Menu
 

Topic:

kerstmis

Koelkast  schreef op: 20-11-2011 21:32:20
hoe vieren jullie het en wat geef je kinderen mee over kerstmis?
Wij zijn beide gelovig opgevoed maar doen er weinig meer aan dus nu nog met kindje jezus komen en ik word aangekeken in welk sprookjesboek ik heb gelezen of welke witte poeder er aan mn neus hangt

 
Quote
Navigatie
RE: kerstmis
Chantalmvsamen  schreef op: 20-11-2011 21:36:50
Ik ben ook tot ongeveer m'n 12e gelovig opgevoed en daarna stopten m'n ouders er ook mee haha
Ik doe dus niets meer met het geloof ook niet met kerst, voor mij is kerst het gevoel van samen zijn met de mensen van wie ik heel veel hou!
 
Quote
RE: kerstmis
Lauw  schreef op: 20-11-2011 21:44:41
wij geloven niet, hier is kerst gewoon kadoos krijgen en gezellige dagen..
 
Quote
RE: kerstmis
Dani  schreef op: 20-11-2011 21:46:35
waar we het vieren... thuis...1e kerst met mijn ouders , 2e staat nog open maar word denk ik onder ons 4en

en geloof... nee doe ik niet aan... jaimy krijgt sommige dingen wel mee op school. en als die wil geloven prima , maar mama en papa niet
 
Quote
RE: kerstmis
Sennamvyent  schreef op: 20-11-2011 21:47:45
Kerst gaan we kerstavond en eerste kerstdag naar de kerk. Verder gezellige dagen met vrienden en/of familie
 
Quote
RE: kerstmis
Monica Mv 2  schreef op: 20-11-2011 21:50:23
Mijn dochter is misdienaar dus die doet Kerstavond met de kindermis de mis dienen. Guus zit in het kinderkoortje en die moet dan ook in de kerk zingen.

Zo beginnen wij al jaaaaaaaaren de kerst. Met de kinderdienst. Ook toen de kinderen nog niet actief meededen.

1 dag zullen we bij schoonouders gaan eten en 1 dag blijven we thuis onder ons 4tjes.
 
Quote
RE: kerstmis
Nina1  schreef op: 30-11-2011 13:51:28
ik leer mijn kinderen wel wat kerst is en dat jezus toen geboren is. dat is toch geen sprookje, dat vieren we toch met kerst. op school krijgen ze toch ook wel eea mee van wat kerst nu is... verder gewoon het samen zijn met mijn eigen gezin en niet met de hele familie.
en de kerk: vroeger gingen we altijd kerstavond. nu al een tijdje niet meer. vind het ook altijd een beetje beschamend om dan met kerst wel naar de kerk te gaan en de rest van het jaar niet. als je ziet hoeveel mensen er naar de kerk gaan met kerst. dan zit de kerk stampvol en de rest van het jaar zie je ze niet.......

maar wij gaan het dit jaar anders doen:
1e kerstdag: zwemmen, geen kerstdiner daar of brunch of wat dan ook, gewoon gezellig met zijn 4-ren (en met honderden anderen in cp!)
2e kerstdag: zwemmen
kerstavond: zwemmen
gaan namelijk naar center parcs met kerst.

en anders was het kerstavond verjaardag jongste zoon.
1e kerstdag verjaardag mijn moeder
2 kerstdag met ons gezinnetje iets leuks doen....
 
Quote
RE: kerstmis
Nimmie  schreef op: 30-11-2011 13:53:49
nee wij allen geloven niet

we vieren het alleen voor de gezelligheid

1e kerst dag thuis
2e kerst dag bij schoonouders.

daisy zal deze dagen bij der papa en familie zijn.. dus
 
Quote
RE: kerstmis
Macife  schreef op: 30-11-2011 13:54:05
ik vind het jammer dat veel mensen kerstmis vergeten waarom kerstmis kerstmis is en kerst voor kadootjes gebruikt.

wij zijn niet zo heel gelovig opgevoed,maar ik wil wel kerst zoals kerst in gedachten houden en zo overbrengen naar Femke.

tuurlijk is kerst ook van het samen zijn.. en tuurlijk krijgt Femke ook kadootjes. maar kleine kadootjes
 
Quote
RE: kerstmis
Nina1  schreef op: 30-11-2011 13:56:01
wij doen overigens nooit aan kado's met kerst. daar hebben we de sint voor. en dan is de een ook nog jarig kerstavond..... en mijn mama met kerst......

de echte kerstgedachte, geboorte van jezus, verdwijnt idd langzaam op de achtergrond.
 
Quote
RE: kerstmis
Blauwtje  schreef op: 30-11-2011 13:57:26
Ik zal mijn kinderen best willen vertellen later dat er een betekenis achter kerstmis zit. Of ze dat willen geloven mogen ze zelf gaan uitzoeken later

Voor nu is het voor mij iig een heerlijk samenzijn met de mensen die ik lief heb. Gezelligheid, lichtjes, lekker eten.
 
Quote
RE: kerstmis
Bianca  schreef op: 30-11-2011 13:58:19
Ik ben wel gelovig opgevoed. Op een gegeven moment gingen we niet meer naar de kerk. Met de kinderen gaan we ook weinig naar de kerk, maar de kinderen zitten wel heel bewust op een christelijke school, omdat we het toch heel belangrijk vinden dat de kinderen wel weten waar kerst voor staat.
Verder is het echt een feest van gezellig samen zijn en ook een cadeautje onder de boom.
Eerste kerstdag moet ik werken en komen mijn schoonouders gourmetten en twee kerstdag gaan we bij mijn moeder koffie drinken en savonds naar het circus en de mac.
 
Quote
RE: kerstmis
Nina1  schreef op: 30-11-2011 13:59:20
o, maar ik ben ook niet gelovig meer hoor, wel rk geweest en hervorm getrouwd (jawel) maar goed... hier horen ze wel de betekenis van kerst. ook op school. ze krijgen er op school toch wel wat van mee lijkt mij toch....????
 
Quote
RE: kerstmis
Anoniem  schreef op: 01-12-2011 09:14:27
Wij vieren 2 aparte feesten. Het feest van Jezus en het feest van de Kerstman. Ik zie geen verband tussen de 2 Krijg dat ook niet zo uitgelegd aan de kinderen.

Wij zijn wel gelovig en willen ook zo leven. Hier hebben we dus aan de ene kant het Little People kerstspul staan van de kerstman en aan de andere kant de kerststal. 's Ochtends openen de kinderen de 'gewone' adventskalender en 's avonds lezen we uit de Bijbel en gaat er iets in de adventboom.

Kerstavond en 1e kerstdag staat meer in het teken van Jezus, alhoewel dat ook al 'eetfestijn' is, maar dan gaan we wel naar de kerk en op kerstavond naar een kerststal waar ik dan elk jaar het kerstverhaal vertel. 2e kerstdag is de dag van de kerstman. De avond ervoor zijn de kinderen al helemaal opgewonden, want ze weten dat er 2e kerstdag cadeautjes onder de boom en in hun kerstsok zitten.

Het werkt voor ons prima om het als 2 feesten te vieren die nu eenmaal tegelijkertijd vallen. Voor de kinderen is het zo wel duidelijker. Trouwens, voor mij ook ;-)
 
Quote
RE: kerstmis
Made  schreef op: 01-12-2011 09:47:55
Eerste kerstdag ben ik alleen thuis. Tweede is mn moeder jarig. Dus niks spectaculairs.


 
Quote
RE: kerstmis
  schreef op: 01-12-2011 09:58:04
Bij ons betekend kerst, familie, samen zijn... dus in die sfeer vieren wij het ook.

Mijn zoon heeft veel interesse in het verhaal van jezus, en verteld het mij dan ook iedere keer weer haha.
Ik laat hem in zijn waarde daarin, en wil dit jaar naar de kerst mis gaan voor hem.

Eerste kerstdag gaan we naar mijn ouders, vroeger gingen we naar mijn oma met alle neefjes en nichtjes etc.. maar dat is niet meer.

Tweede kerstdag ben ik thuis, ik heb geen contact meer met de schoonouders, dus gaat manlief daar alleen heen met de kinderen.
Ik lees wel een goed boek of zo hahah.
 
Quote
RE: kerstmis
Mvl&d  schreef op: 01-12-2011 10:06:58
We zijn niet gelovig en zelf ook niet gelovig opgevoed. Maar onze kinderen zitten op een katholieke school en het enige katholieke wat ze nog doen is een kerstviering in de kerk waar ze met z'n allen gaan zingen en waar het kerstverhaal wordt gespeeld/verteld.

Op eerste kerstdag ligt er 1 kado voor hun beide onder de kerstboom, niet van de kerstman maar van kerstoma (mijn moeder wil ze met de feestdagen altijd een kado geven en omdat ze met Sinterklaas al zoveel krijgen heb ik het verplaatst naar kerst).
Die dag komen we traditiegetrouw met de hele familie bij elkaar bij opa (mijn schoonvader), dat zijn maar liefst 16 volwassenen en 14 kinderen. Iedereen neemt eten mee voor het diner (elk jaar een ander thema) en dat zitten we met z'n allen aan een enorm lange en mooi gedekte tafel, da's altijd super gezellig en naar mijn idee echt de definitie van kerst.

En tweede kerstdag hebben we traditioneel pyjamadag met ons eigen gezinnetje; zoetsappige kerstfilms kijken, spelletjes spelen, lekker niksen. Da's ook kerst !
 
Quote
RE: kerstmis
Angelique  schreef op: 01-12-2011 11:24:27
1ste kerstdag gaan we uit eten bij de beren met fruitsalade
2de kerstdag gourmetten bij mijn moeder en een oom en tante zijn er dan ook
we hebben voor 2de ook lootjes getrokken voor volwassenen en kids krijgen kleinigheidje van oma
 
Quote
RE: kerstmis
Angelique  schreef op: 01-12-2011 11:27:21
ben trouwens deel geloveig opgevoed
kids zijn nu nog kleiin en ik geloof niet meer maar wil t dadelijk als ze groter zijn wel uitleggen en meegeven vind wel belangrijk de traditie voort te zetten
wat hun er dan mee doen is aan hun
 
Quote
RE: kerstmis
Mvl&d  schreef op: 01-12-2011 12:18:49
@Angelique; uit eten bij de beren ?
 
Quote
RE: kerstmis
Biancatrotsemama  schreef op: 01-12-2011 12:23:35
Mika komt zelf al over kerst en over hoeveel nachtjes slapen nog, toen ik vroeg hoezo zei hij: nou dan word kindje Jesus geboren,waarop ik de opmerking maakte: Je zusje word eerder geboren dat vieren we al,zat hij me raar aan te kijken zo van tja wat moet ik daar nu mee? Wel vertellen we het verhaal over jezus via een kinder dvdtje die ze via school mee krijgen. 1ste kerstdag zijn we als gezinnetje bij elkaar met onze nieuwe aanwinst natuurlijk(en eventuele kraamvisite) en 2de kerstdag zijn we uitgenodigd om te gourmetten bij schoonfamilie. Savonds een kleinigheidje onder de boom.
 
Quote
RE: kerstmis
Mie  schreef op: 01-12-2011 13:42:34
We vieren Kertsmis gewoon als een gezellig en warm familiefeest.

De kinderen hebben sinds dit jaar Godsdienst op school en zullen dus zelf wel beginnen over Jezus' geboorte en alles wat daar omheen hangt.

Normaal deden wel elk jaar een familiediner aan de kant van mijn man en ieder gezien kookte dan een gang, maar de kinderen worden groter en vinden dat lange zitten en eten maar niks. Ik heb er tot nog toe niks over gehoord en dus zal het dit jaar wel niet gebeuren ( ben ik niet rouwig om hihi).

Dus gaan wij lekker met z'n 4-tjes een 3 gangenmenuutje eten ( dingen die de kids ook lekker vinden, zelfs onze niks lustende zoon), spelltjes spelen en cadeautjes uitpakken met de openhaard aan.

Hmmm nu ik het zo opschrijf heb ik er al mega zin in!!
 
Quote
RE: kerstmis
Angelique  schreef op: 01-12-2011 13:59:02

Quote :
@Angelique; uit eten bij de beren ?whahah ken je de beren niet
beren eetcafes ergggg lekker hoor
 
Quote
RE: kerstmis
Mvl&d  schreef op: 01-12-2011 14:17:32
Haha nee ken ik niet ! Maar ik kreeg gelijk een beeld erbij dat jullie gezellig bij een berenfamilie, all dressed up met van die schotse ruitpakjes enzo, gingen eten.

....teveel kinderboeken gelezen denk ik
 
Quote
RE: kerstmis
Petrina  schreef op: 01-12-2011 14:50:12
Jaaa de beren kan ik wel, lekker angelique!


Hier wel het kerstverhaal wat het belangrijkste is. En verder vooral, gezelligheid, liefde en warmte voor elkaar.

Nog geen idee hoe het ingevuld gaat worden.
 
Quote
RE: kerstmis
Angelique  schreef op: 01-12-2011 15:00:15

Quote :
Haha nee ken ik niet ! Maar ik kreeg gelijk een beeld erbij dat jullie gezellig bij een berenfamilie, all dressed up met van die schotse ruitpakjes enzo, gingen eten.

....teveel kinderboeken gelezen denk ikhihihi zitten er vooral veel in rotterdam niet veel door rest van nl
ze hebben zelfs een bezorg beer komt t brengen met beren helm
google maar is erg lekker hoor
 
Quote
RE: kerstmis
E Mv 2  schreef op: 01-12-2011 17:18:16
Ik in het zh,wordt de 23ste geoppereerd,maar normaal komen op kerstavond vrienden en geven we elkaar kleine kadootjes en 1 kerstdag gaan we naar de schoonfam.

Quote :

daisy zal deze dagen bij der papa en familie zijn.. dus


Ik vraag me nu al een poos iets af,je bent toch nog niet zolang geleden getrouwd,meende dat deze man toch de papa van Daisy was of zit ik nu helemaal verkeerd,als je geen antw wilt geven begrijp ik dat natuurlijk!
 
Quote
Navigatie


Reageren op kerstmis
Naam
Bericht