Menu
 

Topic:

Huishoudmeiden

Stine   schreef op: 05-05-2012 10:54:23
Sorry wist niet welke titel te gebruiken

zijn er nog anderen die ook zo'n moeite hebben met opruimen, en poetsen enzo? qua motivatie en eraan te beginnen? zijn er die mee willen schrijven en elkaar zo toch een beetje te motiveren om een 'deftig' huishouden te krijgen en te houden?

Ik heb vroeger NOOIT thuis iets moeten doen, mijn stiefpa deed alles voor ons, en achteraf gezien, had ik toch liever een strengere aanpak gehad, want mijn eigen huis lijkt soms hier ontploft.....

Ik durf zelfs mijn beste vriendin hier amper binnenlaten, omdat zij heel netjes en gestructureerd is, en ik .... Ik ben een ramp

wil daar graag verandering in. Nog meiden?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 15-05-2012 19:37:17
Meiden waar zijn jullie???

Hier vandaag lekker aan de slag geweest (en nog lang niet klaar ) maar heb 4 vuilniszakken met rotzooi weggegooid, wat een heerlijk gevoel en wat een ruimte weer. Wil proberen het vandaag even af te maken. Alles is nu van zijn plaats dus alles even schoonmaken en weer terugzetten.

Maar ga nu eerst even naar het tuincentrum wat planten halen en boodschapjes doen.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 15-05-2012 23:34:54
@ cir : voel je je al ietsje beter?

@ Jada : wouw jij hebt veel gedaan ! super

@ all the rest : hoe zit het met jullie meiden? niet opgeven hoor

vandaag de lakens gewast en gedroogd, gisterenavond nog zitten stofzuigen en dweilen beneden, maar toen ik vandaag boven aan het stofzuigen was, bijna ruzie met mijn man , hij wou dat ik rustte ipv zitten te poetsen, voelde me net een klein kind. zeker toen hij zei : als je nu niet stopt met poetsen, eet je maar alleen vanavond . heb al 1000 x gezegd dat ik nestdrang heb, dat het geen kwaad kan dat poetsen, maar nee hij zegt : ik wil dat je uitgerust aan de bevalling kan beginnen als het zover is, desnoods poets ik wel. wel heel lief maar pfff
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Bepje  schreef op: 16-05-2012 00:50:06
De afgelopen dagen behalve zondag heb ik alleen maar gewerkt. Gisterenochtend alleen even gezogen en opgeruimd maar daar zie je niets meer van helaas.
Nu komt er morgen een kind spelen wat ernstig allergisch is voor honden en dat is een goede stok achter de deur om alles nat af te nemen, stofzuigen en dweilen op de benedenverdieping. Het bijbehorende c.d.tje ligt al klaar.
Vandaag bedacht dat ik donderdag, hemelvaartsdag, de boekenkast uit te pakken en af te stoffen, ben zelf benieuwd wat er van terechtkomt.

Jij bent goed bezig Stine. Wel heeft je man waarschiijnlijk wel gelijk want stofzuigen en dweilen is officieel geen licht werk natuurlijk. Aan de andere kant moet je haast wel toegeven aan nesteldrang want stel je voor dat de kraamhulp denkt dat je een viezerik bent denk je dan hè ? Rare dingen die hormonen. ik had dat soort gedachten in ieder geval wel.






 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Baby2  schreef op: 16-05-2012 08:53:49
Hier ben ik ook weer! Ik heb de afgelopen dagen niet zoveel gedaan want ik moest aan het werk en ik werk onregelmatig, tel daarbij de zorg voor de kinderen op en mijn dag is weer rond. Maar nu een lang weekend vrij, dus ik kan weer flink aan de poets. Heb trouwens wel mijn was weggewerkt!

Stine krijg je in Belgie ook kraamzorg? Was ik even benieuwd naar.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 16-05-2012 08:58:06
@ Bepje : ja die nestdrang hahaha, wat een ellende, wil helemaal geen bezoek krijgen, want dan zien ze de 'eventuele' rommel hahaha

succes met alles te poetsen, voor dat kindje met haar allergie. maar dan is het ook weer heel proper, dus misschien een goed idee achteraf om dat kindje uit te nodigen

@ baby2 : wel super dat je je was weggewerkt hebt ! en in het weekend beetje poetsen he

hier krijgen we ook kraamzorg, moet je wel zelf voor bellen, en dat kan ik 1 maand doen, die komt dan als ik thuiskom van het geboortehuis tot zolang ik wil. Heb wel gemerkt dat wij belgen, veel meer voordelen hebben dan jullie (wat eigenlijk niet eerlijk is) , want jullie hebben geen geboortepremie ofzo he of toch?

straks ga ik toch stofzuigen en dweilen hoor, of morgen.... wij zijn morgen en overmorgen dicht, dus kan het dan ook wel doen



 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 16-05-2012 10:16:41
Hoi!

Stine, hier heb je wel zwangerschaps- en bevallingsverlof ( salaris doorbetaald voor 16 weken) als je een baan hebt. Volgens mij moeten zelfstandig ondernemers zich hier apart voor verzekeren.

O-oh, Stine, je krijgt je man op je dak hoor, hihi, niet te veel doen he!

Jada, heb je nog leuke plantjes kunnen vinden?

Gisteren heb ik samen met mijn man een relax-dagje gehad. We zijn samen naar de sauna geweest. Natuurlijk kan ik niet overal in maar heb wel lekker liggen dobberen in het aroma-bad enzo. Nogsteeds wel erg verkouden maar het gaat.
Gisteren ochtend heb ik nog snel even de afwas gedaan en stof gezogen.

Vandaag ga ik weer met de was aan de slag, wil twee wasjes doen en vouwen en opruimen. We zullen zien hoe ver ik kom. Ik moet ook nog met de oudste naar de bibliotheek en s'middags hebben we slotfeest op de voetbalclub. Nu ook nog even twee uurtjes werken. Volle dag dus weer.

 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 16-05-2012 10:19:00
zoals geboortepremie bij ons , denk niet dat jullie dat krijgen, is wel handig meegenomen vind ik, maar niet eerlijk tegenover mensen in andere landen....

ja krijg zeker mijn man op mijn dak pfff voel me net een klein kind soms

zaaaaaaaaaaalig de sauna, deed ik ook geregeld, heb ik nog gedaan tot 6 maanden, maar nu effe on hold. ga daar zo hard van genieten als het terug mag en ook van mijn zonnebank

oeps de bib, ik moet ook nog boeken inleveren , totaaaaal vergeten
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 16-05-2012 21:30:58
Hoi dames!! Hier heeeel druk geweest, maar veel te weinig huishouden... Ik ben supermooie tafellampen aan het maken van hout! En ik was erg druk met mijn mans werk...hij werkt in de bouw en had misschien binnenkort geen werk meer... maar waarschijnlijk is het opgelost, pfff! Ben toch wel wat opgelucht!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Bepje  schreef op: 16-05-2012 21:50:33
Nee, geboortepremie hebben we niet in nl. Wel krijgen we ieder kwartaal kinderbijslag en sommige mensen een korting van de belasting.
Volgens mij is zwangerschapsverlof bij jullie ook langer dacht ik en ondernemers krijgen sinds kort wel een beetje geld rondom bevalling maar mensen in loondienst ontvangen die 16 weken hun salaris. Daarna kun je nog ouderschapsverof opnemen en in sommige branches krijg je dan ook geld maar in de meeste gevallen niet.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 17-05-2012 13:26:55
rare regelingen bij jullie.... wij krijgen elke maand kinderbijslag .... bij ons is zwangerschapsverlof een 3 maanden ongeveer

hier is de boven gekuist, ben wel stikkop al
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 17-05-2012 15:50:12
Dat klinkt leuk Luna mama die tafel lampen van hout.

Hier gisteren ook weer super aktief geweest in huis :d Heb ineens de smaak helemaal te pakken lijkt het wel. Gisteren weer 2 vuilniszakken vol oude zooi weggegooid. Bennu bijna door het huis heen alleen de klerenkasten nog en de garage. NU dus proberen het allemaal goed bij te houden en dat is vaak mijn probleem.

Maar vandaag dus geen kinderen de hele dag dus ga ik lekker genieten van mijn vrije tijd. MOet nog een parasol hebben en wat leuke planten in de tuin. Het is heerlijk weer hier dus echt even genieten!!!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 17-05-2012 20:05:45
Jada, ze zijn prachtig geworden! Als ik een mooie kap heb gevonden, zal ik een foto maken, ik ben er superblij mee!
Vandaag niet bijznder veel gedaan, gestofzuigd en de keuken opgeruimd..
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 18-05-2012 11:41:24
Hoi,

Gisteren verjaardag gevierd voor mijn zoon met de familie dus niet heel erg veel in het huishouden gedaan. Alleen een wasje en de wc's.

Vandaag heb ik ook echt geen zin! Het was een drukke dag gisteren en nu ben ik moe. Ik denk dat ik daar vandaag gewoon maar aan toe ga geven en dan zien we morgen wel weer verder.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 18-05-2012 14:14:55
ach meiden, morgen is er een nieuwe dag , rust goed uit, geniet een dagje en dan hup terug erin vliegen he
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 18-05-2012 15:30:43
Groot gelijk dat je er aan toeggeeft Cir. Zwangerschap van de 4e is ook zwaar (heb er ook 4

Hier gisteren ook niks gedaan in het huishouden en vandaag een drukke dag buiten het huis dus zal er ook wel niks van komen. Morgen heel hard aan de slag want op zondag komt mijn familie uit NL

Ben heel benieuwd naar de foto van je lampen Luna mama.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Quincy  schreef op: 18-05-2012 15:41:47
ben er ook weer.

Heb vandaag gewerkt, en de was buiten gehangen.
Administratie gedaan.

En nu zo maar is kijken of ik nog verder zin heb.


gr quincy
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 18-05-2012 17:41:51
Jada, jij hebt er ook vier! ( ik bijna dan..hihi)
Vind je het een beetje te doen? Onze vierde is niet gepland en ik moet zeggen dat ik er af en toe wel tegen op zie.
Hoe oud zijn jou kinderen?
Sorry, even off topic.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Baby2  schreef op: 18-05-2012 18:18:13
Hallo allemaal,

Ik ben vandaag flink aan de slag gegaan, ben gaan opruimen, wassen, strijken, wc's/badkamer boenen, kasten, deuren afgenomen met een natte doek, stofzuiger erdoor en daarna gedweild!!! Daarna nog boodschappen gedaan en gekookt voor mijn gezinnetje!!! Al met al productief dagje geweest. Mijn man heeft de tuin netjes gemaakt en heeft de oudste vermaakt, mijn jongste lag heerlijk te slapen en daardoor kon ik lekker aan de slag.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 18-05-2012 18:23:03
die even op topic cir kan geen kwaad, het gaat hier niet enkel over onze was en plas he

super gewerkt voor de anderen, wouw , ik was heel fier toen mijn beste vriendin (waar ik normaal altijd schaamte bijvoel als ze hier binnenstapt) ineens mee kwam naar mij thuis en ze zei : goed zo proper en opgeruimd hier
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 18-05-2012 21:44:51
Iedereen doet het supergoed

Cir, mijn 4e was ook niet gepland. Maar inmiddesl is ze 4 jaar en een heerlijke meid Mijn andere kids zijn 11 , 9, 6

Baby2 jij bent echt druk geweest vandaag!!!

IK kom net pas thuis en het is alsof er een bom ontploft is......nu snel even opruimen en dan weer door naar 2 voetbal wedstrijden.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 18-05-2012 21:47:18
oja Cir, ik vond de zwangerschap van de 4e erg pittig. Toen de baby er eenmaal was vond ik het allemaal wel meevallen. Hoe oud zijn jouw kinderen?
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 19-05-2012 10:25:21
Baby2, goed hoor! wat een activiteit!

Jada, Mijn jongens zijn net 11, 8 en 2.5 jaar oud. Ik vind het gewoon wel een drukke bedoeling nu. Misschien ervaar ik het ook gewoon drukker door de zwangerschap. En als ik dan denk, straks is die 4e er , oefff, pittig, weer de wakkere nachten enzo. Maarja, we moeten er maar gewoon doorheen.

Ik heb gisteren toch nog wat kunnen doen *trots* Afwasje erin geschoven. Alle was weggevouwen en 3 wasjes gedraaid. Nu zit er ook weer een wasje in, die ga ik zo ophangen. En ik ga er nog een afwasje indoen. Daarna even naar m'n oudste kijken, die heeft een voetbaltoernooi en vanmiddag een lading boodschappen doen.

 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 19-05-2012 21:16:47
super gedaan Cir !

@ Jada : is de bom terug opgekuist?

slaaplekker iedereen xxx
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Luna-mama  schreef op: 19-05-2012 22:38:14
Hoi dames! Ik was heerlijk op dreef...stond er onverwacht visite aan de deur! Maar toch: de was, de strijk, ons bed verschoont, keuken opgeruimd, 2x met de hand afgewassen (vaarwastabs vergeten te kopen), ik was begonnen met de schuur leegruimen...en toen ging de deur bel dus
Morgenochtend stast ern schoonouders- bezoekje op het plan en s middags...weet ik nog niet!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Quincy  schreef op: 20-05-2012 09:28:04
hai,

hier nog op bed,
Mijn man heeft gister de keuken en woonkamer gedaan.

Ik moet zo even ontbijten en dan wassen aankleden,
Ik zal er voor zorgen dat ik niet weer tot 5 uur op bed lig, en ook wat heb gedaan in het huishouden.


gr quincy
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Cir  schreef op: 20-05-2012 11:29:44
Hoi,

Quincy, ben je nogsteeds niet lekker dan? Anders gewoon goed uitzieken hoor!

Gisteren heb ik nog stof gezogen en de huiskamer en trap gedweild.
Net afwasje gedaan en keuken beetje gepoetst. Zo nog wat was vouwen. Voor de rest zie ik wel even.
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Quincy  schreef op: 20-05-2012 11:56:05
Hai Cir,

Nou gelukkig is dat over.
Zondags meestal een dagje doe wat voor je zelf.
Maar nu ben ik er lekker uitgegaan, en me gewassen ontbeten.
Thee gedronken.
De keuken opgeruimd, aangewist de vloer.
En de wc al gedaan.
Nu gaan we heel even buiten zitten, en dan straks broodje maken.

EN dan vanmiddag ga ik even de bonte was opvouwen.
Ben van plan om de kledingkasten was netjes opte vouwen en dan of nog een witte was draaien, of morgen, kan dat morgen lekekr buiten gehangen worden.

Mijn man gaat morgen de achter tuin doen, al het gras gaat er uit, en tegels er in.

Ik ga even buiten zitten, tot latersss
Iedereen heel veel suc6 met het ruimen en doen
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Stine   schreef op: 20-05-2012 13:36:39
heel goed bezig weeral

ik heb heel de dag in de winkel geholpen, nu even een beetje slapen, en ga niet veel meer doen, ik voel veel gerommel in mijn buik

vandaag zijn mijn man en ik 12 jaartjes samen
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Baby2  schreef op: 20-05-2012 13:42:33
Ook hier vanochtend alweer een productieve ochtend, heb de kast van de jongste opgeruimd, heb weer was gedraaid, was opgevouwen, wat daarvan gestreken moest worden gelijk gedaan, daarna de bovenverdieping ontdaan van stof!!! Nu gaan we nog lekker even eropuit met de kids!!! Al met al weer een voldaan gevoel voor vandaag!!!

Stine van harte gefeliciteerd!!! En inderdaad rustig aan!!!

Ook bij de andere dames gaat het geloof ik wel goed!!!

Quincy veel beterschap!
 
Quote
RE: Huishoudmeiden
Jada  schreef op: 20-05-2012 15:56:47
IK moet zeggen dat ik dit draadje erg bemoedigend vind. Werken vanmorgen wakker en had geen zin in opruimen/schoonmaken maar als ik dan lees hoeveel jullie al gedaan hebben.......krijg dan spontaan ook weer zin!

Gisteren hele dag in de tuin bezig geweest en dat ziet er allemaal weer erg gezellig uit. Nu zo nog even hard aan de slag hier in huis en dan vanmiddag naar het vliegveld mijn familie ophalen.

Fijne zondag allemaal!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op Huishoudmeiden
Naam
Bericht