Menu
 

Topic:

Wie ervaring met MRSA?

Mv E.l.s  schreef op: 24-03-2012 23:17:48
Heb me wel eens vaker moeten laten testen op deze bacterie, maar altijd negatief. Nu moet ik maandag weer kweken afnemen om te testen of ik besmet ben met deze bacterie. Heb me er nooit druk om gemaakt, maar heb nu echt het gevoel dat ik wel eens positief zou kunnen zijn. Weet niet precies waarom. Misschien omdat ik al heel lang verkouden ben, omdat ik krentenbaard van mijn zoontje overgenomen heb en de fucidine hielp niet, omdat ik een blaar op mijn voet heb van mijn nieuwe schoenen die niet wil genezen, omdat....ik dat gevoel gewoon heb. Maar stel dat ik positief ben, mag ik dan nog werken, moet ik dan aan de antibiotica, moet ik in quarantaine haha. Maandag weet ik het, maar misschien kunnen jullie me nu al uit de droom helpen.
 
Quote
Navigatie
RE: Wie ervaring met MRSA?
Angelique  schreef op: 24-03-2012 23:41:17
ik ken het van mijn moeder
mijn moeder werkt in een verpleeg huis en word ook regelamtig gekweekt mocht het heersen op de afdeling
als zij pos word gekweekt mag ze niet meer werken omdat het zeer besmettelijk is
zeker voor haar clienten is het gewoon gevaarlijk
voor een gezonde volwassenen kan het niet veel kwaad vaak kunnen medicatie gewoon goed helpen
je moet een tijd goed rekening houden met waar en met wie je komt
mijn moeder bijv heeft mijn vader thuis die is erg ms patient
als zij besmet is moet ze wel maatregelen treffen en hij krijgt uit voorzorg medicatiee omdat voor hem gewoon echt gevaarlijk is

verder weet ik ff 123 niet precies meer hoe en wat hoor veel dingen via mijn moeder al het weer is op haar afdelingen ronddwaalt
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Kimmv3  schreef op: 25-03-2012 08:05:14
als iemand in het ziekenhuis mrsa heeft word deze patient wel in quarantaine gelegd, maar ook meer om andere patienten niet aan te steken.
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Satekroket  schreef op: 25-03-2012 09:55:57
Waar werk je? Werk je in een ziekenhuis?
MRSA komt in Nederland echt heel erg weinig voor, vergeleken met andere landen in Europa. Wanneer je positief test in je neus, keel of perineum, heb je nu nog wondjes van de krentenbaard? Dan moet daar ook een kweek van genomen worden.
Voor zover ik weet, krijg je bij positief testen een neuszalf en een speciale zeep om je te wassen. Pas wanneer dit niet helpt krijg je ook antibiotica.

Ik werk in een ziekenhuis in Oostenrijk en hier is gewoon ook veel mrsa. Ze zijn hier veel makkelijker met mrsa patienten, die liggen gewoon op zaal (vandaar dat ze niet in nederland naar het ziekenhuis mogen en zo ja, dan alleen geisoleerd)

Ik ben hier nooit gekweekt, maar ik weet eigenlijk ook wel zeker dat ik drager ben, of in ieder geval was. In Nederland zou ik een hoog-risiko patient zijn, omdat ik in een buitenlands ziekenhuis werk.

Ik weet helelmaal niet hoe het beleid nu is in ziekenhuizen in Nederland. Toen ik nog in Nederland werkte mocht je met een positieve kweek nog wel gewoon werken.
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Satekroket  schreef op: 25-03-2012 09:59:19
iK vind net duidelijke antwoorden op mrsa-net.nl
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Angelique  schreef op: 25-03-2012 10:58:40
weet niet hoe met werken in zh gaat maar als er mrsa bij mijn moeder is verpleeghuis dan mag ze niet werken omdat veel van die oude mensen toch verhoogt risco lopen
het gaat ook wel erg snel als er een is is er al snel een halve afdeling besmet

in zh is er wel een quarantene maar ook daar word vaak laks mee om gegaan
zo moet de verpleging speciale pakken aan maar die pakken worden dan voor de deur van die gesloten kamer in een open zak gelegt dus erg veel nut heeft het allemala niet

ik weet ok dat mijn moeder er best panische voor is maar ja dat hefet ook vele te maken met de angst om mijn vader die is toch al zo ziek
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Bianca  schreef op: 25-03-2012 16:56:07
Hier in het ziekenhuis mag je als verpleegkundige niet werken als je positief blijkt te zijn.

Patiënten zijn bij ons verhoogd risico als ze het afgelopen jaar in het buitenland zijn opgenomen geweest of als ze werkzaam zijn als varkenboer.

Ben je positief krijg je inderdaad een neuszalf en van die speciale zeep om je mee te wassen. Het ligt er wel een beetje aan of alleen je neuskweek positief is of alles.
Pas later doen ze een strooiproef als je maar positief blijft en krijg je antibiotica.

Hier ip de afdeling worden wij alleen bij een mrsa uitbraak getest als personeel, dus 1 patiënt bleek positief te zijn terwijl hij gewoon zo verzorgd is door ons dan worden wij allemaal uit voorzorg getest en ook alle op dat moment liggende patiënten op de afdeling. Wij worden dus niet standaard elke maand getest ofzo.

Ben wel benieuwd wat de reden is dat je steeds erop getest moet gaan worden.
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Mv E.l.s  schreef op: 25-03-2012 17:56:21
Heb mrsa-net even bekeken en idd, erg duidelijk.

Ik word er niet steeds op getest, maar het komt regelmatig voor dat patiënten in een buitenlands ziekenhuis hebben gelegen, varkensboeren die we verplegen etc. (ben wijkverpleegkundige). Bij deze man kwam het eigenlijk als bij donderslag. Niet opgenomen geweest, altijd thuis, geen wonden. Wel steeds benauwder, heeft een trachea-stoma en de antibiotica sloeg niet aan. Met deze klachten is hij in het ziekenhuis terecht gekomen. Hij ligt er overigens nog steeds en is er erg slecht aan toe momenteel. Paar dagen geleden telefoontje van het ziekenhuis gekregen dat we ons moeten testen. Nooit extra voorzorgsmaatregelen genomen dus bij hem om besmetting tegen te gaan. Maar zoals ik al schreef, nooit eerder zorgen om gemaakt dat ik het wel eens kon hebben, maar nu dus wel. En zat me vandaag nog wat te bedenken. Heb ook al heel lang de binnenkant van mijn neus kapot. Alles met elkaar, de krentenbaard, wond voet, neus, dan is het beter, dan heb ik er weer last van, maakt dat ik het gevoel heb positief te zijn. En dan de gevolgen voor al die andere patiënten waar ik geweest ben, pfff. Maar goed, zover is het nog niet, misschien valt het mee.
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Satekroket  schreef op: 26-03-2012 14:00:44
Hopelijk ben je gewoon negatief.
Ik ben altijd bang, dat ik iets mee naar huis neem en dat de kinderen dan besmet raken.
Ik sta na mijn werk altijd meteen onder de douche.
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Mv E.l.s  schreef op: 04-04-2012 00:30:38
Joehoe, negatief!
Patiënt is inmiddels thuis, maar wordt pas over 4 weken weer getest. Dus nog zeker 4 weken beschermende maatregelen.
Ben ook altijd bang dat ik wat mee naar huis neem. Uit mijn werk ga ik in 1 streep naar boven om te douchen en daarna ben ik pas thuis haha.
 
Quote
RE: Wie ervaring met MRSA?
Mrtj  schreef op: 04-04-2012 16:25:00
gelukkig!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wie ervaring met MRSA?
Naam
Bericht