Menu
 

Topic:

HELP wie geeft me raad

Chantal  schreef op: 23-03-2012 18:13:19
mijn dochter zit op 3 mavo.
ieder jaar zijn er problemen met wb .correct invullen van de punten op magister,.magister is een online versie van school om punten in te kijken.

ieder jaar klopt het wel niet en ieder jaar zit ik ook op school om rapport gecorrigeert te krijgen..maar...dat doen ze niet .alleen als het een heel punt betreft willen ze het rapport aanpassen.
nu is het zo dat magister gesloten is omdat men de rapporten gaan maken.
mijn dochter heeft de laatste tijd onterecht 4 keer een 1 gekregen voor werkstukken.de ene zou ze te laat hebben ingeleverd..na lang praten is die 1 verandert in een 6.
bio had ze schrift vergeten.kreeg ze dus twee keer een 1.
later is dat verandert in een 8 en een 9.een heel verschil dus.
scheikunde had ze in het leerhuis een werkstuk gemaakt samen met 2 klasgenoten.
het is algemeen bekend dat het programma fouten heeft.soms komt een werkstuk niet aan.
helaas had Amber die pech..dus word er gewoon zo geoordeeld NIET INGELEVERD dus een 1.
ook daar zijn we achteraan gegaan en krijgt ze een 7,5.de juf had verkeerd in haar agenda gekeken.jaja vertel me nog meer.

nu heb ik alle punten nog een keer met de nieuwe punten berekend en een heel andere uitkomst.
NU staat ze nog 4 onvoldoendes op haar rapport..

maar na de correctie staat ze er zo voor...

voor na

bio 4,9 5,7

schei 5,3 5,7

econ 4,7 5,7

de leraren hebben mijn dochter gezegd dat het magister gesloten is en dat het nu niet meer gecorrigeerd zou kunnen worden dus door die onterechte 1ns staat ze wel 4 onvoldoendes nu..

met de correctie staat ze nog maar 1.
en vorig jaar zei de mentor dat als het een heel punt betrof het rapport gecorrigeerd zou worden..

wat moet ik doen..ik ben zo boos..door hun foute invoer staat mijn dochter 4e onvoldoendes ...
ik ben in staat om een mail naar school te sturen naar de mentor van Amber en daarin eis ik dan dat de punten gecorrigeerd moeten worden..het is toch te gek voor woorden.

Ik ben er echt zeker 3 weken mee bezig geweest om mijn dochter steeds maar weer te zeggen....ga achter je punten aan,,je hebt er recht op...

met economie was het zo dat ze in het leerhuis dat verslag moesten maken.
amber zei later tegen juf dat het algemeen bekend is dat er soms fouten ontstaan.dat zei 2 weken geleden zelfd de mentor tegen mij.de juf zou met de leerhuisleraar gaan praten..
steeds maar weer geen antwoord.ik had amber vandaag een beetje voor het blok gezet...en ze stond nu op haar strepen en zei de juf ze moest niet brutaal zijn.ze moest het zelf maar met de leraar regelen.nee zei amber u zou dat doen..

komt ze amber later uit een lesuur halen en zegt ze...Ik had verkeerd in mijn agenda gekeken je hebt toch een 7,5 ipv een 1.

wat een machtsvertoon he..wat zouden jullie doen,,vechten voor de punten of accepteren zoals het gaat wat dan niet eerlijk tov mijn dochter is..

volgende week donderdag krijgen ze al hun rapport..
 
Quote
Navigatie
RE: HELP wie geeft me raad
Marron  schreef op: 23-03-2012 18:16:58
ik zou het niet accepteren ze klungelen maar een beetje aan met die online cijfers Zijn ze helemaal.. (gelukkig is mijn dochter pas 8)
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Jacquelien  schreef op: 23-03-2012 18:31:04
Wat een ongelooflijk vreemd en leerling onvriendelijk systeem.
Fouten worden gemaakt, dat erken ik. Werk zelf ook in het voortgezet onderwijs en voer ook wel eens een cijfer verkeerd in. Alleen dat is toch zo gewijzigd?

Ik vraag leerlingen ook altijd als ze zien dat er een fout staat om me te mailen of het te melden dan pas ik het meteen aan.

Hier pas ik dus zelfs met een fout van 0,1 het cijfer aan. Dus waarom doen ze daar zo moeilijk? Vooral als de fouten bij de docenten zit.

Soms is het bij ons zo dat idd het op slot zit omdat de cijferlijsten zijn gedraaid. Maar dan nog altijd na de rapport vergadering gaat hij van slot en kunnen we wijzigingen aanbrengen voordat het rapport geprint wordt.

Het je dit al bij de directeur van de school aangekaart?
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Joltje  schreef op: 23-03-2012 18:39:05
Een heel herkenbaar probleem. Ook op de school van mijn dochter is het een drama. Wij hebben afgelopen schooljaar zelfs 2 brieven binnengekregen dat onze dochter werkstukken die ze had moeten inleveren niet ingeleverd zou hebben en dat zou haar dan een 1 opleveren. naderhand bleek dat alles gewoon was ingeleverd, maar helaas voor ons, de eerste brief kregen we wel nog op tijd, de 2de brief viel binnen in de grote vakantie en die 1 was dus al verwerkt in haar rapport! Een mooie dikke vette onvoldoende was het resultaat. Die ze eigenlijk niet had!!!! Wij hebben meteen aan de bel getrokken toen de grote vakantie om was......we kregen in eerste instantie te horen dat ze er niets meer aan konden doen...dat hebben wij dus niet geaccepteerd. Ik heb aangekaart dat ik tot aan de directie zou gaan en toen ineens kon het wel.
Ik zou zeggen, blijf maar opletten en vechten voor de punten. dat doen wij ook, vaak tot grote ergernis van de mentor, maar dat maakt me niets uit. Er wordt van de kinderen verwacht dat ze het goed doen en volgens de regels en dan mag het niet zo zijn dat de school wel maar doet waar ze zelf zin in hebben........
Want bij mijn dochter op school tellen de punten die ze nu in het derde leerjaar haalt ook al mee v oor het 4de en dan kan het heel veel verschil maken.

succes ermee.......
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
K.  schreef op: 23-03-2012 19:03:17
Mijn kinderen zijn nog te jong, maarruuuuhhhh....
Ligt de verantwoordelijkheid om de juiste scores op een rapport te krijgen op deze leeftijd niet in eerste instantie bij de kinderen zelf? Ik begrijp best dat je als ouder wilt dat het correct is, zeker als er dus kennelijk zulke fouten worden gemaakt, maar ik kan me niet herinneren dat mijn ouders zo ver voor mij gingen. Dat mocht ik mooi zelf oplossen.
Kwestie van goed documenteren (proefwerken met cijfers bewaren en een port folio van aanleggen, bij elk werkstuk een mail naar de docent ter bevestiging van inleveren, etc)?
Misschien denk ik te makkelijk en haalt de werkelijkheid me over een aantal jaar gruwelijk in, maar ik zou toch vooral mijn kind wijzen op eigen verantwoordelijkheid in deze.

Misschien dat je dochter een brief met deze gang van zaken aan de (con)rector kan sturen? Met een cc aan de mentor?
Succes in elk geval!!
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Joltje  schreef op: 23-03-2012 19:30:18
K. het vervelende is, dat in ons geval, onze dochter met niets verder komt. Wij zeggen haar ook zelf naar de mentor te gaan, maar er wordt niet naar haar geluisterd. Op de een of andere manier kunnen bepaalde leraren en dan heb ik het puur over mijn eigen ervaring he, niet hun fouten toegeven.
Mijn dochter durft met haar 14 jaar ( ja, zo jong is ) best wel op een leraar af te stappen, maar op haar strepen gaan staan, dat is echt nog een stap te ver.
daarbij heb ik nog nooit een proefwerk teruggezien. dat wordt op school bewaard. Sterker nog, mijn dochter had een onvoldoende voor wiskunde...wij hebben onze dochter geadviseerd om naar de lerares wiskunde te gaan en te vragen of ze het proefwerk mocht inzien, want ze had echt geen idee waar ze zo de fout in was gegaan. Het antwoord van de lerares was, proefwerken inkijken, daar doen wij niet aan. Op het eerstvolgende oudergesprek hebben wij dit aangekaart, aangegeven dat wij dit toch wel vreemd vinden, hoe kan een kind nu weten wat ze fout heeft gedaan..en wat denk je..de la gaat open en het proefwerk wordt eruit gehaald en ineens mag ze alles inzien.
De kinderen wijzen op hun verantwoordelijkheid...absoluut, maar als ze er totaal niet verder mee komen, dan spring ik als ouder in de bres!
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Minou  schreef op: 23-03-2012 20:55:46
Jeeemig zeg,..gaat het zo tegenwoordig???? Mijn Amber is nog maar 5,bijna 6.

Wat vind ik dit erg om te lezen ... Wat een raar systeem
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Stefke  schreef op: 23-03-2012 22:04:49
Ik zou nog even doorvechten. Hier tellen vorige rapporten mee voor het eindrapport en zo te zien staat je dochter er niet heel riant voor... Het zou wat zijn als ze straks op een paar tienden blijft zitten als dit onterecht is... Maar toon dat dan nog maar eens aan!

En wat kunnen leraren op de middelbare school kinderen soms niet-serieus nemen hè! En dan net precies tegen diegene die zich wat minder makkelijk weren dan anderen!
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Misbren  schreef op: 23-03-2012 22:25:14
Mijn dochter net de diagnose adhd en heeft vaalangst, misschien ook nog dyslectisch en zit in de eerste.
Is tot nu toe behoorlijk pittig geweest voor haar.
Laatst is ze 3 dagen ziek geweest en in die dagen had ze repetities.
Zegt haar leraar, ja die moet je wel inhalen anders ga je niet over.
Kind in paniek thuis, ik heb meteen haar mentor gebelt dat dit dus niet de manier is om een kind te stimuleren.
Ik zou er dus zeker werk van maken, wat, ik zou de directeur bellen!
 
Quote
RE: HELP wie geeft me raad
Amyomi  schreef op: 23-03-2012 23:20:02
Dank jullie wel meiden.

Ik ga morgen een mail voorbereiden en die dan opsturen waarin ik eis dat ze het corrigeren op het rapport.

Deze punten tellen ook voor haar mee voor het eindexamenjaar.

Ik moedig mijn dochter ook aan om zelf dingen te regelen..ze is ook nog pas 14 en vind het nog moeilijk om voor haar eigen op te komen..

Ook met die 7,5 nu voor economie..ze had het werkstuk ingeleverd en omdat het programma hapert gaat ze er vanuit dat ze een 1 krijgt.ik zeg haar dan ook dat ze moet vechten voor haar rechten..er is de laatste weken al genoeg druk uitgeoefend op haar van mijn kant...dus nu moet ik haar helpen ...ben eht benieuwd was ze zeggen

Stel dit haalt niks uit dan laat ik me een afspraak plannen met de directrice..
 
Quote
Navigatie


Reageren op HELP wie geeft me raad
Naam
Bericht