Menu
 

Topic:

Doorbreken ?

Son  schreef op: 19-04-2012 13:42:29
Thomas lijkt helaas met slapen op zn zus. Hij gaat savonds naar bed, maar no way dat ik weg mag.. Als hij slaapt dan kan ik gaan. Hij wordt altijd wel een keer wakker snachts... En dan hetzelfde probleem....nou je snapt dat ik daar geen zin in heb nacht in nacht uit en beland dus bij mij in bed....daar heb ik op zich niet zon moeite mee, maar meer het feit dat ik elke keer weer een onderbroken nacht heb. Als ik geluk heb slaapt hij gelijk verder (meestal) maar soms is hij te wakker en kan niet meer slapen en dan duurt het gewoon anderhalf uur voordat hij eindelijk in slaap valt.

Hoe krijg ik hem nou uit deze gewoonte ? (want dat is het gewoon geworden) het ging een maandje goed, toen werd hij ziek en kon ik weer opnieuw beginnen.
Laten huilen doe ik niet
 
Quote
Navigatie
RE: Doorbreken ?
Mitch  schreef op: 19-04-2012 13:46:56
Enige wat ik kan bedenken is op de grond zitten en steeds een klein stukje verder weg iedere avond.
Tot je op een gegeven moment bij de deuropening kan zitten, dan voorzichtig de gang in?

Ik heb geen idee hoor, ben zelf iets harder erin geloof ik.
Heb bij geen van de twee kinderen erbij gezeten, hebben ze fijn pech gehad
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Son  schreef op: 19-04-2012 13:49:26
ik zit al aan het eind vd kamer...hahaha en als ik de gang in ga is op zich niet erg, maar hij gaat dan niet slapen, want dan roept hij me steeds en als ik niet reageer of me laat zien..gaat hij brullen.
En ik ben inderdaad echt een watje
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Son  schreef op: 19-04-2012 13:51:10
oh ja, ik ben nu wel op een punt dat ik denk, dan maar even pech en even een poosje laten huilen, maar dan wil ik wel zeker weten dat het werkt, want als we na 2 weken achterkomen dat het niet werkt, heb ik het alleen maar erger gemaakt...toch ?
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Mitch  schreef op: 19-04-2012 13:56:49
En als je nu gaat rommelen boven. Beetje opvouwen, of wasjes doen, beetje lezen en af en toe kuchen.
Als hij je roept dat je dan je hoofd om het hoekje steekt en zegt dat hij moet gaan slapen, of je dekt hem toe of weet ik het?

Ja ik denk zelf dat gedoseerd laten huilen op deze leeftijd wel werkt, maar goed daar zijn heel veel mensen het niet met mij eens.
Ik zou een tijd instellen, hij is 2 dus 2 minuten mopperen en doen end an weer even kijken, aai over de bol, en weglopen.
Alleen niets zeggen, niet sussen of troosten maar dat hij wel weet dat je er bent.
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Onsjanneke  schreef op: 19-04-2012 14:06:23
Hier nog een slecht slapende Thomas, alleen mijn exemplaar is 3

Wij hebben vorig jaar idd een tijd gedaan wat Mitch deed. Boven in onze slaapkamer ging een van ons een boek lezen (tja, het duurt wel een aantal dagen, dus fijn als je het niet elke avond hoeft te doen). Om de 10 min gingen we er even heen.. Het was even volhouden, maar na een aantal dagen ging het steeds beter, en na een week of anderhalf konden we weer beneden blijven.

Deze winter ging het hier na het ziek zijn ook weer mis
We zijn er toen redelijk snel achter gekomen dat hij wel in ons bed wil slapen. (op mama's plekje en met mama's knuffeldoekje in de buurt). We laten dat nu maar zo. We tillen hem over als we zelf gaan slapen en dat vind ie best. De weg van de minste weerstand dus..
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Minou  schreef op: 19-04-2012 14:11:26
Herkenbaar hoor..bij beide meiden. kwam voort uit angst.

Het heeft 3 weken tot een maand geduurt ( 1 van ons bleef bij ze tot ze sliepen) totdat we het doorbraken..kus, knuf en nu zelluf..

 
Quote
RE: Doorbreken ?
Son  schreef op: 19-04-2012 14:13:52
Het is bij ons trouwens begonnen na de zomervakantie. In Frankrijk sliep hij prima (al moest ik toen wel even bij hem blijven, vreemde omgeving logisch) Maar sliep gewoon door tot de volgende morgen. We komen thuis....en hij wordt snachts wakker...
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Son  schreef op: 19-04-2012 14:20:08

Quote SismvNick:
emigreren naar frankrijk?



doos
 
Quote
RE: Doorbreken ?
Made  schreef op: 19-04-2012 14:26:26
Een nachtlampje?
Was hier de oplossing...haar nachtlampje was niet fel genoeg en als ze s'nachts wakker werd was ze gedesoriënteerd en begon dus te huilen. Heb nu een lampje die de kamer iets beter verlicht en nu geen last van (nouja op het moment wel, maar mama vergeet aldoor de baterij te verwisselen....ga ik direct doen nu )
 
Quote
Navigatie


Reageren op Doorbreken ?
Naam
Bericht