Menu
 

Topic:

Pffffffff!

Sennamvyent  schreef op: 23-04-2012 09:30:55
Aaaaargh! Gisteren was Yenthe jarig. De nacht voor haar verjaardag heeft ze de halve nacht overgegeven. De rest van de nacht waren we met Thomas aan t rommelen.
Gisteren een heel gezellige dag gehad, gelukkig was ze opgeknapt!
En ja hoor, visite weg en ik begin zelf met de buikgriep!
En nu is het hier een grote zooi maar voel me zoooo slap. Heb totaal geen energie. Thomas optillen is al te veel moeite.
Hoe krijg ik ooit het huis weer op orde op deze manier

Zo Thomas op bed leggen. Tot vorige week sliep hij altijd op schoot en sinds zijn ziekenuisopname vorige week in zijn bed. Maar het is zo moeilijk voor hem. Grote paniek als ik hem in zijn bed leg. Ik vind het zo moeilijk om door te zetten, zou hem het liefst gewoon weer op schoot nemen, zodat hij rustig in slaap kan vallen.
Ik ga doorzetten oor, maar pfffff. Vandaag is alles gewoon te veel, bah!

Sorry voor mn zinloos geklaag
 
Quote
Navigatie
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 23-04-2012 11:16:07
Jullie zijn lief allemaal, bedankt!
Soms komen peptalks precies op het juiste moment
 
Quote
RE: Pffffffff!
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 23-04-2012 20:31:30
ik volg je topics al een tijdje en vond het nu wel tijd om te reageren vond het juist zo fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben die mijn kind veel op schoot of bij me in liet slapen.
dit voelt voor mij goed overigens. joris is nu dik 6 maand. maar sinds vandaag weet ik dat hij dus chronische exceem heeft. wat ik sinds 2 weken doe is hem dus savonds wel in zijn eigen bedje te leggen blijf wel bij hem of eerlijk hou hem op schoot tot die slaapt en leg hem da over in zijn bedje.
vaak wordt joris dan nog even wakker en geef hem dan de borst en leg hem weer terug al met al dik 1 uur bezig voor die slaapt hoor.
en over snachts niet te spreken gemiddled 4 keer. nou moet ik er wel bij zeggen het mannetje heeft last van de jeuk. maar begrijp dat jou mannetje ook het nodige heeft meegemaakt en voedselallergie heeft.
pff moeilijk he zo en iedereen vertelt je dit of dit maar een ding weet ik wel volg je gevoel niks is zo betrouwbaar als je moedergevoel.
want soms ook weer zo verschrikkelijk moeilijk is dikke knuffel voor jou en je mannetje en je meisie en ook je man zelf alleen slapen die er vaak doorheen althans die van mij wel whahaha
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 23-04-2012 20:38:19
Wat lief, dankjewel!

Wat sneu voor Joris, zo'n jeuk van de eczeem. Is daar iets tegen te doen met zalf ofzo?

Vanavond, toen we zijn pyjama aan gingen doen raakte Thomas al compleet in paniek. Daarom heb ik hem, op zijn kamertje, op schoot genomen. Daar heeft hij gezeten tot hij zo goed als sliep. In bed gelegd en natuurlijk raakte hij gelijk weer in paniek. Heb mijn hand op hem gelegd en later zijn andje beetgepakt. Toen sliep hij heel snel weer en kon ik weglopen. Lang geleden dat we om half 8 al kindloos beneden zaten!
Ongeveer dezelfde manier als bij jou dus, dit voelt veel beter. Ik gef hem de veiligheid die hij nodig heeft en langzamerhand probeer ik hem de komende tijd steeds iets eerder in zijn bed te leggen.

Ervaar jij (en Alice) ook zoveel onbegrip van de mensen om je heen? Daar lopen wij zooo vaak tegenaan. Mensen vinden het raar en overdreven dat hij zo lang op schoot sliep. Terwijl het voor ons als de beste manier voelde, en vaak ook gewoon de makkelijkste.

Man slaapt er trouwens niet altijd doorheen. De laatste maanden gebeurt het regelmatig dat ik er doorheen slaap omdat ik te moe ben

Hij ligt nu iig lekker te slapen. Om 22u de laatste fles en dan zien we wel wat het vannacht wordt, ws komt ie half in de nacht weer tussenin
 
Quote
RE: Pffffffff!
Angelique  schreef op: 23-04-2012 20:44:13
mensen blijven het raar vinden toen rayn nt geboren was en tussen ons in lag was het al als ik nu nog wel is vertel slechte nacht sliep bij ons dan weer

aneren hebben altijd wel comentaar maar doe waar je e goed bij voelt
degene met meeste commentaar haar eerste was lastig en veel mee gelopen nu haar tweede ligt rustig uur in bed te huilen heeft ze geslapen word ze wakker nou laat maar huilen valt wel weer in slaap want ze moet zoveel uur slapen
nou dat is dus mijn manier weer niet maar ach als hun zich er fijn bij voelen doen ze maar toch
 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 23-04-2012 20:55:51
Hey Senna,

Ja. hier ook veel onbegrip, maar daar trek ik mij echt niets van aan. Ik weet wat mijn mannetje nodig had en ik heb daar naar gehandeld. Nu is het meer gewenning hoor, dat ben ik met je eens, maar ik vind het niet erg. Hij is eigenlijk nog maar zo klein. 't Zal niet meer lang duren, dan wilt hij dat niet meer en dan ga ik het ongelooflijk missen, dat weet ik zeker. Ik probeer er gewoon zo veel mogelijk van te genieten. Voor hem is 't heerlijk om zo in alle veiligheid in slaap te vallen.. als ik dat slapende gezichtje zie en dat volkomen ontspannen lichaampje, dan weet ik waar ik het voor doe. Ik zou hem wel kunnen opvreten dan!

Mijn zoontje is iets ouder dan jouw zoontje, dus ik kan misschien al een beetje in jouw toekomst kijken. Mijn zoontje is in elk geval een heel makkelijk kindje, vindt alles goed, is vreselijk lief, geeft de hele dag door knuffels en kusjes maar kan ook heel goed zelf spelen, hij vindt bijna alles leuk en alles interessant. Iedereen zegt van hem dat hij zo makkelijk en zo lief is. Een deel is natuurlijk karakter, maar ik denk ook dat een deel de manier is waarop wij hem hebben opgevoed tot nu toe.
Ik geloof absoluut niet dat je je kindje iets ontneemt door het zo te beschermen en met hem mee te gaan in zijn wil. Ik denk dat je je kindje een gouden cadeau geeft ermee.. namelijk dat zijn ouders luisteren naar hem en op die manier zelfvertrouwen kan opbouwen (vergeet niet dat een kindje dat veel pijn heeft of heeft gehad een deuk heeft in 't basisvertrouwen, hij komt ter wereld en ineens is er pijn, dat had hij niet verwacht)

Nou heel betoog haha! Maar goed... misschien voel je je ermee gesteund dat je het goed hebt gedaan, laat de rest van de wereld maar kletsen!
 
Quote
RE: Pffffffff!
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 24-04-2012 10:33:35
typ met 1 hand kleintje zit op mijn schoot ja onbegrip zo van oh nee dit zou ik niet kunnen reageer vanaaf uitgebreider heb ook nog 2 bijzondere kids robdlopen die nu de kiet af aan het breken zijn hihi knuf voor jou je mag me ook toevoegen op facebook kan me vinden onder verochka verhoeven hihi zijn er weinig die zo heten dus kan niet missen hihi
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 24-04-2012 11:15:36
Bedankt voor de reacties weer!

Gisteravond werd hij om half 10 wakker, heel onrustig. Lekker bij ons genomen en na de fles weer naar bed. Om 3u heb ik hem bij me genomen en hebben we heerlijk verder geslapen!

Weet je, ik ben gewoon te onzeker. Altijd bang voor wat anderen denken. En vooral bij zoiets, waarbij de meningen in mijn omgeving sterk naar voren komen, vind ik het wel eens moeilijk.
Maar het voelt gewoon goed dat we er altijd voor hem geweest zijn en hem bij ons gehouden hebben toen hij pijn had.
Grappig Alice, Thomas is ook een echte allemensvriend. Lacht naar iedereen en is de vrolijkheid zelve wanneer hij zich goed voelt. Spelen doet hij prima, alleen of met zijn zus. Wij hebben ook echt het idee dat hij zo is vanuit onze veiligheid en geborgenheid!
Ga me door jouw tekst bijna schuldig voelen dat hij nu op bed slaapt
Nee hoor. Vanmorgen heeft ij nog geen minuut gehuild en nu slaapt hij heerlijk. Het is goed zo. Voor hem en voor ons. En de avonden en de nachten, als hij ons nodig heeft, zijn we er gewoon voor hem.
Ik mis het tegen me aan slapen ook wel hoor. Bij de late fles geniet ik van dat slapende lijfje tegen me aan. Maar tegelijk is het zo heerlijk om mn handen vrij te hebben, 2x een half uurtje per dag! Daar geniet ik nu ook echt van!

Mama van Jurre en de rest , ik ga je toevoegen! Heb ook een erg bijzondere naam, dus je herkent mn uitnodiging vast wel
 
Quote
RE: Pffffffff!
Angelique  schreef op: 24-04-2012 11:22:52
nou prima toc idd wat boeie wat andere denken toch

hier vanacht ookw eer draak in midde

grappig om te lezen over de karakters
jayden heeft tot 6 mnd bij ons gelsapen en daarna wilde hij niet meer hij is meneer sociaal imself hij is ook vroeg gana logeren enz bij oma en opa

ryan is tegenovergestelde is in huis echt gezelligheidsdier en altijd vrolijk
maar hij is toch een stuk eenkenniger als jayden
maar vind dat stiekem wel fijn jayden is zo sociaal dat ik er wel is ban van ben hoor hij gaat zo met ieddreen mee die maar beetje aardig voor hem is
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 24-04-2012 11:26:19
Ik las het op je FB Ang, balen zeg!

Yenthe sliep nooit bij ons. Tot 6 weken op mijn arm en toen ze eenmaal medicijnen tegen reflux kreeg werd ze een ander kind. Sliep tot ze 6 maanden was minimaal 20u per dag!
Yenthe is heel eenkennig, bang voor nieuwe situaties, durft niet te logeren en heeft het gauw moeilijk. Ze was wel een makkelijke baby. Kroop niet en zat nergens aan.

Thomas is in alles het tegenovergestelde van haar. HELP!
Hij is zo relaxed en vrolijk. Tuurlijk hangt hij erg aan mij, kan ook niet anders, maar hij zoekt echt contact met anderen!
 
Quote
RE: Pffffffff!
Angelique  schreef op: 24-04-2012 11:37:36
bijzonder he twee zulk verschillende kindjes
hier verschilt het ook erg jayden was iets trager maar ook nog rap voor gemiddeld ryan wil veeeel te snel en ja dat kan niet
hij wil zooo veel dat t gewoon klaar is net heeft ie 30 min geslapen en kruipt /rent in zijn loopstoel nu al uur door het huis mamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamaamam
nou tja uhhh sorry ik ben bezig dussssss had je maar moeten slapn hoor
maar ook hier alles is in de beveilig mode want joh kind luisterd gewoon niet zeg je nee dan draaid ie om verbaasd met hand voor zijn mond jayden vloog meter de lucht in en dan was het na 2x nee echt wel klaar
ach ja ze houden ons bezig he je zou 2 dezelfde kids hebben dan is alles zoo voorspelbaar he
 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 24-04-2012 12:08:04
Haha Senna! Zeker niet schuldig voelen hoor! Ik weet echt nog wel hoe blij ik was toen mijn zoontje eindelijk 's een tijdje alleen boven sliep! Ik had geen idee wat ik met mn tijd moest doen! Ik wilde zoveel tegelijk!
Eerst sliep hij daar maar 20 minuten hooguit. En op 1 dag, dacht ik.. vandaag slaapt hij 1,5 uur! En verdomd, hij deed het! Pas geleden dacht ik, ik zal 't traphekje maar 's dicht doen als hij slaapt, je weet maar nooit. En verdomd! Die dag klimt hij er uit en staat bovenaan de trap! Volgens mij is dat het gevolg van zolang samen zijn, je voelt je kindje gewoon zo goed aan, voor iedereen een voordeel, dus vertrouw ook op dat gevoel, je hebt 't niet voor niks!

Laat de mensen om je heen maar kletsen. Tegenwoordig is alle pijn en ontbering in onze maatschappij taboe. Kinderen leuk en aardig, maar je mag er geen last van hebben. Het moet allemaal zo makkelijk mogelijk gaan. Terwijl soms de moeilijkere weg voor veel meer voldoening kan zorgen. Bij mama en kind trouwens.
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 25-04-2012 11:52:03
Hij slaapt op schoot nu
Vanmorgen een half uurtje op bed gelegd, was 11u weer wakker maar nog zoooo moe. Over 10 minuutjes gaan we Yenthe op school halen dus op bed leggen had weinig zin.
En stiekem is het best even genieten
 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 25-04-2012 13:55:15
Haha! Super! Toch geweldig als je een beetje van beiden kunt doen?
Zowel voor jou, als voor hem!
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 25-04-2012 16:38:32
Zoals ik al dacht. Koorts en ik zie wat rode plekjes komen. Ben bang dat hij niet voor niks ontslagen is uit het zh en de waterpokken krijgt.
Lekker knuffelen maar
 
Quote
RE: Pffffffff!
Debby1977  schreef op: 25-04-2012 17:28:17
 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 25-04-2012 17:32:35
Och arm ventje!
Hoop dat hij er niet al te veel last van heeft. Kunnen jullie wel missen denk ik!
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 25-04-2012 17:36:57
Hij heeft nu ong 39.5, slaapt alleen maar en ik zie wat rode plekjes verschijnen. Hoop dat hij niet op zn zus lijkt, zij was echt heel erg ziek van de waterpokken. We waren op de camping en naar uis rijden was geen optie, was ze te ziek voor.

Thomas heeft wel een verminderde weerstand, hopelijk wordt hij er daardoor niet zieker van. Nog meer hoop ik dat ie "gewoon" koorts heeft
 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 25-04-2012 18:11:52
Ik duim met je mee!
Heftig zeg, van Yenthe!
Sterkte

 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 26-04-2012 12:10:25
En, hoe is 't nu?
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 26-04-2012 12:18:30
Geen waterpokken!
Vanmorgen flinke koorts en diarree met buikpijnaanvallen.
Hij heeft de hele ochtend geslapen (mama ook, samen op de bank ) en hij is nu weer levendig! Alleen nog wat verhoging.

Lief dat je er naar vraagt!
 
Quote
RE: Pffffffff!
Alice  schreef op: 26-04-2012 12:20:57
Oh gelukkig geen pokken!
Fijn dat hij zich alweer wat beter voelt, arm ventje! Zo'n slaapje met mama heeft 'm vast goed gedaan!
 
Quote
RE: Pffffffff!
Peekaboo  schreef op: 26-04-2012 23:17:01
 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 29-04-2012 09:56:29
We gaan nu wel van het ene uiterste naar het andere...
Vorige week sliep hij overdag niet langer dan een half uur per keer, daar kon ik de klok op gelijk zetten.
Vrijdag en gisteren sliep hij opeens het dubbele en lag hij ook 's avonds om 19u op bed (dat lukte nooit voor 20u).
En vannacht... Heeft ie volledig doorgeslapen!! Niet eens voor n speentje geweest en ruim het klokje rond!
Om 22u nog een fles gegeven maar daar heeft ie net 30cc van gedronken.
Denk dat ie nu gaat proberen slaap in te halen van 10 maanden een zwaar tekort
 
Quote
RE: Pffffffff!
Nimmie  schreef op: 29-04-2012 10:01:10
hey meid maar dat is toch lekker heb je zelf ook een nacht bij kunnen tanken..

 
Quote
RE: Pffffffff!
Sennamvyent  schreef op: 29-04-2012 16:14:31
Vanmorgen heeft hij bijna anderhalf uur geslapen, vanmiddag 2 uren!! En toen man hem ging halen zat hij rustig te spelen. Ben zo trots op onze knul!!
Nu hopen dat het 's avonds naar bed gaan ook steeds makkelijker wordt!

Oja, bij mij lijkt de buikgriep weer terug te zijn
 
Quote
RE: Pffffffff!
Son  schreef op: 29-04-2012 16:21:15
wat heerlijk zeg !!! Fijn dat het zo goed met hem gaat !
Balen voor jou dat de buikgriep terug is
 
Quote
Navigatie


Reageren op Pffffffff!
Naam
Bericht