Menu
 

Topic:

Huishoudmeiden

Stine   schreef op: 05-05-2012 10:54:23
Sorry wist niet welke titel te gebruiken

zijn er nog anderen die ook zo'n moeite hebben met opruimen, en poetsen enzo? qua motivatie en eraan te beginnen? zijn er die mee willen schrijven en elkaar zo toch een beetje te motiveren om een 'deftig' huishouden te krijgen en te houden?

Ik heb vroeger NOOIT thuis iets moeten doen, mijn stiefpa deed alles voor ons, en achteraf gezien, had ik toch liever een strengere aanpak gehad, want mijn eigen huis lijkt soms hier ontploft.....

Ik durf zelfs mijn beste vriendin hier amper binnenlaten, omdat zij heel netjes en gestructureerd is, en ik .... Ik ben een ramp

wil daar graag verandering in. Nog meiden?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 01-06-2012 19:15:05
Pfff...ik heb geen fut vandaag, kon vanmorgen mn bed zelfs niet uit...
heb de vloer geveegd en gedweild, de keuken en kamer opgeruimd...en dat wss het!
ik heb net mn kleintje op bed liggen, die was ziek van de spuit van vorige week en n ga ik even drinken inslaan...t is zowat op!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 01-06-2012 22:39:05
Ach Luna mama soms heb je idd van die dagen........Beteschap met je kleintje.

Hier ligt de hele slaapkamer vol kleding/schoenen. Gisteren begonnenmet de Kast (grote inloopkast) en veel uitgezocht maar nu dus ook helemaal geen zin meer. Overal liggen stapels....... wil het dit weekend afmaken, hopelijk lukt het.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 03-06-2012 10:45:01
Hoi,

Ik ben ook weer van de partij, heb nog niet bijgelezen, ga ik zo even doen.

We hebben een heerlijke week weg gehad, elke dag 25 graden, super. Nu is het 10 graden en regen, wel even wennen.

Vandaag staan er wasjes op het programma en stofzuigen/dwijlen. Eens kijken hoe ver ik kom.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Quincy  schreef op: 03-06-2012 15:27:06
wb cir,

En hallo iedereen.

heb vandaag de administratie gedaan, en ga zo de bonte was opvouwen en de witte was ophangen.

 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 04-06-2012 13:34:56
Hoi dames..nog niet weggeregend? Wat een rotweer zeg, en hier begint vandaag de avondvierdaagse, bah! Mijn moeder past hier in huis op de jongste vanavond, dus een mooie reden om extra hard te werken vandaag!
Zolder opgeruimd en gestofzuigd, 2 wassen gedaan, trappen gestofzuigd, alle slaapkamers gestofzuigd, badkamer snel gedaan, wc gspoetst, woonkamer opgeruimd, gestkfden gezogen, keuken opgeruimd, vriezers uit de schuur naar de kringloop...em mu ben ik moe! Maar eigenlijk moet ik boven nog wel wat opruimen...zo geen zin meer! Misschien laat ik dat maar even zo...
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 04-06-2012 15:23:35
Welkom terug Cir.

Luna mama jij bent echt goed bezig zeg!!! Krijg weer volop energie als ik jouw stukje lees wat je allemaal gedaan hebt.

Hier is de klerenkast bijna klaar, alleen nog even de sokkenmand en ondergoed mand uitzoeken en dan is dat ook weer klaar, heerlijk opgeruimd en netjes.

Gisteravond nog even begonnen met kast van dochter, kast is weer netjes en vandaag alles opruimen van de grond en haar speelgoed uitzoeken.

Vanmiddag heeft dochter een sportdag op school waarbij ik ga helpen dus moet nu echt inde ochtend even hard aan de slag.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 04-06-2012 21:12:20
Hoi,

Nou, hier gaat het niet zo best met de klusjes. Volgens mij is die kleine aan het indalen. Heb last van steken onderin en loop nu echt ontzetten moeilijk. M'n man neemt gelukkig het één en ander over. Gisteren heeft hij de koelkast schoon gemaakt, boodschappen gedaan gezogen en vaatwasser uit en ingeruimd.
Ik heb vandaag gewerkt, de jongste van het KDV opgehaald en gekookt en ben nu moe dus lekker met de voetjes op de bank. Misschien komt er morgen meer van terecht.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 05-06-2012 10:51:14
goed bezig weer allemaal

@ cir: jij rustig aan he, het is het niet waard dat je kleintje nu al komt

dikke knuffel voor iedereen

ik heb vandaag en donderdag nog de kraamhulp, maar probeer zelf ook zo ordelijk te blijven en regelmatig te wassen enzo
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 07-06-2012 15:25:44
Meiden, waar zijn jullie????

Hier erg druk bezig geweest op de kinder slaapkamers, 3 kasten uitgemest, 2 kamers alles uitgezocht, nu nog 2 te gaan

Vandaag is de laatste schooldag en dan 3 maanden vakantie

VAndaag ga ik wat wassen maar verder eigenlijk niks, moet naar 3 verschillende scholen met allerlei activiteiten!!!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 08-06-2012 10:59:10
Wow Jada, jij bent lekker bezig!
Ik wil ook zo graag maar het gaat gewoon niet meer en ik baal zo. Het is hier weer een puinhoop. We gaan nu toch maar uitkijken naar een hulp voor 1x per twee weken.
De ouders van een vriendje van mijn zoon hebben een hulp die misschien nog tijd heeft. Niet dat ik dan niets meer hoef te doen, haha, maar het zal wel wat lucht geven.

Stine, doe je rustig aan!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 08-06-2012 13:40:13
ik heb nu nog 2 dagen de kraamhulp , ben daar heel tevreden mee, enkel de wasjes insteken doe ik momenteel, en de vaatmachine vullen en het een beetje ordelijk houden

@ cir : zou goed zijn als je een beetje hulp kan krijgen, zwanger zijn is geen ziekte maar beperkt je toch heel veel , ik baalde daar ook enorm van

wouw Jada, jij gaat hard zeg, en jullie al vakantie.... hier vanaf juli 2 maanden, heb mijn dochter voor 2 kampen ingeschreven, dat ze haar toch niet teveel zou vervelen....

hoe gaat het met iedereen voor de rest?
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 08-06-2012 15:41:42
haha ik moet wel want de hele zomer krijgenwe bezoek uit Nederland dus een goede stok achter de deur. Volgende week komt het eerste bezoek al!!!

Cir groot gelijk hoor dat je kijkt voor een hulp. Heb ik ook gedaan tijdens de zwangerschap vande 4e. Geeft zeker een stukje rust. Hoe gaat het verder met je zwangerschap?

Lekker Stine, nog 2 dagen de kraamhulp. Hoe lang is ze dan geweest? Hier in Amerika krijg je helemaal geen hulp, ben je echt op je familie aangewezen.

Vandaag staat op mijn planning:
Schooltassen van de kinderen uitmesten
wassen en strijken
Stofzuigen en dweilen en daarna lekker met d ekinderen naar het zwembad!!!!

Fijn weekend allemaal!!!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 08-06-2012 21:44:07
Hoi meiden...pfff...hier spitsuur de laatste dagen! Mijn middelste is vandaag jarig en de afgelopen week was de avondvierdaagse...2 kindjes ziek, huilen, hangen en zo zielig...mn jarige job zit onder de waterpokken en de andere 2hebben het ook nog niet gehad dus ik vrees voor de komende weken...en ik ben zo moe! De boel is netjes en opgeruimd, maar heb even geen fut!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 08-06-2012 23:58:50
@ Jada : wouw woon jij in amerika? hoe bevalt het je daar? hoe ben je daar terechtgekomen (als ik zo nieuwsgierig mag zijn)
hier krijg je tot 1 maand, ik heb 1 volledige week gehad (in de voormiddag) en nu vraag ik gewoon 2 dagen per week (is voldoende nu)

blijft je bezoek van Nederland lange tijd bij jullie?

@ luna-mama : een gelukkige verjaardag voor je middelste (is het een jongen of meisje, en hoe oud?) , is helemaal niet leuk als ze zo ziek zijn he, beter misschien dat ze nu ineens allemaal de waterpokken krijgen, dan ben je ervan af

slaaplekker iedereen xxx
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 09-06-2012 13:52:25
Stine, de jongste is een meixje C.hanel van 15 mnd, de middelste is een jongen, M.arino sinds gisteren 4jaar en de oudste is en dametje R.aven van bijna 7 jaar
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 09-06-2012 14:28:56
He, gezellig er is weer wat geschreven!

Jada, woon je al lang in Amerika? En bevalt het?

Luna-mama, veel sterkte! Misschien kunnen de andere twee het idd beter ook meteen krijgen. Het komt toch nooit uit, ziek zijn.

Stine, jullie hebben lang kraamhulp in België! Bij ons is het na 8 dagen klaar. Maar ik ben al heel blij met die 8 dagen hoor. Beter dan niets.

Het zwanger zijn valt me nu wel zwaar hoor. Gisteren veel last van benauwdheid en moe. Als ik ging liggen kreeg ik het gevoel geen lucht meer te krijgen waar ik best van schrok dus ben in de middag toch maar even langs de HA geweest. Ik slik ijzer voor een te laag HB. HA en ik wisten alleen de uitslag van de vingerprik 2 weken terug en dat was 5.3, erg laag dus. HA wilde nog een keer prikken want als het nog lager zou zijn zou de gyn misschien een bloedtransfusie willen. Ik dus bloedprikken maar HA was na 16:00 uur vrij dus dat zou naar de HAP gestuurd worden en dan zou ik gebeld worden. Ik werd niet gebeld dus ik had van te voren al afgesproken dat ik om 19:00 uur dan zelf zou bellen. Ik bellen, die dame aan de lijn wilde er allemaal niets van weten, zegt dat het lab alleen uitslagen doorgeeft als het erg afwijkt. Daar zit je dan, lekkere communicatie. Ze zegt, bel om 22:00 uur nog maar een keer om te kijken of het dan binnen is. Ik bel om 22:00 uur, zegt een andere doktersassistente, ja, we hebben het net nog over u gehad, u zou toch om 19:00 uur bellen! pppffff daar zakt je broek toch van af!
Ze zegt het is niet gedaald maar we willen u toch even zien. Dus ik om 22:20 nog naar de HAP, tot 23:00 uur in de wachtkamer gewacht. diensdoende huisarts snapte niet waarom ik kwam want de bloedwaarden waren wel gestegen en goed genoeg om er verder niets mee te doen. Nou, schiet mij maar lek.
Iig heb ik vannacht goed geslapen en dat heeft me ook goed gedaan, ben minder benauwd.
Sorry voor het lange verhaal!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 11-06-2012 20:46:45
Hoi,

Vandaag is de hulp langs geweest om wat afspraken te maken. Ze komt vanaf volgende week 3 uurtjes per week.
We hebben vaker een hulp gehad en ik voel me wel altijd wat opgelaten maar ja daar moet ik dan maar even door heen. Zelf kan ik het allemaal niet meer en m'n man doet ook wat hij kan maar er zitten maar zoveel uren in de dag he.

Vandaag heb ik alleen wat opgeruimd en gekookt. M'n man heeft gezogen.
Ik moet gewoon maar per dag en per moment kijken wat nog gaat en wat ik moet laten zitten.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 11-06-2012 23:07:13
Lekker Cir dat je hulp vanaf volgende week komt.

Ik woon inmiddels al bijna 12 jaar in Amerika, bevalt erg goed. Deze zomer krijgen we alleen wel heel veel bezoek......

Heb het weekend echt helemaal niks gedaan, niet eens gekookt, we hadden voetbal wedstrijden, feestjes en etentjes. Was van plan om vandaag weer even heel hard aan de slag te gaan maar ben zo moe van het weekend dat ik nog niks gedaan heb GA zo toch maar even de keuken en woonkamer opruimen en de was opvouwen en dan vind ik het wel weer goed voor vandaag.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 15-06-2012 18:01:04
en is het gelukt Jada?

Cir hoe gaat het nu met jou?

hoe doet iedereen het?

hier krijg ik nog een week 2 dagen dat de kraamhulp komt helpen, thank god ....want ben in de winkel ook terug aan het helpen

moet wel zeggen dat ik het goed bijhoud, de was, de keuken enzo.....
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 15-06-2012 21:32:50
Stine, pas je wel goed op jezelf? Niet te hard van stapel lopen he! Vind wel dat je al snel weer aan de slag bent hoor. Is dat omdat het niet anders kan of kun je het niet laten?

Hier druk bezig met opruimen van de slaapkamer. Er moet nog het één en ander verschoven worden zodat het wiegje naast ons bed past. Meteen dan maar wat rotzooi opruimen is mooi meegenomen.

Verder niet zo veel gedaan vandaag. wastafel en bad schoongemaakt, afwas gedaan.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 18-06-2012 22:15:15


Ik ben 1 week na de bevalling terug aan het werk gegaan. Vorige week in de clinch met mijn verkoopster gegaan omdat ze mijn gezag ondermijnt (zal misschien te maken hebben dat ik er 29 ben en zij 51) De crisis voelen wij ook serieus, mensen kopen veel minder dus de omzet is fel naar beneden gegaan, waardoor jimmy en ik beslist hadden dat we het dindsdag alleen zouden doen (ook omdat mijn verkoopster maandagavond om 21u15 ineens een sms je stuurde om te vragen voor een dag recup, lekker op tijd dus), uiteindelijk is gebleken dat het met jimmy en mij alleen ook goed te doen was, dus had hij aan de verkoopster gezegd : kom voortaan niet meer op dinsdag (voorlopig), je komt nu toch zaterdag in de plaats... natuurlijk zijn dat 5 uren (in het zwart) dat ze kwijtspeelt.... we hadden 2 maand geleden uitgelegd dat we geen zwarte uren meer konden geven, aangezien we alles officiëel doen nu, en als ze dan overwerkt dat dit van mijn persoonlijk privé geld is dat ik normaal moet gebruiken om van te leven.... allemaal in orde voor haar. Nu zondag kreeg jimmy het antwoord: als ik niet meer moet komen op dinsdag, doe ik enkel nog mijn officiële uren, dus ik kom zondag ook pas om 7u. terwijl ze nu telkens begint om 4u. het zijn juist de uren van 4u-7u dat ik haar het hardst nodig heb en nu laat ze me stikken..... alleszins heb nagevraagd hoe het zit met ontslag, want als je mij pist krijgt tja..... als ze dan toch niet komt, terwijl ik haar het hardst nodig heb, dan hoeft het niet voor mij.....

Ze moet dus 3 maanden opzeg doen, maar wil niet dat ze dat doen (eerlijk gezegd ben ik er helemaal klaar mee) , dus ga haar uitbetalen.... Lang leve heel die regeling , mag haar 4260 euro betalen, in totaal zal me dat met kosten enzo bij 5700 euro kosten

het erge van heel de zaak vind ik, : in het begin als ze kwam solliciteren zei ze : ik wil 10 euro per uur netto. Ok zo gedaan, dan wou ze niet meer dan 20 u ingeschreven worden (dan kon ze bijtrekken tot een full time) ok ook zo gedaan. paar maand later kreeg ze opslag van jimmy. Nog een paar maand later per dag nog een maaltijdcheque van 7 euro extra. Nachtpremie omdat ze dan op zondag om 4 u begint. Ze kreeg nu dus 1000 euro bruto (voor die 20 uurkes), haar enveloppe overuren (varierend van 100 tot 200 euro per week), soms vraag je je af of je niet alleen werkt om haar te betalen. .... EN dan nu als wij in de shit zitten dan doet ze zo.... ok het is haar volste recht he, maar pfff al die tijd dat ik effectief dacht dat die met ons inzit.... nee op het einde van de rit telt alleen het geld voor haar.....


sorry moest even mijn gal spuwen
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 18-06-2012 22:31:02
@stine, das niet leuk zeg, wat een draak! Ik zou ze toch die 3 maanden laten werken voor dr geld hoor, en hard werken ook! Nu betaal je haar en je hebt er niks voor!

Hier een paar dagen rustiger gedaan, heb 2 verstandkiezen laten trekken, vrijdag de volgende 2... AUW! Nu gaat het wel, maar ben gewoon lam geweest vd verdoving ook...pfff!
Vandaag de benedenverdieping gestofzuigd, heel veel opgeruimd, 2 wassen gedaan, wc gepoetst, verf gekocht voor de binnenkozijnen, boodschappen gedaan en de auto gewassen...en vanavond lekker een filmpje gekeken met een wijntje!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 19-06-2012 12:46:16
Jeee Stine, valt niet mee, een eigen zaak. Ik snap wel dat je zo snel mogelijk van haar af wil. Aan de andere kant ben ik het met luna-mama eens. Laat haar maar zoegen voor die laatste centen. Misschien gaat ze wel zelf eerder weg omdat ze een andere baan gevonden heeft, dat scheelt jullie dan toch ook weer geld?
Hoe is het met je zoontje?

Luna-mama. sterkte met je kiezen! Klinkt echt niet fijn. Ik ben niet bang voor tandartsen maar dat trekken van die verstandkiezen staat nog heel vers in mijn geheugen! ( nu zo'n 10 jaar terug, haha) Eigenlijk moeten mijn verstandkiezen er aan de rechterkant ook nog uit maar ik stel het lekker uit hoor. Zolang de tandarts het niet persé noodzakelijk vind laat ik ze lekker zitten.

Onze nieuwe schoonmaakster is gisteren niet gekomen! grrr. Ze sms-tje zondag of het een week later kon want ze had rugpijn. Pfff, dan heb ik eigenlijk ook meteen weer gegeten en gedronken he. We zoeken wel iemand anders, denk ik dan. Maar m'n man wil het nog aankijken.

Verder heb ik al aardig wat op kunnen ruimen op de bovenverdieping. Dat is fijn.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 19-06-2012 21:42:07
het probleem meiden is dat ze in de verkoop staat, in eerste lijn met onze klanten, dus neem nu dat ik haar harder laat werken of rotklusjes en zij begint ik zeg maar iets : mijn bestellingen te wissen in de kassa, of tegen de klanten vanalles te zeggen of te doen, dan staan we veel verder af....

ik wil gewoon haar kop niet meer zien.... het erg is dat IK het morgen moet zeggen, mijn eerste stap in de richting baas zijn, ik heb echt schrikk, want heb geen idee hoe ze gaat reageren
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 20-06-2012 12:50:30
succes vandaag! Zou ik ook niet echt fijn vinden, zo'n gesprek. Maar als het water al zo hoog aan je lippen staat dan kan je er ook volledig achter staan en dat scheelt altijd met zo'n gesprek.

Hier een slechte dag. Heb weer last van galstenen. Vanmorgen een aanval gehad en nu ben ik doodop. pfff, ben die kwalen echt zo zat. Iedere keer is er weer wat. Vandaag dus rustig aan doen.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 20-06-2012 19:58:40
Even een knuffel voor Stine en Cir vandaag! X
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 23-06-2012 18:56:19
hartelijk dank, ze is dus buiten, gelukkig maar .....

cir taat het terug een beetje?

hoe gaat het met iedereen voor de rest en met het opruimen???
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 29-06-2012 15:18:34
Al een poosje niet meer hier geweest. Druk met bezoek, heel erg gezellig maar qua opruimen etc schiet alles er een beetje in Vandaag gaan we even met z'n allen hard aan de slag

Stine hoe is het met dee kleine man en met die vrouw die bij jullie werkt?

Is bij iedereen de zomer vakantie al begonnen?
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 29-06-2012 18:45:04
Hoi,

Hier nog geen zomervakantie, pas over 3 weekjes.

Onze schoonmaakster is helaas weer niet geweest. We hebben die kennissen nog even gesproken die haar ook hebben en ze komt al 3.5 jaar schoonmaken bij hun zonder problemen dus we kijken het nog maar even aan. Ik hoop echt dat ze maandag wel komt.

Ondertussen doe ik wat ik kan ( wat niet veel is, haha) Dus de achterstand begint wel weer op te lopen helaas.

 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 29-06-2012 21:43:31
Hoi dames! Hier gaat het redelijk met poetsen... ik ben intussen ook kozijnen aan het schuren en verven, dus echt opschieten doet het niet...
De kiddies hebben alle drie de waterpokken gehad, en toch geen echte achterstand in mn huishouden ondanks 3 zieken! Ik was best trots!
De zomervakantie is vandaag begonnen hier! Hopelijk kan ik alles bijhouden!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op Huishoudmeiden
Naam
Bericht