Menu
 

Topic:

geen broodeter

Bianca  schreef op: 31-03-2012 13:03:56
Mijn middelste dochter is eigenlijk van kleins af aan een hele moeilijke eetser geweest.
Nu gaat het warme eten wel aardig alleen het brood eten blijft matig. s'Ochtends eet ze een halve boterham ( dan zijn we al blij) en tussen de middag op school maar liefs 2 hapjes brood. Pap lust ze niet dus s'ochtends kan ik brood daarvoor niet vervangen, het liefs eet ze s'ochtends alleen 1 plakje ontbijt koek of 1 rijstewafeltje met een laagje jam.
Zelfs in de kleine pauze krijg ik vaak haar liga weer netje in een bakje terug.
Nu ga ik dit denk ik niet veranderd krijgen ze was als baby al een hele moeilijke eetster dus dit is haar gewoon denk ik dan.
Ze blijft alle dagen over op school en ik probeer het ook af te wisselen met een pannekoek of alleen maar fruit mee naar school. Of ze krijg een krentenbolletje mee/ een wit broodje maar ik kan het s'middags allemaal weer weggooien.
Ze groeit wel zij het niet hard maar ach ze volgt haar lijntje, ze is met 2 lange ouders best klein ook de kleinste van de klas

Ik ben wel benieuwd of er meerdere kindjes zijn die bijna geen brood eten.
Ze eet gelukkig wel heel graag fruit en groentes lust ze ook allemaal graag.
Maar je hoort overal altijd maar van kindjes die het liefst alleen maar brood eten.
 
Quote
Navigatie
RE: geen broodeter
Danimvsenna  schreef op: 31-03-2012 13:14:58
Hier word er gezegt dat als je kind voldoende groenten eet, het niet heel erg is dat ze brood minder eten omdat er mee vezels in groenten dan in brood zit. (Werd gezegt door een diëtiste-voedingsdeskundige bij een workshop hier op het KDV)

Hier krijgen ze op het KDV namelijk geen brood meer tussen de middag maar een warme maaltijd. En dna is het de bedoeling dat je ze 's avonds thuis ook warm eten geeft zodat peuters in iedere geval aan de ADH groenten komen. Tussendoor krijgen ze snoeptomaatjes, komkommer, worteltjes paprika etc.

Dus als je kind geen broodeter is, probeer dan tussen de middag groenten mee te geven.
 
Quote
RE: geen broodeter
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 31-03-2012 13:57:06
Hier eten ze graag cracottes of croissantjes. En door de week ontijten ze met van die choco cornflakes die Sis noemt. Ze lussen wel brood, maar liever ook niet. En in het weekend graag een worstenbroodje of saucijzenbroodje. Niet altijd goed, maar ach. Doorde week eten ze tussen de middag wel brood. (of ik maak er een tosti van hihi) En naar school krijgen ze voor in de pauze alleen maar fruit mee.
 
Quote
RE: geen broodeter
Bepje  schreef op: 31-03-2012 14:04:51
Misschien kun je op de site van het voedingscentrum informatie vinden om te zorgen dat ze voldoende binnenkrijgt.
 
Quote
RE: geen broodeter
Dan  schreef op: 31-03-2012 14:15:15
Mijn zoontje eet al maanden nauwelijks brood. Ik maak mij daar geen zorgen om. Wel eet hij crackers, soms een plakje ontbijtkoek en veel fruit. Ook avondeten eet hij voldoende. Ik kan hem niet dwingen brood te eten, dus biedt hem andere dingen zoals crackers en fruit aan. Hij is net 2 jaar.
 
Quote
RE: geen broodeter
Bianca  schreef op: 31-03-2012 14:26:21
Ik ben ook blij dat ze fruit en groente lust.
Crackers lust ze wel alleen overal een beetje van dus 1 crackertje als ontbijt.
Die choco cornflakes kan ik weleens proberen heeft ze s'ochtends toch iets op haar maag. Ik vind het met name op de dag zo weinig wat ze eet s'ochtends een plakjes ontbijt koek en dan s'middags 2 hapjes brood op school.
Het nadeel is dat ze tussen de middag niet thuis eet alleen woensdags dan. En zelfs de tostie laat ze staan net voor haar gebakken maar daar heeft ze ook maar een helftje van op.
Het is gewoon een gekke meid.
Misschien dat ik anders ook maar een bakje yoghurt mee kan geven naar school met fruit als middag eten.
Maar goed zolang ze s'avonds nog goed eet, dit was in het verleden ook vaak anders geweest
 
Quote
RE: geen broodeter
Bettie  schreef op: 31-03-2012 16:35:40
En anders yoghurt met muesli? Offe...volkorenbeschuit. Enne....drinkontbijt o.i.d. Dat is geen brood maar wel de benodigde voedingsstoffen.
 
Quote
RE: geen broodeter
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 31-03-2012 16:43:41
Mijn midelste van bijna 5 die eet soms ook maar 1 cracoote s'morgens. Die eet zoiezo niet zoveel in de ochtend. maar ze heeft genoeg en groeit als kool. Ik denk dan ook, op 1 cracotte kun je toch niet leven? (mama niet in ieder geval whahaha, maar dan zegt ze ook als ik dat zeg, nee mama jij hebt dikke billen hihi)
 
Quote
Navigatie


Reageren op geen broodeter
Naam
Bericht