Menu
 

Topic:

Vermoorde juwelier

Lauw  schreef op: 02-05-2012 10:41:25
Vorige week woensdag is er een juwelier hier op de beeklaan vermoord, min nicht en deem ware daar in de straat en die belde me om te vragen of ik iets op. Tv zag want we konden bijna geen kant op.gelukkig konden ze daarna toch snrl weg

Inmiddels zaten er 50 rechecheurs op de zaak, okk werden beelden van de overvallers vrij gegeven die de man hadden vermorord, omdat de familie niet mee wilde werkrn, inmiddels is 1 dader opgepakt en nu lees ik op tv west dingen over de familie hoe zielig ze wel niet zinn, want zo is hun zoon niet bla bla . Ik snap dat niet hoor wil niet discimineren maar i. Die buurt zijn t weeeeeer buitelanders die het doe
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 20:44:35
Zoals je je laatste bericht schrijft... kan ik er mee uit de voeten

Wij hebben hier ook veel marokkanen in de wijk en dat is een reden waarom ik weg wil voor mijn kinderen groter worden. Ik moet ook zeggen dat ik een vooroordeel heb. Zo zit bij ons op school een marokkaans gezin die echt uberkak zijn en de eerste keren dat ik hen zag keek ik echt heel gek op omdat het plaatje voor geen meter klopte


 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 02-05-2012 20:45:18

Quote mama van drie:
Ze zouden ook gewoon een opleiding kunnen volgen en een baan zoeken, dat is wat NL ook goed te bieden heeft op dat gebied, maar er wordt gekozen voor het criminele pad, en zeg niet dat geen keus hadden want dat hebben ze wel, ze zijn hier immers geboren.
Dat ze het gevoel hebben nergens meer bij te horen is geen vrijbrief om een crimineel te worden, wel het makkelijkst.

Ook denk dat de opvoeding een rol speelt in het hele verhaal, jongens worden heel erg vrij gelaten buiten de deur.



net zoals ze bij sommige functies liever mannen hebben als vrouwen, selecteren ze ook vaak gewoon op namen. Mede omdat mensen zo denken.

En dat van die vrijbrief, nutteloze opmerking lijkt mij want niemand beweerd dat dat een vrijbrief is. Alleen heb je gewoon wel oorzaken en gevolgen. En die kunnen wij allemaal weten.

Als jij je hele leven wordt gepest, zo gruwelijk dat je leven kapot gemaakt is voor altijd is dat geen vrijbrief dat je die ander wat aan mag doen. Maar ook dan weten we: de kans is er...

ZO ook hier. Allemaal allang onderzocht en beredeneerd.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 02-05-2012 20:46:34
maar misschien een heel domme vraag maar wel serieus: waarom blijf je daar wonen terwijl je ruiten worden ingegooid, je auto contact kapot wordt gemaakt en je leven daar gevaar loopt?

Kun je dan niet beter met een torenhoge schuld verhuizen voor de veiligheid van jullie levens?
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mitch  schreef op: 02-05-2012 20:47:43
Wanneer je voor die torenhoge schulden geen lening kan krijgen, sta je nog met lege handen.
Toevallig is dat hier aan de hand hihi.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Annie  schreef op: 02-05-2012 20:49:36

Quote mafkees:
wat is er naar aan Annie?



Ik word gewoon een soort verdrietig van de keiharde (en in mijn ogen kortzichtige) woorden over Marokkaanse/Turkse mensen. We hebben het hier wel over mensen! Daarbij denk ik echt, waar gaan we met z'n allen heen, wat een haat en nijd. dat maakt mij somber.

Ja die jongens die dit hebben gedaan, moet gestraft worden. Maar ik krijg een beetje het idee dat het nu een vrijbrief is om bepaalde bevolkinsgroepen te veroordelen. Het is gewoon niet waar dat de meeste Marokkaanse en Turkse mensen crimineel zijn. Er zijn er veel meer die het heel goed doen, werken, naar school gaan, geen overlast veroorzaken enz. Die groep is groter dan de groep die overlast geeft.

Verder sluit ik me aan bij Boterbloem en Suus!
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mamavonn  schreef op: 02-05-2012 21:09:12
Vader overvaller: mijn zoon is een idioot DEN HAAG - De vader van Ziya Borukcu, een van de twee overvallers die is aangehouden voor de roofmoord op de Haagse juwelier Ruud Stratmann, noemt zijn zoon een "stomme idioot."


"Ik kan het niet begrijpen. Ik snap niet dat m'n zoon zo'n domme, stomme idioot is geweest", zei Usler Borukcu, de vader van de 19-jarige verdachte tegen een verslaggever van RTL Nieuws.

Ziya was volgens de vader altijd een rustige jongen, die zelfs bang was voor spinnen. Als hij een spin zag, moest zijn moeder of ik komen, om die op te pakken."

De vader, werkzaam in de bouw, zegt dat hij van binnen brandt „voor die arme man die is overleden”. "Als hij in zijn been of zijn arm zou zijn geschoten, zou ik mijn eigen arm of been geven als hem dat zou helpen. Maar dat kan niet meer, want hij is dood.”

De man ontkent dat hij niet heeft meegewerkt met de politie. “Natuurlijk moet hij straf krijgen voor wat hij heeft gedaan. Ik zou hem met eigen handen naar het politiebureau hebben gebracht als ik het geweten had.”

Toch stonden de 19-jarige Ziya en zijn handlanger Sandro Grigolia bekend bij de jeugdreclassering. Wat de twee nog meer op hun kerfstok hebben, is niet duidelijk. Waarom zijn zoon het gedaan heeft, weet Usler niet. “Hij ging met de verkeerde vrienden om."


 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Happysinglemum  schreef op: 02-05-2012 21:27:24

Quote mafkees:
happysinglemum....dan moet je ook eens verder lezen....het is prima als je me dom noemt, dat mag...ben ik eigenlijk niet, maar oke.....

misschien kun je andere regels tussendoor ook lezen....waar het op gericht is en waarom...

het is zo makkelijk om een oordeel te vellen als je zelf nooit 0,0 last heb gehad van een bepaalde groep.
maar ja...ik hoop ook dat het jou en je dochter bespaard zal blijven en dat je me nooit hoeft te begrijpen



Ik gun jou die shit natuurlijk niet. Ik heb geen slechte ervaring met bepaalde groepen. Natuurlijk heb ik wel eens een slechte ervaring met iemand gehad, meestal Nederlanders, vreemd voor mij om te zeggen dat ik het niet zo op witte Nederlanders heb.

Heb zelf in Den Haag Moerwijk gehad en persoonlijk nergens last van gehad. Nu zeg ik niet dat er geen vervelende (zacht gezegd) hangjongeren zijn met wat voor nationaliteit dan ook. Hoe dan ook vind ik het niet kunnen om te zeggen dat je het niet zo op buitenlanders hebt. Ik word daar verdrietig van, niet alleen om mijn dochter, al speelt dat ook mee. Vraag me af of mensen haar later ook zo gaan zien, misschien voordeel dat het een meisje is, dan is het meestal wat minder.

Is het raar dat ik daar van schrik? Als jij een donker kind zou hebben, zou je dat dan niet als een belediging voelen?

En ik vind het zeker naar om te horen dat je zo'n slechte ervaring hebt met in jouw geval jongens van Marokkaanse nationaliteit of afkomst. Maar feit is dat er gewoon ook veel mensen last hebben van hangjongeren met Nederlandse komaf.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 21:46:12
helaas Boterbloem, verhuizen zit er niet in....

woon in Utrecht, huren is geen optie (jarenplan) en kopen is onmogelijk, mijn man werkt niet...en de prijzen zijn niet echt vriendelijk te noemen....

of ik moet naar een dorp...en daar ben ik dan ook weer niet geschikt voor.....

 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Maris1974  schreef op: 02-05-2012 22:10:57

Quote mafkees:
helaas Boterbloem, verhuizen zit er niet in....

woon in Utrecht, huren is geen optie (jarenplan) en kopen is onmogelijk, mijn man werkt niet...en de prijzen zijn niet echt vriendelijk te noemen....

of ik moet naar een dorp...en daar ben ik dan ook weer niet geschikt voor.....



Toch een kwestie van keuzes maken. Waarom zou je niet in een dorp gaan wonen.
Wij hebben een erfhuis in Utrecht te koop staan (Voordorp), waar we dus voor niets in zouden kunnen wonen, maar mij niet gezien ( of ik moet geen keuze hebben). Ik zou voor mijn verdriet niet in Utrecht gaan zitten.
Mijn man is geboren in Wittevrouwen maar zou ook niet meer in de stad willen wonen.
Heeft voor zijn werk ( politie) veel te maken gehad met de probleem Marokkanen in utrecht ( o.a. op 't Goylaan) en dat is wel 1 van de redenen geweest om weg te gaan uit de Randstad.
Wij hebben het wel heel extreem gedaan, verhuisd van Houten naar Zuid- Limburg. Ze zullen hier vast zitten, " de buitenlanders" maar ik zie ze hier maar zelden.
Hier heb je natuurlijk veel te maken met drugstoerisme, maar ook daar merk je niet veel van.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Marie8  schreef op: 02-05-2012 22:20:48

Quote Boterbloem:
Ik denk dat veel ellende voorkomen kan worden als mensen eerst eens accepteren dat 'ze' gewoon bij ons land horen.

Als al die mensen niet zo hoeven opboksen tegen al die ellende zouden zij zich al beter gedragen.

Generaties lang zien we het al, maar degenen die het het hardst in de hand werken roepen om het hardst dat 'ze' weg moeten...

Dit leren we al gewoon bij maatschappijleer, maar helaas neemt men het niet ter harte...



Hier kan ik me goed in vinden.

En ook wat happy single mum zegt: hier is er overlast van een groep, witte Nederlanders!! Haha, kan ook niet echt zeggen dat ik een hekel aan ale witte Nederlanders heb....(bovendien ben ik zelf 1).

In hoeverre verdiepen we ons echt in de medemens. Ik heb soms ook bepaalde veronderstellingen over andere mensen en soms andere culturen. Maar als ik verder kijk als mijn neus lang is, dan blijkt het soms toch net wat anders in elkaar te zitten als dat ik denk. Ontzettend interessant en leerzaam.

Vreselijk van die juwelier. Gelukkig zijn ze beide terecht en worden hopelijk flink gestraft.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 22:54:08
@maris1974:

ik vind dat ik geen keuze heb.a) ik ben de enige thuis mét werk en nog een vaste baan ook, ook bijzonder in deze tijd met 2 kleine kinderen.
b) mijn oudste zit op school (in wittevrouwen toevallig) en heeft het daar zo fijn, waarom dat opgeven dan om zover weg te gaan wonen?

c) mijn man is ziek en onder behandeling hier in het UMC en CMH. niet heel handig om verder weg te gaan zitten

kortom: je hebt altijd een keuze, maar voor nu even dus niet.

Niet heel utrecht is fout, absoluut niet, er zijn echt wel wijken waar ik wel graag zou willen wonen....wie weet....
maar naar Limburg of Groningen zou voor mij echt een cultuurshock zijn

maar goed, erg offtopic, maar even om aan te geven dat je echt niet altijd een keuze hebt helaas...
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mamaloes  schreef op: 03-05-2012 02:16:10
Wat mij altijd opvalt is dat iedereen op z'n achterste benen staat als er hardop wordt gezegd dat het Marokkanen zijn iets gedaan hebben. Neem nou Opsporing verzocht... Daar hebben ze het vandaag de dag over "mannen van Noord Afrikaanse afkomst". Maar natuurlijk!
Als het Japanners, Spanjaarden of Ijslanders zijn dan mag dat ook gewoon gezegd worden! Feit is en blijft dat een grote groep Marokkaanse jongeren de fout in gaat. Dat kunnen we met z'n allen gaan ontkennen of goedpraten, maar het is gewoon een groot probleem wat opgelost moet worden! En nee, daar bedoel ik niet mee dat ze terug gestuurd moeten worden oid. De meesten zijn immers gewoon in Nederland geboren!
Ik heb geen idee hoe het dan wel opgelost moet worden. Strengere straffen ofzo? Ik denk niet dat het gaat werken. Volgens mij gaat het gewoon al mis bij de opvoeding. Veel kids worden een beetje aan hun lot over gelaten, moeten zichzelf vermaken, zijn als klein kind al tot laat buiten enz. Misschien ligt het daaraan?

Ik sta er misschien ook wel een beetje te gekleurd in. Ik heb zelf heel veel negatieve ervaringen met Turkse en vooral Marokkaanse mensen. Man man man, ik kan er ondertussen een boek over schrijven en dat boek wordt met de dag dikker. Helaas!
Als kind (we woonden in een klein dorpje vlakbij Rotterdam) is ons gezin jaren lang geterroriseerd door een Marokkaans gezin, daarna ben ik op mezelf gaan wonen in een Rotterdamse volksbuurt en daar heb ik natuurlijk ook genoeg gezien en vandaag de dag gaat het hier in de wijk in Spijkenisse weer helemaal mis door jongeren die het lokale winkelcentrum op zn kop zetten (voorbijgangers uitschelden, vechtpartijtjes, dingen slopen enz.) en ze staan hier gewoon in het openbaar te dealen. Politie pakt ze op en 3 uur later rijden ze gewoon weer rond!

In mijn fotostudio zorgen deze mensen ook 9 van de 10 keer voor "problemen". Ze hebben ineens niet genoeg geld bij zich, ze willen meer voor minder, ze komen VEELS te laat of zelfs een keer 1,5 uur te vroeg, ze komen met meer mensen dan toegestaan of afgesproken, ze laten de kids de boel afbreken enz. Bij mijn andere klanten is dit gewoon niet aan de orde! Ik doe het nu bijna 3 jaar en ik kan 1 Nederlands gezin noemen waarbij het net zo ging. Als ik word gebeld of gemailt en ik hoor aan de naam dat het Turken of Marokkanen zijn dan heb ik al meteen zoiets van: Ohnee he... Dat is erg ja!! Dat wil ik ook helemaal niet denken, maar dat is toch niet zo gek?! Ik laat trouwens altijd iedereen gewoon komen hoor. Ik geef iedereen gewoon een kans, maar ik word helaas toch vaak teleurgesteld.

Uiteraard bestaat een groot deel van de Marokkaanse mensen in NL uit hele goede aardige mensen. Ik ken ze zelf ook. Altijd beleefd, goede manieren en super gastvrij. Daar kunnen de meeste Nederlanders nog wat van leren! Over deze groep mensen hebben we het ook helemaal niet!
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 03-05-2012 07:35:53

Quote mafkees:
helaas Boterbloem, verhuizen zit er niet in....

woon in Utrecht, huren is geen optie (jarenplan) en kopen is onmogelijk, mijn man werkt niet...en de prijzen zijn niet echt vriendelijk te noemen....

of ik moet naar een dorp...en daar ben ik dan ook weer niet geschikt voor.....



Die omgeving is idd duur, maar heel eerlijk, als je leven niet zeker is en je spullen constant zo vernield worden, is 'het niet geschikt zijn voor een dorp' dan niet iets wat je voor de veiligheid aan de kant moet zetten?

Want onveiligheid is ook niemand geschikt voor...

IK snap het (maar dan andersom) ik heb in Scheveningen gewoont en ik ben dus echt nie geschikt voor de stad, ben echt een dorps type, maar ik zou absoluut in de stad gaan wonen als dat beter was voor mijn veiligheid omdat dat dan weer belangrijker is, snap je wat ik bedoel?

Maar goed, het is een combinatie van dingen natuurlijk. En dat geterroriseer dat hoort gewoon niet.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 03-05-2012 07:54:44
boterbloem, goeiemorgen trouwens...ik snap wat je bedoeld. voor de veiligheid van je gezin heb je veel over.

maar zie even bij laatste bericht...werk, school en behandelingen in de buurt.... ook dan kies ik voor m'n gezin, daarom is het zo moeilijk.

ik ben blij dat de 2 daders gepakt zijn en ik hoop dat er een juiste straf op hun hoofd wordt geplakt
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Ivy  schreef op: 03-05-2012 08:03:35
Feit is: de juwelier is vermoord. Dat is wel heel verdrietig!

Wie het gedaan heeft, maakt niet eens uit. De man is vermoord en de nabestaanden zullen veel verdriet hebben.

Wat dat betreft is het goed dat de daders opgepakt zijn en berecht kunnen worden. Misschien dat dat nog enige troost biedt aan de nabestaanden.

De nationaliteit of wat dan ook van de daders doet er voor mij niets toe. We zijn nl. allemaal mensen. En van iedereen verwacht ik dat men zich menselijk gedraagt. Wie het dan ook doet, moord is onacceptabel.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Vermoorde juwelier
Naam
Bericht