Menu
 

Topic:

Jordy mijn speciale mannetje

Mama2  schreef op: 03-04-2012 22:18:01
Soms heb je het gevoel dat je even van je af moet schrijven, vandaag heb ik dat.

Jordy is zoals gezegd wordt een Complex mannetje, hij begon pas met praten toen hij 2,5 jaar was, daarna volgde Logopedie toen dat aansloeg bij hem leek Jordy net een oud mannetje met apart taal gebruik, veel woorden die toen niet paste bij een inmiddels 4 jarig mannetje.

Jordy heeft op 2 peuterspeelzalen gezeten, de 1e was een drama konden ze hem helemaal niet aan en de druppel was toen ik 8 maanden zwanger van robin was en ik Jordy vond buiten bijna op de busbaan.

Peuterspeelzaal 2 was super echt waar, heel rustig ingericht en 2 juffen, jordy speelde wel veel alleen en dingen moeten nee dat wou hij niet.

4 jaar, de kleuterschool komt eraan, wij de juf gezegd hoe jordy is dat hij veel aandacht vraagt , en eist en ook krijgt met goed of fout gedrag, nee hoor zei de juf komt goed......tja 30 kids is wel veel als je ook jordy erbij hebt zei ze 3 weken later......

BJZ erbij gehad en nee MKD was toch beter ook voor observatie, en daar ging mijn mannetje elke dag met het busje op en neer, hij vond het geweldig.
Op MKD kwamen ze erachter dat Jordy best complex was maar tot een diagnose kwamen ze niet.

5,5 jaar tijd om daar weg te gaan en naar SBO te gaan, later hoorden wij dat het gewoon een verlengde kleuterschool was ( heel fijn ) . Daar vonden de juffen hem voorbeeldig , tja jordy kan heel goed gewenst gedrag laten zien totdat het 15 uur is en hij naar huis mocht , toen zag je de Jordy zoals Jordy is, tegendraads , driftbuien , heel bepalend enz.

7 jaar weer naar een andere school want daar mocht je maar tot je 7e blijven, intussen was het thuis niet meer te handhaven en wilden ze ons weer een cursus laten doen de zoveelste al, toen hebben wij gezegd nee het is klaar dit kan niet meer en eindelijk werd er geluisterd en met veel pijn in ons hart toen besloten om Jordy intern te laten opnemen.

7,5 jaar Jordy gaat intern bij Karakter en weer laat hij gewenst gedrag zien, is beleefd en doet wat hij moet doen, totdat hij na 3 maanden zo gewend was dat ze eindelijk de jordy zagen zoals wij hem elke dag zagen, oke zeiden ze dat is niet goed........toen ging hij aan de medicatie, maar helaas de medicatie's werken bij jordy niet zoals het bedoeld is.

met 8 jaar eindelijk een diagnose PDD-NOS en ADHD oke kunnen we mee verder, driftbuien blijven, er veranderd eigenlijk weinig.

Toen kwam het ontslag , na 7 maanden weer naar huis, met volle moed gaan we er tegenaan, weer naar een nieuwe school en weer komt er een busje elke dag.

Na 3 maanden ging het heel slecht met jordy, de buien werden erger, hij wilde dood en schreeuwde dat hij gek werd van zijn hoofd, wij aan de bel getrokken bij de psychiater en ja toen weer de moeilijke keuze moeten maken om hem weer intern te doen.

Sinds 20 juli 2011 zit jordy weer intern, het gaat nog steeds niet goed is weinig veranderd, Jordy blijkt totaal geen emotie's te kennen en plaatst alles onder BOOS want dat kent hij.

Verschillende medicatie's gehad maar tot nu toe lijkt het niet te werken.

Vandaag een gesprek gehad en het is toch erger dan gedacht , psychiater gaat kijken naar zijn diagnose want die past niet in het plaatje en waarschijnlijk heeft Jordy Klassieke Autisme , helaas 1 van de ergste soorten van autisme die er is.

Volgende week dinsdag weer erheen voor medicatie consult en diagnose gesprek.

Ik ben zoooooooo moe he, zijn al sinds dat hij 2,5 jaar is bezig en nu is hij 9 jaar en hebben nog steeds niet de definitieve diagnose voor hem....ik wil hem zo graag helpen en weer thuis hebben maar zoals het nu gaat gaat dat gewoon niet en ik vind dat zo erg he.
Je kind hoort bij je, ik weet dat maar het moet ook kunnen en nu nee helaas het kan niet

wat ik met dit verhaal wil bereiken ik weet het niet maar moest het gewoon even kwijt , zit hier alleen en mijn hoofd zit zo vol met vanalles dat ik nu even de weg kwijt ben.
 
Quote
Navigatie
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Irma Mv T En B  schreef op: 10-04-2012 22:17:09
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Liefje  schreef op: 10-04-2012 22:18:27


Nu er een vaste diagnose is is er dan ook meer hoop voor de toekomst? Ik weet niets van Klassiek Autisme af (ga zo ff googlen).
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Blauwtje  schreef op: 10-04-2012 22:20:49
veel sterkte lieve meis...je doet het geweldig voor je ventje
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Myself  schreef op: 10-04-2012 22:23:12
Wat ben jij een kanjer van een mama zeg, jouw mannetje komt er echt wel samen met jou.
Het zal niet altijd makkelijk zijn, je hebt pieken en dalen, maar met jouw doorzettingsvermogen erbij gaat dit jullie vast lukken.


 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Nimmie  schreef op: 10-04-2012 22:24:02
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Liefje  schreef op: 10-04-2012 22:27:31
Pff wat moet dat heftig zijn, heb net even een site doorgelezen ik wil je heel veel sterkte wensen met je mannetje!
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Mama2  schreef op: 10-04-2012 22:29:40

Quote Liefje:


Nu er een vaste diagnose is is er dan ook meer hoop voor de toekomst? Ik weet niets van Klassiek Autisme af (ga zo ff googlen).



tja dat moet de tijd uitwijzen, klassiek autisme is 1 van de zwaarste vormen van autisme , de psychiater gaf al aan dat het zwaar gaat worden voor jordy en voor ons. Voor nu wil ik daar even niet aan denken aan de toekomst eerst nu alles verwerken en kijken wat nu het beste is voor hem. De medicatie wordt verhoogd en hopen daar wat mee te bereiken ( al is de kans klein ) jordy reageert anders dan hij zou moeten op medicatie.

als dit niet werkt moet hij weer een nieuwe medicatie , wat normaal voor epilepsie wordt gebruikt dus ben nu even terughoudend daarover.


iedereen bedankt voor de lieve woorden, dat doet mij heel veel
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Monica Mv 2  schreef op: 10-04-2012 22:40:47
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Anna28  schreef op: 10-04-2012 22:40:52
sterkte met de diagnose!

Ik wil graag met je delen dat ik 10 jaar met klassiek autisten heb gewerkt en dat mijn ervaring is dat er gelukkig veel mogelijkheden zijn, als er goede begeleiding is.
Communicatieprogramma's en structuur, juiste stimulatie en begeleidingsplannen...
Ik hoop dat jullie de juiste begeleiding krijgen en dat je Jordy zich kan ontwikkelen en ontplooien zodat hij gelukkig is!

 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Monica Mv 2  schreef op: 10-04-2012 22:42:06
Anna, weet jij of er gradaties in klassiek autisme zijn??
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Kaasje  schreef op: 10-04-2012 22:45:45
Fijn dat je nu eindelijk weet hoe of wat....

Ik hoop dat de medicatie doet wat het moet doen

Heel veel sterkte met deze mededeling, die zal even moeten bezinken.
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Myself  schreef op: 11-04-2012 12:45:15
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Tiesmv3jongens  schreef op: 11-04-2012 13:01:11

Je komt er wel en jordy ook met zo'n mama die er echt voor gaat!
 
Quote
RE: Jordy mijn speciale mannetje
Anna28  schreef op: 11-04-2012 13:10:03

Quote monica mv 2:
Anna, weet jij of er gradaties in klassiek autisme zijn??



Er zijn zeker gradaties in klassiek autisme.
Autisme is namelijk niet gewoon autisme. Er zijn tal van verschillen tussen klassiek autisten, al hebben de meesten wel de standaard kenmerken.
Maar je hebt veel verschillen in emotioneel niveau, verstandelijk niveau, sociale eigenschappen en het 'zich kunnen redden in deze maatschappij'.

Daarom kan de ene autist een gewone baan hebben, zelfs een relatie en kinderen krijgen, en komt een andere autist in een instelling terecht omdat zijn vaardigheden niet voldoende zijn om zelfstandig te leven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Jordy mijn speciale mannetje
Naam
Bericht