Menu
 

Topic:

Gastouders/oppasmoeders

Corine86  schreef op: 03-05-2012 22:23:59
Ik zou graag een lijntje opzetten met andere gastouders/oppasmoeders om ervaringen/tips te kunnen delen.

Zelf ben ik op het moment (nog) geen gastouder, pas wel op. Ik zit erover na te denken om GO te worden, maar de nadelen zijn op het moment nog te groot.
Met name de controle van de GGD, daar zie ik erg tegenop.
Het liefst zou ik een proefcontrole van te voren krijgen van de GGD.
Van GOB's heb ik 2 verschillende meningen gehoord mbt hygiene en veiligheid bij mij in huis, dus die vertrouw ik niet helemaal
 
Quote
Navigatie
RE: Gastouders/oppasmoeders
Kim Mv Sem  schreef op: 03-05-2012 22:35:35
Ik ben al bijna 4 jaar gastouder maar heb bijna 3 jaar bij een gezin thuis opgepast...maar ja daar zijn de regels denk ik hetezelfde als bij je eigen thuis.
Traphekjes, van die dingetjes voor de keukenkastjes/lades, je moet een slaapkamer voor elk kindje hebben, ze mogen niet met meerdere op een slaapkamer.
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Corine86  schreef op: 03-05-2012 22:40:55
o ik dacht alleen aparte slaapgelegenheid voor kindjes jonger dan 1,5jr?
Hahaha die dingen voor de keukenkastjes en lades hebben we gehad, maar onze oudste heeft ze toen hij 1,5 jr was kapot getrokken......

O ja, nog een punt wij willen eind van het jaar de keuken vervangen wat natuurlijk zooi geeft..... mag dat wel als je gastkindjes heb?
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Susanne-mv-daj  schreef op: 03-05-2012 22:47:19
in overleg met de ouders mag en kan er een hoop hoor

 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Corine86  schreef op: 03-05-2012 22:59:45
ja dat weet ik maar soms is de GGd het daar weer niet mee eens.
Een vriendin was met de ouders overeen gekomen dat het kindje mocht blijven slapen (als het sliep) als zij haar eigen kind naar school bracht, maar de GGD dacht daar anders over.....
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Anno  schreef op: 03-05-2012 23:31:27
[quote]ja dat weet ik maar soms is de GGd het daar weer niet mee eens.
Een vriendin was met de ouders overeen gekomen dat het kindje mocht blijven slapen (als het sliep) als zij haar eigen kind naar school bracht, maar de GGD dacht daar anders over.....[/quote

Dat lijkt me ook volkomen logisch kijk dat je dat risico neemt bij je eigen kind oke maar ik kan niet snappen dat iemand er ook maar over nadenkt dat te doen bij een kind van een ander zeker als je daar als gastouder mee accoord gaat vind ik echt gewoon ongeschikt!
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Marly-jane  schreef op: 04-05-2012 07:38:50
ik kan dat ook totaal niet begrijpen. Evenals het even in de auto laten bij het wegbrengen van andere kinderen naar bijv. peuterspeelzaal. Je gastkindje blijft ALTIJD bij je, waar je ook ga of sta. En anders moet je het maar anders regelen, dat iemand anders jou kindje uit school haalt.

Ik ben al jaren gastouder, heb momenteel 8 gastkindjes en 3 eigen kindjes en zwanger van de 4de. Hier nog maar 1 maal controle gehad van ggd. Je moet niet te zwaar denken, gewoon brandmelders, stopcontact beveiligers, bedjes op een veilige plek dus niet bij touwtjes van het rolgordijn kunnen, niet tegen een verwarming zodat ze zich kunnen branden, traphekjes enz.
het bureau zelf komt elk jaar 1 a 2 maal langs voor een controle. maar dat doet niet elk bureau.

Niet angstig zijn, laat ze gewoon komen. Mocht er iets niet in orde zijn dan kun je dat veranderen , en krijg je later wellicht alsnog goedkeurig.
Denk er om, huis moet volledig rookvrij zij, dus met verjaardagen enz ook niet in huis laten roken.

 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Mariëtte35  schreef op: 04-05-2012 09:23:00
Ik ben inmiddels al 10 jaar gastouder en heb op dit moment nog 2 gastkindjes, 7 & 2 jaar. Er is pas, per 1 april, een gezin met 3 kindjes gestopt omdat ze samen de opvang nu konden regelen van hun kindjes, man werkt maar halve dagen.
Ik vond de GGD controle helemaal niets voorstellen
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Corine86  schreef op: 07-05-2012 19:47:17
even een vraagje aan gastouders onder ons;

Hoe doen jullie het als je voor gesprek naar school moet?
Onze oudste zit in een onderzoekstraject en daarvoor hebben we de nodige gesprekken op school en bij de GGZ. Helaas valt dat niet op mijn vrije dagen te plannen....
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Mariëtte35  schreef op: 08-05-2012 19:40:30
Tja dat is lastig maar tegenwoordig ben je verplicht om een achterwacht te hebben en dan zou die eventueel even op kunnen passen wanneer je een gesprek hebt.
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Corine86  schreef op: 08-05-2012 19:42:47
mijn moeder komt nu zo nodig, maar eigenlijk vind ik het erg vervelend tov de oppaskindjes en de ouders.
Maar meenemen is niet altijd een optie.

En wat in de kwestie verbouwing? Het gaat hier dan flink overhoop (iig de keuken).
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Anne Mv 3  schreef op: 08-05-2012 19:47:37
Corine, als je het maar overlegd met de ouders, desnoods zwart op wit! Er is veel mogelijk als de vraagouders accoord gaan. Maar zorg wel dat je 'transparant' bent, als vraagouders onverwachts vroeg komen en je moeder is er dan moet dat voor hen natuurlijk geen verrassing zijn....
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Corine86  schreef op: 08-05-2012 20:00:24
Als mijn moeder "moet" komen dan laat ik ze dat ruim van te voren weten en laat hen de keuze om hun kind wel of niet te brengen.
Overmacht situaties heb ik gelukkig nog niet bij de hand gehad. Maar ik zal dit wel meenemen in een gesprek met nieuwe vraagouders. bedankt voor je tip!
 
Quote
RE: Gastouders/oppasmoeders
Mariëtte35  schreef op: 08-05-2012 20:22:51
De vraagouders moeten natuurlijk wel weten wie je achterwacht is en het daar ook mee eens zijn natuurlijk. Van één van mijn kindjes is de achterwacht d'r eigen oma. In geval verbouwing misschien tijdelijk bij de vraagouders thuis de opvang doen? Heb ik wel gedaan toen onze huis gerenoveerd werd. In overleg is er vaak veel mogelijk
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gastouders/oppasmoeders
Naam
Bericht