Menu
 

Topic:

Vermoorde juwelier

Lauw  schreef op: 02-05-2012 10:41:25
Vorige week woensdag is er een juwelier hier op de beeklaan vermoord, min nicht en deem ware daar in de straat en die belde me om te vragen of ik iets op. Tv zag want we konden bijna geen kant op.gelukkig konden ze daarna toch snrl weg

Inmiddels zaten er 50 rechecheurs op de zaak, okk werden beelden van de overvallers vrij gegeven die de man hadden vermorord, omdat de familie niet mee wilde werkrn, inmiddels is 1 dader opgepakt en nu lees ik op tv west dingen over de familie hoe zielig ze wel niet zinn, want zo is hun zoon niet bla bla . Ik snap dat niet hoor wil niet discimineren maar i. Die buurt zijn t weeeeeer buitelanders die het doe
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 17:39:25
Ik denk dat ik zwaar geshockeerd zou zijn als ik mijn zoon op tv iemand neer zie knallen en ik betwijfel of ik dat acuut zou kunnen verwerken (en daar naar handelen dus).

 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 17:49:00
ook al ben je moeder (of zus, vrouw, dochter) je hebt altijd nog GEVOEL.
je kan echt wel bedenken of iets door de beugel kan.

net zoals gewoonlijk, er zijn mensen die zeggen dat hun kinderen altijd schatjes zijn.
dat is gewoon niet waar. elk kind komt in een fase waarop je hem achter het behang wil plakken.

een kind kan een stapje verder gaan, maar zoiets? ik neem aan dat je als moeder ook een hart hebt?

ooit hier aan de hand geweest. mijn eigen broer aangegeven,. hoewel dat een andere band is dan met mijn kinderen...zoiets doe je niet zomaar, ook heel goed over nagedacht, maar ik kan het niet verkroppen.

dat deze mensen het nog niet op discriminatie hebben gegooid? hahaha, zijn ze ook altijd zo goed in
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mitch  schreef op: 02-05-2012 17:53:46
Ik denk dat ik in eerste instantie zwaar in shock ben.
En dat mijn kind daarna graag had gewilt dat de politie hem het eerst vond
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 02-05-2012 18:25:53
Ik denk dat het gewoon heel ingewikkeld is voor een ouder om te zien dat hun kind zich op crimineel pad begeeft. Ik vind het dan ook erg sneu voor deze moeder, zij wil haar kind beschermen en heeft waarschijnlijk geen idee waar haar zoon zich mee bezig heeft gehouden (een gewapende overval komt meestal niet uit het niets, daar gaat meestal al een crimineel trajectje aan vooraf).

Voor de familie van de juwelier is het vooral belangrijk dat de daders worden gepakt en bestraft.
Aan ons is het gelukkig niet de taak om rechter te zijn. Ik denk - zo aan sommige reacties te lezen - dat NL er niet beter wordt als de mensen hier de daders gaan berechten.
Vooralsnog zijn de twee verdachten nog steeds verdachten.

Ik ben het dan ook met Suus eens dat sommige reacties nogal naief zijn. Waar moeten door de rechter veroordeelde daders naar toe? Moeten we een nieuw Australie beginnen?
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 18:45:20
Katinka, ik weet niet of jij kan tellen? maar bij mij is 1 en 1 echt wel 2! camerabeelden?foto dader? niks verdachten, het zijn de daders, niet zo mild!
daar gaat NL de fout in! we zijn te mild.
daarom gaat dit maar door en door en kunnen die ratten alles maken!

ik kan wel 1000 nieuwe dingen verzinnen waar me met zulk tuig naartoe kunnen of wat we kunnen doen.
maar het rechtsyteem in NL is naief en sommige Nederlanders volgen dit zo op de voet op.
zo jammer!

het zou eens goed zijn om de daders eens anders te berechten!
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Annie  schreef op: 02-05-2012 19:24:34
He bah wat een nare discussie is dit zeg, krijg er gewoon een rot gevoel van! Sluit me verder aan bij o.a. Suus en Anoniema.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 19:28:07
wat is er naar aan Annie?
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 19:39:36
Waarom ben ik te mild? Omdat ik niet roep dat "ze" op moeten rotten met hun hele familie erbij?

Als je even nadenkt snap je toch zelf ook wel dat dat helemaal geen optie is? Dat roepen is dus naief en dan gebruik ik nog het fatsoenlijke woord.

je trekt van alles uit zijn verband. Ik en anderen zeggen nergens dat je je kind het hand boven het hoof moet houden, we zeggen dat dit emotionele gevolgen heeft voor ouders en dat je niet van hen kan verwachten dat ze acuut handelen.

Ik zit iig niet dagelijks klaar om dit soort berichten te ontvangen over mijn kind. Als dat gebeurt schrik ik mij kapot hoor. Dan houd ik hem geen hand boven het hoofd, ik heb simpelweg tijd nodig het uberhaupt te vatten (denk ik). Een opmerking over het hebben van een hart vind ik dan ook erg misplaatst. Als je even nadenkt kan je misschien indenken dat deze moeder net op haar hart getrapt is?



 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 19:56:49
ik hoef niet even na te denken dat het geen optie is, want helaas horen we dit dagelijks in het nieuws....WAS het maar een optie! das wat anders.....

ik ga me niet eens verdiepen in die moeder. hele hordes politemannen zoekt jouw kind....een moordenaar....ga ik echt nog niet denken aan dat ze op haar hart is getrapt.

daarvoor ben ik dan misschien te gevoelloos, dat zou het kunnen zijn, maar ben hard geworden door zulke situaties in onze maatschappij denk ik.
naief zou ik mezelf niet noemen, misschien bedoel je dat ik 'dom' reageer?

prima, dan ben ik dat. hoop het ook heel lang te blijven, want ik leg me namelijk niet zo makkelijk neer bij hoe het maar is hier.

mijn medeleven gaat uit naar de familie van het slachtoffer...vrouw en kinderen moeten het zonder hem doen, omdat een ander laf leeft.

sorry, geen respect of begrip hiervoor. deze jongetjes waren al langere tijd van het padje af....dat heeft die moeder echt wel eerder geweten. zij is daar zeker niet verantwoordelijk voor maar ik heb echt effe geen tel medelijden met haar door haar reactie

maar goed...we kunnen denk ik eindeloos discussieren hierover, maar jij hebt geen begrip voor mijn kijk en ik niet voor die van jou. we kunnen elkaar dus niet overtuigen

ook goed...wat we wel gemeen hebben is dat het een hartverscheurend verhaal is voor de nabestaaden van het slachtoffer....
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 02-05-2012 19:58:43
Ik denk dat veel ellende voorkomen kan worden als mensen eerst eens accepteren dat 'ze' gewoon bij ons land horen.

Als al die mensen niet zo hoeven opboksen tegen al die ellende zouden zij zich al beter gedragen.

Generaties lang zien we het al, maar degenen die het het hardst in de hand werken roepen om het hardst dat 'ze' weg moeten...

Dit leren we al gewoon bij maatschappijleer, maar helaas neemt men het niet ter harte...
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:03:23
boterbloem, nu wordt het een buitenlander-ja-of-nee-discussie....en das wat anders, denk ik dan.

maar "als ze niet hoeven op te boksen tegen die ellende zouden ze zich beter gedragen"
hahahaha...nog effe....en het is mijn schuld! moet niet gekker worden!

jaren geleden. werd het hip om mulit culit te doen....oke, ik doe mee, leuk! ben dol op alle culturen, ik leef in een gemengde stad/wijk.
keer op keer ellende, neus gestoten, nog meer ellende....

maar ik blijf geven? ik scheer ze zeker niet over 1 kam, absoluut niet, maar merendeel zorgt ervoor dat het niet aangenaam wonen is en leven hier.
tot hoever ga ik dan? tuurlijk, overal zijn criminelen, blank, zwart, geel, etc.....
maar hoe meer buitenlanders er komen, hoe meer buitenlanders er ook crimineel zijn!
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 02-05-2012 20:10:19
Mafkees, in principe is het een heel simpele reden. Alleen idd, door zulke reacties zullen we het in stand houden.

Ja, wij Nederlanders hebben er groot aandeel aan in dit gedrag. Stel je toch voor dat je er zo tegen op moet boksen.

Er wordt zo makkelijk geroepen: ze passen zich maar aan. Maar moet jij vluchten en je komt in een land terecht (en net als hier moet je in het eerste land blijven en mag je niet op doorreis omdat je anders geen verblijfsvergunning kan krijgen) waar ze eerwraak hebben, vermoord je dan je kind als iets niet kan volgens die cultuur?

Maar dat is wel wat we hier verwachten... Onze regels zijn beter en ze passen zich maar aan. We houden geen rekening met het verschil in G en F culturen en walsen overal overheen. Bij elke fouten hebben we het over "ZE" en daar mogen ze zelf weer tegenopboksen.

Ik zeg JA, je hebt er zeker een aandeel in (net als ik overigens)

Crimineel gedrag hebben we niet te tolereren, maar in de basis moet er al iets veranderen EN aan het gedrag van vele 'nederlanders' zal ook wat moeten veranderen.

Vaak roepen deze mensen ook nog het hardst: nou als al die anderen zo doen zou ik JUIST willen laten zien dat ik anders ben. Maar dat is natuurlijk onzin. Als jij constant bij voorbaad veroordeeld wordt om anderen is je vechtlust echt wel op op den duur...

Soms vraag ik me wel eens af of wie die schreeuwers niet eens weg meoten sturen van hier

Ik accepteer dit gedrag niet (het slechte gedrag van medelanders) en het moet bestraft worden. Maar op dezelfde manier als bij alle Nederlanders.
En ik denk dat er in de basis wat moet veranderen bij zowel de mensen die hier al zijn, als de mensen die binnen komen waardoor er van beide kanten veel meer begrip is, en dit onbegrip niet lijdt tot al dit verschrikkelijke gedrag.

Ja je hebt er gewoon aso's tussen en je hebt er die zo zijn geworden door nergens geaccepteerd te worden...

Ik moet er niet aan denken dat het thuis moeilijk is omdat je mee gaat in de G cultuur, en dat je het in de G cultuur weer moeilijk krijgt omdat je toch wat vast moet houden aan de F cultuur... Stel je het alleen al eens voor hoe het zo leven is?
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mamavonn  schreef op: 02-05-2012 20:10:47
Ze hebben die andere ook gepakt in Georgie. Vraag me af hoe hij daar is kunnen komen
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:17:09
boterbloem, ik snap je insteek van je verhaal maar we denken allebei aan een andere groep.

ik denk niet aan vluchtelingen....en de marokkanen hoefde niet te vluchten

ik vind echt dat je je moet aanpassen aan het land waarin je woont, werkt en wil blijven.
als ik in bijv. turkije ben moet ik ook m'n schouders en haar bedekken als ik een kerk ofzo in ga.
aanpassen...tja...niet meer dan normaal.

ik ben heel erg (weet ik, ik besef het goed) als ik me niet wel laat sturen.
mijn ouders, grootouders, voorouders etc. hebben dit land opgebouwd, voor ons.
het wordt nu afgebroken. ik bedoel niet de cultuurschock van vluchtelingen ofzo, das echt een ander verhaal. die hebben geen keuze....

ik ben niet veilig in mijn eigen huis, in mijn eigen wijk. mijn kinderen kunnen hier niet opgroeien zoals ik dat graag wil. ik kan ze niet loslaten. en echt...echt geloof me....puur en alleen door turkse en marokkaanse jongeren.

en als laatste...ik zeg niet alleen dat deze galbakken zo gestraft moeten worden. het hele rechtsysteem klopt niet in NL. voor niemand niet.
iedereen die iemand vermoord moet de grootste straf krijgen . NL, Belg, Chinees, wat dan ook
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mitch  schreef op: 02-05-2012 20:18:40
Nummer 2 is ook gepakt, in georgie
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Happysinglemum  schreef op: 02-05-2012 20:20:04
Vreselijk wat er gebeurt is, vreselijk wat een man en zijn familie is aangedaan.

Maar ik schrik ook van veel reacties. 'Ik heb het niet zo op buitenlanders'. Ik begrijp zulke uitspraken niet.

En ook al zijn ze hier geboren terugsturen? M'n dochter is hier geboren, haar vader is Surinaams. Er is weinig Nederlands in haar uiterlijk te zien. Tja, ik weet niet hoor, maar vraag me dan of mensen haar ook zo zien. Mensen die het dus niet zo op buitenlanders hebben.

Een ding weet ik wel, dat is dan de domheid van die bepaalde mensen die zo denken.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:22:28
happysinglemum....dan moet je ook eens verder lezen....het is prima als je me dom noemt, dat mag...ben ik eigenlijk niet, maar oke.....

misschien kun je andere regels tussendoor ook lezen....waar het op gericht is en waarom...

het is zo makkelijk om een oordeel te vellen als je zelf nooit 0,0 last heb gehad van een bepaalde groep.
maar ja...ik hoop ook dat het jou en je dochter bespaard zal blijven en dat je me nooit hoeft te begrijpen
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 20:22:33
Ik vind het harteloos om de moeder van een dader af te fikken. Haar zoon is een dader, zij is net zo goed slachtoffer... nog wel van haar eigen kind. Hij heeft iemand vermoord, niet zij.

Ik vind haar niet zieliger dan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer maar ik geloof toch niet dat zij hier voor gekozen heeft.



Als inwoners van nederland ontsporen zijn zijn ons probleem...ongeacht hun afkomst. We hebben nou eenmaal geen alcatraz om ze op te zetten en dan kan je geen onderscheid gaan maken tussen mensen die ooit ergens anders vandaan kwamen. Hoeveel kindere van genigreerden kunnen wij hier dan op gaan vangen denk je?

 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 02-05-2012 20:24:09
Je aanpassen aan het land waar je in woont.

Oke, een stel:

Iemand zei hier: over 10 jaar zijn 'we' in de minderheid.

Stel dat is zo. Je krijgt een andere cultuur aan de macht. De cultuur waarbij eerwraak hoort enzovoort. Dat is op dat moment het land waar je in woont.

Doe je daar dan makkelijk aan mee omdat je je moet aanpassen aan dat land? Of geld het dan niet omdat het oorspronkelijk een ander land was, het minder goed is als hoe jij vindt dat het hoort of een andere reden?

Ik snap je punt wel, maar aanpassen aan een ander land gaat niet zo makkelijk.

We hebben totaal andere culturen. En die zijn niet zomaar aan te passen. Als de familie het aller aller belangrijkste is kun je niet zomaar zeggen om een ander land: oke, nu zijn jullie niet meer hetb elangrijkste...

En ik denk dat je je nog vergist in heel wat verhalen van Marokkanen... Eigenlijk horen ze nergens meer... Misschien is het niet de zin van vluchten zoals wij het altijd zagen, maar ik vraag me soms wel eens af of je niet beter moet kunnen vluchten om veiligheid, dan zoals hen, nergens een plek hebben omdat je EN geen echte marokaan bent En geen echte nederlander...

Je zweeft er tussen. Ik moet er niet aan denken.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:26:06
ik doe niet meer mee aan deze discussie.
ik probeer de andere kant een beetje te begrijpen maar andersom gebeurd dit niet.

jammer, maar zo werkt voor mij een discussie niet.
ik probeer uit te leggen waar mijn (nou ja, halve land heeft er last van) vandaan komt.

maar nogmaals...als je nooit in aanraking bent geweest met zulke ratten....kun je nog een mooie, eerlijke, hartverwarmende mening hebben,.
mooi...hou dat vast!
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Boterbloem  schreef op: 02-05-2012 20:27:15
Mafkees, wie zegt dat ik er niet mee in aanraking ben geweest?

Jij gaat daar nu vanuit omdat mijn mening niet overeenkomt met de jouwe. Maar kennelijk kan het dus toch anders.
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:27:25
mijn reactie was op suus
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 20:29:24
mafkees, heel eerlijk... ik kan jouw kant niet begrijpen door de manier waarop je je uitdrukt over andere mensen. Ik kan heus naar andere visies luisteren en daar over nadenken... ik kan alleen totaal niet uit de voeten met waardeoordelen over mensen/groepen. De manier waarop je praat over mensen geeft mij geen ruimte om je daadwerkelijke visie te horen en te beredeneren.

 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mitch  schreef op: 02-05-2012 20:30:07
Had ik al verteld dat dader nummer 2 nu ook gepakt is?
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:30:30
ik lees in jouw reacties dat je niet middenin de jungle woont (sorry, een grapje)

dat je auto niet wekelijks vernield wordt, dat er geen marokkanen voor je deur staan te dealen, dat je kinderen buiten van hun fietjes worden getrokken, dat je tas wordt weggerukt omdat je in de weg staat, dat er een baksteen door je ramen vliegt omdat je toevallig zag dat er eentje een tas aan het pikken was.
dat er geen woord nederlands meer gesproken wordt in de winkels en dat mijn kinderen dus niet buiten kunnen spelen. dat je na 19 uur niet meer naar buiten kunt omdat het te gevaarlijk is.
dat de politie regelmatig op de vuist gaat met deze groep.....

ik word er gek van!
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 20:31:00
je laatste bericht is een goed voorbeeld... je hebt het over ratten. (nog los van dat je niks weet over wat ik wel of niet heb meegemaakt). je geeft verschrikkelijk hard af op een moeder. Je kent die mensen helemaal niet en gooit dit soort teksten eruit op basis van een beetje info uit de media.

mensen ratten noemen.... moeders affikken... dat vind ik eerlijk gezegd geen mening

 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Suus  schreef op: 02-05-2012 20:32:58
Ik denk dat je je vergist mafkees.

Maar dan nog... of ik nou wel of geen ervaring heb zoals jij.... moet je dan zo enorm bot zijn over een groep? over een moeder?

Ik snap best dat je vervelende ervaringen hebt.... maar nuance is niet misplaatst.



 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mama Van Drie  schreef op: 02-05-2012 20:33:54
Ze zouden ook gewoon een opleiding kunnen volgen en een baan zoeken, dat is wat NL ook goed te bieden heeft op dat gebied, maar er wordt gekozen voor het criminele pad, en zeg niet dat geen keus hadden want dat hebben ze wel, ze zijn hier immers geboren.
Dat ze het gevoel hebben nergens meer bij te horen is geen vrijbrief om een crimineel te worden, wel het makkelijkst.

Ook denk dat de opvoeding een rol speelt in het hele verhaal, jongens worden heel erg vrij gelaten buiten de deur.

 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Lauw  schreef op: 02-05-2012 20:37:37
Nou tie simpel dat er over fam word gezeikt die dwarsboomde het ren beetje door niet mee te willen werken.. Dan mogen ze van mij oprotten hier


En maar zo met dat allah gedit en gedat varkens mogen ze niet vrete maar wel iemand dode zeker
 
Quote
RE: Vermoorde juwelier
Mafkees  schreef op: 02-05-2012 20:40:31
je hebt gelijk Suus, mijn mening is heel hard. zou het anders willen zien, maar kan het niet meer, als dagelijks een groep het aangename leven zuur maakt.

vroeger was ik anders, maar na zoveel ellende (oke, ik scheer ze over een kam) ben ik naar de criminele groep echt niet meer mild.

mijn mening over moeder moet ik herzien....ook zij gaat door een hel. je heb gelijk had ik niet mogen doen.

nog een leuk weetje: mijn beste vriendin is een marokkaanse met een mooi koophuis, een baan en een hele andere levensinstelling dan de groep waar ik het over heb
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Vermoorde juwelier
Naam
Bericht