Menu
 

Topic:

Kind van 6 met mascara?

Mama-van-aimy  schreef op: 05-04-2012 14:59:54
Vandaag was ik bij mijn zoontje aan het helpen op school.

Ik zat met een klasgenootje van hem te praten (meisje is 6 jaar). En tot mijn stomme verbazing droeg ze mascara en zat ze te vertellen dat ze thuis een hele make-up koffer vol met make-up heeft.

Haar moeder kennende, zal dit ook ongetwijfeld waar zijn.

Maar is het nu normaal dat meisjes van 6 jaar al met make-up naar school toe gaan???

Of kom ik uit een stenen tijdperk dat mijn dochter dat mag doen als ze minimaal 14 jaar (of 30 jaar :lol is.

 
Quote
Navigatie
RE: Kind van 6 met mascara?
Mrtj  schreef op: 06-04-2012 20:56:10
Hier beginnen de kinderen die erg vrij gelaten worden thuis rond groep 7 met make-up (echte, geen kindermake-up). Persoonlijk vind ik dat belachelijk. Het heeft heel wat moeite gekost om onze dochter in groep 8 make-up vrij te houden (naar school; een incidenteel feestje of uitje is natuurlijk wat anders), maar bij de brugklas zullen we eraan moeten geloven.

En zelfs dat vind ik al vroeg.
 
Quote
RE: Kind van 6 met mascara?
Izzthan  schreef op: 06-04-2012 22:23:49
Mijn dochter wordt volgende maand 11 maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om haar met make up naar school te laten gaan hoor!

En ja, ze is op het moment in de overgangs fase van "tom-boy" naar een echte meid en ze tut wat af, maar dan wel thuis met haar vriendinnetjes. Er gaat dan wel een doekje over dat mooie gezichtje voor ik haar het huis uit laat gaan haha!

Volgende maand verhuizen we naar Engeland en daar wordt het op school uberhaupt niet getolereerd - er mogen ook geen sieraden gedragen worden (ook geen oorbellen, mits het zweerknopjes zijn) dus voorlopig zal ik dit probleem gelukkig nog niet hebben.

Ik vind het persoonlijk echt geen gezicht, kleine meisjes die buitenshuis met make up rondlopen of kleding dragen die hen veel ouder doet lijken. Zulke dingen werken mijns inziens erg mee aan de sexualisering van jonge kinderen. Kleine meisjes mogen heerlijk tutten en opmaken MAAR het moet niet als iets alledaags en normaals gezien worden.
 
Quote
RE: Kind van 6 met mascara?
Blauwtje  schreef op: 06-04-2012 22:41:48
Mijn dochter wordt volgende week 6 en heeft een hele doos make up in de kast staan haha...maar ze mag dat niet op naar school..het is meer bedoeld om thuis lekker te tutten en als ze als prinses verkleed wil dan hoort er een beetje make up bij he, hihi..
Al wordt het eerder een clown

Ze mocht alleen voor een optreden op school een keertje make up. Maar ik ben niet moeilijk met nagellak, en soms een keer lipgloss ook geen probleem
 
Quote
RE: Kind van 6 met mascara?
Fokje  schreef op: 12-04-2012 10:54:19
Mijn dochter is ook 6 en heeft een make-up koffer daar mag ze soms thuis even wat mee aan modderen.Naar school hoeft dat niet hoor ze heeft heel soms s lipgloss op naar school maar liever niet.Heel veel meisjes in haar klas hebben elke dag lipgloss op en mee naar school,tja tijden vernderen maar ze zijn te jong voor mascara oogpotlood e.d.
 
Quote
RE: Kind van 6 met mascara?
Femke  schreef op: 16-04-2012 16:26:30
Ook hier een odchter van 6, die graag wil make-uppen. Geen probleem met feesten en partijtjes. Verder niet. Nagelijk doen we standaard na elke nagelknipbeurt..Met hakken heb ik veel meer moeite, dat is gewoon ronduit slecht als je voeten nog zo moeten groeien, maar ja die zie je hier meer op het schoolplein als make-up...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kind van 6 met mascara?
Naam
Bericht