Menu
 

Topic:

vruchtwater?

Krumelke  schreef op: 08-05-2012 09:25:19
heb al heel wat gezocht en gelezen over vruchtwater verliezen. maar kan toch het antwoord op mijn vraag niet vinden.

kan het vruchtwater zijn als je gewoon maar af en toe (vooral bij zitten) af en toe een druppeltje vocht verliest?

ben 36+5 zwanger van onze 2e. na toilet verlies ik nog vocht en bij flink niezen ook. maar ik verlies al de hele zwangerschap bijna urine en afscheiding. toen er wat op mijn hand kwam dacht ik ineens iets zoets te ruiken. vandaar mijn vraag. maar kan nergens vinden of vruchtwater ook echt als heel weinig tegelijk kan komen. lig nu op de bank en dan blijft alles droog. ga ik nu zitten wordt het vochtig zeg maar.
 
Quote
Navigatie
RE: vruchtwater?
Dakito  schreef op: 08-05-2012 09:29:34
ja dat kan wel!
een vriendin van mij had een scheurtje aan de bovenkant zitten, het kwam er ook uit in druppels zeg maar.
 
Quote
RE: vruchtwater?
Else  schreef op: 08-05-2012 09:36:18
Ja dat kan zeker. Ik had het bij mijn tweeling vanaf 28 weken. Toen verloor ik een plasje. Later ging het druppelsgewijs. Moet zeggen dat ik er wel steeds weeen bij had en ik vanaf toen in het ziekenhuis lag. Vanwege de hoge vliesscheur heb ik veel antibiotica gehad. Moet zeggen, dit is wel zeven jaar geleden. Misschien dat het nu allemaal wel anders gaat. Succes ermee en bij twijfel altijd even bellen. Vang het op in een maandverbandje. Dan kan de verloskundige controleren.
 
Quote
RE: vruchtwater?
Patricia2211  schreef op: 08-05-2012 09:36:43
ja zeker kan het er met kleine druppeltjes uitkomen...
blaas eens op je hand, komt er dan ook wat?

liefs patricia
 
Quote
RE: vruchtwater?
Krumelke  schreef op: 08-05-2012 09:50:28
bij blazen op mijn hand komt er niets. maar tis ook niet altijd. net als nu al een uur niets gehad (ja harde buiken). maar gisteren en vannacht om de 10 min. weeen voor enkele uren en dus bij elke keer naar toilet dus iets zoetigs en dat waren wel echt druppeltjes en geen plasjes zeg maar qua hoeveelheid.

ga nu eerst ff proberen te slapen (vannacht nauwelijks gedaan met die oefenweeen (althans zo noem k ze maar)) en dan kijk ik ff hoe het daarna gaat en anders bel ik toch maar ff. is altijd zo'n gedoe naar het zkh, man moet van zijn werk af, opvang regelen voor mijn 1e (zit op school al).
 
Quote
RE: vruchtwater?
Patricia2211  schreef op: 08-05-2012 11:11:52
als je het niet vertrouwd of blijft piekeren wat het nu is zou ik gewoon eventjes bellen en uitleggen wat je nu merkt,

ik heb in mijn laatste zwangerschap romd de 32/34 (moet erom liegen wanneer het presies was haha, weet t niet meer) weken ook gedacht dat ik vruchtwater verloor... elke keer als ik drukte zeg maar, kwam er weer wat... ook naar het ziekenhuis enzo en nu bleek het bij mij gelukkig urine te zijn.
daarna nog rozeverlies met spikkeltjes bloed gehad, weer ziekenhuis en weer niks aan de hand..
was op 22 maart uitgerekend, en liep al vanaf 23 februari met oefenweeen, dan een dag of 2/3 niet, dan weer 2 dagen achter elkaar... de ene keer zat er een half uur of uur tussen de harde buiken (die steeds zeurender werden) en de andere keer had ik ze een uur of 2 lang om de 2/3 min...
met 40 weken presies hebben ze geprobeerd me in te leiden, omdat zoe nauwelijks meer groeide, maar de gel sloeg niet aan.
en op 28 maart om half 1 snachts braken toen echt mijn vliezen, toen twijfelde ik niet meer of het urine of vruchtwater was haha,.

al met al, toen wekenlang me eigen afgevraagd, bellen? niet bellen? op een gegeven moment toch maar gebeld, langskomen en niets aan de hand.
en oo wat voelde ik me een zeur dat ik om ieder wissewasje belde... maar ze vonden het juist goed! ze hebben me zovaak gezegd, bel liever 100x voor niets, dan dat het 1x wel zo is en dat je ermee rond blijft lopen.

liefs patricia
 
Quote
RE: vruchtwater?
Stine   schreef op: 08-05-2012 11:13:17
hey krumelke, wie weet meid , hier ook superveel gerommel in de buik, we zijn samen uitgeteld, maar dat stond niet op de planning he nu al misschien samen bevallen

voor jou
 
Quote
RE: vruchtwater?
Krumelke  schreef op: 08-05-2012 11:58:41
voel me ook enorme zeur als ik ga bellen.

vorige week donderdag ook al gebeld dat ik ineens zoveel dorst had en heel veel dronk, veel aankwam ineens en de baby nauwelijks voelde. moest komen (is nogal gedoe....man van zijn werk af, opvang regelen voor onze zoon (4), want ik kan niet zelf reizen) en dan blijkt er na 3 uur wachten (ctg en echo in de tussentijd gehad) helemaal niets aan de hand.
en ja dan nu weer bellen....vind dat zo lastig.

de vk zeggen deze keer al he daar heb je mevr ..... weer, die kennen we nog wel. terwijl de vorige bevalling/zwangerschap toch echt 5 jr geleden is (hebben zoon van 4,6). toen met 22 wkn te maken gehad met dreigende vroeggeboorte en de laatste weken om de dag in zkh gezeten vanwege nauwelijks bewegen. toen donderdag er weer een vk was die zei he maar jou ken ik nog wel, leuk dat je weer zwanger bent dacht ik echt....schaam schaam schaam heb toen veel te veel gebeld. los daarvan ben ik waarschijnlijk 1 van de weinige moeders in rolstoel in het zkh dus dat zal ook wel blijven hangen bij iedereen maar toch....
 
Quote
RE: vruchtwater?
Mitch  schreef op: 08-05-2012 12:03:08
Ik dacht destijds ook dat ik vruchtwater verloor (ja ja heb je haar weer haha).
maar bij mij bleek het gewoon hele waterige afscheiding geweest te zijn.
Ik kreeg een catheter, en dacht echt dat ik mezelf onder geplast had, was allemaal afscheiding.
Maar beter een keer te veel bellen, dan een keer te weinig.
Volgens mij bestaan er ook wel een soort inleg kruisjes die verkleuren als het wel vruchtwater is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vruchtwater?
Naam
Bericht