Menu
 

Topic:

klassefeest groep 8

Son  schreef op: 16-04-2012 09:56:46
Is dat nou echt zo raar ?

Na de zomervakantie gaat Michelle naar groep 8.. Dat is het laatste jaar met al haar klasgenootjes, dus leek het mij een leuk idee om een soort klassefeestje te geven in een gebouwtje of zo en dat ze iedereen uitnodigd wordt. (details heb ik nog niet hoor, zit pas in ideeenfase) Dus ik bespreek dat met een moeder, ik dacht, misschien leuk als die meiden (beste vriendinnen) dat samen kunnen doen. Dus ik, ja leuk, savonds als een soort disco of zo en dan tot 23 uur... Die moeder viel zowat flauw...dus ik snel...nou eeh half 11 kan ook wel Maar die moeder vond het wel een leuk idee en kon ook met de tijd wel leven. Maar ze dacht dat er wel wat ouders zouden zijn die er wat moeite mee zouden hebben.

Ik was eigenlijk best verbaasd Is toch niet zo heel raar of ben ik nou echt zo simpel
 
Quote
Navigatie
RE: klassefeest groep 8
-danielle-  schreef op: 16-04-2012 15:15:24
Mama Van Drie
Ik kan je verzekeren dat het vroeger ook pas na middernacht op gang kwam, hoor En dan moest ik dus al weg als het pas vol begon te lopen.

Geen idee hoe ik er straks mee om zal gaan. We wonen sowieso te ver van welke uitgaansgelegenheid af om dat op de fiets te doen en ik ga echt niet elk weekend midden in de nacht op pad. Misschien moeten we maar naar Timboektoe verhuizen, ergens waar uitgaan niet zo'n issue is ;-)j

Heel eerlijk gezegd vind ik niet dat ik ergens aan toe moet geven waar ik niet achter sta ''omdat de tijd anders is''. Ik hoop ook dat mijn kinderen zich zo zullen ontwikkelen dat ze gaan voor wat ze zelf willen en niet omdat ''iedereen'' iets doet.

Son Mijn dochter is echt gek op feestjes. Ik denk dat ik niet eens de kans zou krijgen om nee te zeggen tegen een klassefeest ;-)

 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mama Van Drie  schreef op: 16-04-2012 15:52:35
danielle ik weet dat het moeilijk is, liever zie ik mijn zoon ook niet zo de hele nacht op stap gaan, maar het is wel zijn sociale leven wat daar afspeelt, ik woon in een stad ( de mooie hoofdstad van Drenthe) en uitgaan gebeurt hier dus op de fiets, vrienden, medestudenten, alles gaan i n het weekend zijn ontspanning zoeken in het uitgaan.
Dan kan ik het wel verbieden omdat ik er geen goed gevoel bij heb maar ik vind dat het ook bij het loslaten hoort, hij is niet begonnen met 5 uur thuiskomen maar dat was half 1/1 uur, hij was toen 15 en ja dat was even eng, maar ik ben me ervan bewust dat ik hem niet altijd onder mijn vleugels kan houden, en dan laat ik liever stapje voor stapje los als met 18 jaar ineens alles.

Met 18 jaar zijn ze volwassen maar dan kan er net zo goed zinloos geweld plaastvinden, want dat is waar je als ouder bang voor bent, dat jou kind de klos is en iets aangedaan wordt.
Maar ik wil en kan zo niet leven, met die ' wat als' angst.

Nu is mijn jongste ene meisje.....zij wordt in Juni 8 jaar...maar ik weet nu al dat ik bij haar dus nog banger bent juist omdat ze een meisje is en dan komen er weer andere gevaren om de hoek kijken.....
het liefst zie ik ze ineens 30 jaar haha.....het hele uitgaan op puberleeftijd maar ff overslaan.

Je zegt dahoopt dat je kinderen gaan voor wat ze zelf willen en niet omdat ' iedereen' iets doet.....maar wat als ze nou juist zelf willen uitgaan?.....het is iets wat wel een beetje horot bij het jonge leven......jij staat er niet achter maar het betreffende kind weil het wel zelf...wat dan?
Kijk je hoopt dat ze het niet willen en misschien heb je geluk omdat uitgaan niet echt voor de hand ligt met waar je nu woont maar het zou zomaar kunnen dat ze er toch 1 ( of meerdere) bij is die het wel graag wilt.
Ik ben dan zo'n moeder die haar angst...of nou ja angst....echte angst is het niet...maar wij als ouders zien wel duizend en een gevaren natuurlijk...die zet ik opzij........ik kijk aan hoe mijn kind omgaat met een stukje meer vrijheid, of hij zich kan houden aan de afspraken die we samen maken en als dat goed gaat dan steeds iets meer vrijheid ( met de jaren mee)...

Hier gaat het goed.....zoon 2 heeft geen enkele behoefte tot nu toe om uit te gaan, die wordt dit jaar 16 dus kan ook zomaar een keer omslaan.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
-danielle-  schreef op: 16-04-2012 16:16:31
Mama van Drie Hoe het hier straks gaat lopen, weet ik niet. Uitgaan lijkt me van hieruit een beetje lastig, maar wellicht zullen de kinderen wel eens bij iemand logeren en doen ze het dan wel.
Het hangt ook af van het soort vrienden dat ze hebben en naar welke uitgaansgelegenheid/plaats ze willen gaan.

Ik weet nog niet hoe het hier zal gaan straks. De oudste moet nog 13 worden dus het duurt nog een aantal jaren voor ze daarmee bezig zullen zijn hier

Loslaten vind ik ook belangrijk, maar ik hoop eigenlijk discussies te krijgen met de kinderen over zinnigere dingen dan uitgaan. Maar goed, heb er 6, dus ook dit topic gaat hier ooit ter sprake komen. Daar ben ik zeker van.

Ik zou trouwens veel meer moeite hebben met het feit dat 1 van mijn kinderen zou zeggen dat ze iets (wat dan ook) willen omdat anderen dat ook willen/mogen dan dat ze het zelf willen en goed onderbouwde argumenten kunnen aandragen waarom dat zo is en hoe dat haalbaar is.


 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mrtj  schreef op: 16-04-2012 16:42:36
Ik vind 23 uur echt wel laat voor groep 8. 22 Uur zou ik normaler vinden.

Ik vind precies dit nu juist een heel moeilijk punt. Alle regels die je loslaat, of feestjes die je creeert scheppen op deze leeftijd een verwachting. De komende jaren gaan ze steeds losser van jou, en steeds verder af van de grenzen die jij zou willen trekken. Mijn doem-scenario (en dan maak ik nog een voor mijn gevoel voorzichtige schatting) is het volgende:

Als jij zelf nu al een feestje organiseert dat tot 23 uur duurt, dan is dit de nieuwe ouder-norm voor jouw kinderen. En dan kunnen ze met 12-en-een-half dus best tot 24 uur naar een feestje (ook als het niet meer besloten is, want ja ze zijn al groot en zitten op de middelbare school), en als ze 14 zijn kan het gerust tot 2 of 3 uur 's nachts naar een of andere club.

Ik ben heel benieuwd hoe andere ouders hier tegen aankijken (dus niet zozeer de 23 uur, maar juist de glijdende schaal en de mogelijkheid om regie te houden)
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
-danielle-  schreef op: 16-04-2012 16:46:01
Mrtj Dat is een goed punt. Ik begrijp wat je bedoelt en dat is ook de reden dat mijn dochter dus nog niet naar een kinderdisco mag. Ik ben dus ook bang dat als ik haar dat nu laat doen, ze als ze 12 is ook veel meer wil en dat het einde zoek is als ze 14 is.

Maar een klassefeest... Het is toch ook wel bijzonder als je in groep 8 zit. Een keer een uitzondering zou ik wel vinden kunnen, maar ik zou het leuker vinden als het tot 22u. duurde.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Femke24  schreef op: 16-04-2012 16:49:43
Hier klassefeesten van groep 3 al tot 21.00 ophalen en dan zit je zo tot 21.30 daar...Dus 22.00 in groep 8 lijkt me ruim op tijd en 23.00 zou ik geen moeite mee hebben. Hier gaan ze trouwens ook al op schoolkamp in groep 3, denk niet dat ze dan voor 22.00 slapen...
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Joltje  schreef op: 16-04-2012 16:57:26
schoolkampen hebben we hier alleen in groep 8, maar mijn kinderen gaan bijv. wel mee op scoutingkamp en wat ik zo hoor, slapen ze idd niet om 22.00 uur, maar ik accepteer dat. Anders zou het gaan betekenen, dat mijn kinderen wel op scouting mogen en niet mee zouden mogen op kamp.......want als ik ze mee laat gaan op kamp, heb ik geen oog op hoelaat ze naar bed gaan........ik denk dat je dat op een gegeven moment toch een beetje los moet gaan laten. Dat zou voor de kinderen toch ook niet leuk zijn?
Net hetzelfde als met slaapfeestjes..die worden in de klas van mijn kinderen nu veel gegeven, ik ben er geen voorstander van, zal het zelf ook niet doen, maar ik laat mijn kinderen wel gaan. Alhoewel ik weet dat ze ook dan niet op tijd zullen slapen....maar ik gun hun die lol met hun vriendjes......

 
Quote
RE: klassefeest groep 8
-danielle-  schreef op: 16-04-2012 17:03:17
Groep 3 tot 21u.??? Dat zou ik echt niet weten te waarderen...
En schoolkamp zou ik op die leeftijd ook niet echt nodig vinden.

Laatst haalde ik mijn 5- en 7-jarige op van een logeerpartijtje. Ze gingen om 23:30u naar bed en dat vond ik dus echt niet grappig. Ik zal ze daar niet makkelijk nog een keer laten logeren. De dag erna zeiden ze zelf ook dat ze zich zo rot voelde dat ze nooit meer zo laat naar bed willen. Ik vraag me dus af hoe leuk het uiteindelijk voor de kinderen zelf is.


 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Janneke  schreef op: 16-04-2012 17:07:58
Ik ben zelf op deze feestjes geweest.
Ik weet dan ook niet of ik het een succes zou vinden als mijn kinderen hiervoor uitgenodigd werden
We zwierven over straat, dronken stiekem alcohol, deden gekke dingen en geen ouders te zien of ze hadden zelf te diep in het glaasje gekeken
Mijn ouders moesten eens weten.
Leuk om meegemaakt te hebben, maar mijn kinderen liever niet hoor
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mikmvg  schreef op: 16-04-2012 17:09:31

Quote Femke24:
Hier klassefeesten van groep 3 al tot 21.00 ophalen en dan zit je zo tot 21.30 daar...Dus 22.00 in groep 8 lijkt me ruim op tijd en 23.00 zou ik geen moeite mee hebben. Hier gaan ze trouwens ook al op schoolkamp in groep 3, denk niet dat ze dan voor 22.00 slapen...



WAT????Dat vind ik dus echt niet normaal! Mijn dochter zit in groep 2 en die had laatst een feestje tot 18:30 en dat vond ik al aan de late kant. En slaapfeestjes voor kinderen van 7?
Sorry hoor, maar op die leeftijd is gewoon spelen, een speurtocht ook nog hartstikke leuk.
Ik voel met danielle mee...Ik vind het ook niet nodig en zou ook bang zijn dat het einde zoek is.


maat goed On-tpoic Son; jouw idee vind ik wel leuk. In groep 8 kan dat ook al prima. Tot 22:00 uur lijkt mij ook lang genoeg hoor.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Son  schreef op: 16-04-2012 17:20:32

Quote Janneke:
Ik ben zelf op deze feestjes geweest.
Ik weet dan ook niet of ik het een succes zou vinden als mijn kinderen hiervoor uitgenodigd werden
We zwierven over straat, dronken stiekem alcohol, deden gekke dingen en geen ouders te zien of ze hadden zelf te diep in het glaasje gekeken
Mijn ouders moesten eens weten.
Leuk om meegemaakt te hebben, maar mijn kinderen liever niet hoor



Ik weet niet wat jij bedoeld met "op deze feestjes"

Maar je gaat me toch niet wijsmaken dat er op een feestje waar kinderen van 11/12 jaar komen gedronken wordt ? Hier ABSOLUUT niet. En geen haar op mijn hoofd om zelf ook maar 1 druppel te drinken (niet zo moeilijk, ik drink nooit)
En naar buiten ? Niks er van...Het is donker buiten, het feest is binnen en iedereen blijft binnen...
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Janneke  schreef op: 16-04-2012 18:14:13
Jazeker en dat was zeker niet op één feestje.
Mijn alarmbellen zouden in ieder geval gaan rinkelen als ik zo'n uitnodiging zou krijgen voor mijn kinderen.
Bij mij zouden ze ook niet buitenkomen en blijft het bij frisdrank, sapjes en ranja.
Maar hier in de straat heb ik ook het nodige gezien, zelfs kinderen aan de deur of ik druivensuiker had, want er was er één flauwgevallen en haar vader en moeder waren nogal teut
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Debby1977  schreef op: 16-04-2012 18:17:02
Leuk! Mijn oudste heeft in groep 8 ook een paar afscheidsfeesten gehad. Ik was er op een gegeven moment wel klaar mee want de halve klas gaf afscheidsfeesten en dat werd me een beetje te gek
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Miesje  schreef op: 16-04-2012 18:59:00
hartsikke leuk idee juist.
al vind ik 22:00 laat zat.

kan me herinneren dat het bij mij vroeger gewoon al door zelf werd georganiseerd,een afscheids feest met echt alleen groep 8 en paar leraren.
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
Mafkees  schreef op: 16-04-2012 19:43:19
ik vind het een superleuk idee en mijn kinderen zouden er zeker wel naartoe mogen.

ik zou wel precies willen weten wie het organiseert enzo, maar verder zou ik m'n kinderen willen laten genieten. nu kan het nog, en beter zo dan in de kroeg
 
Quote
RE: klassefeest groep 8
C.  schreef op: 16-04-2012 20:16:59
MikmvG, ik zeg ook nergens dat gewoon spelen en speurtochten niet leuk zijn!
Maar ik zie geen kwaad ik een leuke logeerpartij, de meiden hebben zo genoten, heerlijk film gekeken met popcorn, geknutseld, gespeeld. Op tijd hun matrasje op maar ja voordat ze sliepen... En geen van de kinderen is er slechter van geworden!

Mijn ouders hadden een huis met 2 opgangen en boven stond het leeg daar mocht ik op mijn 12de een slaapfeest organiseren, nou daar gebeurde echt geen vreemde dingen en we luisterde naar muziek, danste wat,we aten chips en dronken cola. De enige zonde die ik begaan ben is ipv 8 meiden er 12 uit te nodigen. Ook daar is niemand slechter van geworden.


Janneke, als jij dit soort dingen hebt meegemaakt als 11/12 jarige is er duidelijk een gebrek geweest aan goede begeleiding!

 
Quote
RE: klassefeest groep 8
C.  schreef op: 16-04-2012 20:18:46
Ik werd ondanks mijn strenge vader toch behoorlijk vrij gelaten maar wist precies wat ik wel en niet mocht en daar ik hield ik me aan. Daar in tegen kinderen die nooit naar de avond feestjes mochten regelde het gewoon buiten hun ouders om en sliepen die nacht zogenaamd bij een ander vriendinnetje!
 
Quote
Navigatie


Reageren op klassefeest groep 8
Naam
Bericht