Miesje schreef op: 18-04-2012 15:44:17 |
ik zat al een tijd met misselijkheid,maagzuur en boeren laten. nu ben ik gister ochtend toch maar eens naar de ha gegaan. want ik werd er zo moe van,at sommige dagen nog amper en slikte maar domperidon. nu dacht zij aan teveel maagzuur in combi met stress. nu heb ik maagzuurremmers gehad en ik moet proberen wat meer te ontspannen. het lijkt wat beter te gaan met mijn maag. maar nu heb ik sinds 12:30 vanmiddag een wat prikkelig/geirriteerd gevoel in me keel. kan dit komen doordat maagzuur wat ik heb gehad? heb het nooit eerder gevoeld. slik 2 tabletjes per dag,gister 2 gehad,vandaag 1 ,neem vanavond de 2e |
Quote |
Satekroket schreef op: 19-04-2012 06:39:48 |
Havermout is spotgoedkoop. Ik eet hier een heel pak per week in mijn eentje. Voel me er erg goed. Lijnzaadolie kan niet in plaats van lijnzaad. Lijnzaad vult de maag en de darmen en heeft veel positieve eigenschappen. Google maar eens lijnzaad. Lijnzaadolie heeft veel goede vetzuren. |
Quote |
Miesje schreef op: 19-04-2012 10:18:35 |
oke, zal eens kijken naar lijnzaad en zijnzaadolie. had er nog nooit van gehoord. lunch jij wel gewoon brood? |
Quote |
Satekroket schreef op: 19-04-2012 10:33:40 |
Wij eten īs middags warm. Het enige brood wat ik eet, wanneer we niet warm eten is roggebrood. Roggebrood bevat ook veel vezels. |
Quote |
Mitch schreef op: 19-04-2012 10:57:17 |
Zou lijnzaadolie ook kunnen werken bij stevige obstipatie? (olijfolie, movicolon, roggebrood, lauw water etc werken niet) Nu eet ik sinds gisterochtend lijnzaad en komt alleen een hoop lucht van ![]() |
Quote |
Miesje schreef op: 19-04-2012 10:57:41 |
dus je eet smorgens die havermout pap en smiddas en savonds warm? roggebrood ben ik gek op, vooral met jam of pindakaas erop.of kaas. |
Quote |
Satekroket schreef op: 19-04-2012 13:20:31 |
Ik woon in Oostenrijk en hier eten de meeste mensen īs middags warm en dan īs avonds brood of soep
ofzo. Ik eet īs middags warm met de kinderen en dan īs avonds nog een salade of soep. @Mitch veel drinken erbij, komt echt wel goed, heeft tijd nodig om te kunnen werken. Gewoon een gewoonte van maken van dat lijnzaad. Roggebrood met pindakaas vind ik ook lekker! Helaas moet ik altijd een voorraad pindakaas meenemen uit Nl en is het nu op. |
Quote |
Miesje schreef op: 19-04-2012 13:38:11 |
beetje net als in spanje daar eten ze smiddags ook warm en dan savonds ook of een combi van brood
met wat warms. wij hebben familie daar. heerlijk he rogebrood met pindakaas, vind dat zo lekker. ik ga maar eens roggebrood weer halen een keer.jummie ![]() vandaag overigens niet meer dat rare gevoel gehad in mijn keel. wel wat misselijk na eten van een pannekoekje vanmiddag maar trok vlug weer weg gelukkig. |
Quote |
Mitch schreef op: 19-04-2012 13:42:04 |
Pannekoeken zijn ook erg vet, is wel logisch dat je misselijk word ;-) Wel fijn dat je dat gekke gevoel niet meer heb gehad zeg. Roggebrood met pindakaas nooit gehad, ik vind roggebrood met kaas wel weg te werken hoor ![]() ![]() ![]() |
Quote |
Miesje schreef op: 19-04-2012 13:48:04 |
ja dat dacht ik dus achteraf ook, waarschijnlijk toch wat te vet en zwaar op de maag. ben gek op pannekoeken dus kon het niet weerstaan er 1tje te nemen. roggebrood met kaas is ook erg lekker idd. maar met pindakaas is mijn favoriet, vind dat zo een lekkere combi. |
Quote |
Miesje schreef op: 19-04-2012 19:39:37 |
heb de havermout gevonden in de ah ![]() de lijnzaad was uitverkocht ![]() ook nieuw pak soja melk meegenomen. |
Quote |
Miesje schreef op: 20-04-2012 09:21:46 |
het bind niet ![]() het word geen pap met sojamelk maar gewoon dun/waterig. echt balen. |
Quote |
Satekroket schreef op: 20-04-2012 10:43:26 |
Ja wel hoor, het wordt wel pap! Gewoon even laten pruttelen. Het wordt dan niet zoals brinta zo
zacht, maar de havermout wordt zacht. Ik kook de havermout ook altijd in sojamelk. Misschien heb je teveel melk in verhouding met de havermout? |
Quote |
Miesje schreef op: 20-04-2012 11:01:31 |
op de verpakking stond dat bij 1/4 liter melk, 2 eetlepels havermout moest. dat heb ik gedaan.eerst
melk aan kook brengen,dan havermout erbij en dan nog minuut doorkoken.heb zelfs 2,5 minuut
gedaan. |
Quote |
Satekroket schreef op: 20-04-2012 11:25:12 |
2 Eetlepels is best weinig. Zou een beetje meer doen. En je kunt de havermout gewoon in de koude
melk opzetten en dan op een laag pitje laten pruttelen, dan wordt het pap. Als het er meteen ingaat,
dan wordt het sneller zacht en papperig. |
Quote |
Miesje schreef op: 23-04-2012 14:23:15 |
nu lukt het hoor ![]() kon ermee metselen. |
Quote |