Corine86 schreef op: 31-03-2012 20:28:59 |
Ik heb ooit eens appelcrumble gegeten, maar weet niet meer hoe ik het maakte, wie heeft het
recept? Bijvoorkeur met bloem ipv zelfrijzend bakmeel |
Quote |
Sun schreef op: 31-03-2012 22:07:42 |
Ik maak vaak apple crumble met ijs als toetje als mensen komen eten. Dat gaat heel simpel: je neemt
100 gram bloem, 100 gram boter en 100 gram suiker. Je kunt ook meer maken, dan altijd dezelfde
hoeveelheden. Dat tot een deegbal maken met helft van de suiker. Dan goudreinetten schillen,
theelepel kaneel erdoor, andere helft van de suiker. In ingevette ovenschaal pakken, appelmengsel
erin en je kruimelt het deeg eroverheen. Half uurtje in oven en warm opdienen met het ijs. Heel
makkelijk. Als je echt een taart wilt maken maak je iets meer deeg, bijvoorbeeld 150 gram van alles. Met de helft van het deeg beleg je de bodem en zijkanten. De andere helft van het deeg kruimel je over de taart. Dan iets langer in de oven: 40 minuten en klaar! Eet smakelijk! |
Quote |
Corine86 schreef op: 31-03-2012 22:10:21 |
bedankt sun! Het is voor een "amerikaanse maaltijd" met collegas, en er komt inderdaad een bolletje
ijs bi Kan ik het deeg al lang van te voren maken? |
Quote |
Ivy schreef op: 02-04-2012 15:07:14 |
Ik maak hier heel vaak Apple Crisp, maar nooit met een deegbal. Allereerst de appels (8 grote) in stukjes snijden of in schijfjes. In een ingevet bakblik doen met wat kaneel. Dan 2 koppen bloem in een schaal met 2 koppen suiker en een eetlepel bakpoeder. Daar 2 eieren doorheen en mixen tot het kruimelt. Kruimels over de appels. Dan 1/2 cup suiker met 3 theelepels kaneel mixen en eroverheen strooien en daar nog wat gesmolten boter overheen druppelen. Op 150 graden een uurtje in de oven. Dit maak ik hier thuis en dan is het genoeg voor ons gezin + 4 gasten. Moet voor 10 pers. wel genoeg zijn. |
Quote |
Ivy schreef op: 02-04-2012 15:08:32 |
Oh, zie hierboven opeens zo'n Ik bedoelde dus dat
wij met 8 personen zijn Verder zou ik het vantevoren maken, in zijn geheel en dan opwarmen voor je het opdient. |
Quote |