Menu
 

Topic:

Plakpoep

Mama  schreef op: 02-05-2012 12:05:39
Mijn zoontje van 5 is overdag zindelijk, zowel plas als poep.

Hij heeft een tijdje last gehad van obstipatie en daardoor ook overloopdiarree maar sinds hij Forlax zakjes krijgt, gaat dat stukken beter.

Alleen heeft hij ontzettende plakpoep.. Dus als hij gaat poepen blijft de helft als een klont tussen zijn billen hangen.

Als hij thuis is veeg ik zijn billen goed als ie klaar is, maar als hij op school is krijgt hij dat zelf gewoon niet voor elkaar en daardoor heeft ie regelmatig vieze broeken tot stinken aan toe..

De juf is lief en geeft hem een schone broek als ze het ziet, maar ik wordt er een beetje moedeloos van om hem bijna iedere dag in een andere broek van school op te halen..

Wat moet ik hier nou mee?
 
Quote
Navigatie
RE: Plakpoep
Fruitsalade  schreef op: 02-05-2012 12:08:29
Is vochtig toiletpapier niet een oplossing??? Bij kruidvat hebben ze van hun eigen merk van dat speciale vochtige toiletpapier om kindjes hun billen te leren afvegen, mogen ze er 3 van door het toilet spoelen. MIsschien gaat het dan iets makkelijker. En het is af te sluiten. Je kan het gewoon in zijn rugzak stoppen en tegen hem zeggen als hij moet poepen dat hij dat mee moet nemen naar de wc
 
Quote
RE: Plakpoep
Mama  schreef op: 02-05-2012 12:12:01
Is misschien een goed idee ja..

Op school hangen er ook geen rollen wc papier op de wc (snap ik wel..) maar als ie dus naar de wc moet mag ie wat papier in de klas van de rol af halen en dan naar de wc.

Op de wc blijft dat stukje papier natuurlijk veels te weinig te zijn... Misschien is dat vochtige toiletpapier een beter idee.

En dan inderdaad in zijn tas zodat ie het kan pakken als ie naar de wc moet. Of even met juf overleggen dat ze het is de klas houdt voor hem.
 
Quote
RE: Plakpoep
Mama-van-aimy  schreef op: 02-05-2012 12:19:06
Wat raar dat er geen wc-rol in de wc hangt. Stel dat een kindje onverwachts moet poepen als het op de wc zit. Dan zit het zonder wc papier of zoals jouw kindje, heeft het te weinig wc papier.

Ik zou ook vochtig toitletpapier in zijn tasje doen zodat hij het zelf kan pakken.

Als je het aan de juf geeft, weet iedereen dat hij moet poepen. En "toiletgebruik" vind ik persoonlijk toch wel een privemomentje zonder dat de hele klas op de hoogte is wat je daar uitvoert

Ik heb trouwens mijn zoontje ook een tijdje vochtig toiletpapier meegegeven omdat hij zijn billen niet goed schoon kreeg. Maar dat gaat nu helemaal goed gelukkig.

Is iets wat meer forlax niet een oplossing?
 
Quote
RE: Plakpoep
Annikamv3  schreef op: 02-05-2012 12:34:35
hier is vaak ook dat het lastig is de billen goed af te vegen en heb standaard vochtig wc papier in de wc en sinds dien gaat het stukken beter
 
Quote
RE: Plakpoep
Misbren  schreef op: 02-05-2012 12:36:45
zijn billetjes insmeren met babyolie?
ik zou het anders ook niet weten.
 
Quote
RE: Plakpoep
Mama  schreef op: 02-05-2012 12:40:54
De wc rol hangt dus in de klas, dus als 1 van de kindjes van de klas naar de wc gaat om te poepen zal het toch wc papier vanuit de klas mee moeten nemen (ze morgen niet de hele rol meenemen). Dus prive is het sowieso niet meer, alleen dan moet mijn zoontje dan maar het vochtige toilet papier meenemen dan.

Ik denk dat er geen wc rol meer in de wc hangt omdat er te vaak verstoppingen of andere geintjes zijn geweest?

Meer forlax zorgt ervoor dat zijn poep te dun wordt en heeft ie vaker te laat door dat hij moet poepen.. Nog meer troep dus.. Heb ik al geprobeerd..
 
Quote
RE: Plakpoep
Stefke  schreef op: 02-05-2012 13:35:20
Als juf weet ik dat als er rollen op de wc hangen er minstens 1 per dag in de wc verdwijnt met alle gevolgen van dien... En ook de hele rol meenemen zorgt voor verstoppingen. Sommige kinderen gebruiken 10 meter papier voordat ze schoon zijn! Mijn zoon overigens ook, maar ik heb hem geleerd tussentijds een keer extra door te spoelen.

Maar ik denk dat er voor kinderen met medische problemen wel afspraken te maken zijn op school. Tasje mee met daarin droog en vochtig papier en een eigen schone broek zal toch geen probleem zijn denk ik. Helemaal niet als
Hij een lieve juf heeft!

Toen mijn riool ontstopt moest worden weg mij trouwens op het hart gedrukt door de rioolman dat geen enkel vochtig papier onschadelijk is voor het riool... Liever in een vuilnisbakje bij de wc.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Plakpoep
Naam
Bericht