Menu
 

Topic:

2 verschillende kraamverzorgsters

Jantjemv3  schreef op: 18-04-2012 13:49:46
Ik ben nu ruim 40 weken zwanger en krijg dezelfde kraamverzorgster als de vorige 2 keer. Super natuurlijk! Maar nu blijkt dat zij eind volgende week 3 dagen vrij is (wat haar vanharte gegund is overigens) en ik dus alsnog met 2 verschillende kraamverzorgsters zit tijdens mijn kraamperiode. Daar baal ik wel een beetje van.

Heeft iemand hier ervaring mee, verschillende kraamverzorgsers tijdens 1 kraamperiode? En zo ja, hoe was dat? Het zullen de hormonen wel zijn dat ik hier nu al over nadenk , maar ik ben wel vreselijk nieuwsgierig. Is het prima te doen? Is het erg wennen (ook voor de kids?)? Is het juist leuk? Ik ben benieuwd...
 
Quote
Navigatie
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 18-04-2012 13:52:35
Ik heb er geen ervaring mee vanaf die kant, maar wel toen ik zelf nog als kraamverzorgster werkte.
Wat erg belangrijk is, is dat alles goed opgeschreven wordt, dan hoeft de andere kraamverzorgster niet alles opnieuw te vragen en is ze met even nalezen helemaal bij.
Bij kinderen scheelt het de helft als vanaf het begin duidelijk verteld wordt.
Nadeel is dat iedereen anders werkt, voordeel is dat iedereen dus ook zijn eigen positieve dingen heeft en je daar dus wat van mee kan nemen.

Fijne kraamweek gewenst!
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Angelique  schreef op: 18-04-2012 13:54:27
ik had er twee bij de kraamzorg waar ik zat is dat een standaard iets
ik vond hetwel fijn want de eerste vond ik echt helemaal niets en de tweede heeft mijn kraam toch weer beetje goed gemaakt
een is wel fijner maar twee tja vond het geen wereld ramp
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Mieper  schreef op: 18-04-2012 13:54:51
Ik had er bij mn middelste 3: eentje bij de bevalling en 2 verschillende tijdens de kraamweek. Ik was maar wat blij dat nr 2 werd afgelost! Die beviel me totaal niet, dus ik was blij dat er een andere kwam toen. Die was beter. Bij de oudste en de jongste had ik gewoon de hele week dezelfde, waar we ook nog super blij mee waren. Het was wel zo rustig ook. Ze weten hoe het allemaal is gegaan en je hoeft niet weer opnieuw aan iemand te wennen. Denk dat het in jouw geval tegen zal vallen misschien, omdat je waarschijnlijk niet voor niks dezelfde laat komen.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
M  schreef op: 18-04-2012 13:55:00
Ik heb er zelfs 4 gehad....1 voor de thuisbevalling, midden in de nacht, 1 voor de eerste dag, tweede dag een ander, zij werd ziek, dus dag 3 mochten we nummer 1 weer terug, maar omdat wijj dat niet zo zagen zitten hebben we zelf voor nummer 4 gekozen. Dit bleek een goede keuze. Bij ons was het trouwens ook de derde.... De andere 2 hebben we de eerste keer 1 wisseling gehad en de tweede keer geen wisseling (jammergenoeg, want dat was een muts eerste klas.....toen ze weg was vonden we de was van mijn oudste en mijn man....ze was er alleen voor moeder en kind en heeft dit letterlijk genomen....ze keek niet naar de oudste om echt zielig....dan maar liever allemaal wisselingen...
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Ano Nu  schreef op: 18-04-2012 13:58:00
bij mijn 1e had ik 2 verschillende.
de 1e was super ! werd eigenlijk echt door haar in de watten gelegd.
toen kwam nummer 2, tjah en dan ben je behoorlijk "verwend" door de 1e en dan doet nummer 2 echt alles volgens het boekje .

bij mijn 3e heb ik ook 2 verschillende gehad, maar dat kwam omdat ik de 1e heb weggestuurd en een klacht tegen haar had ingediend .

het is maar net wie je krijgt, het zal vast wennen zijn, de 1 doet het zo de andere zo ..

Succes me de laatste loodjes !

 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Stefke  schreef op: 18-04-2012 14:20:09
Wij hebben er 2 keer 2 gehad. Beide keren geen probleem. Allemaal zijn ze goed bevallen! Ene was wat beter in het huishouden, ander had meer oog voor de oudste, etc. Ieder heeft haar talenten. Laat het over je heen komen of neem de gok en vraag een ander waardoor je niet meer de vertrouwde hebt maar een voor een hele week (wat geen garanties biedt).
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Maya  schreef op: 18-04-2012 14:32:48
Ik had 3 verschillende, de 1e na de bevalling, het ging nl zo snel op het laatst dat zij niet meer op tijd was voor de bevalling, de 2e kwam de volgende dag en de laatste dagen had ik nr. 3 die ik het best vond.
Ik ben in aug. bevallen in de vakantie periode, dat was de reden waarom ik 3 verschillende heb gehad.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Melissa  schreef op: 18-04-2012 16:38:33
Bij de jongste had ik 4 kraamverzorgster gehad, maar ik vond het best wel meevallen. Eerst de kraamverzorgster die bij de bevalling was, althans voor de deur stond te wachten toen ik beviel en daarna alles heeft opgeruimd en mij te eten heeft gemaakt enzo.
Toen de eerste dag een kraamverzorgster maar dit was de laatste dag van haar dienst, toen eentje die 7 dagen is gebleven maar toen kreeg ik extra zorgn ivm met de moeilijke start met de bv en toen weer een andere kraamverzorgster gekregen.

Allemaal een heel ander karakter en dat vond ik wel leuk, eentje was echt van de poets, die kwam hier binnen, stroopte haar mouwen op en zei iets van "Ina zal er eens voor zorgen dat alles zo lekker blinkt hier" pakte en emmer en ging als een tornado door het huis. Heerlijk!

Ik denk dat je het gewoon over je heen moet laten komen, het zijn allemaal proffesionals met allemaal hun sterkte punten en minder sterkte punten.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Jo  schreef op: 18-04-2012 16:41:19
Ik ben op zaterdag thuisgekomen uit het ziekenhuis en kreeg die dag een andere als de rest van de week.
Vond de 2e niet leuk maar helaas geen keus.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Lauw  schreef op: 18-04-2012 16:44:14
ik heb er 2 gehad maar bij mij kwamen ze alleen voor de controle voor noof omdat ze erg klein was.. ik stuurde ze erna naar huis haha.. ik kreeg de eerste keer een hele lieve jongere en en laaste dag een ouwe taart.. die even een half uur naar huis ging fietsen om dr weegding te halen om noof te wegen, ik zwei nog nee hoef niet, ik zat dr weg te kijken
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Debby1977  schreef op: 18-04-2012 17:16:07
Gewoon die baby nog ff binnen houden totdat haar vrije dagen om zijn,benen dicht en knijpen maar
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Myself  schreef op: 18-04-2012 17:29:34
Wij hebben dat gehad.
En ik was zo blij!!
De eerste was zo'n muts, vond zichzelf zo belangrijk.
Alleen vond ik het zo moeilijk om te zeggen dat ik haar niet prettig vond. Gelukkig voor mij was dat ook niet nodig, want ze bleef 3 dg ipv 6, dus die dagen hebben we volgehouden.
De tweede kraamverzorgster zag er tegenop om te komen, omdat mensen er meestal juist niet blij mee zijn, maar vanaf het eerste moment dat ze binnenstapte was de juiste klik er, voor beide partijen een opluchting.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Gewoon Ik  schreef op: 18-04-2012 17:33:06
Ik heb er bij mijn eerste 0 gehad En bij de 2de 2 en dit kwam door een tussentijdse dagopname ze waren trouwens allebei heel erg leuk
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 18-04-2012 17:37:04
Ik zou me er niet te druk over maken. Voor hetzelfde geld beval je pas met 42 weken... Hoop het niet voor je, maar het zou zomaar kunnen.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Fruitsalade  schreef op: 18-04-2012 19:43:38
Ik heb bij de eerste 3 kv gehad. 1 daarvan was mijn oude buurmeisje. Was erg gezellig, zij had ook een stagiar, vandaar 3


Bij de tweede wilde ik graag de kv die ik de eerste dagen bij de oudste had, maar zij had een paar vrije dagen, dus zij heeft alleen de intake gedaan. Daarna kreeg ik 2 andere. Hier had ik geen stagiares. De laatste vond ik niet zo heel leuk, zij kletste niet zo en was ook niet zo gezellig. Nam ook heel weinig initiatief.


De kv die ik als eerste had, heb ik naderhand ook nog bij mijn vriendinnetje gezien. Was zoooo leuk!!!


Tsja, als je echt perse maar 1 kv wil, zal je dat denk ik toch aan moeten geven bij het kraambureau, maar ik heb het nooit als vervelend ervaren. Iedereen heeft er toch een andere kijk op en zo leer je misschien toch van een ander het op een andere manier
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Tessa_mv2  schreef op: 18-04-2012 20:17:25
ik ben 25 april bevallen (7 jaar geleden) en mijn kraamhulp had ook een paar dagen vrij met koniginnedag.
Wij kregen ook een 2de hulp.

Ze heeft hier toen zelf gebeld met het kraamzorg buro dat we echt weer een leuke wouden omdat we bij de eerste een heks hebben gehad die ik het huis uit heb gezegd.
En die hebben we gekregen! Wat een super leuke vrouw was de 2de ook.

Beide heel leuk, beide met, zoals Karin ook zegt, elk hun andere leuke dingen!
Heb genoten!

 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Mama_anja  schreef op: 19-04-2012 12:43:22
ik heb bij nynke 2 gehad ik zou er zelfs 3 kunnen krijgen omdat ik officieel van de verlos nog 5 dagen extra moest hebben
maar hele goede dames hoor niets te klagen heb helaas niet mijn oude kraamhulp ghead
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Lente-marjolein  schreef op: 19-04-2012 12:45:48
Ja, heb zeker ervaring met verschillende kraamhulpen.
De eerste kwam bij ons nadat ze 's ochtends bij het andere gezin was geweest omdat er verder niemand was. Zij was zo geweldig.
Daarna kwam er een 'fulltime' bij ons. Was ook prima.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Int  schreef op: 19-04-2012 19:11:09
Ik heb er 3 gehad. Ik kwam de dag voor kerst uit het ziekenhuis. Dat was nr 1. Toen zou ik 1e kerstdag een andere krijgen ivm vrij nr 1.Deze nr 2 was helemaal niet aardig, en mocht niets van. En 2e kerstdag stond nr 3 voor de deur, want nr 1 die terug zou komen was gevallen en had een gebroken been ofzo. Uiteindelijk was de 3e veruit het leukste, en die is tm dag 10 gebleven (dat was nog 5 dagen). Ook mijn dochter van toen 3 heeft hier verder geen problemen mee gehad.

En buiten die 3 kraamverzorgsters had ik de dagen ervoor in het ziekenhuis ook al heel veel verschillende verpleegkundigen gehad natuurlijk. Dus ik heb heel veel verschillende adviezen gehad.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Baby2  schreef op: 19-04-2012 19:32:42
Ik heb bij mijn eerste 2 kraamverzorgenden gehad en ik vond er niets aan. De eerste die kwam was echt heel leuk, kon het erg goed met haar vinden en de tweede die kwam vond ik echt niets aan maar ik durfde het niet te zeggen! Maar achteraf heb ik daar wel spijt van, er was gewoon geen klik die ik met de eerste wel had. En dan ga je natuurlijk ook vergelijken. Met mijn tweede die vorig jaar september geboren is had ik 1 kraamverzorgster en dan vond ik echt veel en veel leuker
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Maris1974  schreef op: 20-04-2012 12:49:38
Ik heb er bij Jada 4 gehad

Was niet fijn. Eerste kindje, ik had een vrij makkelijke bevalling, maar wel een zwaar gekneusd stuitje en flink wat hechtingen. Kreeg kraamvrouwenkoorts, voelde me de eerste 10 dagen ronduit klote.

De KV deed hun stinkende best hoor, zij konden er ook niets aan doen, maar nee, het was niet echt prettig.
Ik heb 3 dagen in het ZH gelegen en kreeg doordat ze het zo lullig voor mij vonden wel 2 dagen extra hulp.

Maar heb bij Joa toch voor een ander kraambureau gekozen.
Gewoon 1 KV, helemaal top.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Jantjemv3  schreef op: 04-05-2012 14:00:39
Bedankt voor al jullie reacties! Inmiddels ben ik bevallen van een gezonde derde zoon, en is de kraamtijd alweer voorbij! Het hebben van 2 kraamverzorgsters is mij alles meegevallen. Het was juist waardevol om nieuwe adviezen enz te krijgen over bijvoorbeeld bv. En nu zit ik midden in de regeldagen, wat best pittig is met 2 kids erbij

 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Myself  schreef op: 04-05-2012 15:49:40
Gefeliciteerd!!!!

Gelukkig dat het je meegevallen is.
 
Quote
RE: 2 verschillende kraamverzorgsters
Anmv3  schreef op: 04-05-2012 16:07:14
nog van harte !!
 
Quote
Navigatie


Reageren op 2 verschillende kraamverzorgsters
Naam
Bericht