Menu
 

Topic:

Naar bed, pfff ik ben op!

Femm  schreef op: 09-05-2012 19:28:48
We hebben een dochter van ruim 2,5 en een zoontje van 1 jaar.

Sinds begin maart kan onze dochter uit haar bedje klimmen, eerst kreeg ze dat niet voor elkaar met haar slaapzak aan maar sinds begin maart dus wel en sindsdien is het raak. Maakt niet uit hoelaat we haar naar bed brengen op elk tijdstip is het drama. 80.000 keer haar bed uitkomen met daarbij gillen, slaan, spugen noem het maar op. Naar mijn idee hebben we er alles aan gedaan en krijg dat ook van andere te horen de aanhouder wint, maar hoelang moeten we nog doorgaan want ik ben echt op! Ik heb doordat ze zo vaak haar bed uitkomt geen avonden meer over. Lig daardoor om 21,00 uur in mn bed (als ik mazzel heb dat mevrouw een keer is gaan slapen) om vervolgens over het algemeen zeker nog 3 keer snachts eruit te gaan, meestal 1x rond 00.30 voor ons zoontje en de andere 2 keer voor onze dochter, en ook dan is het weer een drama om naar bed te gaan. Het irritante is dus elke keer dat ik wakker word het mij zeker een uur tot anderhalf uur kost om weer in slaap te vallen, dus reken maar uit wat ik aan nachtrust heb.

Wat we dus hebben geprobeerd:
- haar belonen met stickers, bij goed in bed blijven een sticker plakken
- boos worden
- negeren
- vriendelijk blijven
- naast haar blijven zitten

Ik weet het echt niet meer hoe ik tot haar kan doordringen dat ze in haar kamertje moet blijven. Dat ze nog wilt spelen voor het slapen vinden we absoluut geen probleem maar het elke keer naar beneden komen wel.

Het was laatst zelfs zo dat we bij vrienden aan het slapen waren en daar was de trap in een aparte gang, willen we savonds naar bed gaan ligt ze op de trap te slapen, waarschijnlijk ook naar beneden gekomen maar niet naar binnen gedurft te komen en daar in slaap gevallen, we konden er wel om lachen want het zag er komisch uit hoe ze daar lag maar leuk is het niet.

Voordat ze haar bedje uit klom ging ze tussen 18.30 en 19.00 naar bed, hoorde we haar tot max 19.30 nog spelen en sliep ze tot de volgende ochtend 6.45 a 7.30 uur. Nu hebben we mazzel als ze rond 21.00 uur een keer slaapt, wordt ze ook nog is 2x wakker en staat ze tussen 5.00 en 6.00 naast mn bed.

Wie heeft de tip????!!!!!

Alvast bedankt.
 
Quote
Navigatie
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Saskiamveva  schreef op: 09-05-2012 19:48:25
he Femm dat is heftig zeg.

Geen oplossing helaas.
Maarten en ik hebben de afspraak dat we om de beurt naar Eva gaan, dan krijgen we allebei nog een beetje nacht rust.

Kan de verandering op het KDV misschien een oorzaak zijn.

Als Eva bij ons wakker is (avond of nacht) dan blijven we op haar kamer. ze mag water drinken en halen haar niet uit haar bed. De eerste kee zing ik voor haar, maar als ze vaker komt zeg ik alleen lekker slapen en verder niets

Sterkte voor jou en pat
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 09-05-2012 19:52:58
Ligt ze in een groot bed of nog in een ledikant? Als het een groot bed is, misschien een campingbedje naast haar bed zetten en als ze niet blijft liggen, dan hup in het campingbed. Als ze uit haar ledikant klimt is het misschien tijd om over te gaan naar een groot bed, dan voelt ze zich groot en kun je misschien met haar afspreken dat grote meiden netjes in bed blijven? . Wat een vriendin van mij deed is de klink omhoog zetten en dan konden ze de kamer niet af en gingen ze automatisch gewoon spelen en vielen dan in slaap. Dusd als mijn vriendin dan na een uur ging kijken dan vond ze ze vaak tussen de speelgoedauto's enzo. Ze had dan wel een babyfoon staan, zodat ze altijd hoorde. Ik roep ook maar wat hoor, heb het gelukkig zelf nooit mee gemaakt met mijn meiden. Succes want het is idd slopend.
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Jantjemv3  schreef op: 09-05-2012 19:54:24
Misschien een groot bed geven? Dus geen ledikantje meer maar een echt 'grotemensenbed'? als ze toch uit bed klimt, dan maakt het ook niet uit waar ze in slaapt. En de kans is er dat ze in een 'groot' bed wel blijft liggen.

En anders misschien een campingbedje?? Rits van de slaapzak op haar rug doen ipv op de buik?

Sterkte!!
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Mitch  schreef op: 09-05-2012 19:55:26
Ik kom niet verder dan rubbere hamer en jenever in een fles ;-)

Wat een ellende zeg, misschien inderdaad voor een nachtje bij je nemen en hopen dat je zo toch een paar uurtjes pakt?
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Femm  schreef op: 09-05-2012 19:56:22
We hebben trouwens ook al geprobeerd de deur op slot te doen maar dan trapt ze de hele deur aan gort.

Saskia: Verandering op het KDV is sinds afgelopen maandag en dit speelt al vanaf begin maart.

Mn partner wordt er niet wakker van, en het punt is als hij wakker wordt wordt ik evengoed ook wakker en kost het me ook weer een uur tot anderhalf uur om in slaap te vallen dus dat geeft geen oplossing dan kan ik er net zogoed uitgaan.

Sis: Als ze rond 5 uur naast mn bed staat heb ik de puf ook niet meer om mn bed uit te gaan en mag ze naast me liggen, de ene keer slaapt ze wel en ik niet want ze draait elke minuut, loopt me te schoppen, en de andere keer slaapt ze niet en is het helemaal feest.
Daarnaast wil ik niet dat ze bij mij in bed slaapt en eraan gewend raakt want als haar broertje dat straks ziet heb ik er 2 en dan kan ik niet meer in mn bed slapen.

 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Bernarda  schreef op: 09-05-2012 19:56:48
zeker heftig..

onze lenthe is ook 2,5 en slaapt sinds een maand of 2 in een groot bed.. ze kwam in het bgin ook iedere nacht uit bed.. begon s avonds dus ook al..

Ik ben eerst boven gebleven en iedere keer als ik haar hoorde, liep ik er heen..

1e keer uit bed: Lenthe slapen gaan, het is bedtijd!
2e keer: Lenthe nu slapen gaan!
3e keer: niks meer zeggen, geen contact en op bed leggen.
* zo doorgaan zo vaak als nodig is...
* Diegene die haar op bed legt gaat ook later weer heen.
* tevens hebben wij alle speelgoed uit haar kamer gehaald.. een slaapkamer is voor haar echt om te slapen en niet om te spelen (nog) ..
* wij hebben voor de nacht een traphekje in haar kamer gemaakt. Ze ging uiteindelijk wel slapen s avonds maar smorgens heel vroeg naar haar broer en die was niet vrolijk! zo krijgt hij rust.
Tegenwoordig gaat ze op bed liggen en er komen hele verhalen uit, zingen roepen noem maar op.. Als het te lang duurt en ze haar broer wakker houdt dan ga ik dreigen om de slaapkamer deur dicht te doen.. dat vind ze niet leuk.. tegenwoordig breng ik het wel positief, Moet je deur openblijven lenthe?? Dan ga je nu lekker slapen en niet meer zingen, morgen vroeg gaat mama met je zingen.. tja, dat ze dan om 6.00 uur nijntje zingt dat neem ik dan maar voor lief.. beloofd is beloofd! hahaha

misschien heb je er wat aan..
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Inky69  schreef op: 09-05-2012 19:59:17
Wij kunnen de deur op slot doen en wanneer ze te vaak hun bed uit kwamen ging de deur op slot.
Dat vonden ze niet fijn, wij spraken met ze af, in bed blijven of de deur gaat op slot. En dat gaat tot nu toe prima.
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 09-05-2012 20:07:16
Wij hadden voor onze dochter ook een traphekje tussen het kozijn geplaatst ( zo'n klemhekje ) dat hielp hier prima .
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Nimmie  schreef op: 09-05-2012 20:20:52
ik heb een hele poos bij daisy een klem hekje tussen haar deur post geplaatst erg handig!! ze was behoorlijk aan het strijden van elke keer naar mij toe te lopen of gewoon etteren!!

op een gegeven moment heb ik der even laten brullen.
en zodra het stil was ben ik na 10 minuten gaan kijken en jawel hoor madam lag knock out op de grond naast het hekje.. dus heb ik voorzichtig hekje weg gehaald en haar in bed gelegd ze sliep als een roos...
zo heb ik het een tijd vol kunnen houden tot dat ze zelf weer naar bed kroop nadat ze dacht dat mama toch sterker was haha..

 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Angelique  schreef op: 09-05-2012 20:23:52
tja eerste gedachten is groot bed hup over
toen jayden dit soort geintjes flikte was het spijltjes uit ledikant zodat hij eruit kon en mocht en toen was het over
toen hij tijdje later dus ellenig begon te doen was t deur op slot (maar klemhekje ertussen is ook zeker een oplossing
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Daisy1977  schreef op: 09-05-2012 20:57:20
Ik heb op die leeftijd een kinderwekker gekocht. Konijntje wakker en konijntje slaapt.... Er zit een timer op die je kunt instellen. L.uuk kwam soms ook om 06.00 uur al aan ons bed. Ik heb 'm eerst op bijv. 06.30 uur gezet en hem telkens consequent terug naar zijn kamer gebracht. Dat was wel eens brullen, dat snap je wel . Nu gaat het steeds beter en komt hij pas van z'n kamer als het konijntje wakker is. Mama, konijntje is wakker! roept hij dan haha!

Misschien een idee? Ff doorbijten met het consequent zijn, maar je hebt er daarna profijt van!
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Sun  schreef op: 09-05-2012 21:04:15
Ik zou ook steeds terug blijven leggen zonder praten zodat het voor haar saai wordt. Wel over naar groot bed. Wij gaan hier om de beurt. Ik duw mijn man wakker, want hij wordt ook niet uit zichzelf ervan wakker. Probeer je niet te druk te maken dat jij vervolgens er ook zo lang van wakker ligt.

Ze mag best nog spelen maar moet op haar kamer blijven. Eventueel zo'n nijntjewekker kopen die gaat branden als ze naar je toe mag komen? Het is in ieder geval een fase. En tijdens die fase dus maar om negen uur naar bed gaan. Over een tijdje is het over. ik ga nu ook steeds om die tijd, kan ik alles een stuk beter aan. Succes! Komt allemaal goed!
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Inky69  schreef op: 09-05-2012 21:08:34
Slaapt ze s´middags nog? Anders is het misschien te proberen om dat niet meer te laten doen of korter laten slapen
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Jessica  schreef op: 09-05-2012 21:27:17
Kijk vanavond eens naar de nanny... iedere aflevering komt dit probleem voorbij. Ik ben fan van Jo, ik probeer haar technieken ook toe te passen en vind het goed werken.

Dus, terug blijven leggen, niet tegen haar praten, en weer weggaan. Als dat echt niet gaat in haar kamer blijven zitten met je rug naar haar toe tot ze slaapt. Volgende dag in de gang. En volhouden, naar een week is het over.
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Femm  schreef op: 09-05-2012 21:32:07
Bernarda: Ik zeg ook tegen Danique:
1. Je bent een grote meid, je gaat nu lekker slapen kan je morgen weer spelen
2. Danique nu slapen
3. Negeren en na 80.000 keer wordt ik ergens boos.
Danique is er eentje die niet snel opgeeft en zich helemaal niets van andere aantrekt, hele sterke eigen wil. Dat blijkt nu ook maar weer hihi. Heel frustrerend!
Traphekje klimt ze overheen dus geen optie, want dat vind ik te gevaarlijk

Oja deur op slot doen we ook, als we de 3e keer boven zijn geweest zeggen we: Als we nog 1x boven moeten komen gaat je deur op slot, interesseerd haar geen biet.

Daisy1977: Ohhh zo'n wekker is nog wel een goed idee inderdaad, waar kan ik die kopen??
Consequent zijn doen we wel, het is elke avond het zelfde verhaal. We hadden gehoopt dat ze het op een gegeven moment zou snappen.
We hebben op een gegeevn moment ook de deur meteen op slot gedaan met de gedachte dat ze dan zou begrijpen dat ze er toch niet zou kunnen en dan op een gegeven moment dat ook niet doet en dat we dan de deur weer los konden doen, maar ze wordt hysterisch als de deur op slot is.

Sun: Opzich vind ik het vroeg naar bed gaan niet erg ik slaap wel haha, maar ik zie mn partner bijna niet dan, beetje ongezellig, en voor een avondje of een weekje is wel te overzien maar nu al dik 2 maanden!

Ze slaapt de ene keer wel smiddags en de andere keer niet. Ze zit 3,5 dag in de week op het KDV ddaar slaapt ze hooguit een uur per dag. als ze thuis is merken we dat ze echt heel moe is, begint om 10.00 uur al in dr ogen te wrijven etc. Dus op donderdag als ik de hele dag thuis ben slaapt ze van 12.00 tot 14.00 meestal. Maar het verschil of ze wel of n iet smiddags heeft geslapen merken we niet savonds.

Ze krijgt eind van de maand een groot bed, meteen maar zo'n wekker erbij kopen, laten we hopen dat het werkt!!!!!!

Ik ga zo naar mn bedje, ze slaapt net een uurtje
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Mitch  schreef op: 09-05-2012 21:41:13
je kan ook eerst kijken of het werkt met een gewoon lampje met een timer ertussen.
Anders geef je misschien geld uit voor niets.
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Caithy  schreef op: 09-05-2012 22:28:39
De deur op slot werkt dus wel want ze krijgt haar zin niet, helaas vinden jullie dit zielig dus doen jullie hem weer open. Dat is niet zo consequent.

Mogelijk dat een groter bed werkt, hier werkt een lampje op een tijdschakelaar ook erg goed. 's ochtends mag je alleen naar papa en mama als het licht aan is.
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Lonneke  schreef op: 10-05-2012 09:17:36
Slaapt ze nog in haar ledikant of al in een peuterbedje?.....
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Femm  schreef op: 10-05-2012 09:59:21
Caithy: We vinden het niet zielig, maar we hebben er nog 1 die in bed ligt en ik heb nog buren ook. We laten haar even gaan met de hoop dat ze ophoudt maar na 15 minuten is ze nog bezig met tegen de deur aan te trappen spullen tegen de deur aan te gooien, ze stopt niet.

Lonneke: Ze slaapt nog in een ledikant, eind deze maand krijgt ze haar peuterbed.
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Lonneke  schreef op: 10-05-2012 10:14:06
Dan kan dat best is gaan schelen...

Aan de ene kant zeg je tegen je dochter dat ze een grote meid moet zijn en gaan slapen...
Maar wel nog in het babybed..

Verder was er laatst een kindje bij Derek ogilvi en die wilde ook echt niet slapen. Toen gaf hij de tip om ook uit te leggen waarom ze moeten gaan slapen, wat levert het op voor ze..

Verder Is het een kwestie van de volhouder wint. Niets zeggen. Gewoon steeds terug in bed leggen met niets of zo min mogelijk zeggen..

Succes
 
Quote
RE: Naar bed, pfff ik ben op!
Femm  schreef op: 10-05-2012 12:51:42
Lonneke: Klopt wat je zegt, We hadden het ledikant nog omdat ze zonder slaapzak niet sliep dat hadden we al een paar keer geprobeerd vanaf haar 2e verjaardag. En aangezien ze met slaapzak in haar ledikant nog heel goed sliep waarom niet? Ik hoop heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg dat het nieuwe bed zal helpen (al was dat op de vakantie niet het geval...)

Gr Femm
 
Quote
Navigatie


Reageren op Naar bed, pfff ik ben op!
Naam
Bericht