Menu
 

Topic:

jaloezie

Even Niet  schreef op: 02-05-2012 10:07:16
Even meer mijn frustraties eruit dan dat jullie er iets mee kunnen denk ik, maar ik ben het zo zat.
In mijn familie zijn er twee vrouwen met een enorme kinderwens, maar zonder kinderen, want hun partners willen nog wachten. Op zich natuurlijk heel vervelend voor hen, zeker nu ze beide 30 worden en eigenlijk minimaal 5 jaar geleden al moeder hadden willen zijn.
Ik ben zelf 27 en heb 3 kids, ik werd ongepland zwanger toen ik 21 was.
De laatste tijd krijg ik steeds meer steken onder water, opmerkingen als ik af en toe iets negatiefs zeg over het gedrag van de kinderen. Ik mag niet zeuren want ik heb tenminste kinderen. Ze letten overal op, doe ik hun haren eens niet dan zorg ik niet voor ze, geef ik de jongste een potje fruit in plaats van vers, omdat dat even makkelijker is, dan is dat niet goed. Krijg veel opmerkingen over mijn uiterlijk, bijvoorbeeld: Die laatste zwangerschap heeft je buik geen goed gedaan he, ik zou er geen 1 meer bijnemen.
Alles wat ik doe of zeg wordt negatief gedraaid.
Ze geven zelf wel eerlijk toe dat ze jaloers zijn, dat ze het moeilijk vinden om geconfronteerd te worden met mij, zeker met een baby erbij, maar dat vind ik geen excuus om je maar zo te gedragen. Ik ben ze zo zat, het liefst sla ik de familie dingen over op het moment.
Ik hoop heel erg dat ze snel ook zwanger zijn, hoplijk wordt het dan weer wat gezelliger.
 
Quote
Navigatie
RE: jaloezie
Harleysmama  schreef op: 02-05-2012 10:14:40
Vind het knap van ze dat ze toegeven dat ze jaloers zijn. Niet iedereen zou het toegeven en je weet nu ook waar het gedrag dus vandaan komt. Ik zou zeggen gewoon negeren. Straks escaleert de boel en dan heb je helemaal geen gezellige familiebanden meer.
 
Quote
RE: jaloezie
Satekroket  schreef op: 02-05-2012 10:23:55
Ik zou op deze opmerkingen direkt terugreageren over wat het met je doet.
De laatste zwangerschap heeft je buik geen goed gedaan is gewoon een belediging. Direkt reageren en zeggen dat je je beledigt voelt. Dat je het een kwetsende opmerking vindt en vragen waarom ze dat zegt. Uitleg eisen. Geen mens mag zo met jou omgaan.
En dat ik zou er geen meer nemen. Daar kan ik helemaal niet tegen. Ik zou direkt zeggen, dat ik geen een kind heb "genomen" maar dat ik het geluk heb gehad ze te mogen krijgen.

En die vrouwen zijn 30 en hebben geen kinderen omdat de partner nog niet toe is aan kinderen krijgen. Willen ze echt nog wachten of lukt het zwanger worden niet? In dat geval is het natuurlijk moeilijker, dan snap ik dat ze jalours zijn. Maar evengoed is dat geen excuus voor beledigingen.
Je moet voor jezelf opkomen hoor. Dan escaleert het maar een keer. In dit geval is begrip echt niet nodig.
 
Quote
RE: jaloezie
Mitch  schreef op: 02-05-2012 10:29:18
Ik zou het ook echt niet zomaar over mij heen laten gaan.
Iedereen heeft zijn eigen eigen kruis te dragen, draag hem dan gewoon met flair!

Satekroket, Mijn zus heeft 7 jaar en een hoop medische ellende gehad om haar zoon te krijgen, ikzelf heb over mijn eerste 4 jaar gedaan, maar no way dat we ooit zulke beledigende laag bij de grondse opmerkingen hebben gemaakt naar familieleden toe.
dit is echt een gebrek aan karakter als je het mij vraagt.

(word gewoon plaatsvervangend boos )
 
Quote
RE: jaloezie
Lauw  schreef op: 02-05-2012 10:46:57
Ik zal zeggem wacht maar als jij snel kids heb haha dan doe je het toch anders als de bedoeligng was
 
Quote
RE: jaloezie
Zozo  schreef op: 02-05-2012 11:08:55
Als dat al zo lang afspeelt vind ik je erg netjes!
Natuurlijk is het vervelend voor ze maar kom op, als die kinderwens zoooo groot is en de man wil niet is het misschien tijd die relatie te stoppen en opzoek te gaan naar een man die wel wil.

Bepaalde opmerkingen kan zo iemand onbewust maken, de gedachte floept er in woorden uit. Daar zou ik best begrip voor kunnen opbrengen (een tijdje) maar dat je laatste zwangerschap je buik geen goed gedaan heeft is gewoon een regelrechte belediging, zielentrapperij, en daar is geen enkel excuus voor. Ook niet al 5 jaar moeder willen worden maar het nog niet zijn en eigenlijk deels eigen keus.
Bij die opmerking over je buik zou ik uit boosheid waarschijnlijk gezegd hebben 'bij mij was het de laatste zwangerschap, maar gezien jouw leeftijd zal het bij jou al de eerste zwangerschap zijn' (wat overigens natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn). Er komt gewoon een moment waarop ik er klaar mee ben en dan zelf ook een woordelijke tik uitdeel.
Heb zelf zo'n schoonzus die jaren rotopmerkingen maakte, en uiteindelijk heeft ze een flinke opmerking terug gehad en sinds die tijd houd ze haar gemak. Ze merkt dat ik niet meer over me heen laat lopen en me af laat zeiken en schijnbaar is de lol er vanaf.
 
Quote
RE: jaloezie
Ilja Mv 3  schreef op: 02-05-2012 12:42:00
Tss sorry hoor maar ik vind dit echt belachelijk.
Omdat zij partners hebben die willen wachten moet jij het ontgelden.

Ze zouden beter een gesprekje met hun partner aan gaan.

Ik zou zeggen dat ik hier niet van gediend was en als zij dan eindelijk moeder zijn geworden ook op dit soort opmerkingen zouden zitten wachten !
 
Quote
Navigatie


Reageren op jaloezie
Naam
Bericht