Menu
 

Topic:

Omstreden programma Echt scheiden boycot

Ano Nu  schreef op: 18-04-2012 09:39:56
heb hem in showbizz gezet ipv nieuws

AMSTERDAM - Vanavond wordt de tweede uitzending van het omstreden programma 'Echt scheiden' uitgezonden. Niet alleen vanuit de maatschappij, maar ook vanuit de politiek klinken verontwaardigde reacties over het programma waarin ouders hun kinderen - op tv - vertellen dat ze uit elkaar gaan. De Tweede Kamer roept op tot een boycot van het programma.

'Nu ben ik opeens heel bang dat mijn ouders gaan scheiden'. 'Als mijn ouders dat zouden doen, ga ik nooit meer naar buiten'. Villa Pinedo, een stichting door en voor jongeren met gescheiden ouders, ging de straat op om jongeren te vragen wat zij ervan zouden vinden als hun ouders op televisie scheiden. Dit naar aanleiding van het nieuwe RTL-programma ' Echt Scheiden', waarvan vanavond de tweede aflevering te zien zal zijn.

Vuile was
"Hoe moet je dan de volgende dag naar school?" Phyleen Mattaar (22), voorzitter van het jongerenbestuur van Villa Pinedo, windt er geen doekjes om: "Jongeren vinden het vreselijk wanneer de vuile was van het gezin buiten hangt. In de eerste aflevering zijn de kinderen 2 en 4, in die van vandaag 16 en 19, dan komt het nog harder aan. Ik heb voorfilmpjes gezien van de volgende uitzendingen. Daar gaan mijn nekharen pasecht van overeind staan. Jongeren krijgen geen stem in het programma. Daarom willen we iedere week op de dag van de uitzending de mening van jongeren peilen. Die filmpjes plaatsen we op onze website, www.villapinedo.nl."
Belangen van de kinderen

Ruim één miljoen Nederlanders keken toe hoe Erik en Miranda in de eerste aflevering van het programmauit elkaar gingen. Ze zagen Miranda huilen en Erik tijdens een etentje met zijn nieuwe vriendin. De camera is er ook bij als Erik hun twee kinderen vertelt dat hij weggaat. Zowel vanuit de media als de politiek komt felle kritiek, de belangen van de kinderen zouden volledig uit het oog zijn verloren.
Reactie
RTL en Endemol reageren: " Scheiden is een veelvoorkomend probleem dat in alle lagen van de bevolking voorkomt. In het programma worden stellen die al besloten hebben te gaan scheiden gevolgd. De motivatie voor hen om mee te doen is de professionele begeleiding die vooral voor de kinderen de beste langetermijnoplossing voor ogen heeft."

Wat vind jij? Moeten we dit soort programma's uitzenden? Waarom zou jij wel of niet naar de uitzendingen kijken? En vind jij dat de Tweede Kamer terecht oproept tot een boycot van het programma?
 
Quote
Navigatie
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Meelezer  schreef op: 18-04-2012 09:49:19
Poeh...
ten eerste denk ik dat de tweede kamer zijn tijd wel beter kan besteden dan aan een debat over een televisieprogramma....maar dat is mijn mening...
Ten tweede...Tja, ik vind het lastig.
Ik heb vorige week gekeken en wat ik zag vond ik erg realistisch. Het gaatgewoon vaak ook zo.
Je kunt zeggen dat je dit niet op de tv moet uitzenden, maar aan de andere kant geeft het misschien anderen ook wel weer steun en inzicht.
Ik vind het dubbel.
Als je naar de kinderen kijkt, lijkt het me inderdaad niet zo tof als je later terugkijkt en ziet hoe je ouders dat gedaan hebben, en dat is een understatement.
Zeker als je 16 en 19 bent lijkt het me drama om dit zo out in the open te hebben voor iedereen die je kent.
Ik vind het dubbel.
We zien zoveel programma's waarvan ik me afvraag is het nu echt nodig?
Kijk alleen maar naar al die opvoedkundige programma's. Als ik daar naar kijk kun je je ook afvragen of die kinderen het later zo leuk zullen vinden om dat terug te zien, dat papa en/of mama het niet voor elkaar kregen om de boel fatsoenlijk draaiende te houden.
En andere kinderen kunnen hun daar later ook weer mee gaan pesten.

Ik zit gewoon hardop na te denken en te typen hoor
Maar het is als zoveel programma's, wil je het wel uitgezonden hebben. Blijkbaar wel, er is dus dus genoeg animo voor.
Ik zou persoonlijk mijn scheiding niet op de tv hebben willen terug zien, lijkt mij persoonlijk niet zo tof, maar aan de andere kant, sommige mensen hebben die hulp duidelijk nodig om verder te kunnen komen en anderen kunnen er op deze manier weer iets van opsteken en wellicht iets van leren.
Het is natuurlijk sensatietv, hoe triest de verhalen ook zijn. Voor sommige is het weer herkenning en voor anderen is het gewoon een knop die ze uitzetten en overschakelen naar een andere zender.
Ik zie zoveel dingen voorbijkomen waar ik mijn vraagtekens bij heb, nu is dit niet een programma wat ik nu zo "anders" vind dan andere. Het onderwerp is anders, maar de inhoudt komt op hetzelfde neer, je kijkt in andermans leven en dat is op dat moment een puinhoop en die mensen willen daar weer uit zien te komen.
Of je huis nu in puin ligt of je huwelijk, ik zie soms nog amper verschil....Sommie relaties liggen al in puin voordat hun huis in puin ligt.

Anyway...ik stop, geen idee of ik nu nog een punt heb gemaakt, maar het tikte wel even lekker weg.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mafkees  schreef op: 18-04-2012 09:50:10
ik heb het vorige week niet gezien maar wel heel veel over gehoord.

ik zou niet weten waarom ze dit niet uit kunnen zenden? je kiest als kijker zelf wat je wilt zien en als gezin doe je vrijwillig mee aan deze opnames denk ik dan.

ik snap heeeeeel veel programma's niet...bevallingen, bruiloften, schulden, familieruzies, huwelijksaanzoeken etc. .... ik hoef niet persee in het leven van anderen te kijken, maar mensen geven zich in grote getalen bloot.

sneu voor sommige kinderen uit sommige gezinnen, maar ik vind de oudersdaarvoor verantwoordelijk.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Made  schreef op: 18-04-2012 11:30:27
Inderdaad de ouders kiezen hier vrijwillig voor om het via een tv zender uit te vechten, maar de kinderen niet. Lijkt me vreselijk voor die kinderen. Die worden hier vast ook mee geconfronteerd op school ed.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 18-04-2012 11:46:04
Het lijkt mij dat de ouders dat toch overleggen met de oudere kinderen? Tenminste hun mening erover vragen hoe zij erover denken. Dat zou ik in ieder geval wel doen...

Op zich is het niet eens erg dat er programma's ook over dit soort dingen gemaakt worden. Ergens is het toch een taboe om naar buiten te brengen en het kan de betreffende stellen veel steun en of handvaten bieden.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-04-2012 11:47:05
Waarom beginnen mensen over de kijker? Dit gaat om de mensen in het programma zelf en dan vooral de kinderen, vreselijk vind ik het! Ik heb het vorige week niet gezien en ga het deze week ook niet kijken, dat scheelt weer 1 persoon voor de kijkcijfers. Ik hoop dat het van de buis gehaald wordt, dit kan echt niet omwille van die kinderen.

Ik vind het misselijkmakend hoe een tv zender hier een slaatje uit wil slaan. Ik vind trouwens het programma geen cent te makken ook al erg voor zo'n gezin maar dit slaat alles!
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Lonneke  schreef op: 18-04-2012 11:53:11
Als ze proffessionele begeleiding hadden gekregen dan hadden ze het denk ik heel anders aan de kinderen verteld... Juist daarin valt veel winst te behalen..
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Boterbloem  schreef op: 18-04-2012 11:55:12
Ik vind het uberhaupt al ziek als je op het idee komt hier een programma over te maken. Om vervolgens het ook nog eens uit te gaan voeren en zoveel mensen zijn het er mee eens dat het daadwerkelijk op de buis komt EN ze vinden ook nog eens mensen om er aan mee te doen?

Voor mij het bewijs dat de maatschappij met grote stappen hard achteruit gaat.

Dit zijn dus echt dingen die ik niet kijk. En verschrikkelijk voor de kinderen die zo te kijk worden gezet.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mama Van Drie  schreef op: 18-04-2012 11:55:55
Nina ik ben het met je eens en ik heb ook niet gekeken, dus nog een kijker minder.
Dit soort programma's trekken me ook niet.

Er wordt totaal voorbij gegaan aan de kinderen, kinderen zijn altijd de dupe van een scheiding en als je het dan ook nog op tv brengt dus dubbelop lijkt me.
Kleine kinderen hebben helemaal geen keus hierin, papa en mama kiezen voor sensatie en als kind moet je maar mee doen.....vreselijk en totaal niet in het belang van het kind.
Als ouder kind zou ik persoonlijk mijn hakken in het zand zetten....maar goed.......ze moeten wat verzinnen om tv te vullen.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Sabrah  schreef op: 18-04-2012 12:04:38
Ik heb het gelukkig niet gezien en ga het ook niet kijken. Ik begrijp ook eerlijk gezegd niet waarom mensen dit kijken? Daarom krijgen dit soort programma juist een kans om op tv te komen. Er is vraag naar...
Wat ik ervan hoor vind ik eerlijk gezegd dat men de programmamakers en de ouders die hieraan meewerken mag aanklagen voor geestelijke kindermishandeling!
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Jomi  schreef op: 18-04-2012 12:11:53
ik denk dat de drijfveer van veel stellen is om mee te doen, het feit dat je hele scheiding gratis geregeld worden je ook gratis begeleiding krijgt.

Als je het niet breed hebt dan is een scheiding lastig te bekostigen.

Ik heb vorige keer gekeken en vond het nogal schokkend, maar niet schokkender dan alle anderen porgramma's die er al op tv zijn!
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Meelezer  schreef op: 18-04-2012 12:34:01
Dat is eigenlijk ook een beetje wat ik eerder probeerde te verwoorden.
Het onderwerp is anders, maar het op de tv komen met je hele verhaal, dat gebeurd nu al zoveel.....
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mieper  schreef op: 18-04-2012 14:30:05

Quote Meelezer:

Het onderwerp is anders, maar het op de tv komen met je hele verhaal, dat gebeurd nu al zoveel.....



Ik zou er zelf niet voor kiezen en niemand aanraden het zo te doen, maar ik vind het niet schokkender dan andere programma's waar mensen hun vuile was buiten hangen. Menig help mijn man is een klusser of dubbeltje op zn kant, maar ook het spijt me of familiediner of de bevallling zou me als kind niet blij maken als mn ouders daarin kwamen.

Als je gaat scheiden, ga je toch we over de tong. Ben je gesprek van de dag. Als je t op tv gooit, hoeft iig niemand meer te speculeren over hoe en wat.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Sabrah  schreef op: 18-04-2012 15:01:44
Natuurlijk zijn er meer programma's waarbij het hele hebben en houwen op straat wordt gegooid, maar ik vind dit toch wel effe anders. Hier zijn kinderen bij betrokken en hun hele wereld staat op dat moment op zijn kop.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Bepje  schreef op: 18-04-2012 15:04:50
Nu heb ik even in de gids gekeken wat dit nu weer is. Wat een raar programma weer. Wat volwassenen doen moeten ze allemaal zelf weten maar om kinderen in zo`n programma mee te laten doen gaat mij veel te ver.
Die kinderen hebben geen keuze, scheiden is voor hen meestal al een ramp op zich en dan ook nog op de televisie....
Je bent voor mij van lotje getikt als je je kinderen dat aandoet.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Anmv3  schreef op: 18-04-2012 15:09:53
ik vond het vorige week tenenkrommend..wat een piepzak zeg, dat die nog op zijn werk durft te komen ben je als baas zijnde ook niet blij mee..niet dat die er iets me ete maken heeft, maar je presenteert je niet op de meest geweldige manier vond het ontzettend sneu voor die kids..nee zou er zelf niet voor kiezen om zoiets te laten filmen, ook al is het de dagelijkse realiteit en maken veel gezinnen een scheiding mee..
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Artois  schreef op: 18-04-2012 15:13:40
Dat volwassen mensen de keuze maken om zoiets persoonlijke te delen met heel Nederland mogen ze van mij lekker zelf weten. Maar voor de kinderen vind ik het echt heel zielig! Heb helaas zelf de scheiding van mijn ouders mee moeten maken, dat is al erg genoeg. Nu is het voor die kinderen voor altijd vastgelegd en terug te halen hoe de scheiding van hun ouders is gegaan. Nee ik vind het echt niet kunnen.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mieper  schreef op: 18-04-2012 16:10:01
Maar zullen er ook niet mensen zijn die er wat aan hebben? Die zien hoe je het aan kunt pakken en hoe het ook kan? Dat ze er een iets mindere puinhoop van maken bij zichzelf door eens te zien hoe anderen dat doen?
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Jo  schreef op: 18-04-2012 16:24:12
Wat die volwassenen op tv pleuren zal me echt een r**t roesten maar voor de kinderen van deze mensen vind ik het walgelijk.
Op tv vertellen de ouders aan de kinderen dat ze uit elkaar gaan???? Echt vind het niet kunnen hoor.
En dan ben ik toch best een ruimdenkend persoon normaal gesproken
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
M  schreef op: 18-04-2012 16:37:42
Op zich vind ik het programma idee niet eens schokkend. Het is goed om te zien welke emoties er horen bij een scheiding. Ik zou het dan graag zonder kinderen zien.... De kinderen zijn alleen maar slachtoffer en worden alleen maar nog meer slachtoffer. Maar ja dat zijn de kijkercijfers....

Persoonlijk zou ik graag willen zien wat eens scheiding doet in je relatie en hoe je er zo sterk mogelijk individueel uit kan komen. Zeker als er kinderen zijn blijf je een relatie houden met je ex.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mitch  schreef op: 18-04-2012 19:07:06
Normaal kijk ik dat soort programma's nooit, maar de dinsdag is nu zo lam dat ik het vorige week gezien heb.

Dit soort programma's zijn niet goed voor mijn bloeddruk in ieder geval, wat heb ik mij op zitten kloten over het gebrek aan respect van de ene voor de ander.
En inderdaad, ik vind het best pijnlijk dat deze kindjes straks ouder worden en hier vast wel weer mee geconfronteerd gaan worden (herhalingen etc).

Alles voor het geld zeggen ze wel, moet wel zeggen dat er volgens mij nog wel ergere en schadelijkere programma's gemaakt zijn.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Suus  schreef op: 18-04-2012 19:21:25
Ik heb er zelf niet zo'n moeite mee. Ik vond vorige week die man echt misselijkmakend maar dat staat los van het programma.

Ik geloof nl wel dat dit gezin uiteindelijk geholpen is hierdoor. Daarbij hoop ik ook dat het mensen aan het denken zet. dat ze dit zien en eens goed naar zichzelf kijken.

Vind het ook wel hypocriet dat men er zo over valt, als het bij de EO was zou er geen haan naar kraaien.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mitch  schreef op: 18-04-2012 19:23:14
Suus ik denk dat vooral mams in dit geval geholpen is en daardoor ook de kindjes.
Wat liet dat vrouwtje over zich heenlopen zeg, had die man zijn koffertje niet gepakt maar door zijn giechel gedrukt ...

maar inderdaad hihi dat is een andere discussie.
Ik denk ook wel dat sowieso in dit geval het gezin wel geholpen is.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Suus  schreef op: 18-04-2012 19:28:29
Ja ik bedoel het geheel zeg maar, dat als ze toch scheiden dit wel een betere optie was dan hoe ze er bij zaten. In het programma komen alleen stellen die ook echt gaan scheiden.

 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Anno  schreef op: 18-04-2012 19:28:52
Liever de vuile was buiten dan het verotte gedrag van sommige ouders binnen te houden.

Ik vind het een goed programma, de vorige x heeft die vrouw eigenlijk de trap onder haar kont gekregen die ze nodig had want zon depri moeder bij kids in de buurt is gewoon niet goed.

De regering moet zich er buiten houden, ik denk dat als alle mogelijk therapieen nog vergoed zouden worden zon programma niet nodig was geweest.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Mitch  schreef op: 18-04-2012 19:30:35
Ja anders hadden ze waarschijnlijk nu nog in diezelfde situatie gezeten.
Vanavond kwam een veel bozer vrouwtje zag ik in de voorstukken, ik word dan wel nieuwsgierig.

maar goed scheiden lijkt me ook heel verwarrend, zou niet weten waar ik moest beginnen als ik van mijn man af zou willen.
En wanneer je r niet uit komt en er word je hulp geboden dan is dat op zich wel ok denk ik, misschien moeten ze alleen de keuze maken om de kinderen verder erbuiten te laten.
 
Quote
RE: Omstreden programma Echt scheiden boycot
Marie8  schreef op: 18-04-2012 21:14:39
Het draagt bij aan de bewustwording wat het met kinderen doet. Goed voor de maatschappelijke discussie dus.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Omstreden programma Echt scheiden boycot
Naam
Bericht