Menu
 

Topic:

Heerst er ?.kinkhoest

Even Snel  schreef op: 02-04-2012 16:09:56
Onze dochter van 6 jaar is nu al 3 weken aan het hoesten.Ze is daarbij ook neusverkouden.Het hoesten lijkt wel iets minder te worden maar ik vind het ondertussen veel te lang duren.Ze is verder helemaal niet ziek,geen koorts ed.Vooral 's nachts heeft ze behoorlijke hoestbuien waarbij ze veel last heeft van helder slijm in de keel.Soms kan ze dit ophoesten.Gisteravond ging ik even bij haar kijken en wilde ik haar verleggen en toen kreeg ze direct een enorme hoestbui waarbij ze er zowat in bleef hangen.Heel zielig om haar zo te zien.Vooral bij inspanning krijgt ze een enorme hoestbui.Ze is voor de rest helemaal niet astmatisch oid aangelegd dus dat is het ook niet.Aangezien het nu zo lang duurt en ik benadruk het wordt wel iets minder maar ik vind het best lang duren begin ik me echt af te vragen of het niet een milde vorm van kinkhoest is.Ik ben helemaal geen doktersloper maar ik denk er nu serieus over om woensdag toch even langs de dokter te gaan en evt haar bloed te laten onderzoeken.Ze heeft wel haar vaccinaties gehad.Nu heeft ze ook 2 vriendinnen te spelen(2 zusjes)en die hebben ook zo'n zelfde kuchje en vlgns hun moeder houdt dit ook al even aan.Iemand een idee of er misschien iets van kinkhoest heerst.We wonen in het westen(regio Den Haag).

Gr Ingrid.
 
Quote
Navigatie
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Mitch  schreef op: 02-04-2012 16:12:42
Kinkhoest heerst momenteel wel enorm inderdaad, maar dat hoestje herken je wel heb ik mij laten vertellen.
Dan blaffen ze echt als een zeehond.

Mijn dochter is al 5 weken ana het hoesten vooral snachts, ik ben van de week naar de huisarts geweest maar deze kon niets vinden.
Ja ze roggelt wel maar hij kon niet horen of dat in de longen zat of hoger.
Verder kunnen we er dus weinig mee.
Bed aan dehoofdkant iets hoger (stond ie hier al ivm reflux) en hopen dat het snel uit het systeem is.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Even Snel  schreef op: 02-04-2012 16:18:08
Maar wat zouden ze kunnen horen bij kinkhoest?
Ik vind een kind wat al langer dan 5 weken hoest niet normaal moet ik zeggen en dan lijkt me verder onderzoek wel noodzakelijk.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Mitch  schreef op: 02-04-2012 16:30:46
Kinkhoest heeft een heel eigen geluid qua hoesten.
je zou even langs kunnen gaan om gewoon even te laten luisteren of de longetjes vol zitten.
Er heerst nu eenmaal vanalles, op het forum zelf ook lees je meerdere topics van kindjes die zich helemaal krom hoesten.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Even Snel  schreef op: 02-04-2012 16:36:37
Dan ga ik idd deze week even langs de huisarts.Nu moet ik zeggen dat haar 2 jaar oudere broer ook een periode heeft gehad van veel hoesten en vooral in de nachten behoorlijk tekeer kon gaan.Dat is wel duidelijk op zijn retour en zit een goede verbetering in.Het kan natuurlijk ook gewoon een ander hardnekkig virus zijn waarmee ze elkaar hebben besmet.Het is alleen altijd zo vervelend als je ergens met je kind bent en die loopt zich helemaal rot te hoesten tot zowat spugens toe,pfff.
Ik loop d'r nu ook constant te zeggen om zich niet zo druk te maken en zich niet al teveel in te spannen omdat ze anders dan weer zo'n bui krijgt.Ieder geval bedankt voor de info.

Gr.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Danimvsenna  schreef op: 02-04-2012 17:55:56
Senna heeft/had precies hetzelfde als jou dochter.
Veel hoesten (al 2,5 maand) slijm op hoesten, blijven hangen in het hoesten tot overgeven aan toe.

Vooral met inspanning en in bed.

Ben vorige week met haar naar de HA geweest, en die vertelde dat het dus een virus is dat heel erg heerst. Pas als ze koorts kreeg moest ik de HA weer bellen. Ze kon er een AB kuur voor krijgen, maar de kans was groot dat ze de symptomen na de kuur weer terug zou krijgen. Het beste was uitzieken/hoesten.

Ze is nu een weekje thuis geweest, en het is bijna helemaal over!
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Danimvsenna  schreef op: 02-04-2012 17:57:20
Ohja, hij had bij Senna ook nog naar haar longen geluisterd, in haar keel en oren gekeken maar alles zag er prima uit.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Nina1  schreef op: 02-04-2012 18:59:40
ja er heerst kinkhoest! ik word er momenteel zelf op getest. geloof me die hoestbuien zijn verschrikkelijk. lijkt wel of je stikt!! en het zijn geen blafhoesten maar hele nare hoestbuien die eindigen met een enorme ademteug, gevoel of je stikt en of je moet overgeven!!

mijn longen zijn verder schoon. die zijn nagekeken. nu is er een foto van mijn bijholte gemaakt. kijken of daar iets zit. verder bloedonderzoek en sputum(slijm) nderzoek. woensdag krijg ik de uitslag. en als ik het heb heeft mijn man het ook, die heeft dezelfde klachten en symtomen. kinderen krijgen het ooko maar minder ernstig. en er is een nieuw virus opgedoken vam het kinkhoestvirus. zit al wel de laatste jaren in de vaccinaties van kinderen. en er is niets tegen te doen. alleen uitzieken...
overigens begint het als een gewone verkoudheid. en pas later komen de klachten van het rare hoesten. en dan is het even weg en vervolgens komt het gewoon terug. echt na een hoestbui kun je me opvegen!! (het zakt nu gelukkig wat af en de frequentie neemt af)
het enige waar je dan mee te maken krijgt is de ggd. verder niets. en je moet oppassen bij kwetsbare mensen en zwangeren vanaf de 34 weken... antibiotica helpt niet tegen de klachten van kinkhoest. kan alleen beschermend werken als je met kwetsbare mensen werkt. let wel kan, wnat je bent enkele dagen ervoor al besmettelijk en de eerste tekenen zijn gewoon verkoudheid, griep....
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Chloe  schreef op: 02-04-2012 19:22:36
Het heerst in de regio Den haag heel erg op het moment. Mijn zoontje heeft ook een eerste bloedonderzoek gehad en moet er eigenlijk nog eentje laten doen, maar het hoesten is al wel een heel eind afgenomen ( na ruim een maand). Het typische geluid en de gierende adem zijn niet perse kenmerken volgens onze huisarts overigens. Hij hoestte ontzettend, vooral in de nacht met benauwdheid en overgeven.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Nina1  schreef op: 02-04-2012 20:37:23
het gaat op en af. je hebt de hoestbuien en dan een paar weken niet en vervolgens weer terug.

overigens woon ik in de achterhoek.......
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Even Snel  schreef op: 04-04-2012 09:26:31
Vanmorgen even bij de huisarts geweest.Longen ed waren allemaal schoon en hij hoort geen gepiep.Hij wilt het nu nog even 2 weken afwachten en als ze dan nog steeds aan het hoesten is gaan we sowieso testen op kinkhoest en allergie.Nu testen op kinkhoest zou te vroeg kunnen zijn en dan zou je een vals-negatieve uitslag kunnen krijgen.Hij heeft nu ook al meerdere patienten gehad met kinkhoest en het zou me echter niets verbazen als zij het ook heeft.Onze zoon is ook zo aan het hoesten geweest en dat wordt nu wel minder maar dan kan ook ineens weer een hoestbui krijgen.Ben ieder geval wel blij dat ze nu geen infectie heeft.Het kan natuurlijk ook een hardnekkig virus zijn wat ze heeft en dat heeft gewoon tijd nodig om te slijten.Ik hoop dat het snel minder wordt want dat bloedprikken vind ik ook niet alles moet ik zeggen.

Gr.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Lin79  schreef op: 04-04-2012 14:22:39
kinkhoest heerst ja. zei de arts wel tegen mij maar ze doen er niks meer tegen. mn dochtertje mocht to 2 maanden lang zo door blaffen eerder wilden ze dr niet zien of er niks voor geven btje raar maarja
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Even Snel  schreef op: 04-04-2012 17:36:01
Vlgns mij is er ook niets tegen kinkhoest.Ze geven weleens preventief antibiotica maar dat doen ze alleen als het kind in aanraking komt met kwetsbare groepen.Zelf ben ik momenteel in verwachting.Ik ben bijna 20 weken maar het kan voor de rest geen kwaad voor de baby.Ik hoop maar niet dat ik het ook ga krijgen.Ben al flink verkouden geweest dus ben er wel een beetje klaar mee.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Lin79  schreef op: 12-04-2012 15:00:57
tsja wij hebben een baby van 7 weken in huis en nog geven ze niks. terwijl mn baby wel op de IC heeft gelegen met onrijpe longen dus vind t best eng dat niks geven.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Nina1  schreef op: 12-04-2012 16:30:45
is eng ja maar ze kunnen er niets voor geven omdat het gewoon niet werkt en helpt tegen de kinkhoest.
overigens zijn het niet alleen kinderen die kinkhoest krijgen ooko volwassenen kunnnen kinkhoest hebben.
ik heb helaas nog geen uitslag, duurt wel erg lang nu maar er is beloofd dat de arts morgen zou bellen om uit te sluiten of het zo is ja of nee.

en echt wat geven doen ze preventief als je met kwetsbare groepen werkt oid maar meer om de ander te beschermen. maar ik snap dat ze kinderen niet maanden aan de antibiotica willen hebben. is niet zo goed voor ze.
 
Quote
RE: Heerst er ?.kinkhoest
Trudy  schreef op: 03-10-2012 17:14:59
Hoest al maanden en het lijkt op de symptonen van kinkhoest. Ben wel ongerust, want na 5 weken ziekenhuisopname met longontsteking, bleek uiteindelijk dat ik tuberculose had. Heb daarvoor medicijnen geslikt, erg heftig en aanvankelijk ging daarna alles beter tot een paar weken geleden. De longen waren "schoon" volgens de huisarts en nu wordt het bloed onderzocht. Ben benieuwd en hoop maar dat er wat uitkomt. Het hoesten is verschrikkelijk en ben doodmoe.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Heerst er ?.kinkhoest
Naam
Bericht