Menu
 

Topic:

Eenkenning/ te vrij

Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 15:09:59
Hoi meiden,

wilde eigenlijk anoniem dit topic openen maar dat heeft weinig zin, want als ik de situatie uitleg weten jullie toch wie ik ben
Het wordt een lang verhaal maar ik zit er erg mee in mn maag en wil graag jullie mening horen.

Thomas is ruim 10 maanden. Tot hij een half jaar was heeft hij veel pijn gehad en de enige manier om hem te kalmeren en te laten slapen was liggend op onze arm, met zijn buik klem tegen de onze. Toen de ergste pijn weg was, had hij het nog niet heel makkelijk en sliep hij overdag ook op schoot. Ook tussendoor zat hij veel bij mij, het voelde veilig voor hem en naar mijn idee kon ij op die manier zijn ongemakken beter aan.
De laatste tijd speelt hij tuis heerlijk. Alleen of met zijn zus. Op de grond of in de box. Slapen doet hij overdag op mijn arm.

Momenteel ligt hij in het ziekenuis, om wat dingen uit te zoeken mbt bijvoeding. Daar proberen ze ook zijn slaapgedrag te doorbreken. Concreet komt het er op neer dat ik bij hem ben tot hij eten krijgt en daarna naar bed gaat. Als hij wakker wordt ben ik er meestal al of onderweg.
Als ik aan kom gaat hij hard huilen en klampt zich aan mij vast. Logisch lijkt me, hij is helemaal van slag. Het is moeilijk om hem aan het spelen te krijgen. Tegen de tijd dat hij zich zeker genoeg voelt om lekker te spelen zonder huilen ga ik alweer bijna weg.
's Morgens kom ik rond half 10 aan in het ziekenhuis, dan is hij natuurlijk al en tijdje wakker.

Vanmorgen een gesprekje met de verpleegkundige.
Ze vroeg eerst naar hoe hij thuis is enzovoorts.
Ze gaf aan dat zijn gedrag hen zorgen baart. Wanneer mama weg is wil hij alleen bij iemand op schoot om te spelen. Op de grond of in de box huilt hij. Dit vind ik niet heel vreemd, het kereltje is erg van slag.
Wat zij dus heel vreemd vinden is dat het hem niet uitmaakt bij wie ij op schoot zit als wij er niet zijn. In een normale situatie klampt een kind zich vast aan de eerste die hem troost en ziet diegene als soort vervanging. Thomas doet dat dus niet, hij vindt elke schoot prima, als hij maar niet op de grond of in de box hoeft.
Ik vind dit redelijk verklaarbaar. Thomas heeft maanden op schoot geleefd; de mijne, van mijn man of iemand anders. Op schoot zitten betekent voor hem veiligheid en rust. Hij is een ontzettende allemansvriend en ik denk dat dat meespeelt. Welke schoot maakt voor hem niet uit als mama er toch niet is. Hij hecht zich dan niet aan een persoon, maar aan op schoot zitten.
Thomas zijn verleden is niet helemaal normaal te noemen, ik vraag me af of we zulke "normale" dingen van hem moeten/ mogen verwachten.
De verpleegkundigen zouden er over praten met de kinderarts. Prima hoor, ik wil er ook graag over praten. Het zit me best dwars. Is zijn gedrag nou echt zo zorgwekkend?

Ook denken zij dat hij bang is om te eten. Thuis is dat zeker niet zo, daar huilt hij tijdens het eten. Logisch, mama is dan net weg gegaan!!

Ben benieuwd hoe jullie er over denken!
Nu gauw weer naar het ziekenhuis, mijn reactie komt ws vanavond na 20u pas
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Eenkenning/ te vrij
-danielle-  schreef op: 18-04-2012 15:22:04
Ik begrijp niet echt waaorm zijn gedrag onrustbarend zou zijn.
Hij is 10 maanden! Ik heb 6 kinderen en geen van hen wilde op die leeftijd bij vreemden zijn. Gelukkig hoefden ze dat ook niet.

Ik vind het al heel goed dat hij zich laat troosten door bij een vreemde op schoot te zitten. Zo lang hij het verschil ziet tussen mama's en papa's schoot, lijkt het me heel normaal dat de rest voor hem gelijk is.

Mijn jongste van nu 13 maanden, wil zelfs pas sinds een paar weken bij oma op schoot! Pas met 7 maanden wilde ze bij papa zitten. Alleen mijn schoot en die van haar grote broer vond ze vanaf het begin af aan goed genoeg ;-)
Heb dat nooit verontrustend gevonden, hoor. Nu loopt ze en gaat ze de wereld verkennen. Komt vanzelf. Ze heeft altijd bij mij op schoot geslapen en nu nog.

Zo lang jij weet dat hij niet bang is om te eten, omdat hij het thuis gewoon doet, zou ik me daar niet te druk om maken. Maar hij ligt wel vanwege bijvoeding in het ziekenhuis. Is dat voor allergieën ofzo?
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Angelique  schreef op: 18-04-2012 15:23:34
pfff heeel lastig
maar goed dingen zijn logische te verklaren hun zien kind alleen daar met of zonder mama en dingen die hun met hem doen
ze zien hem niet in zijn normale omgeving enz
tuurlijk is de opname zinvol voor bepaalde dingen maar andere dingen kunnen ze eigenlijk niet zo goed observeren
ze zouden gewoon thuis is een dag moeten filmen ofzo dan zien ze ook hoe hij in normale doen is
ik dnek ook niet dat het met eenkennigheid te maken heeft maar idd wat jij zegt het vertrouwde
maar dat heeft ieder kind toch
ryan zat in begin ook hele dagen bij ons en heeft ook aan de box en de grond moeten wennen
idem aan het in zijn eigen bedje slapen en das niet vreemd als j niet anders gewent bent toch
ik denk nog steeds(heb je al eerder verteld) dat t goed komt met thomas misshcien wat aanpassinkjes maar die zijn minimaal zoals dieet ofzo maar zie hem als geoznde bink die gewoon even de juiste weg moet zien te vinden na al die ellende die hij gehad heeft
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Alice  schreef op: 18-04-2012 15:25:06
Ik vind 't ook helemaal niet raar of onrustbarend, juist heel geruststellend. Hij heeft veel vertrouwen in alle grote mensen, nou heerlijk voor hem. Lijkt me dat hij goed gehecht is!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 18-04-2012 15:29:29
Senna schat!

Dat mannetje is pas 10 maandjes oud..

NEE zijn gedrag is NIET zorgwekkend. Juist voor HEM heel normaal. Schoot is veligheid, warmte..minder pijn door de druk.

Logisch dat hij huilt met eten..zijn vertrouwde lieve mama/papa/zusje is er niet. Eten met vreemden..ander eten..hij voelt meer dat men denkt. Hij weet het.

Wat Angelique zegt, heb ik ook het idee..het gaat goedkomen! Echt! Nog voor hij op de basisschool zit is dit een ver verleden.

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Son  schreef op: 18-04-2012 15:54:51
Ik kan je niet helpen, sorry, maar dat de arts zijn gedrag zorgwekkend vind....dat slaat echt nergens op...

Maak je niet te druk meis
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Spatje  schreef op: 18-04-2012 16:01:37
hij houdt gewoon veel van zijn mama, niks mis mee, ik kan je verder niet helpen of tips geven, alleen zeggen dat je een supermam bent
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mieper  schreef op: 18-04-2012 16:06:44
Ik herken het helemaal. Ik heb hier een meisje wat precies hetzelfde gedrag vertoont. Ik wijt het volledig aan haar ziekenhuiservaringen, omdat het toen ook begonnen is. En dat lijkt me ook begrijpelijk.

Het is niet volgens hun opvattingen in het zh, maar ik vind het logisch en het lijkt me niet het moment om het te gaan aanpakken. Als je zelf nou ten einde raad was door zijn gedrag? Anders duidelijk aangeven dat je hem liever de veiligheid geeft die hij nu zo keihard zoekt en nodig heeft.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Jacquelien  schreef op: 18-04-2012 16:19:48
Het in hokjes stoppen, past hij niet in een hokje is het zorgelijk!

Heb je niet een keertje thuis gefilmd dat je hem eten gaf en dat hij toen niet bang was om te eten?

Veel dingen zijn te verklaren, maar het is maar net welke kant je wilt dat er wordt verklaard. Altijd pijnlijk als mensen die hem net een paar keer hebben gezien zo'n oordeel vellen....

Kan nog meer typen, maar geen tijd, spreek je vast vanavond wel weer

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
_sas_  schreef op: 18-04-2012 16:48:36
Zo te lezen heeft je mannetje al veel meegemaakt in zijn jonge leventje. Voor mij klinkt zijn gedrag niet direct als vreemd. Ik ben er eerlijk gezegd een beetje allergisch voor dat kinderen vaak zo langs de meetlat worden gelegd van wat 'normaal' is. In sommige gevallen (als er een probleem is!) is dit wel handig om te zien waar de problemen liggen en waar evt. hulp nodig is. Maar als jullie geen probleem ervaren met hem en het gaat op deze manier goed met hem dan is dat toch alleen maar goed. Hij heeft heel wat te verduren gehad en heeft een manier gevonden om hiermee om te gaan. Dat noemen ze in de pedagogiek met een mooi woord 'copingstrategieën' en het is alleen maar heel gezond dat hij deze heeft ontwikkeld.
Mijn advies: geef je kindje zoveel nabijheid als kan en ben er voor hem. Als zijn medische problemen dan onder controle zijn dan kan hij vanuit de veiligheid van papa en mama zelfstandigheid gaan ontwikkelen. Pas als dat niet lukt zou ik me zorgen maken.

Het geen onderscheid maken tussen meerdere vreemden is trouwens helemaal niet abnormaal. Het zou alleen zorgwekkend zijn als er helemaal geen verschil is tussen papa en mama enerzijds en vreemden anderzijds.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 20:02:03
Bedankt voor jullie reacties!
Fijn te weten dat ik gewoon nog redelijk spoor

Daniëlle, hij ligt idd in het ziekenhuis om evt intoleranties op te sporen.

Angelique, je denkt toch niet dat ze ier thuis mogen komen filmen? Nee hoor, even serieus. Ik vind zijn op-schoot-zit-gedrag niet relevant voor de rest van de problematiek die ze daar aanpakken. Tuurlijk wordt naar zijn hele voorkomen gekeken, maar dit is niet een punt waarop zij een oordeel uit hoeven spreken, hier hoeven zij namelijk niks in te veranderen!

Son, het was een verpleegkundige. Heb er vanavond met zijn kinderarts kort over gesproken en zij had er nog niks over gehoord. Zaterdag hebben we evaluatie vd eerste week met haar, dan zal het ws wel ter sprake komen!

Mieper, vindt jouw meisje het ook prima om van schoot tot schoot te gaan als jij er niet bij bent? Want dat vinden zij dus het meest zorgwekkend.

Sis, hij heeft daar na zijn geboorte 10 dagen gelegen maar vraag me af of hij dat nu oppikt.

_sas_ thuis gaat het prima, in het ziekenhuis ook, als ik er een tijd ben. Maar als ik er niet ben vindt hij elke schoot prima om op getroost te worden. En dat is waar ze vanmorgen een probleem van maakte. Dank voor je reactie, ben jij pedagoge oid?

Heb er vandaag nog even met de kinderarts over gesproken, ze had er nog niks over gehoord dus ws zullen we er zaterdag, tijdens evaluatie, wel over praten.
Verder vanavond weer drama tijdens het eten, hij zag mij weggaan en bleef gillen. De vpk kreeg er 5 hapjes in en dat was het. Morgen gaat er met de kinderarts gesproken worden dat ik toch zijn eten ga geven, want op deze manier komt het probleem ook niet boven water.

Nogmaals bedankt voor de reactie. Meer reacties zijn altijd welkom

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mieper Niet Ingelogd  schreef op: 18-04-2012 20:21:54
Nou doordat ze zo aan me kleeft, is ze weinig bij vreemden zonder mij. Maar ze kan gerust vanuit het niks wildvreemden kusjes willen geven.

Maar het is toch logisch dat hij nog liever op schoot zit dan in een kaal ziekenhuisbed? Hij is dat bed totaal niet gewend, wel om gedragen te worden en op schoot te zitten. Is dat dan zo vreemd?
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 20:25:00
Oke, ik snap het!
Zij vinden het grootste probleem dat hij zich van schoot tot schoot laat gaan als wij er niet zijn. Dat op schoot zitten kunnen ze op zich nog wel enigszins begrijpen maar hij zou zich volgens hun (of haar) aan één persoon vast moeten klampen als wij er niet zijn
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 20:31:08
Dat weet ik dus niet sis. Ze houden natuurlijk een status bij en schrijven daar allemaal hun bevindingen in. Misschien is dit wel iets wat al vaker langs gekomen is in zijn status.

Heb nu bij sommige verpleegkundigen steeds het gevoel dat ze me zitten te observeren als ik met hem in de speelkamer ben (is tegenover de zusterpost), maakt me onzeker.
Gelukkig zijn er ook heeeele lieve verpleegkundigen, die van vanavond bijv is een schat
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Blauwtje  schreef op: 18-04-2012 20:34:29
Ik vind het gedrag van Thomas niet zorgwekkend, integendeel. Ik vind het eerder zorgwekkend dat er over zoiets normaals spastisch wordt gedaan.(door de verplk. dus he)Omgekeerde wereld als je het mij vraagt

Echt ik snap het totaal niet, vind het onrust zaaien, ik zou me echt niet druk maken over dit hoor!

Ik vind je een geweldige mama, wilde ik nog ff zeggen. Wat je voor je ventje gedaan hebt, al die maanden bij je gehad...dat kan niet iedereen. Super!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 21:02:17
Nou ja, ben dus best terecht boos, als ik jullie reacties lees

Thnx Blauwtje
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mieper Niet Ingelogd  schreef op: 18-04-2012 21:05:24
Onzin als je t mij vraagt. Hij heeft toch wel een duidelijke voorkeur voor jullie? Dat lijkt me veel belangrijker. Als het hem totaal niet interesseerde of jullie of een wildvreemde wat bij m deed, zou het anders zijn. Hij heeft daar toch ook niet de keus om er 1 iemand uit te pikken?
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Marie8  schreef op: 18-04-2012 21:05:48
Hier misschien een beetje een afwijkend bericht van de rest.

Ik heb de indruk dat je het oppakt als kritiek en dat het mogelijk zo helemaal niet bedoelt is.
Ze bespreekt gedrag dat op de afdeling is opgevallen. Ik zou dat eigenlijk wel prettig vinden. Niet dat ze het wel denken of met elkaar bespreken en niet met jou. Ze bekijken een totaalplaatje en betrekken je daarin.
Ik begrijp uit je laatste berichtje ook nog dat ze naar je hebben geluisterd en daardoor het op schoot zitten nu wel begrijpen.

Je bent onzeker schrijf je, bespreek dat eens terug dat je dat gevoel van het gesprek hebt gekregen. Grote kans dat dat de lucht weer klaart.

Als ik het gedrag zo lees heb ik niet meteen zoiets van het is afwijkend en zorgwekkend, maar het zou mij wél opvallen dat hij enerzijds erg veel aan mama hangt en anderzijds van de een naar de ander gaat.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 18-04-2012 21:08:05

Quote Blauwtje:
Ik vind het gedrag van Thomas niet zorgwekkend, integendeel. Ik vind het eerder zorgwekkend dat er over zoiets normaals spastisch wordt gedaan.(door de verplk. dus he)Omgekeerde wereld als je het mij vraagt

Echt ik snap het totaal niet, vind het onrust zaaien, ik zou me echt niet druk maken over dit hoor!

Ik vind je een geweldige mama, wilde ik nog ff zeggen. Wat je voor je ventje gedaan hebt, al die maanden bij je gehad...dat kan niet iedereen. Super!



Zo mee eens!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 21:21:24
Ook jij bedankt voor je reactie Marie8!

Ik pa het idd op als kritiek. Zij vinden dit zorgelijk, ik niet. Ze besprekt dit met mij zonder eerst met de kinderarts te overleggen en dat vind ik niet heel prettig. Hij is daarvoor niet in het ziekenhuis dus ik vind dat niet direct iets om te bespreken met mij als dat niet overlegd is met de ka. Natuurlijk begrijp ik dat zoiets hen opvalt, logisch, dat hoort ook bij hun beroep.

Welk laatste bericht bedoel je? Ik heb hier verder niet meer over gesproken met de vpk.

Zij maken mij idd onzeker met zulke opmerkingen. et slaapgedrag hebben wij natuurlijk deels in stand gehouden. Daardoor observeren zij mij natuurlijk met hem. Maar zulke opmerkingen geven het voor mij een negatieve lading.

De kinderarts belde net nog. Ik ga voortaan de voedingsmomenten in het ziekenhuis doen en em op bed leggen. Hun voorkeur is dat ik er blijf slapen, dat heeft niet mijn voorkeur. We zorgen er nu voor dat ik er 's morgens op tijd probeer te zijn zodat hij alleen 's morgens een uurtje zonder mama is.
Dan voelt hij zich veiliger, huilt ws minder en daardoor kan de kern van het probleem beter opgepakt worden!
Een goed gevoel geeft dit!

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 18-04-2012 21:22:56
Oh fijn meis!!!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Son  schreef op: 18-04-2012 21:25:01
Fijn
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mieper Niet Ingelogd  schreef op: 18-04-2012 21:30:33
Waarom wil je niet bij hem slapen in het zh?
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 18-04-2012 21:31:24
Ik denk omdat er ook nog een klein meisje is die ook haar mama nodig heeft
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 21:33:51
Idd Minou, heel hard nodig momenteel. En ook een klein beetje om zelf tot rust te komen
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Marie8  schreef op: 18-04-2012 21:34:39
Ik bedoelde het bericht waarin je aangeeft dat ze het verhaal wat achter het op schoot zitten wel begrepen. Was niet je laatste bericht sorr.

Fijn dat je een goed gevoel erover hebt.

Ik snap overigens wel dat ze ook dingen aanhalen waarvoor hij niet in eerste instantie daar is. Dat is toch ook wel hun taak vind ik en denk ik normaal in hulp en zorgverlening.
Ik ben bijv. gezinsbegeleidster en maak mee dat ik word ingezet rondom opvoedvragen die vooral betrekking hebben op 1 kind in het gezin, maar als zaken van een ander kind mij opvallen kan ik deze niet laten liggen.
Waarschijnlijk is het toch wel bedoelt uit zorg voor jullie.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mieper Niet Ingelogd  schreef op: 18-04-2012 21:36:31
Ik snap dat wel hoor, ik vind t ook niks op zo'n klapbed in n ziekenhuis.Maar aan de andere kant is mijn ervaring dat je juist s nachts erg gewenst bent in t ziekenhuis.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 21:36:43
Dank je Marie!

Ik snap dat op zich ook wel, maar vraag me af of zij degene is die daar, zonder overleg met een kinderarts, mee moet komen.
Maar goed, we hebben weer een goed gevoel over de opname en gaan er weer voor!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 21:39:16

Quote mieper niet ingelogd:
Ik snap dat wel hoor, ik vind t ook niks op zo'n klapbed in n ziekenhuis.Maar aan de andere kant is mijn ervaring dat je juist s nachts erg gewenst bent in t ziekenhuis.



Tot nu toe slaapt hij 's nachts heel erg goed. Ze geven hem 1 of 2x zijn speen en dan slaapt hij tot 8u. Wanneer dat verandert door klachten bij hem bekijken we het opnieuw. Maar voor nu heeft Yenthe mij 's avonds en 's morgens vroeg erg hard nodig en heb ik het gevoel dat ik bij haar moet zijn
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mieper Niet Ingelogd  schreef op: 18-04-2012 21:41:16
Oh ok, als hij goed slaapt, is t nog wel te doen inderdaad.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 19-04-2012 07:55:16
Ik lees eigenlijk een stukje van min dochter terug. Amber had en moeilijke start, veel ziekenhuis opnames en voedingsproblemen. Haar eerste voorkeur was bij mij zitten, ze sliep altijd in bij mij op schoot. Was ik er niet dan maakte het haar niet uit wie er was, als ze maar niet alleen in bed of box lag.

inmiddels is ze een vrolijke meid van 3,5 is graag bij me en heel sociaal naar anderen. Ze eet goed, we kennen haar allergieën en verder is er niks mis met haar.

Ik denk dat het met thomas helemaal goed komt en er niks mis is met zijn gedrag
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Eenkenning/ te vrij
Naam
Bericht