ervaart is het dat wel. Zeggen dat ze niet bang moet zijn, kan dan wel verkeerd overkomen. Ze verliest dan 't vertrouwen.. in jou.. in zichzelf.. in haar wereld.

Heb 't met jullie te doen. Voor je meisje verschrikkelijk en voor jou ook verschrikkelijk om aan te zien en mee te maken allemaal. Sterkte
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 12-05-2012 17:32:47
Juist omdat we het niet meer weten Alice willen we geholpen worden. Om te weten hoe we het beste met haar om kunnen gaan. Je krijgt van alle hoeken adviezen en het is allemaal goed bedoeld dat weet ik, maar we hebben al zoveel geprobeerd dat we het nu echt niet meer weten.
Renske is best slim, ze kan heel goed omschrijven hoe ze zich voelt. Als ze boos is dan zegt ze dat ook, ook als ze verdrietig of bang is. Maar snachts zegt ze nooit dat ze bang is. Heeft ze wel 1x gedaan, toen hebben we een nachtlampje op haar kamer geplaatst en toen was ze weer van haar angst af. Ze kan ook zelf ten alle tijden aan de lichtknop komen. Heeft ook een klein lampje bij haar bed wat ze zo aan kan maken als ze dit wil en dat gebruikt ze ook vaak genoeg.
De enige keer dat Renske niet bij me was, was toen ze 3 maanden was, toen heeft ze ongeveer 3 weken in het ziekenhuis gelegen vanwege het vele huilen en kma. Dus of daat iets gebeurt is, kan ik natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen, maar het lijkt me niet. Verder ben ik altijd bij dr, behalve bij de peuterspeelzaal, maar daar zijn alleen vrouwen.
Gebrek aan vertrouwen richting mij denk ik ook niet, ze klampt zich juist heel erg aan mij vast. Als ze me niet zou vertrouwen dan zou ze dat niet doen.
Het is gewoon zo moeilijk, vandaar ook dat we hulp nodig hebben. Het slaapprobleem heb ik wel gisteren even met de kinderarts besproken en zij vond juist dat ik dit goed deed. Telkens er naartoe gaan werkt juist averechts, zeker omdat ze het dan juist de hele nacht volhoudt. Ze geeft zich er uiteindelijk aan over. En echt, als het angst was, dan was ik er naartoe gegaan, maar weet 100% zeker dat ze niet bang is.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Alice  schreef op: 12-05-2012 19:31:23
Professionele hulp lijkt me zeker een goed idee ja.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 23-05-2012 05:57:11
De intake papieren zijn inmiddels ingevuld. Alleen de vragenlijst die door de peuterspeelzaal ingevuld moet worden, zitten we nog op te wachten, die krijgen we donderdag als het goed is en dan kan alles opgestuurd worden. De GGZ zei wel dat ze er in juni nog tussen kon. Kleintjes gaan voor op de ouderen.

Ze heeft nu weer sinds een tijdje iets nieuws. Ze ziet overal mieren lopen en dan met name op haar slaapkamer, in haar bed. En er is dan echt niks, want ik kijk dan wel er naar. Maar krijg haar er amper van overtuigd dat ze er niet zijn. Ze wijst dan echt en zegt, hier lopen ze toch! En er is echt helemaal niks! Vind dat zo raar. of is dit normaal voor haar leeftijd?

Zo vind ik haar ook steeds erger worden met viezigheid. De ene keer kan ze zich lekker smerig maken en dan hoor je haar niet. De andere keer hoeft ze maar een ieniemienievlekje te hebben in haar jurkje en die wil ze dan echt niet meer aan. Ze wordt dan echt compleet hysterisch. Ook met naar de wc gaan, de wc moet superschoon zijn, er mag dus ook geen velletje wc-papier in de wc liggen, want dan gaat mevrouw niet, ook dan compleet hysterisch. Of als ze een klein ongelukje heeft gehad en er een beetje poep in haar broekje zit. Ik gooi dit dan meteen in het potje en laat haar dan verder poepen. Nee hoor, ze gaat dan echt niet meer zitten. eerst moet die drol uit het potje en het potje moet schoon zijn, anders gaat ze echt niet zitten. En zo zijn er nog meer dingen. Alles moet superschoon zijn, anders gaat ze door het lint. Ik probeer dit echt af te remmen, ben zo bang dat ze op deze manier smetvrees gaat ontwilkkelen? Of zou ik het zo ver niet moeten zoeken?

Gisteren op het CB geweest. Het gekke is, vanaf baby tot nu heeft ze zich daar nooit op haar gemak gevoeld. Als baby zijnde schreeuwde ze daar echt alles bij elkaar, totdat we weer buiten kwamen en nu gisteren klapte ze compleet dicht en zei echt geen woord, keek ook niemand aan. Het ligt niet aan de mensen, want deze wisselen daar regelmatig. Het kon de ruimte wel zijn waar ze zich niet lekker voelt.
Ze moest van de verpleegkundige een streep trekken met de pen, van boven naar beneden. Zij deed het voor, en Renske moest het nadoen. Ze deed het niet. Ik deed het dus ook voor en maakte ook een streep. Wat deed zij nu? Ze pakte de pen en maakte een horizontale streep en verbond de 2 lijntjes met elkaar. Ik vond dat best wel slim van haar! Ook moest ze blokjes in de goede vorm doen. Dat is voor haar een makkie dat weet ik. Maar alweer weigerde ze. Uiteindelijk pakte ik een blokje en vroeg waar die moest. Ze wees dan steeds aan in welke vorm die moest. Zo ging het dus ook, een nieuwe manier, zei de verpleegkundige.
De ogentest wilde ze absoluut niet. Ze wilde de bril niet op en ook wilde ze niet dat ik een oog dicht hield bij haar. Hiervoor moeten we nog naar het ziekenhuis. Bij haar kinderarts voelt ze zich best op haar gemak, ga ik haar vragen of zij de ogen wil testen. Vind toch wel dat dit moet gebeuren.

Ik ben echt blij als ze straks eens echt geholpen kan worden. Ik zie die kleine meid zo in strijd met zichzelf. Op de peuterspeelzaal herkennen ze dit totaal weer niet. Daar is Renske gewoon vrolijk. Maar wij denken dat ze dan niet echt zichzelf is. Bij ons en bij haar opa en oma laat ze haar ware ik zien, net alsof ze bij anderen een masker op zet. We proberen nu wel es video-opnames te maken als ze zo'n bui heeft en soms schrikken mensen wel als ze het dan terugzien. Is dat Renske? hoor je dan. Ja ze ziet er superschattig uit en dat kan ze ook echt zijn hoor. maar ze kan ook heel vaak een monster zijn. En dat is ook vaak het moeilijkste. Ze is soms zo ongelooflijk vertederend en dan smelt ik helemaal en vervolgens slaat ze compleet om en weg smeltmoment!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Dicha  schreef op: 23-05-2012 07:02:39
Nicole wat een verhaal meid.
Adviezen kan ik je niet geven, maar ik hoop dat er snel hulp voor jullie komt.
Dat ze kunnen achterhalen wat er met je kleine meid aan de hand is, en dat ze op de juiste manier behandeld en begeleid gaat worden.

 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Mrtj  schreef op: 23-05-2012 10:03:56
Jeetje, wat klinkt dit zwaar. Voor jullie, en voor jullie meisje!

Het klinkt als dat de hulpverleners tot nu toe haar buien hebben 'weggewuifd' als dat jullie te weinig grenzen zouden stellen oid. En dat terwijl jij heel duidelijk het gevoel hebt dat er meer aan de hand is. Als je zo'n driftbui van haar op film heb, laat die dan vooral aan de hulpverleners zien. Of liever nog vooraf ook, zodat de hulpverlener kan zien waar het mis gaat? En dat van die mieren zou ik zeker ook een keer op film zetten. Gewoon, zodat je sneller gehoord wordt in het 'dit is niet normaal' gevoel.

 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 31-05-2012 15:42:48
Hebben we zojuist maar weer eens contact gehad met het GGZ. Eerst zeiden ze dat Renske nog in juni geholpen zou worden, nu is het al juli geworden. Ik word hier niet goed van. Heb het ook duidelijk gezegd dat dit niet volgens afspraak is en ik dit niet netjes vind. Eerst rinkelen er alarmbellen in het ziekenhuis en ineens is er geen spoed meer. Zijn al vanaf eind februari/begin maart bezig daar.

Ik zie het echt af en toe gewoon niet meer zitten. Renske speelt superleuk op de peuterspeelzaal, geen driftbui of iets anders te bekennen. We gaan haar halen, ze stapt in de auto en krijgt toch een megadriftbui...om niks!!! Deze heeft zeker 1 uur geduurd, kregen haar er niet uit. Alles wat we zeiden was niet goed. Ik word dan zo verdrietig en zoek de schuld bij mezelf. Waarom speelt ze daar zo leuk en wordt ze zo onhandelbaar als ze bij ons is? Waarom? waarom? Ik snap het echt niet!

Dan nog de oudste dochter die maar niet poepzindelijk wil worden. Ze is al ruim 4 jaar oud. Ze krijgt medicijnen voor haar verstoppingen. Maar dit alles zit 100% tussen haar oren. Tatum wil gewoon niet poepen. Heeft ze geen tijd voor zegt ze doodleuk. We zijn gelukkig wel al zover dat ze op de wc poept en niet meer in de luier. Maar dan nog heeft ze telkens flinke poep in haar onderbroekje. Als we haar dan naar de wc sturen om te poepen wordt ze flink kwaad en krijgt dan een driftbui die makkelijk 20 minuten aanhoudt en dan kalmeert ze en poept ze binnen 5 minuten. Heb haar al meerdere keren proberen uit te leggen dat ze zich die driftbui moet besparen en beter meteen kan poepen, scheelt tijd! Aangezien ze nooit tijd heeft. Ze kan gewoon niet ontspannen op de wc. Poept ook maar kleine beetjes. We zeggen dan steeds dat ze nog maar even moet blijven zitten want er komt nog meer poep. Ze poept dan ook weer een beetje. Een teken dat ze zich gewoon niet leegpoept. Het hele poepen is echt 1 groot drama. Het interesseert haar totaal niet. Als we haar niet regelmatig sturen dan poept ze alleen maar in haar broek. Om gek van te worden. Het interesseert haar ook niet als haar onderbroek of kleren onder de poep zitten, ze loopt er gewoon mee rond, boeit haar niet.
En we hebben echt alles geprobeerd, stickers plakken, dingen beloven als ze het wel goed doet, dingen verbieden als het fout gaat, negeren..echt alles! Niks helpt! Ik word hier echt wanhopig van. Poeppoli ook al geprobeerd, heeft niet geholpen. Ook zij is door de kinderarts doorverwezen naar het GGZ omdat het tussen de oren zit bij haar.

Dit in combinatie met de gedragsproblemen van Renske maakt me zo wanhopig, verdrietig en boos tegelijk. Heb echt het gevoel dat ik faal, dat ik niks goed kan doen. Ik weet het echt niet meer.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-05-2012 16:01:06
Hoe doet je oudste het dan op school doet ze het daar ook in haar broek ?
Draagt ze nog een luier ?

Mijn dochter was zo laks met plassen ze plaste liever in haar broek dan dat ze naar de wc ging en ik maar wassen .
Wat hier erg goed hielp was haar zelf de troep op te laten ruimen dus eerst ondergoed en broek in de wasmachine doen en dan naar boven om te douchen .
Dit vond ze niet leuk want ze had er helemaal geen tijd voor om te douchen na een tijdje zag dochterlief toch in dan ze beter op de wc kon gaan plassen omdat ze dan niet hoefde te douchen(echt elke keer laten douchen ) .
Het was even volhouden maar het heeft zijn vruchten afgeworpen hier .

Voor de rest wens ik je sterkte lijkt mij erg moeilijk voor je zeker wat je jongste betreft
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Ladyb  schreef op: 31-05-2012 18:43:55
Ik heb een kind met gedragsproblematiek. Ben je depressief geweest na de geboorte van Renske. Mijn zoon heeft een hechtingsstoornis en ik herken veel in het gedrag van Renske. Wij hebben gezinsbegeleiding thuis gehad ( nog steeds trouwens, alweer 2 jr ).
Wat ik je ook wil aanraden om hulp voor jezelf te zoeken. Je klinkt depressief en overspannen. Ik heb therapie gehad waar ik heb moeten leren accepteren dat ik een kind heb wat anders is dan anderen. Ik heb 3 kinderen overigens, ik praat nu over mijn oudste.
Ik liet mijn kind ook uren huilen s'nachts en echt, het heeft meer kwaad gedaan dan goed.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Gigi  schreef op: 31-05-2012 20:22:01
Wat zullen jullie je wanhopig voelen zeg...
De wanhoop spat van je berichtje af.
Ik denk dat er heel wat aan de hand is met je meisje.
Ik werk zelf bij het GGZ (volwassenen) en ze lijkt wel psychotische belevingen te hebben (mieren zien).
Helpt het in de nacht niet om haar bij jullie te laten slapen of doet ze dat niet?
Of dat jij bij haar op de kamer slaapt?
Geen ideale oplossing maar hoe het nu gaat kan het ook niet doorgaan.
Ik hoop dat het GGZ je verder kan helpen, het is wel lastig om een goede diagnose te stellen bij een 3-jarige.
Ik vind het een hetig verhaal... ik hoop dat het met de juiste hulp wat beter gaat!
Sterkte... dit moet enorm zwaar voor jullie gezin zijn!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Sapperdeflap  schreef op: 31-05-2012 20:33:29
Oh jee, wat een ellende spat er van je bericht af!

Eigenlijk weet ik nagenoeg niets van de voorgeschiedenis, maar ik denk dat het een goed idee is om het poepprobleem van Tatum te laten gaan. Ik weet het: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Pientere kinderen zijn doorgaans niet gevoelig voor omkoperijen! Laat haar de derrie schoonmaken als ze een ongelukje heeft gehad en maak er verder geen woorden meer aan vuil.

Wat betreft Renske: zo te lezen is er meer aan de hand dan gewone driftbuien. Ik vind het eerlijk gezegd heel sneu dat je haar uren laat schreeuwen 's nachts. Waarom laat je haar vanaf nu (of morgen ) niet vanaf het begin van de avond bij je in bed slapen? Ik vind het echt sneu dat een drie-jarig meisje helemaal over de emmer gaat en niemand komt haar helpen..

Bestaat er zoiets als een kindercrisisdienst? Ik denk dat zowel jij als je jongste dochter zo snel mogelijk hulp nodig hebben. Je klinkt zo wanhopig!

Nog een laatste ding: twijfel niet aan jezelf. De wanhoop is duidelijk leesbaar, maar net zo duidelijk is dat je alles voor je meisjes over hebt! Je doet wat je kan en dat is goed genoeg.

 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nu Even Niet  schreef op: 31-05-2012 20:53:56
inderdaad eerst wat ik dacht was hechtingsprobleem of fas, en tweede leg een matras op je kamer neer op de grond probleem aan alle kanten opgelost.(uit ervaring) een kind hoeft niet perse op zijn kamer te slapen als ze bang zijn.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Eefje  schreef op: 31-05-2012 20:57:46
Dat van die video opnames, daar zat ik dus ook aan te denken. Heb je die ook aan de hulpverleners laten zien? Dat maakt misschien meer indruk dan de verhalen. En ik vind het schandalig dat ze jullie zo lang laten wachten!!

Bellen, bellen, en nog eens bellen, en eisen dat ze de opnames bekijken. Ik vind het allemaal heel heftig, voor haar en voor jullie, maar ook voor haar zusje, want die zit er ongewild ook middenin. Advies waag ik me niet aan. Maar ik wil jullie wel heeel veel sterkte en kracht toewensen!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 01-06-2012 09:10:34
Laat ik voorop stellen dat op dit moment de nachtelijke rituelen even voorbij zijn, blijkbaar heeft het geholpen om er gewoon niet meer naar terug te gaan. En laat ik wel nog heel even duidelijk zijn, Renske is snachts niet bang, echt niet want dan zou ik haar echt niet alleen laten. Ze kan ontzettend goed duidelijk maken hoe ze zich voelt en als ze ergens bang voor is dan zegt ze dat, dan pak ik haar bij me en leg haar uit wat het is en dat ik haar angsten begrijp, maar leg haar tevens uit dat het niet nodig is en waarom niet. Dit helpt meestal wel. Zo is ze als de dood voor insecten. Raakt in paniek als ze er eentje ziet, of het nou een vliegje is of een dikke bij. Leg haar dan telkens uit dat vliegjes geen kwaad doen maar zeg ook dat bijen wel kunnen steken maar zolang je ze met rust laat ze niks doen. Dat begrijpt ze dan wel en wordt al snel weer rustig.
Ik laat haar echt niet aan haar lot over zoals sommige hier denken. Maar je moet ook niet vergeten dat dit geen standaard driftbuien zijn zoals een kind die geen snoepje krijgt. nee want daar kan ik echt wel mee omgaan. Nee is nee en leg uit waarom, boos worden mag. Nee dit zijn megadriftbuien die plotseling ontstaan, compleet uit het niets. Radeloos word je ervan. En uiteraard probeer ik haar in eerste instantie te kalmeren. Ze wil dan niet getroost worden. Ze wil met rust gelaten worden, geeft dit ook duidelijk aan. Ik laat haar dan ook, maar hou haar zeker in de gaten en zodra ik merk dat ze me nodig heeft, ben ik er voor haar. Vaak duren die buien een uur, soms ook korter. Maar op een gegeven moment geeft ze dan zelf toe dat ze er uit zichzelf niet uitkomt en komt op mijn schoot zitten. Ik knuffel en troost haar zonder iets te zeggen, want dat is niet nodig. Ik ben er voor haar en daar gaat het om. Binnen een paar minuten is ze dan weer rustig en gaat vrolijk verder spelen, dit kan uren goed gaan maar ze kan er ook binnen een paar minuten weer volledig inschieten.

En die video-opnames. Ja heb er een paar maar toch zijn die niet voldoende naar mijn idee. Het begin van een driftbui krijg ik niet gefilmd en dat is wel het belangrijkste. Begin pas te filmen als ze er al flink in zit, ik denk er ook niet altijd aan, omdat dit op dat moment geen prioriteit is. En als mijn dochter ziet dat ik film dan vliegt ze weg en gaat ergens zitten of liggen waar ik haar niet zie, alleen hoor. Dus echte goede opnames zijn er helaas(nog) niet.

Word ik nu net gebeld door het GGZ en Renske kan niet voor juli geholpen worden. Ik ben zo verdrietig en boos en heb het hun ook gezegd. De reden is dat ze te lang op de intake-papieren hebben moeten wachten en dat in die tussentijd een ander klein kindje voorrang heeft gekregen. Terwijl ons die plaats in juni beloofd was. We hebben ruim 2 weken op de papieren gewacht. Toen we ze kregen (na meerdere keren erachteraan gebeld te hebben) moesten deze ook door de peuterspeelzaal ingevuld worden. Deze hadden toen 2 weken vakantie. Heb gelukkig via een vrijwilligster de papieren eerder bij de juffrouw gekregen maar dan nog heeft het langer geduurd. Kan ik niks aan doen, hadden ze maar eerder op moeten sturen! En nu krijgen wij dus de schuld dat ze te lang op de papieren hebben moeten wachten! Ik word hier niet goed van! Beloof dan niet iets wat je niet waar kan maken! Kan ik zo boos om worden! En heb echt met tranen aan de telefoon bijna gesmeekt om hulp! Ze zag de ernst van de situatie in en gaat nu alsnog proberen om eerder hulp te krijgen. Ik help het haar hopen.

Zelf heb ik ook al een hele tijd hulp, kom regelmatig bij een psychologe van het riagg, dus kan mijn hart regelmatig luchten.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Anon565  schreef op: 01-06-2012 09:17:03
Mijn advies is om vandaag nog een spoed afspraak te maken met je huisarts. Hij/zij kan wel jullie met spoed plaatsen. Dit kan en mag niet langer zo doorgaan. Renske heeft een probleem, maar Tatum raakt daar nu al van beschadigd. Ook jij trekt dit niet langer meer, ook bij de ggz zijn er spoedplekken!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 01-06-2012 11:02:13
GGZ belde zojuist weer en ze konden niks voor ons betekenen. Alles zat volgepland in juli waren we pas aan de beurt. Dat het een onhoudbare situatie wordt konden ze niks aan doen. Daar sta je dan. Heb van boosheid de telefoon er opgegooid en meteen de kinderarts gebeld. De secretaresse ging met de kinderarts overleggen wat ze konden doen en zou ik terug gebeld worden.
Ik vind dit echt niet normaal. Ze beloven iets en komen het gewoon niet na! Beloof dan niks! Ik hield me daar echt aan vast. In juni zou ze geholpen worden. Dan start het hele programma en zou ik, ondanks dat het natuurlijk niet 1 2 3 verholpen is, toch meer rust krijgen omdat je weet dat er aan gewerkt wordt. Nu kun je het je dus ruim een maand lang opsoppen. Ik pik dat echt niet, beloof dan gvd niks!!! Mocht de kinderarts niks voor elkaar krijgen dan probeer ik het via de huisarts. Ik ga echt niet zitten afwachten totdat het hele gezin kapot is.
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Alice  schreef op: 01-06-2012 11:05:38


heftig

Kun je in Belgie geen hulp krijgen? Daar zijn over 't algemeen geen wachtlijsten.
Je woont toch in Limburg, dacht ik.. kan nooit ver van Belgie zijn
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 01-06-2012 13:42:58
Net belde de secretaresse van de kinderarts. Kreeg weer hetzelfde antwoord. Papieren waren te laat binnen dus is er iemand anders voor gegaan. Vind dat zo oneerlijk. Hoe kan ik papieren nu terugsturen als de peuterspeelzaal deze moet invullen. Zij sturen de papieren anderhalve week te laat op en krijgen ze dus net in de mei-vakantie waardoor dus alles 2 weken stop ligt. Juffrouw vult ze wel meteen in en ik stuur ze op dezelfde dag nog terug. Ik kon toch niet anders? Naja dan wachten we nog maar meer dan een maand. Ik zie dan wel hoe we er tegen die tijd aan toe zijn. GGZ boeit het niet, mij dan ook niet meer.

Alice ik heb geen idee hoe dit allemaal in belgie gaat. Ik woon inderdaad in Limburg vlakbij de belgische grens. Maar heb geen zin om daar ook nog eens navraag te gaan doen. Want het lijkt me dat ze dan toch ook alle papieren vantevoren nodig hebben en dan ben je ook zo weer een aantal weken verder.

Ze hadden gewoon niks moeten beloven die sukkels! Dan had ik me ook nergens aan vastgeklamt! We houden een plaatsje vrij voor Renske...ja amehoela! En daar betaal je dan voor!!!!
 
Quote
RE: Wat duurt wachten soms lang!
Mrtj  schreef op: 06-06-2012 22:33:07
Jeetje Nicole, wat verschrikkelijk balen! Ik kan me voorstellen dat het een klap in je gezicht is om je houvast (in juni krijgen we hulp) te zien verdwijnen. En je meiske moddert maar door.

Je zei dat de driftbuien zich nu niet meer 's nachts voordoen? Anders zou je namelijk tijdelijk een vaste camera op haar kamer kunnen zetten (hoog op een kast, gericht op haar bedje/hele kamer), en dan constant laten draaien. Is natuurlijk wel een heel gedoe, maar daarmee voorkom je dat zij zich bekeken voelt. En aangezien je zelf niet altijd weet wanneer de driftbui gaat komen, is het ook erg lastig om de camera alvast aan te hebben staan natuurlijk...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat duurt wachten soms lang!
Naam
Bericht