Menu
 

Topic:

Inleiden?

Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 08:41:33
Hoe gaat inleiden als je baarmoedermond nog maar nihil verweekt is en je krap 1cm ontsluiting hebt?
 
Quote
Navigatie
RE: Inleiden?
Janneke  schreef op: 14-04-2012 08:49:09
Volgens mij zodra er een opening is, met een infuus met weeënopwekkers.
Maar die 1cm kan zo veranderen hoor.
De ene dag zeiden ze tegen mij, hij moet eruit maar er is geen opening niks hou rekening dat je hier lang zult zijn.
De volgende dag had ik 2cm en lag 2,5 uur later mn zoon op mn buik.
Ik heb trouwens 3 kinderen ingeleid gekregen en ze gingen alledrie anders
 
Quote
RE: Inleiden?
Mama Van Drie  schreef op: 14-04-2012 08:51:37
Dat hangt ervan af waar je gyn voor kiest, bij mij was het 16 jaar geleden zo dat mijn baarmoedermond nog niks verweekt was, alles zat nog potdicht en dus geen ontsluiting plus baby doe hoog zat en niet ingedaald was ( deed geen van mijn kinderen)
Dit was bij mijn tweede zo en k was al 14 dagen overtijd, heb nooit nik sgeen voorweeen of harde buiken gehad ook, ze hebben toen met 14 dagen ingeleid dmv gel in te brengen...gebeurde de hele ochtend niks, tegen 12 uur nog een warme hap meegegeten in het ziekenhuis en daarna begon er wat gerommel met harde buiken, toen hebben ze nog een keer geld ingebracht en alles is toen doorgezet, zat een hele mooie opbouw in met alleen maar buikweeen en half 7 's avonds is mijn zoon geboren toen.
Ik vond het de beste bevalling van de drie.
 
Quote
RE: Inleiden?
Mama Van Drie  schreef op: 14-04-2012 08:53:24
haha...ze hebben natuurlijk geen GELD ingebracht maar GEL....hm....had niet gek geweest trouwens hahaha
 
Quote
RE: Inleiden?
Kwebbel  schreef op: 14-04-2012 09:09:27
Inderdaad via infuus met wee-opwekkers of met een veter. Bij de 1e keer heb ik een veter gehad en daarna begon de bevalling al vrij vlot. Dit was waarschijnlijk het laatste setje wat ze nodig had, liep al 15 dagen over tijd dus mocht ook wel een keertje

Tweede keer infuus en dat ging ook vlot.

Succes !! Weet je al of je ingeleid wordt?
 
Quote
RE: Inleiden?
Annikamv3  schreef op: 14-04-2012 09:21:56
hier ging het met 1 cm een tabletje tot 2 keer toe en met 3 cm vliezen breken
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 10:31:38
Ben gewoon erg benieuwd naar ervaringen. Milou is geboren met 41.6 en uiteindelijk nog vanzelf begonnen.
Nu ben ik inmiddels 40.5, maar 4 dagen terug gezet met de 9 weken echo dus gister eigenlijk al 41 weken nav mijn menstruatie.

De vk vind het niet nodig in te leiden voorlopig, maar m'n hele lijf doet zeer en ik kan nog maar weinig doen. Bovendien hebben we Milou nog en werken mijn man en ouders gewoon, dus moet het allemaal alleen doen en trek het gewoon niet meer. Heb pas donderdag weer een afspraak bij de vk, dus mag in ieder geval nog wel even. Maar ze willen het nog over volgend weekend heen tillen waar ik het dus absoluut niet mee eens ben...
 
Quote
RE: Inleiden?
Janneke  schreef op: 14-04-2012 10:39:13
Wat vervelend dat het zo zwaar voor je is.

Ik denk dat iedere ervaring anders is.
Mijn drie ervaringen zijn allemaal anders, ze waren er wel heel snel.
De langste duurde 2,5 uur, de kortste 1 uur.
Heftig, maar het was snel klaar.

Ik hoop dat jullie kindje zich snel laat zien en jullie kunnen gaan genieten.
Zijn er geen vrienden/buren die Milou even mee zouden willen nemen?

Sterkte nog even
 
Quote
RE: Inleiden?
Anna28  schreef op: 14-04-2012 10:47:44
Als ze je gaan inleiden en je hebt al enige opening (1.5 cm is genoeg) Dan wordt je aan het infuus gelegd en breken ze je vliezen. Dan kan het redelijk snel gaan.

Als je nog helemaal geen verweking heb en alles zit nog potje dicht, dan krijg je priming: gel of een ballonnetje. Maar ik verwacht niet dat jij dat zal krijgen omdat je al enige opening hebt. Een infuus zal dan het meeste werk gaan doen.
Ze kunnen de vliezen breken als je 1-2 cm hebt.

Ik hoop dat het snel vanzelf op gang komt, ik weet hoe het is om er helemaal doorheen te zitten....
Ik had BI en kon helemaal niks meer en ben met 41+3 ingeleid. Het heeft toen wel 3 dagen geduurd nog, maar das een ander verhaal
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 11:02:31
Janneke, mijn ouders helpen waar ze kunnen hoor en mijn moeder neemt Milou 's middags nog wel eens mee als ze de honden gaat uitlaten wanneer ze uit haar werk komt. Vrienden werken helaas ook fulltime en buren geef ik haar niet aan mee omdat we daar niet heel goed contact mee hebben.

Anna, bij Milou hebben ze toen ook de vliezen moeten breken maar toen had ik al 5cm ontsluiting, maar het ging daarna idd wel snel. Tenminste tot de persweeen begonnen...

Ik hoop gewoon dat de vk mee wil denken ipv alleen maar te zeggen, nee we wachten gewoon tot 42 weken omdat we dat altijd doen!

 
Quote
RE: Inleiden?
Sennamvyent  schreef op: 14-04-2012 11:03:12
Je loopt toch ook bij de gyn? Wat zegt hij er over?

Heb geen ervaring met inleiden, alleen met doorleiden. Dikke knuffel!!
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 11:03:56
Senna, ben terug verwezen naar de vk tot de bevalling zou beginnen
 
Quote
RE: Inleiden?
Sennamvyent  schreef op: 14-04-2012 11:04:27
Aaah wat balen zeg
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 11:05:54
yep!
 
Quote
RE: Inleiden?
Anna28  schreef op: 14-04-2012 11:09:06
Toch jammer dat de VK je niet beter wil helpen. Zal hun beleid zijn hoor, was bij mij ook. Maar ze heeft toen bij mij 2 weken lang (vanaf week 39 al) mij proberen te strippen om de 2 dagen. Ze kwam thuis bij me (ik kon haast niks meer) en masseerde dan de baarmoedermond en probeerde naar binnen te komen. Dat kon de bevalling stimuleren. Helaas hielp het niks. Maar ze heeft wel haar best gedaan. Ook heeft ze het voor elkaar gekregen om mij met 41 weken op te laten nemen, omdat mijn draagkracht helemaal op was.

Hoop en duim voor je!
 
Quote
RE: Inleiden?
Mama Van Drie  schreef op: 14-04-2012 11:12:19
Wat jammer dat je VK dat zo bot zegt, en weet je...ik snap het eerlijk gezegd ook niet zo goed....de baby is voldragen, in mijn ogen is er geen enkele reden om langer te wachten, voor de baby kan het geen kwaad, in mijn ogen dan he....en ik vind dat je als VK ook naar de moeder zelf moet kijken, wat is er dan mis mee om de natuur een handje te helpen??
Ik snap dat nooit zo goed, ze willen je hier laten lopen tot 42 weken met alle gevolgen vandien want het kan ook wel eens mis gaan op dat allerlaatste moment, dat hoor je wel eens en dan denk ja als ze het nou eerder gehaald hadden dan was het niet nodig geweest.

ikzelf heb ook tot 42 weken moeten wachten met de 2e, zelfs strippen wilde mijn vk niet doen en logisch want mijn zoon was niet ingedaald, zat gewoon hoog en mijn vk wilde niet gaan rommelen aan die vliezen dan.

Mijn derde is in Duitsland geboren via een keizernsnee omdat ze dwars lag en ik vraag me nog steeds af als ze dat niet had gelegen hoe lang ze mij daar hadden laten lopen, ze nemen in duitsland namelijk niks geen risico's......

Ik wens je in ieder geval veel sterkte met de laatste loodjes...het kan nu nooit meer lang duren maar ja...dat is iets wat je niet wilt horen ;-)
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 11:32:30
Ja en dan nog zeggen dat ze er alles aan doen om tegemoed te komen aan de wensen van de moeder, nou ruk, niks hier! Omdat het risico groter word dat de inleiding uiteindelijk in een keizersnede eindigt...
Maar met de bevalling van Milou heb ik ook tegen een keizersnede aangezeten omdat het niet echt makkelijk paste, maar wat wil je met 4630 gr. Ze is met de vaccuum geboren en die schoot 2x van haar hoofdje en de 3e keer lukte het pas. Als het niet gelukt was dan had ik alsnog naar de ok gemoeten.

mama van drie, ik snap het ook niet goed, hij is af/klaar. Als hij met 36/37 weken uit zichzelf gekomen was zouden ze het ook niet tegengehouden hebben... Toen schatte de gyn hem tijdens de echo al op 3000 gr.
Weet dat het nu echt niet lang meer duurt en da's idd niet iets wat je graag hoort, maar het is even niet anders...
 
Quote
RE: Inleiden?
Son  schreef op: 14-04-2012 11:40:34
Volgens mij is inleiden niet geheel risicoloos hoor.....

Sterkte meis, vervelend dat het zo zwaar voor je is
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 12:41:29
Son, dat klopt, maar zo lang blijven doorlopen ook niet...

Jullie zijn lief!
 
Quote
RE: Inleiden?
Jo  schreef op: 14-04-2012 12:47:25
Een vriendin van me is nu 40+5 en ook helemaal op.
Begrijp ook niet zo goed waarom ze niet een beetje helpen.
Als je zo moe bent kun je toch ook moeilijker bevallen?
Ik hoop voor je dat het nu snel gaat!
 
Quote
RE: Inleiden?
Lisette77  schreef op: 14-04-2012 13:08:44
Ha sabina,
wat vervelend dat je zo op je eindje loopt joh! Maar ja kan het me ook wel voorstellen met deze termijn...

Ik heb niet alle reacties gelezen,maar kun je niet aan je verloskundige voorstellen om igg alvast een serotiniteitscontrole af te spreken in het ziekenhuis? ( overtijd controle)
Dan heb je die maar alvast staan! In het ziekenhuis leiden we ip iedereen vanaf 41 weken al in,alleen de verloskundige lopen nog door tot 42...
( ik werk als gespecialiseerd verpleegkundige op de verloskamers)

Het inleiden met 1 cm gaat bij ons dvm van inbrengen van een hormoongel tegen de baarmoedermond aan.
Dat gebeurd na 6 uur nogmaals en dan hopen we dat je daardoor spontaan weeen gaat krijgen. Wij breken pas de vliezen bij 2-3 cm ontsluiting en starten dan met een infuus met weeenopwekkers.Dat wordt gedaan vanaf 2 cm omdat we dan inwendige registratie in kunnen brengen,dat is de hartslag van de baby in de gaten houden oor een draadje op het hoofd. Bij 1 cm lukt dat vaak nog niet,maar dat kan natuurlijk wel in andere ziekenhuizen anders gaan.

Heel veel succes met de laatste loodjes,en moht het echt niet gaan,je echt laten doorverwijzen naar de gyn hoor! Helemaal als je daar al bekend bent mag het geen probleem zijn!!
 
Quote
RE: Inleiden?
Lisette77  schreef op: 14-04-2012 13:10:29
Lees nu dat je eerste kind zo groot was.... hoe groot is deze nu dan geschat?
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 15:57:54
Lisette, wat houdt zo'n serotiniteitscontrole precies in? Wat doen ze dan?
Dank je wel voor je uitgebreide uitleg!

Ik heb me vorige keer laten doorverwijzen door de huisarts omdat de vk het er niet mee eens was en me niet door wilde sturen. Heb het ze toen ook pas verteld toen ik al geweest was. De gyn heeft met 36.5 een groeiecho gedaan en toen zat hij rond de 3000 gr. en het advies om wel in het ziekenhuis te bevallen. Nu wilden we dat zelf al ivm hoe de geboorte van Milou is gegaan. Ik heb geen idee hoe groot ze hem nu schatten, maar ik denk zelf dat hij zeker wel rond de 4000 gr zal zitten als het niet meer is.
 
Quote
RE: Inleiden?
Jomi  schreef op: 14-04-2012 16:42:31
ik.mocht met 41 weken er al voor kiezen om me door te laten verwijzen naar de gyn voor een inleiding. Die keuze geeft de vk je standaard met 41 weken, mij adviseerde ze wel om het af te wachten omdat ik toch geen problemen ed had.

Ik heb er niet voor gekeozen n, wel heeft ze me toen gestript en 2 dagen later weer gestript.

 
Quote
RE: Inleiden?
Deborah Mv Priscilla
,levi En Stan
  schreef op: 14-04-2012 16:56:21
Ik ben ingeleid bij Stan. De mooiste bevalling , na twee super natuurlijke bevallingen.
Volgens de VK een krappe 1 cm, zou gel krijgen. De GYN voelde een krappe 2 en brak de vliezen.
Eerst een ruggenprik en toen pas het infuus gekregen.
Welke keuze je ook maakt overal loop je risico's mee.
Ik vond het inleiden heerlijk in combinatie met de ruggenprik
 
Quote
RE: Inleiden?
Lisette77  schreef op: 14-04-2012 17:29:08
Tijdens de serotiniteitscontrole maken we een hartfilmpje van de baby om te kijken hoe de conditie is en een echo om naar de ligging te kijken en kijken of hij goed is ingedaald.

Dan wordt er ip direct een afspraak gemaakt om in te leiden en soms nog gestript. Bij ons kun je aangeven wanneer je wilt bevallen,dus of nog wachten tot 42 weken of vanaf de 41 weken.

Kan me zo voorstellen dat de gyn met jouw voorgeschiedenis zelf al aanbiedt om je in te leiden,waar ga je op wachten met een kind van ruim 9 pond in de voorgeschiedenis?

Snap eerlijk gezegd de vk ook niet,of is deze echt een stuk kleiner dan vorige keer?

Zoals deborah zegt,zo doen wij het ook vaak als mensen dat willen,zodra we kunnen doorleiden ( zo noem je het breken van de vliezen en een infuus) dan eerst een ruggeprik en dan de weeenopwekkende middelen,wel zo patientvriendelijk...
:d

Wanneer heb je weer een controle dan?
 
Quote
RE: Inleiden?
Deborah Mv Priscilla
,levi En Stan
  schreef op: 14-04-2012 17:37:06
Ik zou niet kiezen om je te laten strippen.
Geen fijn gevoel en deed hierniks. Behalve nog meer gerommel en voorweeen.

@Lisette idd mama vriendelijk. Waarom zou je de eerste cm wel moeten pijnlijden?
Ik had zoveel energie en kon mij volledig richten op het juist persen. Heerlijk! Stan was 4700 gram.
Ik kon echt niet meer. En ben dus deels op verzoek ingeleid. Stan was het grootst en kwam het makkelijkst. Ik voelde mij zo vrij en had zo'n vertrouwen. In 2 uurtjes was hij er.

Maar een te groot kindje brengt ook risico's met zich mee. Ik ga ook liever niet overtijd...
 
Quote
RE: Inleiden?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-04-2012 20:12:08
Zoals ik het nu ervaar bij de vk heb ik niets te kiezen. Ik heb donderdag pas weer een afspraak en ze wilde dan voor vrijdag een hartfilmpje laten maken.
De vk geeft aan dat als Miloutje paste een 9 ponder makkelijk gaat passen want de weg is al vrijgemaakt...
Ik heb bij Milou eigenlijk geen pijnstilling gehad of ernaar gevraagd. De ontsluitingsweeeen vond ik toen goed te doen, de persweeen een stuk minder, duurde ook anderhalf uur voor ze ingrepen.

Strippen hebben ze al 3x willen doen, maar dat had nog geen zin, nog niet voldoende verweekt.

Het is alleen al even fijn om er hier even over te kunnen praten en het idee te krijgen dat ik toch niet helemaal gek ben/word en het niet aan mij ligt. Maak me ook zorgen over de kleine omdat hij minder beweegt dan ik gewend ben. Volgens de vk komt dat alleen omdat hij minder ruimte krijgt.

Ik ga maandag even bellen met de vk of het hartfilmpje niet eerder gemaakt kan worden dan vrijdag. Anders gaat het zoiezo over het weekend heen natuurlijk.
 
Quote
RE: Inleiden?
Deborah Mv Priscilla
,levi En Stan
  schreef op: 14-04-2012 20:41:16
Wat een stomme opmerking dat de weg al is vrijgemaakt. Dat geeft echt geen garantie hoor.

Het zou voor jou gevoel al fijn zijn dat zij eerder een filmpje maken. Ik zou dat zeker bespreken.

Elke vrouw heeft een keuze... Je bent niet afhankelijk van je VK.
 
Quote
RE: Inleiden?
Miranda0909  schreef op: 14-04-2012 22:23:12
Ze hebben mij ingeleid met 38 weken van Milan, bij hem juist omdat hij te klein was, ik had net 1,5 cm en ze hebben mijn vliezen gebroken en een infuus gegeven.
Dat was tussen half acht en acht uur, om kwart over twaalf is hij geboren.
Ik heb geen ruggeprik gehad, is ook niet naar gevraagd eigenlijk.

Succes nog even meid
 
Quote
RE: Inleiden?
Lisette  schreef op: 14-04-2012 23:50:41
Dit vind ik dus pure mishandeling van een zwangere vrouw! Als je al niet eens voor je oudste kind kan zorgen hoe kan je dan nog zo door gaan? Dat is gewoon een lijdens weg!

Als ik jou was zou ik erop in haken dat je NU ingeleid wil worden en niet pas als je helemaal kapot bent,dit vreet al je energie op voor je bevalling.

Sterkte in ieder geval!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Inleiden?
Naam
Bericht