Menu
 

Topic:

wat vinden jullie hier nu van?

Diedoes  schreef op: 22-04-2012 15:45:36
Afgelopen donderdag avond werd mijn zoontje ziek. Hij had keelpijn en voelde de hele nacht warm en werd vaak in de war wakker.
De volgende ochtend ging het wel redelijk. 's Avonds zat hij opeens helemaal onder de uitslag. De huisartsen post gebeld voor overleg. Die wilden hem zien.
We kregen een vriendelijke oudere arts, volgens hem had mijn zoontje een virus en hoorde de uitslag er bij. Kon geen kwaad, maandag zou hij weer opgeknapt zijn. Ik heb gezegd dat ik het op roodvonk vond lijken, volgens hem kon dit niet. Hij zei dat roodvonk erg zeldzaam is en mij zoontje heeft het 1,5 jaar geleden al gehad dus de kans was nu zo klein dat het niet kon.
Zaterdag ochtend werd hij wakker en zat hij niet alleen nog veel meer onder de uitslag, ook had hij kleine rode punt bloedinkjes op zijn borstkas. weer gebeld, we moesten weer komen.
Deze arts: ws een bacteriele infectie, mogelijk roodvonk. Ook een keelontsteking en een oorontsteking. Hij zag witte punten op zijn keel. Ik dacht dat hij ook een frambozentong had, de arts zei dat dit niet zo was.Hij wilde even wachten met antibiotica omdat 2e keer roodvonk ws een milder verloop heeft. Hij kon me niet echt geruststellen over de puntbloedinkjes alleen dat het op dat moment niet accuut was. Kreeg hij koorts of voelde hij zich slechter dan moest ik contact opnemen en moest hij antibiotica.
Paar uur later: mijn zoontje krijgt verhoging en voelt zich slechter. Weer gebeld om die kuur. we moesten weer komen.
Deze arts: geen bacteriele infectie, misschien roodvonk (huh, dat is toch een bacterie?), geen witte stippen op zijn amandelen (huh, vanochtend wel?), wel een frambozen tong (huh vanochtend niet) en ze wilde hiervoor zeker geen antibiotica geven. ik heb aangegeven dat de vorige arts hele andere dingen zei, zij vond dat hij ongelijk had en zij gelijk. Ook zij kon me niet geruststellen over die puntbloedinkjes en ik moest hem erg goed in de gaten houden en ook 's nachts een paar keer bij hem kijken en als het slechter werd meteen bellen.

Twee uur later: mijn zoontje voelt zich steeds slechter, Hij kreunt, zegt rare dingen, koorts loopt op ondanks de paracetamol en hij heeft erg oorpijn. Weer gebeld.

Nu zei de arts: duidelijk roodvonk meteen beginnen met antibiotica en puntbloedinkjes kunnen daarvan komen, maar hou hem goed in de gaten. Wij hebben er op gestaan dat de kinderarts kwam kijken. Zij is meteen gekomen.

Haar mening: duidelijk roodvonk, meteen antibiotica en goed veel paracetamol (niet voor kinderen maar volwassenen) puntbloedinkjes zien er anders uit dan de gevaarlijke.

kortom naar huis, medicijnen begonnen en mij zoontje is nu lekker aan het spelen.

ik was gisteren zo boos, gefrustreerd en voelde me een zeur.
De laatste arts heb ik gezegd dat ik het fijn vond dat ze luisterde en zij gaf aan dat ik moest blijven bellen als het voor mijn gevoel niet klopte en dat ik groot gelijk had, dat heeft me wel een beetje opgelucht.

Ligt het nu aan mij dat ik dit allemaal zo slecht vind en je de ziektekosten ze wel erg omhoog jaagt. ls je het als arts niet weet dan overleg je toch even met de kinderarts?
 
Quote
Navigatie
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Diedoes  schreef op: 22-04-2012 15:48:26
sorry, erg lang verhaal geworden
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Mitch  schreef op: 22-04-2012 15:51:44
Het valt mij helaas ook vaker op dat artsen elkaar enorm tegen spreken, dit vind ik ook altijd zo frustrerend.
Ik vind dat je het super gedaan heb door steeds weer aan de bel te hangen hoor! Wat een ellende wanneer men je niet geloofd als je voelt dat het niet ok is he!
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Diedoes  schreef op: 22-04-2012 15:56:27
Dank je wel Ik ga dan zo twijfelen en voel me dan een zeur.
Ook vind ik het (vooral voor mijn zoontje) erg vervelend om 4! keer met een ziek kind daarheen te moeten. Hij wilde echt niet meer.
Maar je herkent het dus? Raar toch, je zou toch verwachten dat zoiets als roodvonk toch wel herkent zou moeten worden?
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Patricia  schreef op: 22-04-2012 16:06:54
Wij zijn ook een paar keer weggestuurd bij de huisartsenpost.
Na 2x te zijn weggestuurd zijn we zelf direct doorgereden naar het kinderziekenhuis.
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Mafkees  schreef op: 22-04-2012 19:04:04
echt vreselijk ja! helaas hoor je vaker dit soort verhalen. je moet zo sterk in je schoenen staan om gehoord te worden.

ik heb het 1 x eerder zelf meegemaakt met de HAP. Ik moest lullen als brugman dat mijn kind zo ziek was en niet "een rustige indruk maakte" volgens de arts.
Uiteindelijk bleek, na een 2e keer bellen dat hij volledig was uitgedroogd.

Dikke klachtenbrief gestuurd, is heel serieus genomen. moest op gesprek komen bij een heel team n de betreffende HA heeft een aantekening.

als moeder weet je echt wel wat er loos is en je wil geholpen worden. Heel bizar dat ze "maar" wat zeggen tegenwoordig!

ik hoop dat je zoon snel opknapt nu
beterschap
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Satekroket  schreef op: 22-04-2012 19:14:58
Ik zou zo naar de spoedeisende hulp rijden wanneer het niet beter gaat met je jochie.
Puntbloedinkjes bij een kind zijn altijd accuut!! En wanneer je dan te laat reageert, dan kan het ook te laat zijn. Vind het echt heel erg, dat dat niet serieus genomen wordt. Gelukkig gaat het nu beter.
En inderdaad klachtenbrieven schrijven. Helaas is dat nodig.
Tja een ookal kan een arts iets fout inschatten, het gaat wel om onze kinderen. Dus dan mag er gewoon 0% risiko worden genomen.
Ik snap dat je baalt.
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Ikee  schreef op: 22-04-2012 19:17:12
Mijn dochter heeft ook roodvonk gehad zo'n 3 jaar geleden. We zijn ook 2x naar de HA-post gereden. Mijn vriend stond er de tweede keer ook op dat ze gezien werd door een kinderarts, deze herkende ook direct de roodvonk. Misschien dat de HA roodvonk niet meer herkent? Ik weet het niet, in ieder geval veel beterschap!
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Suus  schreef op: 22-04-2012 19:20:02
Ik vind het niet gek. Uit je verhaal blijkt heel duidelijk dat de ziekte in ontwikkeling was en dan kan het zomaar per uur verschillen hoe iemand er aan toe is en welke symptomen hij heeft.

 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Diedoes  schreef op: 22-04-2012 19:53:40
bedankt dames, ik voel me nu beter gesteund dan gisteren
@ Suus, ik snap ook dat dingen kunnen veranderen. Maar bijv een frambozentong wel/niet, ik weet dat die niet veranderd was.
Ook hebben alledrie mijn kinderen dus al eerder roodvonk gehad en herkende ik vrijdag avond het beeld al, maarja ik ben geen arts. Dat zo'n arts puur op kansbepaling beslist dat dat het niet is klopt natuurlijk niet.

Met mijn mannetje gaat het wel beter, hij heeft gegeten en de uitslag lijkt minder. Ook zijn de puntbloedinkjes niet erger geworden gelukkig. Ik check hem regelmatig even en hou hem in de gaten.
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van?
Dicha  schreef op: 23-04-2012 09:43:24
Gelukkig dat het wat beter gaat met je mannetje, maar zoals je zelf al zegt blijf aub die puntbloedinkjes in de gaten houden.
Bij ook maar enige twijfel staan op een bloedonderzoek!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat vinden jullie hier nu van?
Naam
Bericht